- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz
zoli8814 #3415 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó telefon lett (a 15 PM legalább ennyire jó), de nekem nem éri meg a váltás. A család, a kollégák és a barátok jelentős része is iPhonet használ. Macbookon dolgozom, iPadet használok, HomeKitben sok eszközöm van (Apple tv 4K, HomePod). Szóval nyakig vagyok az ökoszisztémában.
-
xhege
veterán
válasz
Leslie1966 #3411 üzenetére
Note 9 óta megvolt mindegyik csúcs Samu, de mindig visszakanyarodtam az almára. Nekem inkább ez az oldal passzol, így szerintem az S24 Ultrát már nem próbálom ki.
-
xhege
veterán
válasz
Leslie1966 #3408 üzenetére
Jól sikerült telefon az S24 Ultra, már az elődje is nagyon jó volt. Biztos nem fogsz benne csalódni.
-
xhege
veterán
válasz
icecave #3342 üzenetére
Egyetértek veled egyébként, csak arra céloztam, hogy az elején minden főverzió váltás ilyen, aztán majd pofozzák. Sajna stabilitás szempontjából egyre csökken a különbség a droid és az IOS között tapasztalataim szerint. Az extra funkciók iPhone használók között és az ökoszisztéma működése ami megtartó erő tud lenni.
-
xhege
veterán
válasz
Zsolt,72 #3311 üzenetére
A Samsung sem átláthatatlan, ha a legjobbra koncentrálsz. Nekem volt Note 9, Note 10+, S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra.
Az Ultrák azonban már iPhone mellett (11 Pro, 12 Pro Max, 13 Pro). Most 14 Pro van és úgy tűnik már maradok az alma vonalon, mert közben kiépült az ökoszisztéma is (iPad, Watch, MacBook).
-
xhege
veterán
Nekem 14 Pro van most. Igazából semmi nem indokolná a váltást. Az én érveim magamnak: a 15 PM jobb akksija, 5x zoom. Háááát elég szerény.
-
xhege
veterán
válasz
edgelaszlo #3302 üzenetére
Nyilván nem éri meg váltani, de ha elindul a vezérhangya, akkor nincs mit tenni. Úgyis találsz magadnak valami jó indokot rá
-
-
xhege
veterán
válasz
sityupityu #3155 üzenetére
Nálam is minden ok (14 Pro)
-
xhege
veterán
válasz
Elit3Zotya #2764 üzenetére
-
xhege
veterán
válasz
Elit3Zotya #2762 üzenetére
Ezt bizony letiltották ezek szerint...
Mindenestre legalább nem kell a pénz után futni.
-
xhege
veterán
válasz
Fritz Teufel #2445 üzenetére
Nyilván mindenkinek más az igénye és másban bízik meg. Nincs ezzel semmi baj. Nekem Erstés kártyám van, azzal teljesen zökkenőmentesen működik a Google Pay.
A third party appok tekintetében meg nyilván körül kell járni a dolgot alaposan, de szerintem nagyon jó és biztonságos (vagy legalábbis nem kevésbé biztonságos) megoldások vannak. A jelszókezelők esetén például ha a mesterjelszavad elfelejted, akkor még te sem tudod visszaállítani a dolgaidat, nem jutsz be újra stb.
Persze ezek tényleg egyéni preferenciák. Csak arra akartam reagálni, hogy szerintem nem lehetetlen váltogatni a droid és IOS között. Én gyakran megteszem. -
xhege
veterán
Nekem a Google Pay használata is van olyan kényelmes, mint az Apple Pay volt. Én most nagyon elégedetten használom az S23 Ultrát. A jelszavakat meg egyszer kell berakni egy platform független jelszókezelőbe (pl bitwarden) és meg is vagy. Utána költözhetsz bármiről bármire.
-
xhege
veterán
válasz
kakuk.tamas #2404 üzenetére
Szívinfarktus? A dohányzás miatt beszűkült érek. Ez egy égi jel volt, tessék leszokni!
-
xhege
veterán
A Google Fotók is így működik. Az alap működési elv az, hogy nem átmásolod egyik mappából (könyvtárból) a másikba a fotót, hanem csak indexeled. Úgy képzeld el, hogy a létrehozott mappa az nem külön mappa, hanem csak egy gyűjtője az adott indexnek (pl kutyás képek). A képet fizikailag nem helyezed át, csak indexeled, hogy ez egy kutyás kép. A hátránya valóban az, hogy a fotó ott marad az összes kép között is. Ha onnan törlöd, akkor mindenhonna törlöd. Az előnye viszont az hogy egy fotót több indexel is el tudsz látni (pl van egy közös kép a gyerekről és a kutyáról együtt akkor az lehet kutyás képek és családi fotók mappában is egyszerre, úgy hogy fizikailag csak egy helyet foglal).
Szerk: Közben Coleman kolléga megelőzött, de a Google is így működik szerintem.
-
xhege
veterán
válasz
Fritz Teufel #2127 üzenetére
Valóban igazad van az árral kapcsolatosan. A nyitó listaára vicc. 609-et én sem adtam volna érte. Lekuponozva azonban 400 alatt szerintem jó vétel.
suhico: az, hogy jövőre mi lesz még csak pletyka, meg 23 Ultrával a zsebben szerintem simán kihagyható lesz a 24, de persze értem, amit mondasz. Aztán nálam is simán meglehet, hogy az ősszel valami miatt megragad az iPhone 15 Pro vonal és jövök vissza.
-
xhege
veterán
válasz
Leslie1966 #2118 üzenetére
Szerintem az S23 Ultra hosszú idő után végre újra jól eltalált Samsung lett.
-
xhege
veterán
válasz
Roland861010 #2023 üzenetére
Ez a topik azért működik, hátha itt tudnak segíteni: [link]
-
xhege
veterán
Nekem a munka miatt a toll nagy előny. Fotózásban nagyobb odafigyelést igényel valóban. RAW-ban és 50MP-en azért sok mindent meg lehet oldani. Volt nekem is S23U, tetszett amit tudott. Ahogy itt is elhnagzott már korábban szerintem sokat fejlődött a One UI míg kevésbé stabil már az IOS. Bár még mindig stabilabbnak gondolom az alma rendszerét, de szerintem a különbség már közel sem jelentős. Egyébként kap 2 hetet a Samsung, és mellette megmarad a 14 Pro is. Aztán eldöntöm melyik kerül értékesítésre.
-
xhege
veterán
Megérkezett a Nomad tok. Sajna nem vagyok elégedett vele, így azt hiszem visszaküldöm az Alzának. Az anyag minősége rendben van, tök jó bőr illata is van. Sokkal masszívabb, mint a gyári bőrtok. Azonban a gombokhoz elég hozzáérni és már benyomódnak. Nekem túl könnyen kapcsolhatóak sajna
-
xhege
veterán
Nekem még most érkezik egy Nomad bőrtok is. Nagyon régen volt már Nomad tokom, azt nagyon szerettem. Remélem ez is lesz olyan jó, vagy talán jobb is.
-
xhege
veterán
válasz
Leonardo91 #1598 üzenetére
A lencsére nem szeretnék tenni plusz üveget vagy fóliát, mert az tudja torzítani a fotókat, de köszönöm.
BloodRay Nem pluszban jön az alma. Megváltam az S23 Ultrától. Nagyon jól eltalált telefon lett, de kamerában nem váltja meg a világot, és a mérete is hatalmas, meg hát hiányzik is az alma, így visszatérek.
Gubu0101 Én irodában dolgozom, de viszonylag sokat kirándulok, túrázok és oda gondoltam a védelmet.
jose999 Igen eddig én is így használtam minden telefonomat, de ennek akkora kamerái vannak, mint egy ágyú. Az visznt jó, ha valóban ilyen elleneállóak.
Ezen gondolkoztam még el: [link]
-
xhege
veterán
Sziasztok! Visszakanyarodok az iPhonehoz egy 14 Pro-val pár napon belül. Azt szeretném megkérdezni, hogy a kamerák mennyire bírják a gyűrődést? Meglehetősen nagy a kamerasziget és ki is áll a telefonból. Karcok és sérülések ellen elég a tok? Én általában UAG-ot használok.
-
xhege
veterán
válasz
Gubu0101 #1429 üzenetére
Ha téged nem izgatnak a fotós képességek, azzal semmi baj nincs. Sőt irigyellek érte, mert nekem elég sok gondot okoz, hogy ez nagyon izgat.
Oposzumtoszó: nem csak a te szemednek a Pixel a legjobb, sok profi fotós szerint is. Azonban az is igaz, hogy s szülinapot, családi kirándulást bármelyik felsőkategóriás telefonnal meg lehet örökíteni, így kár ennyit rugózni rajta.
Másra meg nem igen használja a nagy többség.
-
xhege
veterán
válasz
Navaren #1422 üzenetére
Szerintem már a 13 pro is nagyon túlélesített, pedig itt nem volt még új lencse (sajna egyre inkább ez a trend a mobiloknál).
Szabi: azzal maximálisan egyetértek, hogy a Samsungok már nagyon jók a színek visszaadásában, nem szaturálnak túl. Azonban a képalkotásuk továbbra sem az igazi
A 22 Ultra nagyon sok gyenge képet tudott csinálni. Sokszor nem volt meg a fókusz, túlélesített, műanyag képeket hozott, és a mozgó témával (gyerek, háziállat stb) nem tudott mit kezdeni. Én meg is váltam tőle, pedig mint telefon nagyon tetszett. Fotózásban szerintem a Pixel a legerősebb (kivéve előlapi kamera).
-
xhege
veterán
válasz
BloodRay #1276 üzenetére
Ahelyett, hogy megpróbálnák helyes irányba terelni az átlagigényt. Pont az Apple tehetné ezt meg, mert a vásárlók nagy része márkafanatikus. Ha azt nyomatnák, hogy a természetesség a trendi, és így alakítanák a képfeldolgozásukat is, akkor újra normális fotók születhetnének.
-
xhege
veterán
válasz
bbendre #1272 üzenetére
Egyetértünk. Sajnos ez a túlélésítés “népbetegség” a mai telefongyártásban.
Nyilván egy szülinapot nem fotóznék én sem végig raw formátumban, de mondjuk egy jónak tűnő tortás képnél lehet megéri kattintani egyet, vagy nyáron mikor felérsz a Mont Blanc tetejére. A 13 Prohoz képest a 14 Pro nagyon komoly előrelépés raw formátumban. A telefon képfeldolgozását használva viszont nem igazán.
-
xhege
veterán
válasz
Janika(1982) #1259 üzenetére
Szerintem az Xperia 1 IV és 5 IV esetén már jók a fotók a Sony saját készülékei esetén is. Csak sajna gond van a túlmelegedéssel.
-
xhege
veterán
Egy tök jó videó, hogy mit lehet kihozni a 14 Pro/Max kamerájából.
[link]
Érdekes, hogy mennyivel többre képes, mint amit a gyári képfeldolgozó adni tud (26'03-nál egy nagyon jó példa). -
-
xhege
veterán
Én használtam 11 prot, sima 12-t, 12 prot, 13 prot. Szeretek fotózni és sokat is fotózok. Nekem a trend, az irány nem tetszik, de ahogy mondtam ez nem iPhone sajátosság. Egyébként meg amit nagyon szerettem az iPhone esetén, hogy nagyon konzisztens a kamera. 10-ből 9-szer meglövi ugyanazt a minőséget, illetve mozgó témánál is az egyik legjobb. Az S22 Ultra esetén sokkal nagyobb odafigyelést igényel az, hogy jó képet készítsünk, ott szerintem 10-ből 6 vagy 7 ez az arány.
Én annak örültem volna az Apple esetén, ha nem követi ezt a trendet és felvállalja, hogy én maradok a nagyon jó minőségű élethű fotóknál. Az Applenek szerintem van olyan trendformáló ereje, hogy ezzel akár jó irányba mozdítsa a közízlést. Tudom, tudom, hogy a piaci igények, meg a profit, meg bilibe lóg a kezem....
-
xhege
veterán
Nem kell sarkítani (barlang túra meg futás közbeni fotózás). Megállva, nappali fényviszonyok között is visszaköszön, amit én mertem felróni a kamerának, hogy természetellenesen túlélesít. Az ezzel a baj, hogy tudnának természetesen is nagyon szép képeket csinálni ezek a telefonok. Erre bizonyíték a 11 Pro. Azóta sok mindenben fejlődtek az utódok (makro mód, gyenge fényviszonyok közötti fotózás stb.), de ők is felültek az "Ázsia expresszre". Óriási piac az ázsiai és ott van a legnagyobb igény a túlélesített, túlszaturált képekre. Be kell lépni 1-2 iPhone fotós fórumra és csoportba. Az ázsiai felhasználók még rá is szerkesztenek erre, és olyan képeket posztolnak, ami szó szerint beleég a retinádba.
Egyébként lehetne ezt is kezelni. Lehetne csinálni a fotografikusok stílusok között egy "natural" stílust, ami azt jeleníti meg, amit látsz.
No de nagyon elkalandoztam. A véleményemmel nem akartam megbántani senkit, és továbbra is csak egy nyomorult használati eszközről beszélgetünk, amin értelmetlen összeveszni, vagy megsértődni. Annyi fontosabb dolog van a világban ennél. -
xhege
veterán
A lenti képet én készítettem 13 pro-val. Ez nyilván egy kinagyított részlet. Ez az amire a kolléga panaszkodott:
"a szenne hdr-ezett kepek az elek menten vilagito kontrasztkulonbsegekkel irto gagyik..."
Erre reagáltam, hogy a 11 Pro-ig jó volt ebből a szempontból az alma. Utána ugyanez van itt is. Jól látható a hegy vonulatánál. Nem kell ezen megsértődni, sajna most ez a tömegigény, ezt szolgálják ki a gyártók, de ez még attól nem lesz jó.
-
xhege
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest