Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-06-01 19:34:57

LOGOUT.hu

Egyelőre "kilóra" bemásolva feherzaj45 kolléga anyaga, köszönjük neki!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2001) alexw801 válasza gjoe (#1998) üzenetére


alexw801
senior tag

A b20 nem jön elő, az hardware adottság, ww firmware ide vagy oda.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

(#2002) Joe.36 válasza motoflug (#1991) üzenetére


Joe.36
addikt

Reméljük akkor nem lesz vele garanciális gond :) . Bár úgy látom nem nagyon hibásodnak meg, én csak a beépített aksi miatt aggódóm, hogy ennyire melegszik töltés közben, vajon hosszú távon is bírni fogja. Szerintem nem baj ha meg tudod venni olcsóbban, és vállalod ami ezzel jár. És az sem baj, hogy én nem akartam vele vacakolni, kellet a garancia és az országos, hálózatfüggetlen LTE. és vállaltam ami ezzel jár... :)

( Értelmetlen ezen vitatkozni szerintem, ez mindenki saját döntése )

[ Szerkesztve ]

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#2003) gusthy válasza gjoe (#1996) üzenetére


gusthy
veterán

Szerintem ebben a telefonban a 4GB RAM a lényeg. 2gigás telefont találsz rengeteget, akár olcsóbban is.

(#2004) twollah1976 válasza gusthy (#2003) üzenetére


twollah1976
őstag

Nekem a dual active miatt tetszik a telefon.
A 4 giga engem nem mozgat meg.
Van Galaxy TabPro 8.4-es tabletem 2 giga rammal, Galaxy Note 3 telefonom 3 giga rammal és nekem nem tűnt fel, hogy akadoznának.
Nekem az a szokásom, hogy amikor leteszem a tabletet vagy a telefont a feladat kezelővel minden kilövök, így csak azok maradnak a memóriába amik fontosak (Viber, Hangouts, stb).
Ez még akkorról maradt meg bennem amikor a YouTube vagy a Google Play kliens állandóan beragadt a háttérben és ette az akkumulátor időt.
Galaxy SIII-on a Google Play kliens akadt be, nem csak nekem másoknak is.
A TabPro-n és a Note 3-on egy időben a YouTube kliens ragadt be, nem csak nekem másoknak is.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2005) Semm1 válasza Joe.36 (#2002) üzenetére


Semm1
tag

Aki külföldről rendel, vállalja a kockázatot, de tudja is hogy mit rendel...Ahogy én is. ;)

(#2006) Botigta válasza motoflug (#1979) üzenetére


Botigta
aktív tag

Értem én hogy ráviszem a mappára a qrzort, de már harmadszor kérdezem, könyörgöm áruljátok már el, hogy MELYIK MAPPÁRA???

Köszi

(#2007) Mohhoj1986 válasza Sebestyen01 (#1962) üzenetére


Mohhoj1986
tag

Szia. Tudsz akkor nekem linkelni vmit a temaval kapcsolatban?

(#2008) Joe.36 válasza Botigta (#2006) üzenetére


Joe.36
addikt

[Nézd meg ezt]

[ Szerkesztve ]

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#2009) gusthy válasza twollah1976 (#2004) üzenetére


gusthy
veterán

Ja igen, ez jogos.
Viszont pl ahhoz nem jár quick charge töltő, azt külön kell megvenni, ami legalább 7000 forint. És azt hishiszem, hogy nem is full HD. De persze ezek is mind egyéni szempontok, hogy fontos vagy se.

(#2010) R4E/B válasza gusthy (#2009) üzenetére


R4E/B
tag

Írtam neked üzenetet még ma délután.

ASUS • IN SEARCH OF INCREDIBLE

(#2011) madrac válasza alexw801 (#2000) üzenetére


madrac
őstag

Viszont akinek nincs angol kontaktja az nem nagyon jut hozzá ebay-ről WW verzióshoz. Legalábbis sok hirdetést megnéztem és egyet se találtam. 95-100K fölötti áron pedig már az se csábító.
90 körül mennek a 4/32GB-s kínai verziósok vagy távolkeletről, beleszámolva az áfát, vagy angliai postázással, de kb ennyivel drágábban is.

(#2012) freezer922


freezer922
aktív tag

Ezen a fast recharge-os dolgon már én is gondolkodtam. Hogy általában ~2évente cserélek telefont, vajon 2 év múlva nem-e lesz félig halott a telefonban az aksi ha folyton azt használom :x
Gondolkoztam már rajta, hogy azzal csak akkor töltöm ha tényleg szükség van a gyors töltésre, és egy sima töltővel felhúzom ha pl. van rá egy éjszaka vagy hasonló.

(#2013) Sword válasza freezer922 (#2012) üzenetére


Sword
őstag

2 év múlva dobsz bele 5 ezerért egy vadi új akksit és kicseréled (akkor már a gari sem fontos, de nem hiszem, hogy a szervíz képes lenne lehúzni sok pénzzel x csavar ki- és visszacsavarása miatt).
Az akku élettartamát a telefon szoftverei jóval jobban befolyásolják, mármint egy elrontott frissítés és máris szívja le az akkut (note 4-nél 5.0.1 és az 5.1.1 között nálam 2x-es volt a szorzó, sokkal tovább húzta az új firmware-el), egy túlbuzgó app szintén megeheti néhány óra alatt az akksit és mehet a töltőre.

The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...

(#2014) gusthy válasza freezer922 (#2012) üzenetére


gusthy
veterán

Nem, a QC nem pusztítja mérhetően jobban az aksit, mint a normál. Itt nem arról van szó, hogy még nagyobb töltőáram megy bele, teljesen más a megoldás, tök más az akku szerkezete, mint a hagyományos.
Amúgy az egész éjszakás töltés biztos, hogy sokkal jobban gyilkolja, mint a QC.

[ Szerkesztve ]

(#2015) e-newsee válasza gusthy (#2014) üzenetére


e-newsee
addikt

Azért a gyorstöltővel jóval nagyobb áram folyik. De tény, hogy más az akku szerkezete. Az egész éjszakás töltés pedig nem sokat számít. Ha nem szükséges, a szoftver egyszerűen nem tölt. Nagyon fejlettek a töltőelektronikák manapság egy telefonban. Amúgy nem olyan egyszerű meggyilkolni egy jól összerakott akksit. Nálam az SP kb szinte minden éjjel töltve van, napközben fél-egy órás rátöltésekkel a PC-ről (játszom vele, na... :) ). Mindezt olyan másfél éve, és ha épp nem játszom rajta egy-két napig semmit, a maradék átlagos használattal megvan a másfél-két nap. Még mindig. A másik a mini pro-m, amit ugyan egy éve csak telefonálásra használok, de 4 éves, és még mindig bírja 2 napig gond nélkül. Ha nem sokat beszélek, akkor a 2,5 is megvan. Mindezeken kívül, valóban, ha nagyon döglődik, megéri egy akku csere két év múlva, mert a telefon még mindig nem lesz kevés az akkori szoftverekhez.
És azt se felejtsük el, hogy a gyártókat nem nagyon motiválja semmi, hogy fejlesszenek az akksikon. Egyrészt a felhasználói szokások nem igénylik. A többség egy-két éven belül új telefont vesz, de lehet, hogy gyakrabban. Másrészt a processzorok energiaéhsége egyre kisebb, ezért ugyanazokkal az akkukapacitásokkal képesek jobb teljesítmény mellett ugyanannyi üzemidőre. Mehet a vékonyítási háború.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#2016) gusthy válasza e-newsee (#2015) üzenetére


gusthy
veterán

A gyorstöltővel pont ugyanakkora áram folyik, 2A. Nagyobb a töltési feszültség. De mivel az akku töltési feszültsége konstans, ez csak úgy oldható fel, hogy egyszerre több cellát tölt.

(#2017) Joe.36


Joe.36
addikt

Ha mondjuk 1.5 korában gond van az aksival, de még garis a telefon, kicserélik garanciába ?

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#2018) maggi1886076 válasza Joe.36 (#2017) üzenetére


maggi1886076
addikt

1 év van az akksira...

Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/

(#2019) gusthy válasza maggi1886076 (#2018) üzenetére


gusthy
veterán

Még annyit tennék hozzá, hogy a QC nem ész nélkül tolja a 9V/2A - t, csak az elején. Ugyebár az egész a melegedés miatt izgalmas. Mármost az tény, hogy amíg gyorsan tolttölt, jobban melegszik, de rövidebb ideig, mint a nem gyors töltés esetén. Úgyhogy az se egyértelmű, hogy valójában mennyivel rosszabb ebből a szempontból a QC. Amúgy pl az LG G3 iszonyú meleg tudott lenni a sima töltőjével, míg ez az Asus QC-vel se annyira forró.

(#2020) ATM_automata válasza gjoe (#1998) üzenetére


ATM_automata
őstag

Már ezt is a témát is kiveséztük vagy 100 postban. A Rom csere nem nyit meg LTE csatornákat, tehát a rom csere csak rom csere, nem lesz tőle valós WW-s a telefon, tehát a frissítésekkel gond lesz és nem lesz elérhető új LTE csatorna sem. :R

What else?

(#2021) anonym1s válasza Botigta (#2006) üzenetére


anonym1s
őstag

Hali.

Az ADB mappaba kell menni es ott nyitni egy parancssort, de a lenyeg a parancssor nyitasa, nem az hogy hol es hogyan nyitod, mert ha mar megvan nyitva a parancssor, akkor azzal mesz az ADB mappaba. Persze ehhez tudni kell a dos parancsokat :) ezert egyszerubb ha ott nyitod egybol az adb mappaban.
Amugy mar tobben is linkeltek leirasokat, pl. ez itt nagyon jo.

Az asus oldalarol letoltott full firmware fajlt nem kell atnevezni csak bemasolni a telefon gyokerebe, vagy egy memoria kartya gyokerebe es ujrainditani a telefont. A telefon magatol megtalalja a frissito fajlt es felajanlja a telepitest. Ha neked nem ajalotta fel, akkor lehet nem a gyokerbe masoltad.
Abban az esetben kell atnevezni, ha nem a full firmware-t toltod le, hanem csak a frissio fajlt.
A full firmware kb. 1,2gb, a frissites meg joval kisebb, pl. a legutobbi 37,5mb volt, azelotti 23mb.

Recoverybe igy tudsz belepni:

1. Nyomd a hangero fel es bekapcsolo gombokat addig amig rezzen a telefon, majd engedd el a bekapcsolo gombot de a hang fel gombot tovabbra is tartsd benyomva amig bejon a halott robot. Felul egy zold szinu NORMAL BOOT feliratot kell latnod.

2. Most a hangero gombot nyomd annyiszor hogy a normal bott helyett egy piros RECOVERY MODE felirat legyen felul.

3. Most nyomd meg a bekapcsolo gombot. A telefon ujraindul es hibat fog kiirni, halott robot.

4. Most nyomd meg a hangero fel gombot es tartsd benyomva mialatt megnyomod a bekapcs gombot, majd engedd el a hangero fel gombot mialatt a bekapcs gombot nyomva tartod es egybol belep a recoverybe es elengedheted a bekapcsolo gombot is.

[ Szerkesztve ]

(#2022) gusthy válasza anonym1s (#2021) üzenetére


gusthy
veterán

Ami a frissítéseket illeti, az nagy jóság szerintem, hogy a Zen appok a play áruházon keresztül frissülnek.

(#2023) anonym1s válasza gusthy (#2022) üzenetére


anonym1s
őstag

Ja. En csodalkoztam is hogy pl. a kamera szoftver ott van a playen es onnan frissul. Ha javitanak valamit a kameran, nem kell fw-t cserelni, csak frissiteni a kamera szoftvert a playrol es kesz :)

[ Szerkesztve ]

(#2024) e-newsee válasza gusthy (#2019) üzenetére


e-newsee
addikt

Arról nem is beszélve, hogy amikor az ember gyereke játszik egy-két órát a telefonon, akkor vajon hogyan hat egymásra a gyors kisütés és az SOC terhelés miatti melegedés? :)
Ettől függetlenül én nem félek, hogy annyira gyorsan tönkre menne. Biztosan csináltak rá teszteket a fejlesztéskor, és ha nem bírnák sokáig, nem tennék bele.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#2025) AliceWake


AliceWake
HÁZIGAZDA

Helló,

többen érdeklődtetek a Windows-os mókáról, itt szedtem össze a dolgokat, a kísérlet sikeres volt, anyagi kár és személyi sérülés nem történt, az alaptézist bizonyítottnak tekinthetjük.

Non omnis moriar.

(#2026) Botigta válasza anonym1s (#2021) üzenetére


Botigta
aktív tag

Igen, ez a csóka tűnik a legprofibbnak a leírások alapján... Nagyon köszönöm, hogy végre érthetően leírtad, de pont előző éjszaka sikerült megküzdenem vele. Úgyhogy fent van a legfrisebb szoftver, van működő frissítés opcióm. Most majd még megrootolom, és belakom.

Úgyhogy a kinti rendelés ellenzőknek üzenem, hogy én továbbra sem bántam meg, van helye az árkülönbözetnek.
Csak az én bénázásom miatt volt kínszenvedés, ha tudom mit kell csinálni, pikk-pakk megvan a frissítés.
Egyébként a 100GB nekem is jár, de mire jó, telepakolm, aztán 2 év múlva meg vagy fizetem a Drive havidíjakat, vagy elvész az 5GB feletti adatállomány...

(#2027) Sebestyen01 válasza AliceWake (#2025) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Wow :C

(#2028) e-newsee válasza Botigta (#2026) üzenetére


e-newsee
addikt

Én pl nem ellenzem a külföldi rendelést, csak ahogy magamat ismerem, tuti, hogy kifognék egy hibásat, ezért tartok tőle. Valamint kell a vidéki 4G is ugye, ezt már írtam.
Viszont örülök, hogy végül sikerült, és nem bántad meg, hogy Asust vettél. A többség két próbálkozás után telekürtölte volna a fórumot azzal, hogy az Asus mekkora car már, hogy frissíteni sem lehet, és hogy soha többet Asust, még az ismerőseimet is le fogom beszélni róla, stb, stb.

És a világ újra megmenekült, hála a pindúr pandúroknak! :C

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#2029) motoflug válasza e-newsee (#2028) üzenetére


motoflug
őstag

Ma nekiesek, és én is megcsinálom a csöppséget. Aztán hétvégén letesztelem, hogy milyen a 4G nélkül vidéken. Remélhetőleg túlélem, hogy "csak" H+. ;] :DDD

(#2030) e-newsee válasza motoflug (#2029) üzenetére


e-newsee
addikt

Nekem is bőven elég lenne a H+, csak az a gondom, hogy ha hazamegyek szüleimhez a zalai dombok közé, akkor ott vagy Edge van, vagy 4G. HSPA még hírből sincs. És hát valljuk be, manapság az Edge nem sokra elég.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#2031) motoflug válasza e-newsee (#2030) üzenetére


motoflug
őstag

Igen, az EDGE csak az őszhajszáltermelést indítja be.

(#2032) gusthy válasza motoflug (#2029) üzenetére


gusthy
veterán

A H+ és az LTE között nem csak sebességkülönbség van, hanem fogyasztásbéli is, méghozzá az LTE fogyaszt kevesebbet. Ennyiben nem mindegy a dolog, bár a szüleidnél a dombok között gondolom ez nem annyira releváns szempont :)

(#2033) motoflug válasza gusthy (#2032) üzenetére


motoflug
őstag

Náluk a legnagyobb domb maximum 10m magas, de valóban, a fogyasztást nem vettem figyelembe. Kérdés, hogy ez mennyire számottevő/mennyire mérhető különbség.

(#2034) gusthy válasza motoflug (#2033) üzenetére


gusthy
veterán

Egyébként ez egy érdekes kérdés. Az LTE elvileg kevesebbet fogyaszt(ana), de mivel egyelőre nálunk nem (sem) megy az LTE hang, ezért sajna ilyenkor mennie kell a 3G rádiónak is.

(#2035) Sebestyen01


Sebestyen01
őstag

Oda vissza valtogat, hivasoknal h+ netnel 4g ez szuvja az akkut jobban.

(#2036) Joe.36


Joe.36
addikt

Talán az LTE miatt van, de ezzel a telefonnal meglepően jó viberen telefonálni.

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#2037) Sebestyen01 válasza Joe.36 (#2036) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Korlatlan a mobilneted?

(#2038) cotag


cotag
senior tag

Sim1 telenor, 4G.
Sim 2 vodafone, csak hanghívás.
Aktív hívást sim1-ről, közben eltűnik 4G ikon, és semmi internetem nincs amíg aktív a hívás.

Másnál hogy van??

(#2039) Sebestyen01 válasza cotag (#2038) üzenetére


Sebestyen01
őstag

4g nem is lesz jelenleg meg csak 3gn tud hivasokat inditani a halozat magyarorszagon, a 4g csak adatra van egyenlore... Igy igen mindenkinel hasonlo kell legyen a szisztema

(#2040) Joe.36 válasza Sebestyen01 (#2037) üzenetére


Joe.36
addikt

500 MB, de beosztva elég...

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#2041) Sebestyen01 válasza Joe.36 (#2040) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Hasonlo cipoben jarunk.

(#2042) cotag válasza Sebestyen01 (#2039) üzenetére


cotag
senior tag

Eddig 4G mellett vígan neteztem ha közben hívtam is valakit.
Eseleg valaki kipróbálná?

(#2043) gusthy válasza cotag (#2042) üzenetére


gusthy
veterán

Ez így van, csak visszakapcsol közben 3G-re, de a többi telefon is.

(#2044) Sebestyen01 válasza gusthy (#2043) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Mibel itthol ezt tudja a halozat igy mind!

(#2045) anonym1s


anonym1s
őstag

Hello emberek.

Azt vettem eszre, hogy ha a wifi beallitasoknal a halaozati ertesites meg a tobbi dolog be van kapcsolva, akkor rohadtul merul az akksi, keszenletben 4% orankent, egy ejszaka alatt 35%-ot is esik.
Viszont ha a kepen lathato modon van beallitva, akkor alig merul keszenletben, meg 0.5%-ot sem orankent.
Megtennetek hogy beallitjatok a tieteket ugy ahogy a kepen van? Akinek pedig igy volt eddig is, az a kepen lathatonak az ellenkezojere mindent. Kivancsi vagyok nalatok is valtozik e olyan sokat a fogyasztas ezekkel a beallitasokkal.

[ Szerkesztve ]

(#2046) Sebestyen01 válasza anonym1s (#2045) üzenetére


Sebestyen01
őstag

Megtettem holnap full toltes utan mondom mi nalam a konkluzio!

(#2047) Semm1 válasza ATM_automata (#2020) üzenetére


Semm1
tag

Jó látni, hogy kicsit felpörgött a téma. A sok visszatérő kérdésre megoldás a téma összefoglaló első komment lenne.. :)

@gusthy Én is ezt akartam írni, nekem 2/3-át nem bírna az akksi 4G-n.

(#2048) cotag válasza gusthy (#2043) üzenetére


cotag
senior tag

Ez oké....de most miért nem kapcsol vissza???Semmi net nincs, se 4G ikon...

(#2049) gusthy válasza cotag (#2048) üzenetére


gusthy
veterán

Nem tudom, ezt párszor velem is eljátszotta. Ilyenkor repülő mód be, majd ki. Más telefonok is csinálják néha.

(#2050) alexw801 válasza madrac (#2011) üzenetére


alexw801
senior tag

Az elsőt, ww verziós 550ML-t, angliai postázással vettem budapesti címemre, 1 hét alatt jött április végén, akkor 76000 Ft-ért, ebay.co.uk
Kifogástalan azóta is, 2 hónappal később kollégám vette meg, 70-ért.

Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.