- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 04ahgy: A múlt, a jelen, a jövő.
- A lány, aki átformálta az életem 2
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Attól, hogy gugli miképpen vélekedik róla, még jelenleg megkerülhetetlen valami. Majd egyszer, a távoli jövőben megszűnik létezni, de a terméket nem a jövő évezredre tervezték, hanem mára. Mobilnettel együtt, akárhogy. Ezt pedig csakis öntökönszúrásként tudom értékelni. Amúgy globálisan még mindig az asztali net a domináns, s nem a mobilon történő, így egyértelmű, hogy a kisebbnek kell a nagyobbhoz idomulnia.
-
Ulkesh
őstag
válasz
#06658560 #294 üzenetére
"Mennyire potens réteg az Applet használók tábora? Sőt, a Safarit használóké? "
Fordítsunk a kérdésen, mennyire potens réteg a mobil internetet használók között a MobileOSX-et és Safari-t használók tábora?
A többi kérdésed ennek fényében tedd fel, meg közben gondolj arra, hogy az internet egyik legdominánsabb szereplője (Google) miként is vélekedik a flash-ről
-
törölt tag
Mennyire potens réteg az Applet használók tábora? Sőt, a Safarit használóké? Eléggé szűkös, ha hihetünk a netes felméréseknek. Vagyis őket kizárni nem nagy csapás, mert kb százból kettő körül vannak. S mint azt látjuk, teljesen leszarják őket azok ,akik a webes részen mozognak. Mert majd midnen oldalon belebotlik az ember valami flash vacakba. S a netes fejlesztéseket eszközlők kisé nagyobb tömeg, mitn az Apple. pálne, hogy nekik nem lenne túl macerás igazodni valamihez, ami már elterjedt. Szerintem te kissé fordítva ülöd meg a lovat. Vagy majd tapsikolni fogsz, hogy mennyireújító ötlet a flash támogatás, ha a köv genbe beteszik, mint ahogy sokan előbb feleslegesnek tartották a copy-pastet, az mms-t, s egyéb más akkoriban hasonló tudású készülékekben evidens képességeket az első iphonennál, majd a másodiknál hatalmas fejlesztésként értékelték?
Ugyanis a készüléknek nem a jövőben kell jónak lennie, hanem most. S most erősen korlátozott képességekkel bír. -
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #292 üzenetére
látom nem érted mire gondolok. asszem abban egyetértünk h az apple felhasználók egy elég potens réteg vásárlóerő szempontjából. te ha egy pénzügyileg érdekelt oldalt kellene hogy készíts, kizárnád ezt a réteget csak azért h flash-t használj? ugye hogy nem. kb erről szól a történet. elég sok jó eszközök vannak már a webfejlesztők kezében h látványos oldalakat csináljanak flash nélkül is.
alfaromeo.com...szerinted kivel szúrnak ki ha nem követik az igényeket? majd akkor megnézi az ember a seat.com-ot, aztán a végén lehet h azt fog venni. lehet h ez csak 10-ből, vagy 20-ból vagy 100-ból 1 ember... de addig amíg nem vagy adobe nagyrészvényes, addig neked az lesz az érdeked h lehetőség szerint mindenkit megszerezz.
-
törölt tag
Olyan bonyolult oldalakat nem lehet megnézni flash nélkül, mint pl. alfaromeo.com. Rengeteg ilyen van. Így azért erősen ki vagy zárva sok oldalról.
Hogy betesz-e neki, vagy sem, egy kérdés, a másik, hogy ma, és még holnap is megkerülhetetlen lesz. amúgy amíg MS nem tesz neki teljesen keresztbe, mert pl. IE nem támogatja, addig Apple meggebedhet, úgysem fog tudni keresztbe tenni neki. -
talamasca
senior tag
Szemrángatózásba akkor kezd az ember, ha egy nagy kijelzőt néz közelről.
Nem akkor, ha sokat kell lapozni.De, te tudod. Neked kényelmetlen, számomra viszont több az előnye egy olyan könyvnek, ami nálam van mindig, de többet kell lapozni, mint egy olyannak, amihez csak ritkán férek hozzá. És ez igaz az iPad-re is. Jó, csak nem mobil eszköz. Mobilnak számít egy lakásban.
Ezt kell mindenkinek mérlegelni.
Mondom, van akinek jó alternatíva. De ne akarjunk több jelentőséget tulajdonítani neki, mintha fizetne érte az Apple. Ők már szerepeltek a hivatalos videóban. -
majom2
senior tag
válasz
#06658560 #286 üzenetére
A netről kvázi ki vagy zárva.
azért ez egy nagyon erős túlzás. a streaming az tényleg probléma flash nélkül, de ahhoz h oldalakat nézzél, nagyon ritkán kell a flash. nem mondom h nincsenek ilyen oldalak, de tényleg kévés van. mondom ezt úgy, h rengeteget netezek iphone-al, ami akkor ezek szerint szintén "ki van zárva a netről"
szóval kicsit túl van pörgetve ez a probléma.
másrészről sztem eléggé betesz a flash-nek közép és hosszú távon h az apple ilyen nyíltan fellép ellene, mivel ez eléggé a flash-mentes élet felé tolhatja a tartalomszolgáltatókat. -
erdoke
titán
válasz
talamasca #288 üzenetére
Valóban, egy jó könyv esetén az igazi élményt a lapozásban levő különbségek adják...
Azt meg végképp nem értem, miért nem lehet felfogni, hogy azonos betűméretnél a kisebb kijelzőn sokkal kevesebb fél egy sorba és egy oldalra is. Idült szemrángatózásba fullad az egész. -
talamasca
senior tag
Csak, hogy tiszta legyen, aki még nem látta működés közben:
http://www.youtube.com/watch?v=SZmm8-8n3Tw
-
talamasca
senior tag
Lehet, hogy a kijelzője nagyobb, de a betűméret akkora amekkorára állítod...
Kb. 10-12-est olvasol egy könyvben is. iPhone-nál max. többet lapozol...
Ja, és a Stanza ugyanúgy működik, mint az iPad-en az olvasó program.
Nem görgetsz... Lapozol. Más az élmény.Otthontól távol, budira azért én nem vinném az iPad-et. Nem kicsit néznének hülyének.
-
törölt tag
Szép és jó dolog a jövőnek fejleszteni, csak ha ma, s még vagy másfél évig a flash lesz egyeduralkodó, akkor baszhatod a html5-öt. A netről kvázi ki vagy zárva. Hozzáteszem, rühellem a flashre épült, erőforrászabáló, értelmetlenül agyonanimált oldalakat, amiket normál html módon nem lehet megtekinteni...
-
sien
aktív tag
válasz
talamasca #275 üzenetére
"Nagyon szépen ki lett vesézve, hogy kinek NEM nyújt semmi újat az iPad.
Akinek van iPhone-ja és asztali (laptop, netbook) gépe annak SEMMIT se nyújt."sejtettem én hogy különc leszek, van laptop is, asztali gép is, iphone is. szerintem simán elfér ezek mellett otthon
ijk: valószínűleg igen
-
<NewL>
addikt
hát Steve elég bénán néz ki a bőrfotelben,a hülye edzőcipőben,farmerbe belehúzott garbóval
az én kezemben biztos jobban mutatna
van egy olyan érzésem ,hogy nyár végén már az asztalomon ilyennel fogok zenét mixelni. (mindig is álmom volt a Dj-skedés,csak egy kleverő elég nagy és drága is. hát még kettő) -
Ijk
nagyúr
Csak nekem tűnik úgy, hogy olyan nevetségesen mutat valaki ezzel a táblával a kezében
-
erdoke
titán
válasz
talamasca #280 üzenetére
SMS tipikusan 30-160 karakter, és kapok belőle naponta mondjuk 10 darabot. Email, amit PDA-n olvasok, legyen mondjuk 30 db és átlagosan 400 karakter. Vesd össze azzal a karakter számmal, amit egy két órás repülőúton olvasok (ebook)... Annál még a 11 centis egérmozi is sokkal kellemesebb a szemnek.
Pont a szövegnél nagyon sokat számít a betűméret. Egy SMS-t, vagy egy nem túl hosszú mailt alig kell görgetni nagy betűmérettel, de egy könyv oldalt annál inkább. Ha meg teljes oldalt teszel ki teljes képernyőre, az iPad betűmérete sokszorosa az iPhone-énak. -
talamasca
senior tag
Nem volt véletlen a Keynote-on a visszafogott fogadtatás sem...
A legtöbben néztek, mint a luki nyúl. És nem a szájtátás miatt nem tapsoltak, hanem azért, mert nem ennyit vártak.
Ez így sovány.Sebaj, még van idejük (legalább egy év) a v2-es bejelentésig. Az iPhone-nál egyszer már bejött. Talán az iPad-nál is működni fog.
-
talamasca
senior tag
Ja, és e-book-t olvasni ugyanazzal az élvezettel (és valószínűleg programmal) lehet iPhone-on is:
Stanza
-
talamasca
senior tag
Nekem pont ez a bajom, hogy ebben (is) még kevesebbet hoz, mint az iPhone...
Jár az iPad Camera Connection Kit alapból a géphez? Nem.Ennyiből aki azt mondja, hogy kicsi az iPhone kijelzője, annak meg ott a gyári AV-kábel.
Ja, az megint 10e fölött van, kérem szépen.Nekem egyébiránt nincs sok bajom az iPad-del, értem is, hogy minek-kinek szánják.
Én is Apple szimpatizáns vagyok, de nem elvakult.Nagyon szépen ki lett vesézve, hogy kinek NEM nyújt semmi újat az iPad.
Akinek van iPhone-ja és asztali (laptop, netbook) gépe annak SEMMIT se nyújt.Nekem is csak ezt kellett felfogni. Aki mást állít azt felveti a pénz és/vagy k*rva nagy sznob.
Mondom ezt én, akinél szintén működik a rajongás az Apple termékei iránt.Ulkesh véleményeivel szívesen azonosulok, de jelen formájában nekem az iPad kevés csak azért mert Apple...
A hivatalos iPad videón is visszatetsző most a lelkesedés.
Azt mondja: Best internet browsing... Flash nélküli, hiányos oldalakkal??? Ezt nem kell kimagyarázni az Apple helyett. Ez gáz.
Best Video watching és Best photo browsing... Természetesen csak ha iTunes-ból veszed, szinkronizálod, mert a saját kameráról ne akard...Gáz 2.És a lényeg, ahová SJ is szánta: Középút a laptop és a smartphone között.
Hát, ez se jött össze...
Akkor meg, ahogy Steve is fogalmazott: Minek??? -
majom2
senior tag
#269: lehet, passz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
No data nem ez a vicctopik, a törölt postod oda illene legföljebb....
-
Látom Neked nem sikerült megértened a lényeget...
Végülis köztudott, hogy az értő olvasás nagyon visszaesett mostanábanTalán szerinted az a matematika oktatás helyes módszertana, ami jelenleg megy? Hogy az előadó felhányja a táblára a képleteket/bizonyításokat, megveheted a hasonlóan száraz jegyzetet, aztán nesze, add vissza ugyanezt, nameg használd a gyakorlatban is?
Persze jó ez, jól kiszűri az embereket, nem azt mondom.
De lehet, hogy van jobb alternatíva is, kicsit nyitottabbnak kéne lenni. -
eXodus
őstag
Ennek a megállapításnak is kb 0 köze van amit írtam...
De hajrá legyenek hülyébbek az embreke, nekem az csak jó.
Elképzelem 10 év múlva nem a matek megértésén szenvednek az emebrek, hanem ha elolvasnak egy fejezetet a törikönyvebn, akkor felfogták e a lényeget...Látom a topikban újult erővel egymásnak estek a fanboyok.(Kár volt benézni.)
-
majom2
senior tag
nincs garancia az üzenetek megérkezésére
persze h nincs. senki nem vállalna ilyent, képzeld milyen perek lehetnének ebből éppen amerikában. nem sok olyan üzeneküldő rendszert találsz (legalább is az olcsóbbak között) ahol garantálják neked h egy meghatározott időn belül megkapod a kis csomagodat. jó pár éve beszélgettem erről mobilszolgáltatókkal, és gyakorlatilag egyik sem garantálta az elküldött sms megérkezését. nyilván ez önmagában nem azt jelenti h nem működik a rendszer, de iszonyú felelősséget vesznek a nyakukba onnantól kezdve ha ők garantálnak valamit.
-
majom2
senior tag
végülis a MBP sem képen üt nagyot, hanem amikor bemész a boltba és a kezedbe veszed, amikor élőben meglátod a kijezőjét stb... fényképen/videón ezek soha nem jönnek át.
sztem itt az a nagy hűb+ ami eladhatja a cuccot, h van szép nagy szkrín, hasító alkalmazások, könnyű kivitel, és mégis 10 órát elpörög. ilyen kombó nem sok van még.
konkrétan én is teszek rá milyen proci van benne, ha minden olyan flottul megy rajta ahogy azt az iphone-tól megszokhattuk. felőlem akkor akár egy 8086-os is lehetne benne 64K rammal -
sien
aktív tag
mint mondottam volt a gyereknek van olyan netbookja mint a barátnődnek. az hogy neked a 4cm kitámasztó egyenlő a 25cm széles billentyűzettel, ez már magánügy.
nem meggyőzni akarlak mert minek, de abban biztos lehetsz hogy nem vagánykodásból fogok ilyet venni. főleg hogy nagyrészt otthon használja az ember, és nem tudom nálatok otthon ez hogy megy, nálunk nem vagánykodunk a nappaliban
. azt nem tudom mennyi lehet az a jóval kevesebb mint amit egy netbook tud, és amire lehet használni, hirtelen egy dolog jut eszembe, a netbookba összecsukva lehet rakni kis papírfecniket, ebbe nem mert nem lehet összecsukni.
-
joey04
titán
oké mondom, lehet hogy jó lesz, én akkor se tudnám elképzelni magamnak, ha az összes valóságtól elrugaszkodott dolog megvalósult volna. csak azt mondom, hogy iphone bemutatásakor volt egy valami, ami rögtön kiemelte, a kezelőfelület. Minden egyebet félretéve, az biztos volt, hogy erre kell mennie a többieknek. is. A többi felhozott kritika személyfüggő volt már akkor is és most is, de a kezelést a mai napig sikertelenül próbálják leutánozni. Ez meg van az iPad esetében is, de már láttuk. Ahogy írtam én nem is vártam bele "i7 procit" meg ki tudja még mit, csak valamit, amivel az apple eléri azt, hogy bekajáltasson, hogy nekem kell egy ilyen, még ha tulajdonképpen nincs is rá szükségem, mint pl a macbook pro. annyira tetszett, hogy megvettem. Éreztem, hogy nem fogom kihasználni, mert nem kell hordozható gép, de annyira fasza termék, hogy birtoklási vágyat éreztem iránta. aztán eladtam, mert rájöttem, hogy tényleg nincs szükségem a hordozhatóságra. Na valami ilyesmit hiányolok ebből a gépből!
-
Tudom én is, nem azért mondom, de mégis elgondolkodtató. Többek között a push notifications nem determinisztikus rendszer, nincs garancia az üzenetek megérkezésére, ahogy azt az Apple illetékese már a legelső keynote-on mondta.
A TC1000-es példával én is vitába szálltam az illetékes topikban.
-
Azért ez LOL, hogy a Zynga-féle tömegtermelt tamagotchik jobbak lennének az App Store-os játékoknál. Wow, ez azért üt. Sokan panaszkodnak, hogy miért van olyan sok iPhone játékos teszt, de azért elolvashatnál párat, hogy képbe kerülj.
Egyébként úgy tűnik, hogy a Te fejedben is az a fals kép él, hogy a Flash-játékok a fán teremnek, az egy globális, bárkinek ingyen elérhető erőforrás.
Egy nagy frászt! Azokat is emberek fejlesztik. Ha azt akarják, hogy iPhone-osok is játszanak vele, sőt megvegyék a játékokat, ami a böngészőalapon egy kicsit körülményesebb, akkor portolják őket erre a platformra is. Például az ArmorGames is csinál ilyet.
Sőt az említett cég még jobban kivesézi az iPhone-os verziót, hogy az ingyenes Flashes móka helyett inkább megvegyék a programot a Store-ból a népek.
Apropó, képzeld, a Zynga is fejleszt iPhone-ra. A pókerjátékuk előbb volt a Store-ban, mint Flashben
-
majom2
senior tag
sztem a dolog onnan indul, h osx-re olyan hulladék lett a flash, h az botrány. a másik, h nyilván nagyon ki van hegyezve a mobil osx hogy hozza azt amit elvárnak tőle. namost egy ilyen rendszerbe beengedni a flash-t, h mindent tönkretehessen a szar kódjával... k.nagy kockázat a rendszer egészére nézve, mert pl a safari az fut folyamatosan a háttérben...
ne feledd, persze nagy kijelző meg minden, de egy arm-ról beszélünk nem egy c2duo-ról... nem mindegy. és mindezt úgy, h a technológia már adott a flash kiváltására - és ezt tudja is iphone os.
másrészt nem hiszem h a flash-es játokok komoly konkurenciát jelentenének a natív iphone-os cuccoknak. -
DaveNo1
veterán
"Ez butaság, az ilyen flash szintű játékok kilószám vannak ingyenesen az App Store-ban, senkit nem érdekelne, ha a neten játszanál velük, sőt ez még plusz bevétel is lenne az Apple-nek a szolgáltatókon keresztül."
Az a baj azt se tudod milyen flash játékokról van szó és úgy válaszolsz. Megnézem hol van Appstoreban kilószámra Farmville,MaffiaWars,CaféWorld és még sorolhatnám azokat a játékokat amikkel több tízmillióan játszanak napi szinten. Simán jobbak ezek mint bármelyik appstore játék.
Összehasonlítási alapként ott a maffia, aminek van iPhonera butitott változata, nem kicsit gyengébb, gagyibb, egyszerübb mint az eredeti netes flash változat. És akkor még nem esett szó a több ezer profi TD játékról meg egyebekről.
Rengetegen inkább ezeket választanák, amerikában meg a nethozzáférés nem nagy probléma úgy hogy minden sarkon van szinte wifi hotspot.
-
Ulkesh
őstag
"És szerinted az iPad-ben lesz jobb alternatíva? Nem hinném."
Nem hit kérdése, a html5 videókat már most lejátssza, amire a desktop gépeken csak a Chrome és a Safari képes.
"Szimplán azért hagyta ki az Apple mert ha lenne flashsupport konkurenciát jelentene a közösségi oldalak flash játékai, programjai"
Ez butaság, az ilyen flash szintű játékok kilószám vannak ingyenesen az App Store-ban, senkit nem érdekelne, ha a neten játszanál velük, sőt ez még plusz bevétel is lenne az Apple-nek a szolgáltatókon keresztül.
Az Apple után lépett a Google, még egy két cég lép ebbe az irányba és vége a flash-nek (teljesen jogosan).
-
majom2
senior tag
ez azért jelent valamit.
sztem csak egy dolgot jelent: mindenki teljesen elszállt a várakozások tekintetében. azt hitték a népek h most megint megváltja vki a világot.
az iphone-t tudnám én is felhozni. akármilyen forradalmi volt a bemutatásakor, sztem soha senki nem gondolta h ekkora booom lesz. ez mindig csak később derül ki, akkor amikor kezedbe veszed, elkezded használni és rájössz h neked is kell egy ilyen. és ne feledjük, az iphone-nak sem volt túl jó fogadtatása.na ezt nem érzem az iPad esetében
sztem itt az a nagy lépés, h ők alkalmazzák az arm-ot elsőként nagyméretű eszközben úgy, h a funkcióit tekintve versenyképes egy asztali rendszer hasonló funkcióival. és ez sztem k. nagy szó technológiai értelemben.#250, #251: a cortex-a9 sem annyira triviális, mert ha jól emléxem valamikor az év második felére ígérték az ilyen arm-ok megjelenését. ők meg már működő példányokat mutogatnak.
#249: ez a példa sántít. ott kezdődik h erre is lesz notification, szóval arról maradunk csak le amiről mi is le akarunk. nem értem emberünk miért nem tud a meeting csúszásról? ez nem volt teljesen világos.
#228, #239: már csak emiatt a rengeteg baromság miatt is megérte h megcsinálják
a legjobb poénok
-
DaveNo1
veterán
"Ó igen, 2010-et írunk, a flash-nek mennie kell, egyre több nagy cég fordít neki hátat, pár év és azt fogod kérdezni, hogy a flash mégis minek, hisz senkinek nem kell már, hisz van több jobb alternatíva."
És szerinted az iPad-ben lesz jobb alternatíva? Nem hinném. Szimplán azért hagyta ki az Apple mert ha lenne flashsupport konkurenciát jelentene a közösségi oldalak flash játékai, programjai + még van rengeteg más alternatíva. Piaci verseny szempontjából ez nekem kicsit bűzlik, hogy így oldják meg a konkurencia elnyomását. iPhone szempontjából ez nem volt érdekes mert 3,5 inches kijelzőn ezek a játékok használhatatlanok, de 10 inchnél már más a helyzet.
-
Ulkesh
őstag
Ez sajna nem állja meg a helyét, mert moonman nem ismeri a rendszert és alapvető dolgokban téved.
"Mikor már nem bírjuk tovább a lapockáknál és a nyakunkon jelentkező szúró fájdalmat"
Gondolom moonman az életben nem olvasott még könyvet, pedig azt néha ugyanilyen pozícióban tovább tartjuk kézben mint ameddig egy film tart az iPad-on.
" Látjuk, hogy a barátaink megbeszéltek egy esti találkozót, amiről lemaradtunk, mert órák óta nem voltunk a chaten online"
Valóságban kaptunk volna üzenetet, mivel ott a Push Notifications és már be is kapcsolódhattunk volna a chat-en folyó beszélgetésbe.
"Azt már csak nyolckor tudjuk meg, hogy tízre csúsztatták, két órával többet aludhattunk volna."
Ha a naptárunk online szinkronban van a céges naptárral, akkor minden változásról azonnal tudni fogunk, szóval ez is fail.
"Formai kivitelezésében maga az iPad egyébként a HP öt évvel ezelőtt piacra került TC1000 tablet PC-jére hasonlít"
Lényegi különbségek:
- Szabadon használható érintőkijelző (a TC1000 csak a saját tollával használható)
- Célhardverre, célszoftver (a TC1000 komplett Windows-t futtat, ezért lassú és nehézkes a használata, egyrészt a Windows alapvető dolgai miatt, másrészt a mai napig nem való ez a rendszer kézzel való használatra)
- Gyenge hardver (a TC1000 esetében teljesen mindegy, hogy lehet rajta flash tartalmat nézni, mert képtelen ezt használható sebességgel megtenni, még egy sima youtube videó is akadozva megy rajta /ez egyébkén még a mai netbook-okon is meglévő probléma/) -
erdoke
titán
Valóban nincs nagy jelentősége, hogy mennyire túloz az Apple, inkább jó lenne biztosan tudni, kb. mi van benne. Ahogy kiderült az iPhone verzióknál, úgy ki fog derülni ennél is, de teljesen hihető és reális a most feldobott kombináció (és a vasat jónak tartom, még ha csak egy magos is az a proci, nehogy valaki félreértsen).
-
majom2
senior tag
ebben az a legjobb, h úgy megy az észosztás, h senki nem rendelkezik biztos infóval. sem azzal kapcsolatban h mihez nyúltak hozzá, sem azzal kapcsolatban h amihez hozzányúltak ott mit változtattak. és lehet h a büdös életben nem tudjuk meg a teljes igazságot. sztem az a túlzás h ilyen hülyeségeken vitatkozunk
#245: mi volt az?
-
erdoke
titán
Nem azt mondtam, hogy egyszerű összeválogatni meglévő, de kevéssé kipróbált megoldásokat, csak azt, hogy ez nem chip tervezés, nem az, amivel a a felvásárolt cég foglalkozott. Egyelőre eddig jutottak, még nem piacképes a saját fejlesztés. Niincs ezzel gond, csak a "saját fejlesztésű" "Apple A4 processor" tűnik erős túlzásnak.
Ugye azért látod a különbséget egy új (vagy módosított) architektúrára épülő chip megtervezése, és egy széles körben kínált megoldás licencelése között? Konkrétan a pletykált kombinációt (Cortex-A9 MPCore + Mali 50) is kínálja az ARM, nehogy azt mondd, hogy ehhez chip tervező céget kell vásárolni, mert akkor van a HTC-nek meg az összes mobil gyártó cégnek is (a Samsungnak tényleg van egyébként).
-
Ulkesh
őstag
" de a kezelése akkor is minden nem elvakult nokia és egyéb fant elvarázsol(t). és azóta sem tudták ebben utolérni. na ezt nem érzem az iPad esetében."
Értem mit akarsz mondani, de nézd úgy, hogy mindent a maga helyén.
Az iPhone-t hasonlítsd a többi mobilhoz, az iPad-ot meg a többi táblagéphez és e-book olvasóhoz. Tudsz mondani másik tablet-et ami hasonló egyszerűséggel és gyorsasággal működik? Ha nem, akkor miről is beszélünk.. -
ClioRS
őstag
A hely dolog nem állja meg a helyét, mivel ennek is kell valamennyi hely, hogy ki tudd támasztani. Tehát bukta. Nem tudom, hogy egy 10 colos laptopon mit kell tuszkolni, meg miért nem lehet kényelmesen használni. Nekem 15-ös Asusom van, annál sokkal könyebb elhelyezni valahol, hozni-vinni.
Az egér és bill benne van gyárilag a laptopban, így ez még plusz költség az iPadnál.
Sorry, de azért, hogy nyomkodni tudjam a kijelzőt, meg lehessen vagánykodni vele szerintem nem sokan fognak kiadni ennyi pénzt. A netbook-ok is drágák, de ez még azokon is túllő, és jóval kevesebb dologra használható. -
joey04
titán
Ami ott elony volt, az a szokatlan kezeles, felhasznaloi felulet. Ez adta el akkor... Az iPad-nal ugye az iPhone utan ez nem nagy szam...
egyetértek. és pontosan ezért mondom azt, hogy az iPad semmi más, csak egy korrekt termék. amiben kiváló, azt már ellőtték egyszer. én azt vártam, hogy ha az Apple belép egy új piacra, akkor ott valami nagyot alkot. annyira nagyot, hogy legalább apple fanok 80-85%-ban leboruljanak előtte! és nem kell itt feltétlen bika hardverre gondolni, mint pl erdoke, aki állandóan azt nézi, hogy melyik proci mire képes. (jó példa az iphone, a sima 3g sebességben sok jóval erősebb gépet lever).
ott van a "régi" unibody macbook, meg a mostani mbp. használtam, valami csoda! Teszek rá, hogy van erősebb noti, élmény használni, sugárzik róla a minőség, az a touchpad...! fantasztikus. vagy itt az iphone, igen sokan fikázták, az elsőt én is, mert még 3g sem volt benne. (jó, nem ide készült blabla oké) de a kezelése akkor is minden nem elvakult nokia és egyéb fant elvarázsol(t). és azóta sem tudták ebben utolérni. na ezt nem érzem az iPad esetében. lehet, hogy üzletileg sikeres lesz stb. De nincs az a nagy bumm az érkezésével. és ha egy apple egy külön 1.5 órás bemutatót szentel egyetlen terméknek, akkor attól a terméktől én elvárnám a bummot. -
Ulkesh
őstag
"Tök jó, hogy szolgáltatásokat építenek köré, csak itt kicsit más a helyzet mint az iTunes, vagy az Appstore esetén (pl. itthon kevés ember fog Times-t olvasni, nyelvi nehézségek miatt, vagy egyszerűen nem érdeklik az amerikai hírek)."
Szeretem az ilyen nagy nemzeti öntudatot
Szerinted ott Cupertino-ban érdekel valakit, hogy itt Magyarországon tudod-e használni?
Csak New York-ból többen meg fogják venni ezt a kütyüt, mint itthon összesen, egyszerűen nem értem miből gondolja bárki, hogy egy ilyen kis vásárlóerővel rendelkező térség bármit is számítana egy új termék, vagy szolgáltatás bevezetésénél.
Majd 5-6 év múlva mire az itteni sajtó felnő a feladathoz talán elérhetők lesznek a magyar nyelvű újságok is, addigra viszont a külföldi sajtó már rég elérhető lesz az iTunes-ból (és ha szerencsések vagyunk, akkor addigra még talán mi meg is vásárolhatjuk azokat)
"Webcam?"
Egy tablet-nél mit mutatna a kamera a másik félnek, a hasadat, vagy a plafont?
" Oh, no. Flash és Java support?? Haaalllló 2010-et írunk??"
Ó igen, 2010-et írunk, a flash-nek mennie kell, egyre több nagy cég fordít neki hátat, pár év és azt fogod kérdezni, hogy a flash mégis minek, hisz senkinek nem kell már, hisz van több jobb alternatíva.
"Ha csak tapis e-book reader lenne, a kutya nem szólna miatta, de a elvileg ez egy internet tablet. . ."
Ez egy tapis e-book és e-news reader, minden más csak plusz funkció.
"nameg továbbra is az a fránya multitasking"
Most őszintén, egy ilyen táblagépen mit is futtatnál párhuzamosan, ami most nem megy, vagy nincs rá jobb megoldás?
-
bmwk1200s
őstag
Bocsi, ha már linkelte valaki, visszanézve én nem találtam!
-
Alex91
félisten
sem sehol nem kíséri akkora ováció mint volt pl az iphonenál.
Na, azert az elso iPhone-tol se vagta mindenki hanyatt magat
. Azert en emlekszem ra, hogy ment a fikazas, mert az akkori verziora semmi kulso prg-t nem lehetett feltenni
. Aki okos telot vart, az anyazott is! Ami ott elony volt, az a szokatlan kezeles, felhasznaloi felulet. Ez adta el akkor... Az iPad-nal ugye az iPhone utan ez nem nagy szam...
-
válasz
talamasca #235 üzenetére
Az olvasás élményét nem akarom elvenni tőled, úgyhogy idézek az apple.com-ról:
"iPad Camera Connection Kit
The Camera Connection Kit gives you two ways to import photos and videos from a digital camera. The Camera Connector lets you import your photos and videos to iPad using the camera’s USB cable. Or you can use the SD Card Reader to import photos and videos directly from the camera’s SD card."Egyben ez azt is jelenti, hogy USB Host módra is képes.
Azért az nem gyakori manapság. Csak lenne nyíltabb... -
talamasca
senior tag
-
Kapacitív panel, úgyhogy gondolom a Pogo Sketch működik rajta
-
_az
senior tag
ez sztem kaszálni fog
bakker nézzetek rá. semmi újdonság, keveset tud, de...
ez tényleg tábla pc és azt a keveset tényleg kurva jól tudja. ha lehetne rá tollal
jegyzetet írni(lehet vajon?) akkor tökéletes alkalmazás nagyon sok helyre...mondjuk
a flash azért lehetne rajta a netezés miatt... -
joey04
titán
A plastik meg handras elemzés eléggé vicces, én végignéztem a videót és bejelentéskor angelday szimplán leszarozta, semmizte, handrast meg kérdezték, hogy szerinte mennyit fognak eladni, és közölte, hogy baromi keveset. Aztán a végén az a nevetségesen erőltetett próbálkozás, ahogyan saját magukat győzik meg, és keresik az okokat, hogy ez miért lehet jó!
vagy egy apple fantól még akár ez is belefér, handrasnak meg ugye az a feladata, hogy eladja, szóval azt is értem. de amikor a plastikon másnap már azt olvasom, hogy angelday vesz magának egyet!! na az lol.
Semmi szüksége rá, de bebeszéli magának, hogy ez milyen kurva jó.
Én elhiszem, hogy ez sok embernek baromi jó vétel, hiszen azért nagyon kevés olyan termék van (még a legnagyobb bukások is) ami senkinek sem a várva várt csoda.
de ez, hogy lefikázom, nagyítóval keresem mi az amit pozitívként lehet emlegetni, aztán másnap bejelentem, hogy venni fogok egyet. vagy kijelentem, hogy ebből semennyit nem fogok eladni mert szar, másnap a blogon meg kint van hogy instant get?elég megnézni a beszmacen a szavazást, a sok elvakult között is sokáig majdnem 3x annyian szavaztak a nem tetszikre! ez azért jelent valamit. most nem néztem hogy áll a dolog, gondolom azért lassan a vérfanok majd javítanak az arányon.
szóval a topikból is látható, hogy vannak olyanok, akiknek ez jó lesz, ezt el is hiszem.
de ez a termék akkor sem nagy durranás. se a bejelentésen, sem a fanoldalakon, sem sehol nem kíséri akkora ováció mint volt pl az iphonenál.
ez egy korrekt termék egy nem olyan széles rétegnek, semmi több, semmi bumm.fairi: inkább pm ment
-
<NewL>
addikt
ah ez mekkora otlet mar
IPad for DJ: az iPad megváltoztathatja a zenélést is
macbeszeljuk.com -on olvashata egy rovid hirmar az iphoneon is sokat "jatszottam" a touch dj-vel,csak kicsi a kielzo. es mennyivel olcsobb mint egy keveropult,ennyibol egyet sem lehet venni.
hobbinak se rosszengem mindig vonzott a dj feeling
sipi :
-
<NewL>
addikt
-
sien
aktív tag
a lányomnak is ilyen asusa van, egyszerűen más. nincs billentyűzet, nem kell szétnyitni, a támasztóval magad elé rakod reggelizés közben és nézel valami filmet vagy sorozatot, és nem kell neki helyet tuszkolni. kényelmesen tudod használni fotelben ülve, wc-n. nekem a billentyűzet kifejezetten zavaró. gondolom lesz hozzá dokkoló is, ha nagyon akarja az ember belerakja és ott lesz egér meg bill.. és az egésznek ott van a startrek hangulata ugye, ott sem sírtak billentyűzet után a kis kézi hordozható számítógépükkel
és ami picardnak megfelel az hogy nem felelhet meg nekünk?
-
<NewL>
addikt
pont tegnap olvastam en is.
de azert kivancsi vagyok melyik srac irta. neztem oket streamon,a baseball sapkas srsc nagyon elegedetlen volt,kikelt magabol.atfutottam par forumot,es ahogy nezegettem joparan elo is rendeltek a padbol. kivancsi vagyok handrasnal ezen az elso heten,hetvegen mennyi rendeles fut be
-
Inarus
addikt
Ulkesh:
(#12): "A másik jövedelmező piac az oktatás. Gyerek megkapja év elején az iPad-jét és ezzel megkapta az összes könyvet amit használnia kell, el tudja vele készíteni a leckéjét, eléri vele a netet, folyamatosan kapcsolatban tud lenni az iskolával, a tanáraival és még szórakozni is tud vele."
Ilyen rendszerekhez céleszközök testreszabott hardverrel és szoftveroldali résszel jobbak, mind megfelelés mind kicsinyes anyagi érdekekből. Amíg ilyenek nem készülnek az oktatási szféra számár (bármelyik országban is vagyunk), addig az iskolák többsége a legolcsóbb még használható megoldást - kvázi olcsó netbookokat - fogja választani. (A közbezes megoldások árnyalják a képet, de ezekbe itt inkább ne menjünk bele...)
(#87): "A jegyzetelés órán egy ostobaság, ami eltereli a figyelmedet a tananyagról és az előadásról, alapból megölve az interakciót."
Ez az óra felépítésétől és a tanártól is függ. Egy valami tény: A legjobban akkor rögzül valami a fejedben, ha látod, hallod és a saját értelmezésed szerint feljegyzed. Ez eléggé tényszerű, nem véletlen tanítanak így évezredek óta.+Mindig lesznek olyan emberek, akik egy két fontosabbnak / érdekesebbnek tartott információt feljegyeznek. Ez szinte kényszeres.
"Egy ilyen eszköz esetén a tanóra teljes anyaga az óra végén egy gombnyomásra a tanári gépről a tanuló készülékére kerül,[...]"
Igen, ez is egy ideális elképzelés. Vannak már hasonló megoldások alakulóban itthon is.(#103): "Van egy tananyag, amit a tanárnak le kell adnia ez alapján készülhet kivonat, ami a jegyzet alapja. Az óra maga egy beszélgetős, párbeszédre és valódi oktatásra alapuló megoldás lenne. Az óra végén meg a diák megkapná az előre összeállított jegyzetet és az óra hanganyagát. Ha ebből nem vagy képes tanulni, akkor reménytelen vagy."
Nem reménytelen. Egy jegyzetből / könyvből vagy bármilyen tananyagból te is ki szoktad emelni a lényegi elemeket és összekapcsolod azokat, hogy átláthasd a "nagy egészet". Vagy ha olyan jegyzetet adnának ki, ahol csak a megtanulandó mondatok vannak, akkor az kvázi verstanulás. Értelmetlen a legtöbb tárgyból.(#208) csab2:
"De pl. történelemből abszolúte. Az óra ne azzal menjen el, hogy mindenki kapar mint egy őrült, hanem beszéljék meg a témát, nézzenek videót, stb.!"
Ez attól függ, hogy a tanár hogy képes felépíteni az óráját. Ehhez nem kell netbookra / internettáblára átküldött jegyzet...
"A hülye gyerek meg sokszor úgysem tud jegyzetelni, mert nem tudja kiemelni a lényeget és mindent le akar írni. A tanár óra végén kiadja a profi vázlatot. Szóval működne ez, de hangsúlyozom, hogy nem minden tantárgyból. Elméletből mindenképpen."
Az embernek az iskolaévek alatt a tananyagon kívül olyan alap dolgokat is meg kell tanulnia, hogy hogyan is kell és mennyit jegyzetelni. Az, hogy van aki mindent leír, mert annyira töri magát (vagy inkább annyira nem tud ésszerűen jegyzetelni), nem jelenti azt, hogy ezen diákokat feltétlenül meg kell szabadítani a jegyzetelés terhétől. Nem lesz mindig ott valaki, aki megoldja neki / helyette. Erre kínál megoldást az iskolaévek alatt megszerezhető rutin. -
majom2
senior tag
na, végre egy jó cikk a témában. én is kb hasonló véleményen vagyok...
-
majom2
senior tag
semmi köze a felvásárolt cégekhez
hát persze
a cikkedből idézek:
"...we spoke with Warren East, CEO of ARM. We discussed many trends in the industry and also learned about the new member of the family, which we can now reveal as the Apple Inc. This wasn't as surprising, given the previous history between PA Semi and ARM [PA Semi founder Dan Dobberpuhl was a lead designer at Digital Equipment Corporation on Alpha and StrongARM processors]."
...
"So yes, PA Semi/Apple chip is actually mostly ARM IP. This is quite a logical step to do, given that this is first new piece of silicon that came from PA Semi after the acquisition in April 2008."az is hatalmas felefedezés h a samsung gyártja...
bravó
#210:
-
ClioRS
őstag
Höh, szokásos vakítása a népnek.
És még használhatatlan is
Ha valaki tud ép eszű érveket felhozni, hogy mennyivel jobb ez, mint a barátnőm Asus eee pc 1005ha-ja, akkor szívesen elolvasom -
csab2
veterán
válasz
#06658560 #191 üzenetére
Nem minden tantárgyból használható az Ulkesh által felvázolt módszer. De pl. történelemből abszolúte. Az óra ne azzal menjen el, hogy mindenki kapar mint egy őrült, hanem beszéljék meg a témát, nézzenek videót, stb.!
A hülye gyerek meg sokszor úgysem tud jegyzetelni, mert nem tudja kiemelni a lényeget és mindent le akar írni. A tanár óra végén kiadja a profi vázlatot. Szóval működne ez, de hangsúlyozom, hogy nem minden tantárgyból. Elméletből mindenképpen. -
sien
aktív tag
azért egy dolgot szögezzünk le. nincs olyan terméke a világnak, amit itt ne szólna le így úgy hasonló arányban egy csomó ember. valahogy nekünk semmi sem jó. ha van egy kurva jó valami, akkor keresünk benne valamit amit lehet szidni. én itt nem vagyok hajlandó, próbálom azokat nézni amikben kiemelkedő. és nem kell keresgélni.
-
Tök jó, hogy szolgáltatásokat építenek köré, csak itt kicsit más a helyzet mint az iTunes, vagy az Appstore esetén (pl. itthon kevés ember fog Times-t olvasni, nyelvi nehézségek miatt, vagy egyszerűen nem érdeklik az amerikai hírek).
Azért ha azt nézem megint alkotott az Apple egy hypeolható cuccot, amiből szokás szerint kimaradt egy rakás olyan funkció/alkatrész, ami miatt üthetne a dolog.
Webcam? Oh, no. Flash és Java support?? Haaalllló 2010-et írunk?? Nem látjuk az erdőt. . . meg a flash alapú siteokat. Igen. Ha csak tapis e-book reader lenne, a kutya nem szólna miatta, de a elvileg ez egy internet tablet. . . Ha annak van kikiáltva, tudjon már ilyen apróságokatA proci miatt nem aggódnék, amúgy lehet ez is az egyik oka a flash support hiányának. . . nameg továbbra is az a fránya multitasking . .
-
Csepe
aktív tag
Nincs rajta USB port.
Valahogy emlékezet az iphonera.
-
sien
aktív tag
jó lenne ha már lehetne kapni nálunk, konkrétan ez itt álmaim cucca. azt nehezményezem hogy nem raknak bele teljes értékű böngészőt, nem tudom hogy ezt miért csinálják hiszen az adobe és az apple nagy spanok. a lényeg a lényeg, azért nálunk rétegtermék lesz, de én ebben a rétegben leszek a boltba kerülésének napján. az biztos.
szerk: mondjuk a videóban a srácok kissé túlzásba viszik az ájuldozást, de meggyőződésem hogy ez belső szabályzat, mindenkinek el kell tudnia élveznie spontán bármely véletlenszerű termékük kézbevételekor
próbáltam ettől elvonatkoztatni miközben néztem a videót, nehéz volt
-
<NewL>
addikt
http://handras.hu/?p=2066
nezzetek meg a yt-os videot. hitler vs ipad
kiestem a szekbol annyira kacagtam -
fairi
őstag
ha ezt megérted,akkor miért általánosítasz..amit csinálsz:i8910-ben nem láttam ergo mindegyik szar..
Korrekt írás:
"Fenntartásaim vannak az amoled technika iránt,én az i8910 kijelzőjét nem láttam napfénybe,reméljük h itt(aktuálisan említett készülék) nem fog ez fennállni,vagy mikor szifon ezt kapja majd javítják ezt akellemetlenséget"
i8910-ben és N1/O2 nem ugyanaz az amoled van..
csak a felbontást nézd...Részemről ezen a topicban befejezem ezt a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest