Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-06-01 19:34:57

LOGOUT.hu

Egyelőre "kilóra" bemásolva feherzaj45 kolléga anyaga, köszönjük neki!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7351) Cynicelectro válasza e-newsee (#7347) üzenetére


Cynicelectro
aktív tag

A készülék CN verzióval jött amire "ráflesheltem" a hivatalos WW-t.

(#7352) Cynicelectro válasza lovi27 (#7349) üzenetére


Cynicelectro
aktív tag

Ahogy írtam, az üzenet mellett szerepel, h. 6:17. 6:30 kor ébresztet a készülék. Végignéztem a szokásosakat: gmail, Face, üzenetek. De az üzenetekben nem mutatott olvasatlant. Egy órát tetvészkedtem otthon, mielőtt elindultam volna 7:30 körül ismét megnéztem de semmi, így elindultam a klienshez, akire még előző nap estéjén ráírtam - kell e mennem dolgozni. Amikor megérkeztem, zárt ajtót találtam és ekkor már mutatta az egy olvasatlan üzenetet is.
A telefonnal rögzített videó akad csak. PC-n lejátszva is akad. Bármilyen más média lejátszható.
Asus Zenfone 2 ZE551ML 4/16GB telóm van, amit megjelenít az üzenőfal is és a topik is ehez a típushoz szól, ha jól tudom.

[ Szerkesztve ]

(#7353) levike92


levike92
tag

Sziasztok. Manuálisan sincs rá mód, hogy lefrissítsem a telefont 6.0-ra? Elfogyott a türelmem. Padfone 2-őt is pontosan ezért adtam el mert igérgettek mindig mindent és semmi sem lett belőle. Valaki tudna adni egy linket ami megbízható? Lehet írtatok már itt róla, sőt biztos is de sajnos nincs időm órákat olvasgatni. Nem érdekel ha elveszik ez miatt a pár hónap gari csak 6.0 rendszer jó lenne már rajta ami megbízható.

(#7354) e-newsee válasza levike92 (#7353) üzenetére


e-newsee
addikt

Szerintem nem nagyon van rá megbízható 6.0.
És amúgy mi a baj egy megbízható 5.0-val? Annyival nem tud többet a 6-os.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#7355) levike92 válasza e-newsee (#7354) üzenetére


levike92
tag

Csak a kíváncsiság hajt. Semmi bajom a telefonnal. Gyors , nem akad meg soha, nem indult újra a 4 hónap alatt mióta meg van. Csak bosszant, hogy amikor rávettem magam "egye fene" veszek egy padfone 2-őt( az is egy vagyon volt akkoriba) . Megvettem mert ígértek rá mindent. Aztán alig jött rá ki frissítés évente magyarán egy ... volt. Leváltottam másik telefonra (G-3) Azzal se volt semmi bajom csak szimplán meguntam. Olvasgattam, láttam megint így úgy a 6.0 . Na mondom oké akkor megveszem ezzel már csak nem fürdök be. És a poén az egészbe az , hogy a G-3 ra már rég kijött :D :D Félreértések elkerülése végett nem a 6.0-ért vagyok annyira oda , hogy jajj most ha nem lesz akkor nem tudok aludni meg ilyenek. Csak az ember szerintem teljesen jogosan elvárhatja azt ha vesz egy telefont ennyi pénzért ne csak ígérgetéseket olvasson . ezért akarok manuálisan felrakni valamit.

(#7356) Joe.36 válasza levike92 (#7355) üzenetére


Joe.36
addikt

Asus Zenfone 2 beta 6.0 van csak úgy tudom.

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#7357) lovi27 válasza Cynicelectro (#7352) üzenetére


lovi27
addikt

Mint a mesében a bíró lánya, aki vitt is ajándékot a királynak, meg nem is. Neked is jött SMS, meg nem is. Már sosem tudod meg az igazságot, de mint írtad, legalább kiadtad magadból a frusztrációt...
Ez nem mobil specifikus történet, bármelyikkel előfordulhat. Fontosabb esetekben inkább hívjanak, de mindenhogy legyen nyugtázás.

Akkor valószínűleg azóta sem frissült a mobilod, manuálisan kellene megtenned. Már könnyen találsz róla leírást a neten. Tőle nem lesz hibátlan a mobilod, de tartalmazzák a kiadott biztonsági frissítéseket és a felfedezett hibákat is javítják.

Próbálj ki más videó alkalmazást is, hátha egy másikkal nem akad a felvétel. Próbáld ki, hogy a felvétel előtt kiüríted a memóriát. Sok mást nem tudsz tenni, de az újraindítás is időnként meglepően csodákra képes.

(#7358) szori válasza levike92 (#7355) üzenetére


szori
tag

Mondjuk erre a telóra kimondottan sok frissítés jött már ki...

(#7359) e-newsee


e-newsee
addikt

Tapasztalt már valaki olyat, hogy a kijelző hosszabb pihenő után (kb 1 óra) olyat csinál, hogy a felső 1/3-nál fut rajta egy vízszintes csík, az alatt lévő rész pedig szaggat, lassan rajzol újra, és néha elkezd magától elszíneződni, majd újra rajzolja, és kezdi elölről? Ja, és közben vibrál a fényerő, de csak az alsó részen, ahol a hiba van.
Ha elkezdem használni, pár perc után szinte megszűnik a jelenség. Kvázi „bemelegszik” a kijelző. Amikor ott ragad a régi rajzolat egy időre, attól még azt csinálja, amit kell. Pl. a záróképernyőn kint van a kamera indító ikon. Ha épp a hiba miatt nem látszik, attól még ugyanúgy működik. Tehát a szoftver remekül érzi magát, az érzékelő felület is működik, csak a kijelző fizikai frissítése nem tuti. Szerintem valami meghajtó áramkör. Vagy nem tudom.
De amúgy is érdekes jelenség, mert tartalomfüggő. Ha pl közben lehúzom a felső sávot, akkor az látszik rendesen. Illetve, ha mondjuk megnyitok egy screenshotot úgy, ahogy a lenti képeken is látszik, majd kinagyítom annyira, hogy a kritikus zónát (a felső 1/3-nál lévő sávot) teljesen lefedje, akkor megszűnik a hiba. Lövök fel pár képet is, plusz itt egy videó, hogy miről is beszélek. Jól látszik, hogy elkezd lassan becsíkozódni a kép alsó része, és képváltáskor a felső rész előbb vált, mint az alsó.

Videó

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#7360) lovi27 válasza e-newsee (#7359) üzenetére


lovi27
addikt

Ez egyedi hiba, nemigen lesz jelentkező...
Győződj meg róla, hogy egyértelmű az összefüggés a hiba és a hőmérséklet között. Mivel egy szoftver nem tud hőmérséklet függő lenni, ha már biztos vagy benne sétálhatsz is a szervizbe. Persze anélkül is... :D

Például hideg állapotban, bekapcsolás előtt üzem meleg állapotra melegíted egy hajszárítóval, hogy így "átugrod-e" a hibát. Vagy bekapcsolás előtt egy kicsit jobban lehűtöd, hogy ezzel tovább tart-e a hibás állapot.
És szerintem megérné egy gyári állapotba történő visszaállítással is kipróbálni.

(#7361) strcpy válasza e-newsee (#7359) üzenetére


strcpy
tag

Először megpróbálnám kikapcsolni a HW overlay-t. Ezt a Fejlesztői lehetőségek/HW fedvények letiltásánál teheted meg.
Majd frissíteném az ASUS Splendid-et, esetleg a teljes rendszert.

A Splendid már nekem is okozott anomáliát.
De most csak a sötétben tapogatózom és remélem, hogy szoftveres eredetű a hiba.

[ Szerkesztve ]

(#7362) e-newsee


e-newsee
addikt

lovy27, strcpy:

Tettem pár próbát mindkettőtök ötleteivel.
Próbáltam az Overlayt kikapcsolni, plusz egyesével a többi megjelenítéshez köthető dolgot is ki-be kapcsolgattam. Nem változott semmi.
A frissítés már megvolt, mert amikor pár napja először jelentkezett, akkor még a .165-ös szoftverem volt. És mivel akkor nem volt ilyen durva, megfordult a fejemben, hátha szoftveres. Ezért szépen végigtelepítettem a frissítéseket egészen a legújabb .194-esig. Mindegyik után wipe cache volt. Nem változott semmi. Igazából már itt gyanús volt, hogy hardveres hiba lesz.
Minél többet állt a telefon használatlanul, annál tovább tartott észhez térnie a működésnek. És attól is függ, mit kezdtem el futtatni. Ha csak böngészgettem, akkor 5-6 percig is eltartott pár óra pihenés után, mire elmúlt a jelenség. Ha rögtön indítottam mondjuk egy Injustice-t, akkor pár perc is elég volt neki.
Ma reggel pedig kipróbáltam, hogy felmelegítettem hajszárítóval, mielőtt feloldottam a képernyőt. És csodák csodája, a hiba nem látszott. Aztán ahogy a kezemben kicsit visszahűlt, újra előjött, majd ahogy használtam tovább, újra megszűnt.
Szóval úgy néz ki hardveres a gondom. Idegesít, de azért talán nem lesz vele nagy herce-hurca. Egyrészt mert iponban vett gyári garis, másrészt pedig az a szándékom, hogy amikor elküldöm, feltöltöm teljesen, és bekapcsolva teszem a dobozba, hogy amint valaki előszedi, és bekapcsolja, egyből lássa, miről van szó.
Vagy egyéb tipp?

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#7363) lovi27 válasza e-newsee (#7362) üzenetére


lovi27
addikt

Bekapcsolva, azaz melegen nincs hiba. Tehát inkább jégkockával kéne szervírozni a szerviznek, nem? :DD

Amúgy a legfontosabb, hogy leírd melegedés hatására megjavul. A hozzászólásokból nekem az jön át, hogy ilyen esetekben a szerviz speciális teszteket futtat és úgy határozza meg a hibás részt. A gond ezzel csak az lehet, hogy a tesztek a normál használatnál jobban melegítik a hardvert...
De adjuk meg az esélyt és bízzunk benne tisztességesen járnak el és az ilyen esetekre is van módszerük. Mondjuk, beteszik a hűtőszekrénybe. :DDD

De ezt te is megteheted és lefuttatod a beépített hardver tesztet. Ha már az érzékelne hibát egyszerűbbé válna a történet.

[ Szerkesztve ]

(#7364) FREWW


FREWW
újonc

Sziasztok!

Birtokomba került egy úgynevezett "szofterhibás" készülék,amit jófogáson keresztül vásároltam. A telefon egyszerűen nem reagál semmire. Nincs se recovery,se boot,se semmilyen életjel a telefonból,viszont gépre rádugva az eszközkezelőben a megfelelő Intel driverekkel egy bizonyos "Moorefield" eszközt hoz ki. Szerintetek lehet valamit kezdeni vele,vagy joggal követelhetem vissza a pénzem mert szoftveresen nem lehet helyrerakni? Próbáltam bootloadert is frissíteni rajt xFSTK-val, fel is ismeri,de sajna nem jut el a telefon az USB lógóig. Úgy tudom nem volt vele babrálva,bár előéletéről nem sok mindent tudok. Flash tool is felismerte,de azzal sem volt hajlandó működni rendesen.
xFSTK-val frissítve folyamatosan "Windriver Error: 0x20000015, Timeout expired" hibaüzeneteket dobál ki,így a flash sosem sikerül,megakad 5%-nál,aminél ugye még semmit nem küldött át. Nincs fastboot sem,mivel a telefon nem tud elérni oda sem,illetve gépre dugva az adb parancsokkal még köszönőviszonyban sincs. Szerintetek lehet valamit vele tenni szoftveresen? Köszi a válaszokat! :)

(#7365) aha.e válasza FREWW (#7364) üzenetére


aha.e
tag

Ha hibátlanként árulták, akkor joggal követelheted vissza a pénzed! Ha hibásan, akkor nem, mivel nem győzödtél meg a hibájáról!

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7366) attiati válasza aha.e (#7365) üzenetére


attiati
veterán

es ezt hogyan lehet bebizonyitani utolag, ha nincs egyuttmukodes?

pedig ha szandekos volt, akkor nem biztos, hogy lesz.

es hosszura nyulhat az ügy

(#7367) FREWW válasza aha.e (#7365) üzenetére


FREWW
újonc

A telefont szoftverhibásként árulták. Azt gondoltam egy intel flash tool segítségével újra lehet rakni,de nem. Nem ad semmi életjelet azon kívül, hogy a számítógépen "Moorefield". Semmilyen flashprogrammal nem tudom újrarakni,mert nem képes elindulni semmi hatására sem. Ha hardverhibás akkor joggal követelhetem vissza?

(#7368) Waikiki válasza FREWW (#7367) üzenetére


Waikiki
tag

Persze, ha sikerül bebizonyítanod egy szoftverhibásként eladott telefonról, hogy valójában hardverhibás - merthogy a bizonyítási kötelezettség téged fog terhelni az állítás kapcsán.

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#7369) F.E.K.. válasza FREWW (#7367) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Óccsóé' átveszem ;)

Kérdés hogy nagyságrendileg mennyiért vetted? (Mámint hogy érdemes-e érte küzdeni. Persze ha elvi kérdés akkor nem szóltam, attól is függ hogy miként volt hirdetve)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7370) F.E.K.. válasza FREWW (#7367) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Ha a vas megyében, a jófogáson, augusztus 1 21:13-kor feladott hirdetetésben lévő asus 2-ről (4Gb/32Gb) van szó amire gondolok, nos ott le volt írva hogy nem kapcsol be, töltésre nem reagál, garancia nincs (Mondjuk ebben az állapotban 27 000Ft-ot kérni érte szerintem meredek, de ha van aki megveszi. Jó, a képeken valamilyen utángyártott ok is látszik).

Szóval ha erről van szó akkor szerintem nincs miért reklamálnod. Ha nem, akkor kicsit konkretizáld a kérdést, illetve esetleg vedd fel a kapcsolatot a jófogás-al, hátha van eljárásuk ilyen esetre.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7371) aha.e válasza attiati (#7366) üzenetére


aha.e
tag

Sehogy, ha csak nem áll kötélnek az eladó. Ezek szerint tudta mit vesz.

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7372) chipi-85 válasza F.E.K.. (#7370) üzenetére


chipi-85
aktív tag

jófogás csak egy felület, ők semmi garanciát nem vállalnak a náluk hirdetett termékekért!

Ez valóban hibásként volt árulva, most az hogy SW vagy HW hiba, egy mezei user nem tudja eldönteni.
Gondolkodtam én is hogy megveszem, hátha életre kelthető, de nem mertem lépni.

(#7373) F.E.K.. válasza chipi-85 (#7372) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Nem is arra gondoltam hogy a jófogás vállana bámit is (külön fel is tüntetik hogy nem), hanem arra hogy van erre esetleg tanácsuk.

Bár az nekem is van: nyelje be a vásáló, kockáztatott (említette hogy eleve hibásan volt hirdetve), nos, ez most nem jött be...

Esetleg megpróbálhatja tovább adni.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7374) obligat válasza FREWW (#7364) üzenetére


obligat
senior tag

Ha csutira feltöltöd, a töltőről lehúzod, és nyomod a pwr+LE kombót, nem történik semmi? Olyanom már volt, hogy se recovery, se boot (bootloopig), és akkor elkezdtem nyomogatni random a gombokat. háromból durván egyszer belépett valami nem tudom milyen módba, de a fontos, hogy a pc látta, és tudtam fastboot parancsokat adni neki. Így lett boot.img, recovery.img, system.img csere-lehetőségem, és onnan már ment adb-vel a telepítés. Már ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7375) lovi27 válasza FREWW (#7367) üzenetére


lovi27
addikt

Még nem olvastam olyan ZF2-ről, amiből szoftveresen végleg téglát csináltak. Na jó, mostanában, hogy szabadulni akartak tőlük, született egy-két érdekes tégla, de az más történet... :DDD :DDD

Szóval, ha nem átvertek és hozzá nem értő, félresikerült szoftverbeavatkozás miatt lett tetszhalott, van esélyed, hogy életet lehelj bele. Ne add fel! Próbálkozz! Mást nagyon szerintem sem tehetsz. Megnézheted még találsz-e szétszerelésre utaló nyomot, de a legfontosabb, hogy az usb port működőképes legyen.

(#7376) FREWW


FREWW
újonc

Nos,mivel nem működött semmilyen módszerrel,gondoltam szétszedem egy kicsit a hátlapját. Csodák csodájára ragasztóhegyeket láttam,silány módon való belenyúlást. Valaki piszkálta,de egy olyan ember,aki nincs tisztában a telefonszétszedés fogalmával. Akkumulátor leragasztva,fémcsíkok az akksin lekaparva,szóval minden amit egy 4-5 éves kezdene egy olyan helyzetben, ha telefont adnának neki. Az,hogy az eladó leírásában az szerepelt,hogy nem kapcsol be és töltésre nem reagál,nem jelent semmit. Szoftverhibásként volt említve,és egy összetákolt valamit kaptam az elvileg tökéletes hardverikus állapotban levő készülék helyett. Gondolkoztam hogy feljelentem,van egy nagyon jó ügyvéd ismerősöm,szerintetek megérné? 27 ezer forint volt, igen. Talán átverés/megtévesztés vádjával meg lehetne fogni.

(#7377) Joe.36 válasza FREWW (#7376) üzenetére


Joe.36
addikt

Esélytelen feljelenteni, nem foglalkoznak vele, csak ha nagyon sok sok ilyen ügye van, de akkor is csoda ha majd egyszer vissza kapod a pénzed, az értékhatár is túl kicsi, sajnos ez van, óvatosnak kell lenni nagyon!

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#7378) lovi27 válasza FREWW (#7376) üzenetére


lovi27
addikt

Nem értem, ha van jó ügyvéd ismerősöd, miért minket kérdezel. Ismert tény, hogy a józan ész diktálta igazság és a törvény sajnos sokszor két különböző dolog. Szerintem is hazudtak és hardver hibás készüléket adtak el szoftver hibásként, de ettől még a jogot ismerő, képviselő ember állíthat más igazságot. És ne feledkezz meg a te felelősségedről sem. Egy ilyen üzlet létrejöttéhez két fél szükséges. És szerintem a kár értéke is kicsi a jogi úthoz. De majd az ismerős megmondja a tutit...

(#7379) chipi-85


chipi-85
aktív tag

Sziasztok!

Futott már bele valaki olyanba, hogy factory reset után nem enged bejelentkezni, azt írva, hogy Jelentkezzek be olyan fiókkal, ami már korábban szinkronizálva volt a telefonnal.
2 ilyen fiókom is van, de egyiket sem fogadja el. Nem jelszó bajos.

Van valami 3 napos védelmi rendszer, de az is már letelt, és még mindig nem enged be!

mit ajánlotok?

(#7380) aha.e válasza chipi-85 (#7379) üzenetére


aha.e
tag

Google vagy Asus fiók? Én nem találkoztam még ilyennel.
Más: ki milyen főzött romot használ?

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7381) chipi-85 válasza aha.e (#7380) üzenetére


chipi-85
aktív tag

Google.

(#7382) aha.e válasza chipi-85 (#7381) üzenetére


aha.e
tag

Párszor már cseréltem romot, hőztam újra telefont, de ilyennel még nem találkoztam. Számítógépen minden gond nélkül tudod használni a fiókodat?

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7383) chipi-85 válasza aha.e (#7382) üzenetére


chipi-85
aktív tag

Persze, ott jó. Nekem sem volt eddig
De most valahogy ez beakadt :(

(#7384) lovi27 válasza chipi-85 (#7379) üzenetére


lovi27
addikt

"Jelentkezzek be olyan fiókkal, ami már korábban szinkronizálva volt a telefonnal."

Nekem ez szinkronizálási és nem belépési probléma Tiltsd le a szinkronizálást és úgy próbáld meg.

(#7385) chipi-85 válasza lovi27 (#7384) üzenetére


chipi-85
aktív tag

Hol tudom letiltani?
Mert konkrétan belépni nem tudok, youtube videókból a beállításokig el tudok jutni, de ott sem tudok sok mindent csinálni :(

Fejlesztőibe sem tudok belemenni az USB engedélyezéshez, hogy legalább fastboottal fel rakjak valami FW-t.

SD kártyáról recoveryben a Béta 6.01re tudok régebbi, mondjuk 184-es FW-t tenni?

(#7386) lovi27 válasza chipi-85 (#7385) üzenetére


lovi27
addikt

Ja, hogy ez Asus és ráadásul béta. Akkor ne keress logikus magyarázatot. Nem véletlenül nincs Asus MM.
Inkább csináld úgy, amire azt mondják működik:

Downgrade 6.0 Beta to Lollipop

(#7387) chipi-85 válasza lovi27 (#7386) üzenetére


chipi-85
aktív tag

Hát ezt is batyhatom, mert nem tudok bejelentkezni...
Ki tudod választani a nyelvet, Wifit, oszt cső...
Tovább nem megy...
USB hibakeresést nem tudom bekapcsolni, így nem megy az ADB... :W :W

(#7388) lovi27 válasza chipi-85 (#7387) üzenetére


lovi27
addikt

Akkor már neked nem downgrade, hanem unbrick kell. PC-ről flash programmal tudod helyretenni. Nem linkelgetek, mert már annyiszor megtettem, itt a fórumon is találsz néhányat.

De a legfontosabb, hogy egy kicsit tedd félre és nyugodj meg. Mint fejlesztő ismerem azt az érzést amikor semmi sem működik, minden kilátástalan, de egy kis idegi pihenő után, hidd el minden másnak látszik...

(#7380) aha.e

Most AICP - Android Ice Cold Project

[ Szerkesztve ]

(#7389) chipi-85


chipi-85
aktív tag

Na, sikerült a Downgrade.
Ha valakit érdekel, leírom a menetét, meg a tanultakat, ha lesz egy kis időm. ;)

(#7390) F.E.K.. válasza chipi-85 (#7389) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Mindenképpen megköszönjük, hátja bővülne vele az összefoglaló is :)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7391) chipi-85


chipi-85
aktív tag

Szóval általam készített downgrade:

A szükséges fájlok (ezeket mind egy mappába szedtem le)
[link]
Innen ami kell:
bom-token.bin
dnx_fwr.bin
ifwi ze551ml (értelem szerűen ha másik készülék van, akkor azt)

aztán innen kell, amire akarunk menni
[link]

kell a boot, droidboot, és a recovery, illetve a zippelt rom, amit fel akarunk tenni (ezt én a hivatalos oldalról szedtem le a .194est)

Akkor kezdjük:

Hang fel + power
bejön a fastboot

total commanderben a mappában ahova letöltöttük a fenti fájlokat nyomunk egy Shift + jobb klikk
Kiválasztjuk a Parancsort futtatás itt:

bejön a Commander
telefont rádugjuk a PC-re
én egy
fastboot reboot-bootloader paranccsal kezdtem, hogy biztos zölden jelenjen meg a szöveg alul.

ha megvolt a reboot, a szöveg zöld alul, akkor kezdhetjük: (minden parancsot pontosan írjunk, Enterrel futtassuk, és ha jól csináljuk akkor a parancssor is jelzi, és a telefonon is futnak a parancsok)

fastboot flash token bom-token.bin
fastboot flash dnx dnx_fwr.bin
fastboot flash ifwi ifwi_ann_a0-mofd_v1-ze551ml.bin
fastboot flash fastboot droidboot.img
fastboot flash splashscreen splashscreen_ze551ml.img
fastboot reboot-bootloader

restart után jöhet a következő:

fastboot flash fastboot droidboot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash boot boot.img

Ha ez mind rendben lement, akkor a telefont indítsuk el recovery-ben. a hanyatt dőlt robotos hibánál power + hang fel.

ha bejött, akkor update from adb
ha ez elindult, akkor parancsorba:
adb sideload "file name"

A file name értelem szerűen a letöltött firmware pontos neve pl: UL-Z00A-WW-2.20.40.194-user.zip

Ha ez meg van, akkor restart. és elvileg működik!

[ Szerkesztve ]

(#7392) chipi-85


chipi-85
aktív tag

Jah és a Factory reset utáni bejelentkezéses probléma:

A Droid 6.-ban van egy védelmi rendszer, az úgy nevezett Factory Reset Protection (FRP) ami arra szolgál, ha a telefonod elvesztetted, valaki formázza, csak a legutóbbi fiókkal tud újra bejelentkezni, ugyan azon a routeren keresztül.

Tehát aki MM-et használ (akár béta, akár végleges) figyeljen arra hogy factory reset után csak az utoljára használt fiókkal tud bejelentkezni, ugyan azon a routeren.

(#7393) aha.e válasza lovi27 (#7388) üzenetére


aha.e
tag

Milyen hibái vannak ennek a romnak? OTA-n jönnek a nightly frissítések? Milyen alapú rom?

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7394) Lecs@


Lecs@
addikt

Hahó. Míg a párom telója gépre dugva azonnal jelentkezik USB kapcsolatban, és rendben is megy, és a lányé nem, pedig ki van választva ugyanaz a telefonjában, mi lehet a gond ? A gép gondolom kilőve, hisz egy telónál már oksa, és a kábel is. Maradt a lány telója, de ott vajon mi ? Ja, rádugva töltést azt jelez.

512 GB

(#7395) lovi27 válasza Lecs@ (#7394) üzenetére


lovi27
addikt

Ha minden ugyanúgy van, akkor csak az usb port lehet a hibás. :O
Ezért inkább reménykedj nincs minden ugyanúgy és az usb port csak töltésre van állítva... :D
Ellenőrizd le, hogy engedélyezve van-e az USB MTP? link

(#7393) aha.e

Nem találtam még benne hibát (pedig biztosan nincs hibátlan ROM), de naponta nem használom túl sokat és csak egy SIM van. MM-ben még csak CM13 alapú ROM-ot találtam. Ha jól tudom az AICP eredetileg AOKP (Android Open Kang Project) alapú volt, de mivel az befulladt CM13 alappal folytatták tovább, legalább is a ZF2 számára.
Igen, rendesen, sőt túl rendesen, számomra túl gyakran, naponta jön az OTA. Illendően jelzi, letölti, és recoveryben telepíti. Csak ezzel felülírja a custom kernel telepítésemet. :W
Így most nem használok, a fejlesztők amúgy sem ajánlják. Idáig ez az első, amelyik ilyen rendesen frissíti magát. Viszont az egyik kedven kernel módosításomat tartalmazza: a minimális órajel freki az eredeti 500 MHz helyett 333 MHz. :C

[ Szerkesztve ]

(#7396) hzcs válasza e-newsee (#7314) üzenetére


hzcs
senior tag

Telefon restart után, de azóta hol csinálja, hol nem.

(#7397) Lecs@ válasza lovi27 (#7395) üzenetére


Lecs@
addikt

Szia. Igen, az MTP engedélyezve van. Próbáltam én is váltogatni, de semmi... Akkor viszont gáz lehet ? Mert sztem garos a tella még.

[ Szerkesztve ]

512 GB

(#7398) F.E.K..


F.E.K..
senior tag

Az új asus mobilmanager érdekes újdonságot hozott, próbálta más is a szuper gyorsítás funkciót? Engem eléggé a samsung megoldására emlékeztet, az eddigi saját mini tesztem szerint tényleg megnőtt a használatával az üzemidő, jobban bírja az akku.

(Mini greenfinity ;))

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7399) lovi27 válasza Lecs@ (#7397) üzenetére


lovi27
addikt

Szia! Nincs más ötletem, de nem ismerem igazán az Asus szoftverét. Nálam úgy van, hogy ha lehúzom a felső értesítési sávot mikor rá van dugva az usb, megjelenik egy üzenet: USB töltéshez. Ha arra rákoppintok, akkor tudok választani, hogy csak töltés vagy adatátvitel. Ha így nem működik és még garanciális, egyszerűbb megkeresni a szervizt.

Talán még annyi, a szervizbeadás előtt úgyis le kell menteni mindent, a szokásos tippet, a gyári visszaállítást még érdemes kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

(#7400) lovi27 válasza chipi-85 (#7391) üzenetére


lovi27
addikt

Ezt leírnád bővebben vagy csak másképp. Nem értem ill. nálam nincs ilyen menü és milyen Commander jön be?

"total commanderben a mappában ahova letöltöttük a fenti fájlokat nyomunk egy Shift + jobb klikk
Kiválasztjuk a Parancsort futtatás itt:
bejön a Commander"

Vagy a Parancssor ablakról - a DOS ablakról beszélsz?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.