Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"Mennyire potens réteg az Applet használók tábora? Sőt, a Safarit használóké? "
Fordítsunk a kérdésen, mennyire potens réteg a mobil internetet használók között a MobileOSX-et és Safari-t használók tábora?

A többi kérdésed ennek fényében tedd fel, meg közben gondolj arra, hogy az internet egyik legdominánsabb szereplője (Google) miként is vélekedik a flash-ről

-
Ulkesh
őstag
"És szerinted az iPad-ben lesz jobb alternatíva? Nem hinném."
Nem hit kérdése, a html5 videókat már most lejátssza, amire a desktop gépeken csak a Chrome és a Safari képes.
"Szimplán azért hagyta ki az Apple mert ha lenne flashsupport konkurenciát jelentene a közösségi oldalak flash játékai, programjai"
Ez butaság, az ilyen flash szintű játékok kilószám vannak ingyenesen az App Store-ban, senkit nem érdekelne, ha a neten játszanál velük, sőt ez még plusz bevétel is lenne az Apple-nek a szolgáltatókon keresztül.
Az Apple után lépett a Google, még egy két cég lép ebbe az irányba és vége a flash-nek (teljesen jogosan).
-
Ulkesh
őstag
Ez sajna nem állja meg a helyét, mert moonman nem ismeri a rendszert és alapvető dolgokban téved.
"Mikor már nem bírjuk tovább a lapockáknál és a nyakunkon jelentkező szúró fájdalmat"
Gondolom moonman az életben nem olvasott még könyvet, pedig azt néha ugyanilyen pozícióban tovább tartjuk kézben mint ameddig egy film tart az iPad-on.

" Látjuk, hogy a barátaink megbeszéltek egy esti találkozót, amiről lemaradtunk, mert órák óta nem voltunk a chaten online"
Valóságban kaptunk volna üzenetet, mivel ott a Push Notifications és már be is kapcsolódhattunk volna a chat-en folyó beszélgetésbe.
"Azt már csak nyolckor tudjuk meg, hogy tízre csúsztatták, két órával többet aludhattunk volna."
Ha a naptárunk online szinkronban van a céges naptárral, akkor minden változásról azonnal tudni fogunk, szóval ez is fail.
"Formai kivitelezésében maga az iPad egyébként a HP öt évvel ezelőtt piacra került TC1000 tablet PC-jére hasonlít"
Lényegi különbségek:
- Szabadon használható érintőkijelző (a TC1000 csak a saját tollával használható)
- Célhardverre, célszoftver (a TC1000 komplett Windows-t futtat, ezért lassú és nehézkes a használata, egyrészt a Windows alapvető dolgai miatt, másrészt a mai napig nem való ez a rendszer kézzel való használatra)
- Gyenge hardver (a TC1000 esetében teljesen mindegy, hogy lehet rajta flash tartalmat nézni, mert képtelen ezt használható sebességgel megtenni, még egy sima youtube videó is akadozva megy rajta /ez egyébkén még a mai netbook-okon is meglévő probléma/) -
Ulkesh
őstag
" de a kezelése akkor is minden nem elvakult nokia és egyéb fant elvarázsol(t). és azóta sem tudták ebben utolérni. na ezt nem érzem az iPad esetében."
Értem mit akarsz mondani, de nézd úgy, hogy mindent a maga helyén.
Az iPhone-t hasonlítsd a többi mobilhoz, az iPad-ot meg a többi táblagéphez és e-book olvasóhoz. Tudsz mondani másik tablet-et ami hasonló egyszerűséggel és gyorsasággal működik? Ha nem, akkor miről is beszélünk..
-
Ulkesh
őstag
"Tök jó, hogy szolgáltatásokat építenek köré, csak itt kicsit más a helyzet mint az iTunes, vagy az Appstore esetén (pl. itthon kevés ember fog Times-t olvasni, nyelvi nehézségek miatt, vagy egyszerűen nem érdeklik az amerikai hírek)."
Szeretem az ilyen nagy nemzeti öntudatot

Szerinted ott Cupertino-ban érdekel valakit, hogy itt Magyarországon tudod-e használni?
Csak New York-ból többen meg fogják venni ezt a kütyüt, mint itthon összesen, egyszerűen nem értem miből gondolja bárki, hogy egy ilyen kis vásárlóerővel rendelkező térség bármit is számítana egy új termék, vagy szolgáltatás bevezetésénél.
Majd 5-6 év múlva mire az itteni sajtó felnő a feladathoz talán elérhetők lesznek a magyar nyelvű újságok is, addigra viszont a külföldi sajtó már rég elérhető lesz az iTunes-ból (és ha szerencsések vagyunk, akkor addigra még talán mi meg is vásárolhatjuk azokat
)"Webcam?"
Egy tablet-nél mit mutatna a kamera a másik félnek, a hasadat, vagy a plafont?

" Oh, no. Flash és Java support?? Haaalllló 2010-et írunk??"
Ó igen, 2010-et írunk, a flash-nek mennie kell, egyre több nagy cég fordít neki hátat, pár év és azt fogod kérdezni, hogy a flash mégis minek, hisz senkinek nem kell már, hisz van több jobb alternatíva.
"Ha csak tapis e-book reader lenne, a kutya nem szólna miatta, de a elvileg ez egy internet tablet. . ."
Ez egy tapis e-book és e-news reader, minden más csak plusz funkció.
"nameg továbbra is az a fránya multitasking"
Most őszintén, egy ilyen táblagépen mit is futtatnál párhuzamosan, ami most nem megy, vagy nincs rá jobb megoldás?
-
Ulkesh
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nincs szó itt cáfolásról sőt amit most ebben a topicban csinálunk még vitának sem nevezhető.
Gyakorlatilag én azt látom, hogy mindegyikünknek igaza van és egyikünknek sincs.
Ez egy olyan új terület, amiből bármi lehet. Megbukhat akár az AppleTV, de kinőheti magát olyan monstrummá, mint az iTunes Music Store.
Maximum magáról az eszközről lehetne vitázni, hogy mit és miért raktak bele, vagy hagytak el, de ez sem érdekes, mert ez egy béta megoldás, ami arra jó, hogy felmérje az igényeket vásárlói és kiadói oldalról egyaránt.
Én csak leírtam a saját gondolataimat a dologgal kapcsolatban és esetleg ezt védtem meg. Szerintem dőreség lenne per pillanat Apple elképzelése mellett, vagy akár ellene pálcát törni.
A nyomtatott sajtó digitális hordózóra való átköltöztetése időszerű, hisz teljesen felesleges papírt pocsékolni olyan tartalomra, amit az ember egyszer vesz általában a kezébe (esetleg másodjára, mikor ablakot pucol vele /nos ez negatívum, hisz erre az iPad alkalmatlan
/). Ezt én járható útnak látom és mivel van egy már kiépített infrastruktúra (iTunes Store) amit csak ebbe az irányba bővíteni kell, igencsak úgy gondolom, hogy sikerre van ítélve.Az oktatással kapcsolatos dolgok amiket írtam csak elképzelés, de nem alapjaiban rossz. Sok iskola ma is ad a tanulóknak notebook-ot, PDA-t, vagy akár iPhone-t is és ezek az elképzelések működnek. Ha csak annyi megvalósul, hogy a könyveket így kapja meg a diák és a tananyagból tud kiemelni dolgokat esetleg mellé szöveges, vagy hangos jegyzeteket fűzni, akkor már hasznos dolognak lehet tartani.
-
Ulkesh
őstag
"iPhone anno egy forradalmi és innovatív készülék volt, erről az iPadról ez abszolút nem mondható el, de ezt sajnos lehetetlen megértetni olyan emberekkel akik egy Apple buborékban élnek és nem látnak ki belőle."
Ezek a mondatok időről-időre elhangzanak.
Olvastuk már a Macintosh, az iPod és az iPhone bemutatásakor is, de aztán az idő mégsem őket igazolta.
--
Jó lenne, ha megértenéd, hogy én nem az iPad-et favoritzálom itt, mert nem tudni mi lesz hosszú távon belőle. Hanem azt a tartalomszolgáltatást, amit köré készül szervezni az Apple, mert mindenképpen ez lesz a jövő.
Az, hogy ez most elsőre nem e-ink kijelzőjű készülékkel valósul meg, az csak részletkérdés (nem az Apple tehet róla, hogy az e-ink egyelőre még nem igazán használható sok mindenre, mert lassú).
Ha valaki belegondolna abba, hogy az USA éves szinten mennyi papírt használ fel újságkiadásra és ennek kiváltásával mennyi fa maradhatna az erdőkben, akkor rájönne, hogy miért tetszik nekem annyira ez a megoldás. A kényelmes minden információforrás egy helyen való elérhetősége már csak hab a tortán. -
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"valószínűleg eltérnek az oktatásról alkotott elképzeléseink, de én nem szeretnék ilyen órára beülni. halálra idegesíett, amikor az oktatók egy ratyi powerpoint prezentációra mondták azt, hogy ez a "jegyezet", és ahhoz is alig voltak képesek hozzátenni órán."
Mert piszokul nem érted, hogy miről beszélek.
Van egy tananyag, amit a tanárnak le kell adnia ez alapján készülhet kivonat, ami a jegyzet alapja. Az óra maga egy beszélgetős, párbeszédre és valódi oktatásra alapuló megoldás lenne. Az óra végén meg a diák megkapná az előre összeállított jegyzetet és az óra hanganyagát. Ha ebből nem vagy képes tanulni, akkor reménytelen vagy.
(Ha meg ragaszkodsz a saját jegyzeteléshez, akkor a hanganyag alapján könnyedén összerakhatod magadnak utólag, de az óra nem azzal fog eltelni, hogy monoton írod, amit a tanár mond és gyakorlatilag semmi önálló gondolatod nem lesz a témáról.) -
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"hát, arról (is) volt szó, hogy suliban ilyet használa a gyerek. nem tudom te hogy vagy vele, de sokszor érdemes jegyzetelni suliban"
Nem.
A jegyzetelés órán egy ostobaság, ami eltereli a figyelmedet a tananyagról és az előadásról, alapból megölve az interakciót.
Egy ilyen eszköz esetén a tanóra teljes anyaga az óra végén egy gombnyomásra a tanári gépről a tanuló készülékére kerül, az órát meg arra használják, hogy a tanuló figyelmét végig fenntartva oktassanak.
(Ez lenne az ideális eset, nem??) -
Ulkesh
őstag
"Hülye lennék fizetni bármiért is.Neten minden elérhető ingyen,csak keresni kell"
Az ilyen hozzáállású emberekre szoktak az iPad hazájában sokmillió dolláros büntetést kiszabni a bíróságok

A wareznek tudod csak addig van morális magyarázata, amíg az nem érhető el megfizethetően. Onnantól már csak lopás marad, amit nem lehet ilyen egyszerű válrándítással elintézni.
"Egyébként a MEK honlapjáról is sok könyv elérhető!"
Biztos vagyok benne, hogy itt is sok kiadvány lesz ingyenesen is letölthető.
-
Ulkesh
őstag
válasz
üzenetére
"ettől függetlenül szerintem ez nem egy olyan nagyon jó eszköz... a billentyűzet miatt egy netboook jobb lehet sokkal (meg a felbontás miatt is)."
Azokhoz a funkciókhoz, amire kihegyezték ezt az eszközt a billentyűzetre minimális szükség van és legtöbbször csak útban lenne.
A felbontása meg nagyobb, mint a netbook-oké."ha választani kéne szolgáltatás alapján, akkor nekem jobban bejönne egy olyan google books, ahol bérelni/vásárolni lehetn könyveket. "
Nem figyeltél, ez arról szólt, hogy vásárolhatsz könyveket és előfizethetsz újságokra.

"a Times és hasonló lapok átkerül ilyen kütyükre csak egy dologra jó, hogy az a csávó át tudja verni a fizetős legyen az online sajtó is, és erre legyen egy, a felhasználókra nagy befolyással bíró társa is."
Ez is igaz, viszont nem egészen az online sajtóról van itt szó, mivel itt a papíralapú újság és az interaktív online tartalom együttese az amit megkapsz, valószínű olcsóbban, mint a papír alapú megoldást. Vagyis többet kapsz kevesebb pénzzért.
-
Ulkesh
őstag
Van ötlet abban amit mondasz, de összeségében nehezebb megvalósítani (törekvések vannak rá), ezt hívják úgy, hogy intelligens otthon. Mikor van egyetlen erős számítógép és minden ami a lakásban megtalálható és elektronikus arra csatlakozik rá.
Az iPad viszont az egyszerűbb és olcsóbb megoldás.
Ha amit te mondasz csak ilyen alapszinten valósulna meg, hogy a kijelző csak a desktop gép kiterjesztése lenne, akkor igencsak energiapazarló megoldás lenne. Gondolj bele, hogy folyamatosan mennie kellenne a több száz wattot fogyasztó gépednek ahhoz is, amihez jelenlegi állapotában töredék energia szükséges. -
Ulkesh
őstag
"Ha szerinted a fejlődésben lévő szemet a 10 inches képernyő állandó bámulása nem károsítja akkor ideje kicsit felelevenítened a tudásanyagodat.."
Akkor megkérdezem, hogy szerinted mennyivel egészségesebb az iskolában a rosszul nyomott könyv fölé görnyedni és neonfényben olvasni?
Egy LED-es kijelző miért is károsítaná a szemet? A fénycsöves megvilágítású régi TFT-knél ez még érv volt, hisz annak van egyfajta villodzása, ami fárasztó egy idő után, a LED-nél ez nem játszik.
Valóban jobb megoldás lenne egy e-ink kijelző, de sajna az a technológia még nagyon gyerekcipőben jár és ilyen tablet-es felhasználásra alkalmatlan.
-
Ulkesh
őstag
Butaság, mivel nincs semmiféle verseny a nagy gyártókkal.
Saját célra gyártanak ezért senkivel sem versenyeznek.De egyelőre még azt tanácsolom, hogy a procival kapcsolatban ne akarjunk véleményt mondani, mert nem tudni mire képes. Lehet meglepetés mindkét irányba is.
Várjunk meg egy konkrét leírást róla, hogy mit tartalmaz. -
Ulkesh
őstag
Valaki linkelhetne be ezekből a szuper flash játékokból, mert én még nem találkoztam olyan nagyon jókkal amikkel lecserélném bármikor azokat a logikai és ügyességi játékokat, amikkel az iPhone-omon játszom...
-
Ulkesh
őstag
-
Ulkesh
őstag
"De biztos van ember a földön aki elmagyarázza miért is jó ez."
Nem látjátok a fától az erdőt

Nem a tablet a lényeg, hanem a szolgáltatások amik elindulnak vele.
Most megjelenik vele a New York Times, 1 év múlva nem lesz napilap amit ne vehetnél meg az iTunes-on keresztül, erre jön még rá az e-book szegmens is.
Az iPad csak egy eszköz ehhez, az internet és egyéb funkciók meg a faló, amivel becsempészik a lakásodba és észre sem veszed, de rászoksz a kütyün való újságolvasásra.
3-4 év és nyomtatott sajtó úgy fog lesni az iPad-re, mint most a zeneipar az iPod-ra.Itt van a lényeg, nem holmi flash-es meg internetes bohóckodásban, az csak hab a tortán.
A másik jövedelmező piac az oktatás. Gyerek megkapja év elején az iPad-jét és ezzel megkapta az összes könyvet amit használnia kell, el tudja vele készíteni a leckéjét, eléri vele a netet, folyamatosan kapcsolatban tud lenni az iskolával, a tanáraival és még szórakozni is tud vele.
Sokan akik ide írnak olyan kicsiben látják a dolgokat, hogy megdöbbentő.
--
Az sem kis dolog, hogy beérett az Apple saját mobil hardverplatformja, innentől saját tervezésű processzorra készít saját operációs rendszert és saját szoftvereket. Melyik cég fog ennél jobban optimalizált eszközt készíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Macbook Air M1 8/256 Retina! Makulátlan! Akksi 96%!
- Apple iPhone 14 128GB, Akku: 98%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- SSD-k 250gb-1TB-ig
- Igényes, esztétikus gamer PC - i5 12400F / 32GB / RTX 3070 / 1TB NVMe / 650W Silver
- Csere-Beszámítás! Acer Predator Helios 300 Gamer Laptop! I7 10750H / RTX 2060 / 1TB SSD! 17,3 Col!
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)