- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek, megrendeltem még tegnap a Spigen-t.. és ha jól láttam van a szettben egy a felhelyezést segítő segédkeret is. Ez klassz, így azért jóval egyszerűbb a precíz pontos felhelyezés..
-
Fritz Teufel
addikt
ESRCX50 50%-os kedvezmény minden iPhone 14 kiegészítőhöz az ESR-nél. Ingyenes kiszállítás 10500 Ft felett. Enjoy! 😀
-
o_pegazus_o
tag
Én ezt az ESR üveget vettem. Egyenlőre nagyon elégedett vagyok vele és 3db.
Még él a AFFCH30 kód amivel ingyenes a szállítás és 4.618 Ft a végösszeg. -
kakuk.tamas
addikt
válasz
runner 125 #1693 üzenetére
Üvegből Spigen, tokból Spigen vagy ESR.
Amit linkeltek üveg, az a legjobb.
-
Fritz Teufel
addikt
Spigen +1
-
Gabesz77
senior tag
válasz
Nekem ez tökéletesen bevált.
-
Reverting
őstag
válasz
Spigen, nekem nagyon ok...
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok, lehet hüe' kérdés, de van bevált üvegfólia a készülékre? Annyi van a piacon.. melyik kb. a legjobb, vagy tök mind1 mit veszek rá? Köszi!
-
válasz
o_pegazus_o #1691 üzenetére
Nincs. Tipp: ahogy veszed elő a telefont, már mehet is a felfelé húzás, és mikor felismer, azonnal lép is be. Nem kell megvárni, míg leolvassa az arcod és aztán húzni csak.
-
o_pegazus_o
tag
Van olyan opció, hogy az arcfelismerést követően ne kelljen még húzgálni a képernyőt, hanem egyből a nyitott képernyő fogadjon?
-
o_pegazus_o
tag
Köszönöm. Akkor csak azt használom.
-
Luser2000
addikt
válasz
o_pegazus_o #1686 üzenetére
Talán annyi jelentősége azért lehet (elvben), hogy a vezetéknélküli töltés érdemi veszteséggel megy, illetve képes több hőt fejleszteni. Én úgy tapasztalom, hogy ilyen töltéskor a készülék / akkumulátor jobban melegszik.
-
moordavid
aktív tag
válasz
o_pegazus_o #1686 üzenetére
Nincs. Ugyanannyit szed fel amennyit igényel, és csak akkor fejezi be ha az optimalizált töltés szerint kb ébredsz.
-
o_pegazus_o
tag
Az akkumulátor élettartam szempontjából van jelentősége, hogy az "esti" töltés magsafe vagy vezetékes?
-
-
kchris78
veterán
ha nem esik vissza a forint nem hiszem hogy a 15pm durvan draga lesz. Amikor megallapitasra kerultek az euros arak es a forintos arak 430 volt a dollar most 360. A dollar erosebb volt mint az eur most meg az eur 1.06 dollar. En igyekszem pozitiv lenni, szerintem oda nem fog visszaesni az arfolyam. ha dollar erteken nem lesz dragabb igy remelhetoleg hasonlo lesz a szitu mint amit mar itt irt egy kollega hogy olcsobb lett egyik evben.
-
Nekem volt 13PM is, most 14PM van.
Általában az üzemidő miatt ajánlják a 13PM-ot, de itt ugye van AOD, ami értelem szerűen plusz funkció, emiatt jobban merül. Ha kikapcsolod, akkor egálban vannak. Én nem teszem, szeretem, jó, hogy látom az időt, ha van értesítés, stb, nem kell felébreszteni a kijelzőt.
A plusz fényerő jól jön majd nyáron, valamint javítottak a hőelvezetésen, 13PM nagy melegben gyorsan visszavette a fényerőt, szinte azonnal, így nem láttál semmit a display-ből a nagy melegben, tűző napon. Persze, egy idő után ez is biztos visszavesz, de messze nem olyan hamar. Így amit meg akarsz nézni rajta, megtudod, mielőtt "sötét lesz".
A dynamic island sokak szerint nem nagy deal, én szeretem, olyan, mint egy plusz mini multiitask fül, zenét váltani, beletekerni,stb, nem kell megnyitni az alkalmazást. Vagy csekkolni a rendelésed, navi, meg még sorolhatnám.
-
aTe014
aktív tag
Ennél a kérdésnél azért lényeges szempont, hogy mennyi ideig terveznél a telefonnal. Kétlem, hogy bármi gáz lenne a 14 Pro Max-szal, ha pedig 3-4 évre vásárolsz, akkor mindenképpen a 14 Pro Max, szerintem.
Én szeretem egy adott márkánál a piacon lévő legfrissebb dolgát megvásárolni, és azért van pár olyan funkció a 14 Pro Max-ban, amiért én a helyedben affelé hajlanék:
1-120Hz és Always on Display
48 MP RAW
frissebb, időtálóbb CPU
Dynamic IslandKérdés még, hogy mennyire sürgős a telefoncsere, mert ha nem tartanak pisztolyt a fejedhez, hogy "márpedig 2 héten belül vegyél új telefont", akkor én megvárnám a 15 Pro / Pro Max-ot, amelyek 6 hónap múlva bemutatásra kerülhetnek (bár akkora újításokat nem hozhatnak: type-c, vékonyabb kávák, új színek, gyorsabb töltés vezetékesen és vezetékmentesen, pár új szoftveres dolog dynamic island-hez, kamerához stb...), tehát ha nem vagy fanatikus kütyü-fan, aki évente cserél és hosszabb távra tervezel, akkor én megvárnám a szeptembert.
Persze, csakha a költségvetés engedi, biztos 600+ lesz a nem Max is. -
Lecs@
addikt
Szevasztok! Ha lenne mind2re lehetőség, ti melyiket vennétek ? 13 Pro Max, vagy 14 Pro Max ? Több ismim a 13 at javasolja. Van vmi gáz a 14 el ?
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
kakuk.tamas #1671 üzenetére
Még szerencse, hogy az akkumulátor ugyan az maradt
-
kakuk.tamas
addikt
Jelentem, az utolsó béta olyan frankón újrakalkulálta az akku százalékom, hogy 100-ról leesett 2 nap alatt 96-ra…
-
Persie12
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #1666 üzenetére
Media Marktot néztem, ott szerintem nem lehet probléma ebből.
-
Persie12
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #1664 üzenetére
Szia. Köszi a választ. Akkor a lényeg hogy arra figyeljek hogy M-es legyen a készülék. Nincs semmi lokalizációs mizéria meg ilyesmi.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Persie12 #1663 üzenetére
MQ9R3 - Gold 128GB
MQ9P3YC/A - Space Black 128GB
MQ9T3 - Deep Purple 128GB
MQ9Q3RX/A - Silver 128GB
Nincs jelentősége a többinek.Az "M" egyébként azt jelenti, hogy:
M – Vadonatúj készülék, vagyis a készüléket újonnan vásárolták
F – Felújított eszköz, ami azt jelenti, hogy a készülék felújításon esett át
N – Csereeszköz, ami azt jelenti, hogy az eredetileg vásárolt készüléket valószínűleg szerviz kérés miatt cserélték le erre a típusra
P – Személyre szabott készülék gravírozással, vagyis a készüléket vásárláskor gravírozással testre szabtuk -
Persie12
aktív tag
Sziasztok! Lassan aktuális lesz a telefon vásárlás és valószínűleg 14 pro max lesz. Személy szerint eddig nem volt IPhone-om, de a családban meg baráti társaságban túlnyomó részt almák vannak. Az iOS nem ismeretlen számomra igazából. A kérdésem a modell megjelölésekkel kapcsolatos. Mit jelent vagy miben különböznek ezek a megjelölések: (MQ9R3), (MQ9P3YC/A), (MQ9T3YC/A), (MQ9Q3RX/A) stb. Van ezeknek bármi féle jelentősége vagy valami hátránya egyiknek a másikhoz képest? Első sorban lokalizációra gondolok meg ilyesmi. Először azt hittem szín megjelölés de megnéztem két arany színűt ugyan annál a boltnál és eltérés volt a számokban és betűkben. Lehet hogy hülye kérdés, de tényleg nemtudom.
Válaszokat előre is köszi. -
-
válasz
hpeti05 #1649 üzenetére
Néha csinál, amikor még van elég fény, de amikor korom sötét van. Valószínű azt érzi, mintha a zsebben lenne azért kapcsol ki. Ezt valahogy meg kellene oldani. Logikus hogy zsebben meg display-el lefelé fordítva kikapcsol, de éjjel pont nem kellene.
Esetleg nincs olyan fókuszod aktiválva éjjel, ami lekapcsolja?
-
hpeti05
újonc
üdv! olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy iphone 14 pro telefonom olyat kezdett csinálni hogy este kikapcsol always on display eddig egész éjjel bekapcsolva volt bármikor ránéztem most lezárom a telefont és 10másodperc és kikapcsol a kijelző!Nektek is csinál ilyet?Vagy mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
-
válasz
Oposzumtoszó #1473 üzenetére
Kicsit késő a válasz, de nem kell hozzá tok. Tökéletes a "pucér" telefonon is. A mágnes be tud zavarni, de nekem a jogsi, személyi és az egyik bankkártya van benne mióta kijött (2 éve?) és hibátlanul működik minden viszont a nyomtatott parkoló kártyákat tényleg haza vágja..
-
goncziht
csendes tag
Állítólag az Android tulajok fanatikusak. Én erre gondoltam. Nem mondtam, hogy igaz vagy nem igaz az állítás. Általánosítani nem kell. Egyébként az első okostelefonom egy Samsung Galaxy S1 volt és volt Windowsphon-om is meg IPhon-om is. Ja Blackberry-ről ne is beszéljek. Visszatérek, az általánosítással van bajom, úgy az egyik részről mint a másikról is. Remélem nem sértettem meg senkit.
-
Mo Bill
aktív tag
A család csoportba fel tudtam venni semmi gond nélkül nélkül a kisebbik fiamat.
Feleségemnek küldtem sms-ben meghívót, de akkor nem tudott vele foglalkozni és azóta a meghívó lejárt.
Azóta sms-ben nem tudok küldeni neki, mert nem megy el az üzenet. Nem értem, hogy miért!
Emailben tudok neki küldeni, de amikor megnyitja van egy "gomb" csatlakozás de arra rányomva semmi nem történik!
Azt hiszem ez a személyes meghívás.
Segítséget szeretnék kérni, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
Előre is köszönöm! -
Hallosz
senior tag
válasz
Fritz Teufel #1639 üzenetére
"Sokunknak van igénye arra, hogy SAJÁT operációs rendszere legyen, ami azt tudja amit kell és nem többet."
Ez engem is érdekelne, mire lehet jó egy saját oprendszer?
-
Gicz
addikt
válasz
Fritz Teufel #1639 üzenetére
Aha, na hát, mobil távközléssel foglalkozom, egy évig voltam core mérnök ahol csak CLI-ben nyomkodtam mindenféle ericssonos cuccot, utáltam a cli miatt. Most rádióhálózat optimalizálással foglalkozom 1 éve, előtte meg 6 évig cellatervező voltam. 33 éves vagyok, és napi 2-3 órát játszom PC-n. Sőt, street fotózok, és még RC helivel is repülök, és még arra is van időm, hogy filmet nézzünk. 2 napja megjelent a PS VR2 és arra is van időm.
Ezt az időt lehet pont egy CLI-s baszkolódás venné el tőlem ahelyett, hogy csak odaülök a pc-hez/macbookhoz és működik, és nem kell vele foglalkoznom hogy 186MB ramot egyen boot után, mert kitérdekel, azért van benne 16-32GB ram, hogy használja, meg PCIE4.0 SSD hogy használja. Attól vagyok ki, ha egy gép nem snappy, hanem várni kell. Na ezek nem ilyenek.
"Nem emlékszem olyanra, hogy valami nem működött volna vagy lett volna a feladatra alkalmazás."
Hát az asztali windows 10-es pc-men, és a macbookomon képzeld én sem emlékszem, hogy ilyen történt volna.
"A Linuxot az választja, aki már nem a hétköznapi szinten ért az informatikához és vannak igényei."
-Erre kíváncsi vagyok milyen igények pl? komolyan. -
Fritz Teufel
addikt
Megadtad a választ magad is. A Linuxot az választja, aki már nem a hétköznapi szinten ért az informatikához és vannak igényei.
Felnőtt emberek ritkán játszanak, de ha mégis, arra van cél eszköz.
Minél vékonyabb a rendszer, annál stabilabb, biztonságosabb. Sokunknak van igénye arra, hogy SAJÁT operációs rendszere legyen, ami azt tudja amit kell és nem többet. Nincs benne Fészbúk, Messzendzser, Skájp, Tiktok stb. és hasonló hulladék applikációk.
Nem emlékszem olyanra, hogy valami nem működött volna vagy lett volna a feladatra alkalmazás.
Amikor megismerkedtem az internettel (~'96), a Winfos használata a hozzá nem értés szégyen bélyege volt. Most meg mást sem használnak a népek. Régi szép idők! -
Titana
tag
Sziasztok!
Bocsánat,hogy megint ez ügyben írok,de csak úgy érdekesség képpen.
A szervizből elhozott telefon javítás után silányabb teljesítményt hozott mint előtte,( fél nap ) sőt pár újabb probléma is párosult hozzá,pl.bontotta folyamatosan a vonalat ,akivel beszéltem panaszkodott ,hogy nem hall rendesen,mert recseg ropog szaggat a hangom ,de ez csak az ő irányukba volt ,a kijelzőn foltok jelentek meg.Hétfőn azonnal vissza vittem pénteken mehettem a vadi új telefonért,mondták,hogy ez teljesen új. Még nem volt időm beüzemelni, mert az unokámnak megsérült a lába, de majd talán ma lesz rá alkalmam.Amúgy a szervizben szintén ez ügyben vittek vissza telefont.
Ennyi a történet.Nagyon remélem, hogy ezzel már nem lesz probléma. -
Gicz
addikt
válasz
Oposzumtoszó #1634 üzenetére
Mert nem tudok alatta a legújabb AAA játékokkal kezdeni semmit, nem megy rajt a lightroom, és nem akarok erőforrás pazarlással minden emulálni fordítani stb. nem akarok függőségekel bajlódni, ha meg kellene nyitnom egy parancssort inkább kidobnám a gépet az ablakon.
Egyetem alatt muszáj volt linuxozni, "hálózati oprendszerek" tárgy alatt, sőt munkahelyemen is kellett 1 évig ericcson core node-okon parancssoroznom, és gyűlöltem 1 év után váltottam is. Az egész linuxozást önszopatásnak érzem, ezért kérdezem meg, hogy aki csinálja, vajon miért.
Pl miért jó az, az #1629 nél, hogy miután bebootol 186MB-ot foglal? Nem mindegy? vagy 600MHz-es celeron a gép 256 MB SD rammal?
Ez most kicsit rant szagú tudom, de tényleg csak annyi, hogy én önszopatásnak élem meg, más meg direkt választja, és érdekel az indok.
-
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Shyciii #1631 üzenetére
Igen, valóban! Nem ma volt 😀 Egy 2008-as Sony Vaio volt az utolsó alany amin használtam, azótam Dell Inspiron volt és most Asus ROG. Ezekre nem akarom feltenni, de hiányzik. Szabadabb volt és nyugodtabb volt használni.
Majd azért érdekel mindet a tapasztalatod, ha van kedved megosztani. -
Shyciii
veterán
válasz
Fritz Teufel #1630 üzenetére
Szerintem azaz Openbox volt így a leírásod alapján.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Shyciii #1629 üzenetére
Persze, én is úgy értettem. Mondjuk ma már nem vacakolnék vele annyit.
Az elég vékony, grat!A GNOME miatt az enyém jóval nagyobb volt. Nagyon régen Enlightment-et használtam, még korábban meg valami (nem emlékszem a nevére) mást aminél nem volt semmi a desktop-on csak amit kitettem ikonba, ha kitettem, egyébként jobb klikkre jött elő a menü.
-
Shyciii
veterán
válasz
Fritz Teufel #1628 üzenetére
Akkor ifuse-t kipróbálom, köszi.
A kézzel telepítettre nem úgy értem, hogy kézzel indítottam el, hanem az egész telepítést kézzel sorról sorra futtatva telepítettem. Így most a komplett rendszer ha bebootol, akkor 186MB-ot foglal, pedig minden szükséges program fent van. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
Shyciii #1627 üzenetére
Szerintem nem változott az iOS system, szóval nem hinném hogy már nem működik. 2022-es bejegyzéseket találtam róla, tehát használatban van.
Én is kézzel tettem fel a Manjarót és a GOME is úgy ment fel, hogy csak a szükséges alkalmazások legyenek telepítve minden sallang nélkül.
Értem, hogy miért nem akarod feltenni, ha utána visszavételnél "szemetet" hagyna maga után. -
Shyciii
veterán
válasz
Fritz Teufel #1626 üzenetére
Van egy "gond" velem. Az ilyen előre felépített distro-kat nem szeretem, mert tele van felesleges cuccal, így egy kézzel épített Debian alól vagyok most (előtt meg kézzel épített Arch linux). Most pl ha nézem, akkor a kdeconnect csomag még 186db cuccot rakna fel tele szeméttel, no ezért nem szeretném.
Amit írtál ifuse-t említettem én is, de nem tudom mennyire működik jól, lévén abból az uccsó verzió is 2020-as. Ezért érdeklődtem. -
-
Shyciii
veterán
válasz
Fritz Teufel #1624 üzenetére
Tiling Window managert használok. Egész pontosan Bspwm-et. Valamit olvastam régen, hogy van ifuse, de nem tudom az mennyire jól működik.
KDE és társaiban levő megoldásokat nem használnék, mert iszonyat bloatware.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Shyciii #1623 üzenetére
Milyen X window managert használsz?
KDE-hez van kliens alkamazás az AppStore-ban KDE Connect néven. Ugyan ez KDE Connect néven a KDE csomagban is megtalálható, a többit már tudod.
avagy
iFuse - A fuse filesystem to access the contents of iOS devices
-
Shyciii
veterán
Valaki használ iphone 14-esről kábeles fileátvitelt Linuxos gépre?
-
nafradi
csendes tag
Sokan tapasztalják sajnos és többen írják, hogy készülék cserét követően is tapasztalható…itt több videó is van
https://youtu.be/b84pdPRR9WE
https://www.reddit.com/r/iphonehelp/comments/10e51dc/iphone_14_pro_recorded_videos_has_chirping_noise/ -
nafradi
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek mondjatok valami okosat, mert én már teljesen elvesztemA problémám, hogy decemberben vásárolt 14 pro készülékemen észrevettem, hogy teljesen néma háttér mellett 1080p video alatt van egy ciripelő alaphang. Szoftverfrissítések nem oldották meg szóval gondoltam fölösleges a restore. Bevittem múlthét szerdán Almárium-Pro szervizbe ahol a diagnosztika lefuttatása után bekérte a telefont az európai szervizközpont. Ma hívtak, hogy mehetek is érte, mert kaptam egy teljesen új készüléket. A tök jó ügyfélélménnyel a hátam mögött hazatérve be is állítom biztonsági mentésből majd egyből videó teszt és UGYANOLYAN. 4k-ra állítva egyébként ennyire éles cicergést nem tapasztalok. Bocsi a mondandóm hosszáért, de így tuti nem hagytam ki semmit
-
törölt tag
14 pro vásárlásán gondolkodom s22 ultrat váltana , milyen minőségü képeket készít a 14 pro, esetleg pár képet mutatnátok köszönöm szépen?
-
Gubu0101
veterán
-
BloodRay
veterán
Na, ezt érdekes olvasni. Engem meg nagyon vonzott az S23 ultra, de végül a méret és leginkább a Face-ID itt tart 14 pro-n egyelőre.
jose999 -> Nem, nem zafírüveg, csak valami zafírbevonatos izé, a tesztek alapján nem sok semmi extrát nyújt...
De szerintem ha normális keretek között vigyáz rá az ember, nem homokozóban lapátol vele, akkor nagy baja nem lesz. -
xhege
veterán
válasz
Leonardo91 #1598 üzenetére
A lencsére nem szeretnék tenni plusz üveget vagy fóliát, mert az tudja torzítani a fotókat, de köszönöm.
BloodRay Nem pluszban jön az alma. Megváltam az S23 Ultrától. Nagyon jól eltalált telefon lett, de kamerában nem váltja meg a világot, és a mérete is hatalmas, meg hát hiányzik is az alma, így visszatérek.
Gubu0101 Én irodában dolgozom, de viszonylag sokat kirándulok, túrázok és oda gondoltam a védelmet.
jose999 Igen eddig én is így használtam minden telefonomat, de ennek akkora kamerái vannak, mint egy ágyú. Az visznt jó, ha valóban ilyen elleneállóak.
Ezen gondolkoztam még el: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest