Hirdetés

2021. május 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Nem mindegyik szerencsére. Az általam látogatott topicok normálisak. Ahol meg nem, ott nem kérek már tanácsot. Azért volt ilyen is...

(#2) Tim82


Tim82
nagyúr

Felteszem, az Azonnali fotós kérdésekből azért törölte egy moderátor a hozzászólásodat, mert hirdetésnek vette, ami a Hardveraprót és a lokáltopikokat (pontosabban: az "X hely és környéke adok-veszek-beszélgetek" topikokat) leszámítva tilos és utóbbiakban is elvárják azt, hogy 1000 Ft érték fölött úgy dobd be, hogy van hirdetés Hardveraprón és azt linkeled. Nyilván beárazós topikban szabad kérdezni.

Ez nem "kötsög fórumozói közösség", hanem a fórum szabályzatának kérdése. Hogy ez jó-e, az más kérdés.

Esetleg az [Analóg fényképezés] topikban érdeklődj, szoktak arra járni hozzáértő és segítőkész emberek, de érdemes úgy feltenni a kérdést, hogy ne lehessen még burkolt hirdetésnek sem érteni.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#3) DJGABI


DJGABI
addikt

A fotózós, kávéfőzős, -de ide vehető talán az audiofil meg a biciklis- közösség is igen ilyen elit, legalábbis ezek az én tapasztalataim is. Bár a drónozásra is igaz, de mondjuk ott az igények nem szoktak arányban lenni a pénztárcával, ilyen 30k-ért 4k 60fps-be szeretnék rögzíteni irreális elvárások szoktak lenni.

Ilyenkor el kell engedni, rákeresel, ami specifikációra, te magadnak tetszik, azt megveszed aztán vagy bejön vagy nem.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#4) Argos válasza Victoryus (#1) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

Tudod mi a vicces? Leginkább már csak off-topic-okat olvasgatok. Mert ott nincs cicaharc, avagy maximum vicces formában. És több, relevánsabb információt lehet ott összeszedni, mint adott esetben a kapcsolódó szakmaiban.

(#2) Tim82:
Tisztában vagyok a szabállyal - és úgy vélem ez nem is volt ellene. Persze, lehet hirdetésnek venni, hogy rákérdezek egy ócskaság árára, ha nagyon úgy akarja valaki nézni... De, mindegy is, nem ezen akadtam fenn. Meg úgy igazából, ezzel a törpénéssel csordult túl a pohár és idesírtam a fájdalmam. :)
Köszi szépen a topikot, rákérdezek ott! :R
Mondjuk, nem tudom hogy lehet feltenni azt a kérdést, hogy " szerintetek mennyit ér? ", hogy valaki ne lássa bele az eladási szándékot... :N

...elmúlik...

(#5) Argos válasza DJGABI (#3) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

Igen, sok ilyen téma van.
És nyilván lényeges szabály, hogy ne a legolcsóbb vackot vegyük, mert úgyis kifizeted a drágábbat, mivel javítani/cserélni kell vagy kidobod és újat veszel. Terheled vele a környezetet, meg az idegrendszered, mert nem alkalmas arra, amire szántad, de legalább pörgeted a gazdaságot... :P

De, azért a lófüttynek is van vége és +4 FPS-ért meg 2 lityi vízzel kevesebb fogyasztásért, nem veszek fél millás kávéfőzőt, még akkor se, ha RGB ledes. :N

...elmúlik...

(#6) Tim82 válasza Argos (#4) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én sem értek egyet a szabállyal (és akkor finoman és úrin fogalmaztam meg). Mindenesetre láttam már a Tiedhez hasonló esetet, ott egyértelműen hirdetésnek vették. Csak ezért írtam.

A vázakhoz nem értek, de a Helios objektívekre az utóbbi pár évben fellendült a kereslet, amióta felfedezték szélesebb körben, hogy érdekes képi világa van és M42 adapterrel modern MILC fotómasinákkal lehet használni őket. Nekem is ilyen örökölt Zenit vázzal van így Helios obim. Azt hiszem, jelenleg 8-10k körül biztosan el lehetne adni azt.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#7) Argos válasza Tim82 (#6) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

Nos, a szabály ugye olyan, mint az időjárás. Teljesen mindegy, hogy örülsz-e neki avagy sem. Az van, ami.
Csupán csak a gumi-szabályokat nem csípem. Vagy ez, vagy az legyen. Az egyéni mérlegelés mindig kétes és konfrontációra ad lehetőséget.

Kösszépen! :R

[ Szerkesztve ]

...elmúlik...

(#8) totron válasza Argos (#4) üzenetére


totron
senior tag

Plusz egy. Leghalálosabb, mikor a művelője egyenesen a felnőtt lét kvinteszenciájának tartja a cicaharcolást/politizálást, mint mélyszakmai topikokat, aki pedig kívül akar maradni az értelmetlenségén, azt dilettáns outsidernek bélyegzi.

(#9) Argos válasza totron (#8) üzenetére


Argos
őstag
LOGOUT blog

No, igen.
Természetesen vannak itt igazi szakik, akik értenek is az adott topik témájához.
De, olyan szinten felhígult a "szakma", hogy manapság már tényleg meg kell néznem, hogy ki, mióta regelt és mennyi hsz--e van szakmaiban.

És boldog-boldogtalan osszajazészt, mert kinyílik a szája és jön kifele belőle... a bullshit.
Az meg tényleg a pláne mikor belekeveri a politikát, még ha ugyan hat is rá nyilván, de azért fáj olvasni....

...elmúlik...

(#10) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Hát a pofám leszakad, pontosan azt írtad le, ami nekem is fájt. Bedobtam a milyen monitort vegyek topikba többször is, hogy mi a helyzetem: 2 db 24" körüli TN-t váltanék le valami szebbé, modernebbre. Szabad-e ultrawide-ot, akinek esetleg ilyen van, tud-e mondani valamit. Mellé felhasználási kör, némi részletesebb infó. Válaszra sem méltattak, úgyhogy végül rászántam magam és vettem egyet.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#11) dugo_ válasza TheLázs (#10) üzenetére


dugo_
veterán

A monitoros topikból évekkel ezelőtt kibannoltak szinte mindenkit, aki értett hozzá/ezzel foglalkozott, így azóta ajánlásért nem igazán érdemes odamenni.

Általánosságban pedig az valahol érthető, hogy több ezer hsz-t és folyamatos jelenlétet az fog beleölni egy-egy specifikus témába, akinek ez a hobbija, így elég gyorsan elszakad az egyszeri konzumer igényektől... Ilyenkor marad az elitista duma vagy a nem válaszolás. Mindkettőt lehet sérelmezni.

(#12) icemad válasza dugo_ (#11) üzenetére


icemad
veterán

Vagyis egy kérdést akár a gyakorikerdesekponthun is fellehet tenni, ugyanakkora esély van használható válaszra, mint itt.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#13) zolikaDB válasza Argos (#4) üzenetére


zolikaDB
veterán

A logout.hu az alapértelmezett felület nálam jó sok éve.
Nem véletlen :)
Még szerencse, hogy van nem hardcore kávés topik is, ahol nem az belépő, hogy tegyél rá még 50e-t és vegyél egy jobbat :DDD
Sajnos néha kitartás kell az infószerzéshez bizonyos topikokban.
De itt kérdezhetsz, hisz a te topikod és logout is :DDD

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#14) stickermajom


stickermajom
addikt

Anno egy beszélgetésben megemlítettem az egyik autómárka topikjában, hogy egyszer majd eladom az autómat, azonnal repült rá is repült az elitkommandó. :D Már-már röhejes szinten van irtva a hirdetés helyenként, nagyon alacsonyra van állítva az ingerküszöb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.