Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-06-01 19:34:57

LOGOUT.hu

Egyelőre "kilóra" bemásolva feherzaj45 kolléga anyaga, köszönjük neki!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7701) Sword válasza bj13 (#7700) üzenetére


Sword
őstag

Elvileg nem kell hozzá.
Ha nem történik semmi, nyisd meg a telefonon az USB-s kapcsolatra figyelmeztető notificationt, pittyentsd át MTP-re majd vissza file transfer-re és úgy már megmozdul.

Esetleg ha úgy sem, dugd át egy másik portba.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#7702) bj13 válasza Sword (#7701) üzenetére


bj13
tag

Úgy teszek, de csak CD meghajtóként látja.
Csak a setup.exe rész látszik.
Se belső tárhely, se memória kártya.
:W

(#7703) chdmn


chdmn
csendes tag

Sziasztok! 550ML Zenfone 2-re továbbra sem jelentkezi a MM OTA update. Akkor se ha külön kérem h keressen rendszer frissítést (eddig minden frissítést ajánlott magától). Az sd kártyás telepítésen kívül van valami trükk amivel elő lehet csalni? Ill mi lehet az oka hogy sokan megkapták, van aki meg még nem?

Köszönöm.

(#7704) Sword válasza bj13 (#7702) üzenetére


Sword
őstag

telefonon állítsd át file transferre, az a pc connection-ös progit akarja telepíteni.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#7705) bj13 válasza Sword (#7704) üzenetére


bj13
tag

Hol állítsam át? usb-nél csak MTP és PTP lehetőség van.
Ugyanez a teló Win7-tel remekül üzemelt.

(#7706) Sword válasza bj13 (#7705) üzenetére


Sword
őstag

akkor kapcsold át ptp-re, majd vissza mtp-re.
Nekem MM-nél már nem így van.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#7707) Söri0127 válasza bj13 (#7705) üzenetére


Söri0127
tag

Ha van képernyőzár, oldd fel és úgy csatlakoztasd a pc-hez.

Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2

(#7708) bj13 válasza Söri0127 (#7707) üzenetére


bj13
tag

Nem megy.
Két Asus telóval (Zenfone2, Pegasus3) próbáltam.

(#7709) obligat válasza lovi27 (#7683) üzenetére


obligat
senior tag

fsck -a /dev/sdXY
chkdsk tízplusz éve nincs nekem :)

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7710) lovi27 válasza obligat (#7709) üzenetére


lovi27
addikt

Ez a linuxos (android terminálos) lehetőség, amit ismerek, csak nálam egy olyan elb@...tt neve van az SD kártyának (nem olyan, mit ahogy te ide írtad), hogy jobbnak láttam, ha nem ajánlgatom ezt a lehetőséget. :DDD :DDD

Sorry, hogy hozzád képest több mint 10 évvel elmaradott op. rendszert vagyok kénytelen használni, de nekem csak Windows 10 Pro-ra fussa. Az még ismerte, benne volt a CHKDSK parancs. De legalább most már tudom mi fog változni a W10-ben az elkövetkezendő években... :Y :C :DD

(#7711) lovi27 válasza obligat (#7709) üzenetére


lovi27
addikt

Jut eszembe! Ha nem értettelek meg és csak arra céloztál, hogy már mennyi ideje nem használsz Windowst, fogadd őszinte részvétemet. ;]

Egy kérdés. Mikor frissíted a CM-t OTA-n mi lesz az xposeddel? Azt is mindig telepíted vele?

(#7712) jano_77 válasza Söri0127 (#7707) üzenetére


jano_77
nagyúr

Pont ezt akartam írni én is. Csak ebben az esetben látja a pc, ellenkező esetben se belső memória se SD! :N

"egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"

(#7713) szori válasza bj13 (#7708) üzenetére


szori
tag

Próbáld másik kábellel

(#7714) Söri0127 válasza jano_77 (#7712) üzenetére


Söri0127
tag

Majdnem szervizbe küldtem, mire rápróbáltam erre. :)

[ Szerkesztve ]

Oneplus Nord3 5G <-- Oneplus 6 <-- ASUS Zenfone 2

(#7715) lovi27


lovi27
addikt

Egy érdekes cikk jelent ma meg az Androiddal kapcsolatban. A benne foglaltak nem hivatalosak, csak a szerző spekulációja. Ezzel kapcsolatban ma több helyen is megjelent hír, aminek a közös forrása az Android Police egyik szakértője. Valószínűleg a cikk szerzőjét is ez a hír indította agymenésre. Érdekes lett és mindenkinek érdemes elolvasni aki egy kicsit is érdeklődik az Android iránt:

Miért utálja a Google titokban az Androidot?

Néhány gondolat a cikkből:
"Az Android zsákutcának bizonyult... Ahogy az Android fejlődik, úgy válik egyre éhesebbé: ugyanazt a szintetikus tesztet a 6.0-án és a 7.0-án lefuttatva azt tapasztaljuk, hogy az Android 7.0 Nougat lényegesen alacsonyabb teljesítményt tud felmutatni... az Andromeda... ezen hátrányok leküzdését tűzte ki céljául. Villámgyors, a végtelenségig adaptív kernelen vékony, de grafikailag fejlett operációs rendszer."

Remélhetőleg a jövő héten ebből sok minden kiderül, amikor október 4-én a Google megteszi a szokásos évi bejelentését. Nem a Pixel hardverre gondolok, ami nem hiszem, hogy kiugró újdonságot hoz, legfeljebb közelítően olyan drága lesz, mint az Apple cuccai.

[ Szerkesztve ]

(#7716) obligat válasza lovi27 (#7711) üzenetére


obligat
senior tag

OTA frissítés: ha letöltötte az update.zip-et, akkor nem hagyom hogy a "gyári" megoldás frissítsen, hanem twrp-t indítok, ahol beválogatom a cmupdate könyvtárból az aktuális frissítő zip-et, több zip hozzáadása lehetőséggel pedig az xposed telepítő zipet, aztán hadd szóljon. Így egy füst alatt megvan, újraindítás után újratelepítem a busyboxot és kész.

Ha megengeded én nem fikáznám egyik OS-t sem, mindegyiknek vannak jó és rossz oldalai, magamnak a linuxot tartom a legjobb kompromisszumnak, kivéve mikor a bsd-t. Attól még biztos jó a win is, csak nem értünk egyet a Microsofttal abban, mire is van szükség egy oprendszerben. :D

[ Szerkesztve ]

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7717) lovi27 válasza obligat (#7716) üzenetére


lovi27
addikt

Nálam az OTA updaterben van opció a custom zippek telepítésre, így egyben azokat is telepíthetem vele, csak hát nagy kár, hogy a CM-ben nem patch-et, hanem komplett ROM-ot kell, vagy kéne telepíteni.

Felhívom a figyelmed a hozzászólás végén lévő emoji tartalom és hangulat kifejező jelekre. Időnként azokkal is kalkulálj, és akkor nem jutsz hamis következtetésre... ;)

(#7718) rwin5


rwin5
őstag

jó ez a telefon?

(#7719) e-newsee


e-newsee
addikt

Ma hozták vissza a kicsikémet a javításból. (Kijelző csíkosodás, aki még emlékszik.) Csak hát épp 70km-rel arrébb vezettem, amikor felhívott a postás bácsi, hogy "Itt vagyok a portán". Szóval holnap ismét jön, és akkor már remélem meg is kapom. Kíváncsi leszek, mit cseréltek/javítottak rajta.

Addig is visszaköltöztettem a két kártyámat az SP-mbe, és a régi jó k800i-be. Újra rájöttem, miért szerettem őket régen. A Sony billentyűzete most is egy álom a gyári Asushoz képest. A k800i pedig még mai szemmel is vállalható képet készít abból a 3.2MP-ből. És több, mint 2 éve be sem volt kapcsolva, de 5 perc után felvette a töltést, és első egy éjszakás töltése után rögtön 3 napot bírt. Gyanítom, pár alkalom után még jobb lenne. Haaaj, de szeretném én ezeket az értékeket viszont látni a mai telóknál is! :O

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#7720) feherzaj45 válasza lovi27 (#7670) üzenetére


feherzaj45
csendes tag

Szia Lovi27! Jó a meglátásod az AICP és a Resurrection Remix is már teszteli a maga nougát változatát.Sőt az RR 5.7.4-es változata ebböl van Blobs változat(Foltos,Festékfoltos) meg a sima az utolsó 6.0.1 a következő már a Nougát.

(#7721) feherzaj45


feherzaj45
csendes tag

Az oldalamra felraktam a Blobs verziót is ami 478MB amihez kell a Lovi27 által közzé tett módosítás(Köszönet érte) ezt én sem tudtam a másik 430MB ami az LP Bootloaderrel és a 3.0.2-0-ás twrp-vel telepíthető.A Blobs változatot nem próbáltam de az XDA oldalán ezt rakja fel szinte mindenki a Z008-hoz nem készült Blobs.

(#7722) feherzaj45


feherzaj45
csendes tag

Az AICP-nek nincs blobs változata.Viszont van tesztfázisban Nexuson Nougat ami a tesztelőknél remekül működik ahogy írja.

(#7723) youngboy válasza kaosz86 (#7697) üzenetére


youngboy
senior tag

Igaz ez minden nagy cégre, multira. Én is nagyon sokszor csak ilyen választ tudok adni, pedig teljesen egyetértek a kérdezővel. Teljesen más területen dolgozom.

[ Szerkesztve ]

(#7724) kaosz86


kaosz86
aktív tag

de az mekkora, hogy még mindìg nincs hivatalos mm... gyalàzat na..

(#7725) lovi27 válasza feherzaj45 (#7722) üzenetére


lovi27
addikt

Szia Miki!

Egy picit lassíts, mert az az érzésen már te is eltévedsz néha...

Az RR már nem a kedvencem, de azért néha ránézek arra amit felteszel. A hivatalos RR oldalon 08.11. az utolsó kiadás mind a két verzióhoz (Z00A, Z008). Amit te valahonnan kikerestél maximum teszt kiadás lehet, amit nem kéne ajánlgatni kevésbé hozzáértőknek.

"Az AICP-nek nincs blobs változata"
Ez meglepett és ez nagy tévedés! Nem tudom hány ember állíthatja magáról, hogy ő az official fejlesztő, de az xda-n az official AICP-t több mint két hete már csak az MM blobs-os változatban fejlesztik tovább! A másikat abbahagyták. Én is azt használom, ahhoz jönnek az OTA frissítések.

A Nugáttal még várni kéne. Ezt a készüléket 2014-ben fejlesztették, 15-ben, tavaly került piacra és akkor sem volt csúcsmodell. Igaz néhányan túlhájpolták, de azok többségének már meg sincs, és ha igaz az a hír, hogy a Nugát erősebb hardvert szeret, akkor semmi pluszt nem hoz nekünk. Mi értelme hajszolni? Funkcióban is mi a nélkülözhetetlen új? Várjunk még. El kell fogadni, hogy lassan (hála az Asusnak :W ) ez a hardver eléri a maximumot, amit ki lehet hozni belőle. Használni és örülni kell neki, akkor hű társ lesz. :DD

(#7726) lovi27 válasza kaosz86 (#7724) üzenetére


lovi27
addikt

Eltűnt a magyar és még egynéhány oldalról a manuálisan frissíthető változat, de az utána kiadott Marshmallow Kernel forráskódja most is letölthető akár a magyar oldalról is. Még ha nem is hibátlan, de abból dolgoznak az alternatív szoftverfejlesztők.

(#7727) bj13 válasza szori (#7713) üzenetére


bj13
tag

Nem megy.
PTP-ben látja a telót meg a DCIM mappát, MTP-ben semmit sem lát.
Win10 drivert meg nem találok.

(#7728) feherzaj45 válasza lovi27 (#7725) üzenetére


feherzaj45
csendes tag

Szia! Ez igaz de csak azért mert a Basketbuild oldala több mint egy hónapig állt addig az Androidfilehost vette át a letöltő helyet ott az 5.7.4 az utolsó hivatalos elérhető verzió. És az RR Google+ oldalán ez az utolsó https://plus.google.com/communities/109352646351468373340 :K

(#7729) kaosz86 válasza lovi27 (#7725) üzenetére


kaosz86
aktív tag

Tényleg panaszkodtak talán valamelyik samsung csúcsgép esetén, hogy a szintetikus teszteken MM alatt jobb pontokat hoztak a telók mint a nugát esetében

(#7730) kaosz86 válasza lovi27 (#7726) üzenetére


kaosz86
aktív tag

A baj igazából az, hogy 2015 elején megjelent a cucc Lollipoppal.
Azóta mint regnáló zászlóshajó, nem jutott el épkézláb MM frissítésig. (Intel chipset ide vagy oda)

Vonatkoztassunk most el attól, hogy kell-e vagy nem kell-e főverzió frissítés, ha működik a régi.

Jelen állapot igencsak rossz üzenet az egyszeri felhasználók felé. Főleg hogy semmit nem kommunikál ez ügyben a cég.
És nincs akkora palettája mint egy LG-nek vagy Samsungnak vagy Huaweinek.
Van tehát egy 100kilóért vásárolt telefonunk amire a security patchen kívül érdemi frissítés nem jött ki.

Az hogy minden updateben annyi szerepel, hogy app2SD fix és removing xyz system app...nem nagy durranás.

(#7731) mastodon


mastodon
aktív tag

Tudom, hogy nem pont id evaló, de ez a topic él csak. ASUS Zenfone 4-esemen (ASUS_T00I) Lollipop frissítés (WW_V7.4.4_20150831) után elképesztően lassú, néha a reakcója másodpercekig tart.
Belső tárhelyen: rendszer 3,46 Gb, többi program és adat után marad 0,6 Gb.
Memória: rendszer: 327 Mb, alkalmazások 358 Mb, szabad: 293 Mb.
Hogyan lehet helyet biztonságosan felszabadítani? A bloatware-ek eltávolítása jónak tűnik,de nem értettem, hogyan kell, biztonságos-e. Félek, hogy vmit leszedek, ami kell a rendszerhez vagy más app használja.

(#7732) lovi27 válasza bj13 (#7727) üzenetére


lovi27
addikt

Tessék, itt van az Intel Win10 USB driver-e. Én ezt használom.

Intel® USB Driver for Android* Devices that Supports Windows 10

(#7733) lovi27 válasza mastodon (#7731) üzenetére


lovi27
addikt

Ha ennyire kevés a tároló helyed, persze, hogy lassú. Előbb be kell zárnia alkalmazásokat, hogy helyet szabadítson fel, azért ilyen lassú.

Lehet, hogy tévedek, de szerintem ezek a scriptek nálad nem működnek, ezek a Zenfone 2-höz készültek!

Rendszer alkalmazásokat csak root-olt mobilon tudsz törölni (vagy a recovery-ben, ahogy ez a gyerek csinálja). Ezért amit tehetsz, a beállítások/alkalmazások menübe tilts le minden alkalmazást, amit feleslegesnek találsz. Ha gond lenne, egyszerűen újra engedélyezed.

(#7734) mastodon válasza lovi27 (#7733) üzenetére


mastodon
aktív tag

Köszi, tudsz adni tippet, hol találok listát arról, miket lehet letiltani? Mik a legnagyobb memóriafogyasztók, amelyek nemigen használunk?

[ Szerkesztve ]

(#7735) e-newsee


e-newsee
addikt

Tegnap visszajött a telefonom. Kijelzőcsere volt csak. És akkor már felraktam az MM-et. Most folyik az éles teszt. Eddig nem találtam anomáliát. :C

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#7736) F.E.K.. válasza e-newsee (#7735) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Van akiknek gond nélkül működik :)

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#7737) lovi27 válasza mastodon (#7734) üzenetére


lovi27
addikt

Ott van a linken a lista, miket távolít el a gyerek. A rendszeralkalmazásokat ne jeleníttesd meg és úgy tiltsál.

Semennyire nem ismerem azt a telefont, de valami nagyon nem kerek lehet nálad, ha ennyire kevés hely maradt. Nem akarom elhinni, hogy egy gyártó így adjon ki egy ROM-ot. Ha pedig mégis, gondolkodj el azon mi előnyt kapsz a LP-tól. Most elmondhatod az van, de cserébe használhatatlan a mobil. Akkor nem jobb lenne visszatérni az előző működő ROM-ra?

(#7738) alexdp7


alexdp7
tag

Sziasztok,

Az normális hogy Asus Zenfone 2-re (ZE551ML) a Play áruházból leszedett FB messenger nem megy fel? Csak villog az app telepítés után de nem lép be. Valamint a FB is csak FB Lite mászik fel mert a sima FB elakad a bejelentkezésnél?...vagy ha frissítek MM-re (már ha lesz) akkor ez megoldódik?

Köszi:
Alex

[ Szerkesztve ]

La Vecchia Signora, vince Ancora! -ASUS Zenfone 2 - backup - Samsung Galaxy S4 LTE 5.0.1

(#7739) bj13 válasza lovi27 (#7732) üzenetére


bj13
tag

Nem és nem.
Csak a setup.exe jön be.
Feladtam.

(#7740) bj13


bj13
tag

OFF

Sikerült vennem egy Asus Pegasus 3 telót.
Valami tákolt droid volt rajta, nem működött rendesen
Frissítettem, most CMCC szoft van rajta, viszont se magyar nyelv, se Play, csak a sok kínai lom.
Esetleg valami ötlet?

(#7741) kaosz86 válasza alexdp7 (#7738) üzenetére


kaosz86
aktív tag

wipe cache-t próbálj meg csinálni

(#7742) obligat


obligat
senior tag

Lovibátyó!
Nincs egészen véletlenül fm-rádió app-elérésed cm alá?
Az egyetlen ami valóban hiányzik nekem. A spirit legutóbbi tudomásom szerint nem megy z2-n. (ahogyan a gyári sem sajnos):(

a 0927 végű frissítés changelogjában van egy érdekes sor:

"packages/apps/FMRadio• 6e58d26 Automatic translation import"

viszont fmradio app nincs. Tudod-e a megoldást? :)

[ Szerkesztve ]

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7743) obligat válasza mastodon (#7731) üzenetére


obligat
senior tag

a buborékmemóriák (sd-karik, ssd-vinyók) 15% szabad hely híján nagyságrendekkel belassulnak ahogy tudom.

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7744) lovi27 válasza obligat (#7742) üzenetére


lovi27
addikt

Hát, öcskös nincsenek jó híreim! :O

Lógtál az iskolából és nem tudod, hogy a bátyót külön kell írni! :DDD :DDD

A kernel hiányossága miatt nem működik az fm rádió. Hiányzik a chip és az app között az illesztés. Amíg nem vagy hajlandó kernelt módosítani, neked nem is fog. ;] Vagy gyári alapú ROM, vagy vannak jó internet rádiók. CM14 a remény! Sokat lendítene, ha végre ez a qv@ Asus javítaná a szoftvert és felgyorsulhatnának a fejlesztések. :W

(#7745) obligat válasza lovi27 (#7744) üzenetére


obligat
senior tag

az aicp az cm alapokon megy most. gondolom a cm is fejlődik (illetve látom).
majd ha a cm-hez kell kernelt frissíteni, frissítem, ha addig nem sikerül összehoznom egy gapps- és bloatware-mentes gyárit. Voltak rá utaló jeleim (régebben) hogy sikerül, de frissítés után megzuhant az egész, azóta nem foglalkoztam vele, megjelent a cm-támogatás.

--==| Linux is like wigwam, no windows, no gates, apache inside |==--

(#7746) lovi27 válasza obligat (#7745) üzenetére


lovi27
addikt

Nézzél rá az orosz medve (RussianBear) ROM-ra. Nekem nagyon tetszik amit az az orosz fiú művel. Gyári alapú, a felesleges vacakokat kidobálta, és tett bele több olyan dolgot, amit amúgy én is telepítenék. Nekem annyi a baja, hogy nem a pico gappsot használja és nem vagyok oda a ZenUI-ért - bár nem rossz, csak nekem nem jön be. Ez már MM bolbs-szos!

Ja, és többen írják, hogy The Best!

[ Szerkesztve ]

(#7747) aha.e válasza lovi27 (#7746) üzenetére


aha.e
tag

Én az előző verzióját használom. Érdemes váltani? Vannak hiányosságok?

Eladó Asus Zenfone 2 551ML 4/32 Gb !!!!!

(#7748) Evita85


Evita85
tag

Sziasztok!
Hiányzik Asuskám:( Beteg lett, ismerős javitja remélem sikeresen.. Addig is feljöttem egy kicsit olvasgatni mert amim most van nálam telefon, az nem tud semmi. (Nem elég hogy Samsung broáf... még bealszok mire történik valami...még mini is...)
Azt szeretném kérdezni hogy most van letölthető van bármilyen uton leszedhető 6???? VAlamiaugusztusi link volt amit láttam,de ?? Na szóval? EU verziós Asus tulaja keresi a 6ot. (Nekem CN verziós.)

(#7749) nova001


nova001
senior tag

Sziasztok

Meghalt a telom.
Össze vissza csinál mindent az érintője.
Jobb oldalt fent be is színeződött. Hogy és mennyiért tudnám cserélni a kijelzőt?

Bekapcsoltam az érintő mutatást. A press érték 20 alá nem megy le, gondolom azért mert mindig nyomja valami az érintő felületet.

Kép:
http://kepfeltoltes.hu/161001/Screenshot_2016-10-01-20-47-37_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#7750) lovi27 válasza aha.e (#7747) üzenetére


lovi27
addikt

Már azt hittem az új mobilodat nyomkodod. ;]

Mivel nem használom, mélyebben nem ismerem, de a v0.6-ra már nem nagyon panaszkodnak. De ha nem vagy biztos magadban, várj még meg egy-két kiadást, ha addig nem megy el a teló...

Érdemes-e? Ezt neked kell eldönteni.
Két fő újdonság ugrik be hirtelen. Az egyik az MM blobs (az Asus MM megoldása). A másik a Magiks Manager. Szerintem ez egy ötletes újítás, amivel nem rég találkoztam. Lényege, hogy KI-BE tudod kapcsolni a Root és az Xposed funkciót.

Sokan félnek a rootolástól, mert az ugye fegyelmezett használatot feltételez, mivel minden engedély a tulaj kezébe kerül. Magiks esetén elég csak annyi időre rootoltan használni a mobilt, amíg mondjuk törölsz egy felesleges gyári appot, majd visszatérhetsz normál üzembe és játszhatsz Pokémon Go-t vagy ahol már van, fizethet Android Pay-jel (mert rootolt-tal nem lehet).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.