- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
talamasca
senior tag
Most már ugyanarról beszélünk.
Egyértelmű, hogy nagyobb kijelzőn kényelmesebb olvasni, filmet nézni, stb...
Számomra viszont nem nagy kompromisszum, hogy ezt az iPhone-omon kell megoldani.
Mint említettem, az iPhone legnagyobb előnye, hogy mindig nálam van.
Ezt a "képességet" az iPad nem tudja überelni.Otthon meg eszembe se jutna az iMac mellett elővenni.
Biztos, meg lesz a helye a piacon, ezt nem kétlem.
Sőt, ha hozzámvágnák tudnék mit kezdeni vele.Sajnos azonban egyelőre érdemi változásokat nem tud hozni.
A témaindító cikk címe ezért nagyon is frappáns: Nem más, mint egy nagyra nőtt iPod.
-
talamasca
senior tag
Már ne haragudj meg, de próbáltad is már az adott programot, vagy csak tippelgetsz?
Mert nem érted, hogy én mit nem fogok fel, pedig én csak az általad valós problémának nevezett koholmányt nem értem.
A teniszes példával pedig pont engem igazolsz.
Minél közelebb ülsz a lelátón, annál jobban kell mozgatnod a fejed és a szemed.
Minél távolabb vagy pl. TV-ben nézed, akkor átlátod a pályát.Lényeg a lényeg: A szemedtől való távolság és a betűméret amiken múlik a dolog. Be kell állítani, hogy komfortos legyen.
Ha nem érted, hogy én mit mondok, kérd meg a kislányod, hogy magyarázza el! -
talamasca
senior tag
Nem a számszerűség a mosolygásra késztető abban amit leírsz.
Hanem maga az, ahogyan bele akarsz magyarázni kényelmetlenséget a nézésbe, szemhasználatba.Ezek alapján tilos pl. tenisz nézése TV-ben is...
Sőt, legjobb ha nem is nagyon nézünk ki a fejünkből, mert a világban minden mozog és ezáltal lefárasztja a szemünket. -
talamasca
senior tag
Szemrángatózásba akkor kezd az ember, ha egy nagy kijelzőt néz közelről.
Nem akkor, ha sokat kell lapozni.De, te tudod. Neked kényelmetlen, számomra viszont több az előnye egy olyan könyvnek, ami nálam van mindig, de többet kell lapozni, mint egy olyannak, amihez csak ritkán férek hozzá. És ez igaz az iPad-re is. Jó, csak nem mobil eszköz. Mobilnak számít egy lakásban.
Ezt kell mindenkinek mérlegelni.
Mondom, van akinek jó alternatíva. De ne akarjunk több jelentőséget tulajdonítani neki, mintha fizetne érte az Apple. Ők már szerepeltek a hivatalos videóban. -
talamasca
senior tag
Lehet, hogy a kijelzője nagyobb, de a betűméret akkora amekkorára állítod...
Kb. 10-12-est olvasol egy könyvben is. iPhone-nál max. többet lapozol...
Ja, és a Stanza ugyanúgy működik, mint az iPad-en az olvasó program.
Nem görgetsz... Lapozol. Más az élmény.Otthontól távol, budira azért én nem vinném az iPad-et. Nem kicsit néznének hülyének.
-
majom2
senior tag
ebben az a legjobb, h úgy megy az észosztás, h senki nem rendelkezik biztos infóval. sem azzal kapcsolatban h mihez nyúltak hozzá, sem azzal kapcsolatban h amihez hozzányúltak ott mit változtattak. és lehet h a büdös életben nem tudjuk meg a teljes igazságot. sztem az a túlzás h ilyen hülyeségeken vitatkozunk
#245: mi volt az?
-
majom2
senior tag
semmi köze a felvásárolt cégekhez
hát persze
a cikkedből idézek:
"...we spoke with Warren East, CEO of ARM. We discussed many trends in the industry and also learned about the new member of the family, which we can now reveal as the Apple Inc. This wasn't as surprising, given the previous history between PA Semi and ARM [PA Semi founder Dan Dobberpuhl was a lead designer at Digital Equipment Corporation on Alpha and StrongARM processors]."
...
"So yes, PA Semi/Apple chip is actually mostly ARM IP. This is quite a logical step to do, given that this is first new piece of silicon that came from PA Semi after the acquisition in April 2008."az is hatalmas felefedezés h a samsung gyártja...
bravó
#210:
-
majom2
senior tag
a PA Semi nevű CPU tervező céget vették meg majdnem 2 éve. nem csak részesedést, az egészet. ez az első gyümölcse ennek a felvásárlásnak.
-
Straw
senior tag
Azt valóban nem, de következtetéseket le elhet vonni, vagy legalább is spekulálni lehet.
Nem nagyon vagyok otthon ebben de szerintem olcsóbban tud hozzá jutni a chip-ekhez így hogy van valamennyi tulajdon része, és így ésszerű lépés belerakni az eszközbe, amit ha jól tudom meg is léptek.Ha azt vesszük hogy a 3GS-ben is egyben tokozták a grafikus procit és az arm cortex-A8-at, ami a samsung csinált, akkor én itt is simán letudok képzelni hasonló koncepciót.
-
Straw
senior tag
Én nem az ARM-re gondoltam hanem a Imagination Technologies-re.
És bocs, tévedtem, nem az egész céget vették meg csak tulajdonrész vásároltak de az majdnem ua.
Itt találsz róla infót
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman N4 Plus FSP 400W
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest