- Asszociációs játék. :)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Gurulunk, WAZE?!
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Bukósisak, az életmentő extra!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoDaFoNe
aktív tag
hű. tök jó cikk!
egy élmény volt olvasni és köszi a tippeket! remélem egyszer alkalmazhatom .
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
blunt
aktív tag
a ni**erezesert telleg osszevernek
-
kpal
nagyúr
Ez jó volt
. am te mit csinálsz az USA-ban ? tanulsz dolgozol ? régóta ott lehetsz .
-
Forrest1
csendes tag
Hello,
nagyon tetszett nekem is, amiket írtál. Ezeket tényleg csak akkor tudja meg valaki, ha hosszabb ideig van közöttük. Szerintem nagyon izgalmas lehet felfedezni ezeket a szokásokat, különbségeket, aztán beletanulni és alkalmazkodni.
Ez a bámulás egyébként érdekes. Nekem volt egy amerikai fiatal tanárom az egyetemen, akit azon kaptam dogaírás közben, hogy engem bámul. De szinte teljesen el volt merülve. Véletlenül vettem észre. Aztán utána nem győzte kerülni velem a szemkontaktust később. :-) Nem jöttem rá azóta sem, hogy miért csinálta, vajon azért, mert ellenszenves voltam neki vagy az ellenkezője... -
hejesírásó
senior tag
tök jó h ilyeneket összeszedtél!
Ne bámuld az embereket!
ez mekkora butaság. ez vmi pszichológiai bug náluk? az ember társas lény, miért zavarja ha nézem?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Stalker-2572 #232 üzenetére
De utana ha van jo helyed siman visszakeresed, tehat jo befektetes, csak mar ottkint is nehez a legalis es jo munka (allitolag), meg aztan hiaba van 6 millad hogy kezded el ottkint legalisan?
Hat valamiert oda mennek a gazdagok, gondolom nem lehet olyan rossz ott.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Stalker-2572 #230 üzenetére
Telepedj le monacoban, ott se lehet rossz.
Egyebkent ja, sokan bejartak mar ezt az utat. Illegal kimehetsz melozni, az is egy lepes lehet akar.
[ Szerkesztve ]
-
Stalker-2572
veterán
Nos beleástam magam az amcsi kivándorlásba és eléggé elszomorodtam. Zsák pénz / közvetlen rokon / hiányszakma nélkül esély sincs letelepedésre. Sem értelmes munkára / tanulásra. SUX BIG TIME
All Black...
-
$p@rr0w
őstag
"Amint leszáll a gépünk, a kapukat kinyitják, értelemszerűen a csürhe megindul." - Idáig tudtam olvasni, de most könnyezek a röhögéstől, pihennem kell...
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
radamsky
senior tag
Jo az irás, és lényegretörő.
A beléptetés résznél nekem az első amerikai utam jutott eszembe, majd 2-2,5 ora volt mig kikeveredtem
Picit eltévedtem. Kinn meg tesom idegeskedett hova a turoba mentem.A rendöröknél is volt két esetem.
A első még mindig bennem van mikor egy kábitoszeres elfogás közepébe csökkentem. Tiszta olyan volt mint moziba.Beálltunk lemosni a kocsit, aztán végeztünk és csücs a kocsiba hogy megyünk vissza Orlandoból New yorkba (nem egy kis távolság), Gyujtás ráad, Majd villogó fények a környéken. Azonnal szolt a tesom maradj nyugton, mert lelőnek. Ott ültem az anyosülésen és láttam hogyan kapják el a drogosokat. A kocsi előtt zajlott minden.
Még fényképet is csináltam stikába.
-
zoo8800
veterán
Akkor a kanadai példa is biztos tetszik Neked
Ma jöttem haza Kanadából, ahol 50km-enként állt az út mellett villogó rendőrautó, előtte egy másik kocsival. Ott szinte mindenki 100-110 környékén andalog az autópályákon. Nem tudom, miért is olyan jó ez.
Lehet nem állat módra, biztonságosan is menni (szálgudani?) 130-cal.Más, és fontos, Mindenkinek
Még a repülőre szállás előtt célszerű figyelni, hogy boarding pass, és nem csak egy seat request van-e a zsebünkben.
Merthogy a légitársaságok megtehetik, hogy több jegyet adnak el egy járatra, mint ahányan felférnek rá. Ez az "oversold", vagy túlárulás, nem tudom, hogy mondják helyesen. Ha pedig csak egy seat req van Neked, akkor a sor végére kerülsz, és nem biztos, hogy felférsz.
Nap, mint nap előfordul ilyen a hetes buszon, hogy nem férsz fel arra a buszra, amire jegyed/bérleted van, de ha egy repülőre nem férsz fel, az cikibb
A seat requesten nincs ülésszám. Ezt minél előbb ki kell cseréltetni.rip and tear, until it is done
-
Déta
tag
Azt azért tegyük hozzá, hogy:
250 milliós lélekszámú országban, 100 millió autó rója az utakat naponta. Családonként átlagosan 1,8 autó van. Ez egyszerűen létszükség. Jogsit szerezni kb. másfél órába és 12 dollárba kerül. (Tennessee államban.)
Nem árt tudni, hogy bármelyik pillanatban az utcán száguldozó autók 80%-a a sebességhatár fölött halad. Tehát az 55 mph az azt jelenti, hogy 60-65-el mész, interstate-n meg, ahol 70, na ott 80-85-el megy mindenki. És emiatt a rendőrök nem szólnak. Egyszerűen azért, mert szükség van erre, hogy haladjon a tömeg. Tudni kell, hogy az amerikai autósztrádák háromszorosan túlzsúfoltak, Washington D.C-ben pedig nem ritka a 74 km-es dugó sem...
A legális munkavállalásról annyit, hogy az tényleg Qrva nehéz, mert mindenhol kérik az előző munkahelyi ajánlásokat vagy felügyelő tanárod jó szavait. Ha nincs, nem baj. Elveszik a jelentkezési lapodat, hogy majd értesítenek. Jah, csak győzzed kivárni...[ Szerkesztve ]
Írtam egy alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
-
tacsk0
aktív tag
Hello
Meg csak most olvastam a cikket, de a rendoros resz az erdekes, itthon is igy kellene...
Udv tacsek
[ Szerkesztve ]
-
Ebből akár még hátrányod is lehet. Én is olvasgattam mostanában erről, az usa-ba utazásról/munkáról és mintha valaki azt írta volna, hogy ha jelentkezel a zöldkártya programra/lottóra és nem sikerül, akkor elég valószínű, hogy nem fogsz később vízumot kapni és az ESTA program keretében sem mehetsz ki, mert bevándorló gyanús leszel, hisz a zöldkártyát is azért kérted.
De nem biztos, hogy így van, én is csak olvastam itt vagy az indexen. -
joey04
titán
miért akarsz zöld kártyát, ha németül beszélsz?
innen el, mindenképp ha van rá lehetősége..
egyébként igen, ingyenes a közvetlen. jelentkezésPörp: erről a kitételről tudsz?
ha nincs cég vagy rokon aki szponzorál akkor hiába nyertél a sorsoláson. Egy-két éve néztem a hivatalos táblázatot, le is döbbentett, ha jól rémlik havi 3100 dolcsi volt elõírva pl a megélhetésre. -
-
erdoke
titán
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Regelni akartam ide. Nyerni akarok zöld kártyát. Amint láttam 1 évig 55EUR-ért cserébe versenyben vagyok. Itt abbahagytam a regisztrációt. Ennek ellenére nemrégen ismeretlen számról felhívtak. Kérdezték tudok-e angolul. Mondtam kicsit. Mondták hogy regeltem, a többit nem értettem
Kérdeztem beszél-e németül, mert én csak úgy tudok. Mondta nem, de majd egy olyan valaki visszahív, aki tud.
Szóval szerintetek mé hívtak fel, ha a regemet be se fejeztem...?
-
erdoke
titán
Tőlem legutóbb nem kérdeztek semmit belépéskor, pedig most vettek először ujjlenyomatot. Igaz, még érvényes volt a vízumom, és voltam már kint párszor.
Chicagói taxiba láttam beszállni 3 embert, és a 3. előre ült a sofőr mellé. Igaz, a hátsó két fickó jó nagydarab volt.
Műveltségen marhaság vitatkozni, eltérő környezetben kell(ene) sikeresnek lenni az eltérően iskolázott embereknek. Már ha mindkét esetben azt feltételezzük, hogy az oktatás az adott körülmények között optimálisan van kialakítva. Ez itthon biztosan nem igaz, de kint is jó eséllyel van még mit csiszolni.
A legjobb aláírás a héten
-
tiv83us
veterán
Ha a magyar kormany torodne a nyugdijasaival, akkor Magyarorszagon sem Trabanttal repesztene Jozsi ba, hanem Corvette-tel.
Amig nagyanyam lehuzott 30 evet a tervezo vallalatnal, most ejszakankent a nyomdaba jar, hogy a szamlakra fussa, meg en kuldom neki a havi $100-t segitsegkent, hogy egyedul megeljen. Ha itt huzott volna le 30 evet egy vallalatnal, akkor most 70 evesen o is lehet, hogy Dodge Viper-rel jarna.Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tiv61us
őstag
válasz
#51736960 #211 üzenetére
tudom en ezt
es ezert furcsa egy magyarnak ha kijon
hogy egy 70 eves harlyt vezet
egy 75 eves no piros ferrarit
ez nem azt jelenti hogy itt ez a tipikus de nem is ritka
szegenyek itt is vannak
otthon meg nem divat nyugdijas neneinek nyitott sportkocsival elmenni golfozni
itt meg megesik
meg egyszer hangsulyoznam, nem ez a tipikus!!!
nekem meg az is fura volt eleinte, hogy mekiben esznek a nyugdijasok vasarnap reggelente pl Floridaban
mer anyam csinal maganak rantottat
itt meg elmennek mekibe
ez vansot eleinte az is fura volt hogy75 evesen jeansban jarnak
most mar nem az[ Szerkesztve ]
"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tildy
nagyúr
A fotók jók, sőt nagyon jók , a honlap kezelése viszont hagy kívánnivalót maga után. (De nem a pozitív jelzőt kapná tőlem.)
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tiv61us
őstag
válasz
gaborbol #207 üzenetére
ha valaki kijon amerikaba ezen mindenki megdobben, hogy 60-as, 70-es emberek is motoroznak, sportkocsit vezetnek
othon az a felfogas, hogy a nyugger uljon a kispadon a haz elott, ha meg nem maszott a sirba
itt egyenjogu ember
majd ezt is meg kell tanulnotok egyszer"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tiv83us
veterán
Nem arrol van szo, kurvajok a kepek es az oldal is valoszinuleg a legigenyesebb amit az elmult fel evben lattam, csak nekem ezek olyan kiallitasra valo kepek /ez pozitiv velemeny
/. En ezeket is elvezem es tetszenek, de egy ilyen nyers irashoz, jo lenne nehany nyers kep is - igen, peldaul olyan, amin Karcsika feszit a Feher Haz elott Katikaval - en mar csak ilyen egyszeru lelek vagyok.
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
tiv61us
őstag
válasz
Apollyon #201 üzenetére
hatez osszetett dolog
ha tokegyedul vagy, angol nelkul, akkor nem nagyon fogsz megelni de legalabbis az eleje huzos lesz
ha legalabb 2-3-an jonnek valakik, akkor kozosen laknak, akkor mar jol megelsz barmilyen melobol, vagy sporolsz es rakod felre a zsetont
szoval a szallas es a kaja fontos
a kaja miatt a mosogatoknak pl kifejezetten jobb mint egy aruhaztakaritonak
de ha tudsz angolul akkor ennel komolyabb es jobban fizeto helyekre is mehetsz, peldaul pincer, segedpincer akarmi
de a feketemunkanak amerikaban lealdozoban a sorsa, mar evek ota dolgoznak rajta es most asszem 1-2 even belul Obama meg is oldja a dolgot"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Apollyon
Korrektor
Gondolom ez most csak egy röpke példa volt, de azért mégis megkérdezem..
Most ha tegyük fel kimennék a rokonomhoz (mondjuk valakimmel) New York-ba, aki mondjuk szállást meg melót se tudna adni, tehát ha teljesen önállóként kéne élnem, afféle bevándorlóként, még mosogatónként is egész jól ellennénk ahhoz képest mint itthon Mo.-n?
Félre ne érts, nem életcélom mosogatni menni az USA-ba, csak egy kb-i viszonyítási alapot szerettem volna felhozni a magyar szituhoz képest.Átfogalmazom kicsit. Szóval ha kimennék és rendesen dolgoznék, legyen az "kevésbé elit" munka, nem kéne nyomorognom még úgy sem?
(Meg ez kicsit off: 3D modellezőkből van hiány?
)
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Arco
csendes tag
A honlapomon találtok sok new yorki képet, ahogy én látom a várost
2006ba 1hónapot voltam kint, 2008ba 2hónapot...
www.macspeter.hu[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
Talán anno a Monarchia volt hasonló, hiszen több állam alkotta, rengeteg nemzet, a hadügy, pénzügy és külügy pedig közös vala, osztrák irányítás alatt. Történelmileg és gazdaságilag is eléggé függtek a tagállamok egymástól. Különbség, hogy azért ott még abszolutizmus volt, bár a vége felé haladva egyre kevésbé.
Egyébként még jó, hogy annyira egységes sosem lesz az EU, itt egészen más szempontok uralkodnak a nemzetek kultúrái terén. A tradicionális nemzeti kultúrák éltetése egyszerűen Európa jellemző vonása és kötelessége is, ezen változtatni nem kell, ha enélkül is lehet egyetértés.
-
törölt tag
Nekem jól jött ez a kis írás, ápr 9.-én utazom miamiba 10 hónapra.
Annyi kérdésem lenne hogy ha már megkaptam itt a vizumot akkor már nem zavarhatnak haza, mindenképp be kell engedniük? Csakmert annyi mindent hallottam, nem vagy az ürgének szimpi, etc és aztmondja hogy örvendtem:S Szóval emiatt kicsit aggódom, mi a véleményed?Üdv,,
-
talmida
Közösségépítő
Persze, hogy nem sírom vissza a szocializmust, félre ne érts! Csak néha csodálkozom putrikat látva, hogy régebben mi mindent megengedtek itt ...ma már természetesen nem engedélyeznek új házat akármilyenre vagy akárhogy csinálni. Most már nagyon szigorú kódok vannak. Komolyan ellenőrzik a szigetelést, gerenda méreteket, villanyszerelést, mindent!! (Nem lehet beköltözni a házba inspection nélkül, --és, ha nem felel meg valami az előírásoknak, pl más fajta csavarral lett rögzítve a vezeték, mint az adott állami előírás, akkor teljesen szétszedetik
...) és, hogy az államokkal kapcsolatos hsz-okra is reagáljak picit, államonként más-más az építkezési szabályzat is.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
gerii
addikt
arról tudtok valamit hogy egy gépészmérnök (kezdő, vagy 2-3 év tapasztalat) mennyit keres?
-
tiv61us
őstag
azert nem otthoni ertelemben vett orszag
ez az Amerikai Egyesult Allamok
Magyarorszag orszag, azert gpndolom elcsodalkoznal ha pest megyebp; atmennel nogradba es masok lennenek a helyi tovenyek a rendorok egyenruhaja
a KRESZ
stb stb stb
az EU kicsit hasonlo utra lepett mint az USA annak idejen de a nem kozos nyelv es a tortenelmi mult soha nem teheti olyan eggye mint az USA-t
de az alapelkepzeles hasonlo"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Remittenda
aktív tag
Igen, azokon a területeken, ahol nem tartották fenn a szövetségi törvényalkotás monopóliumát, a tagállami törvényhozások dönthetnek. Bár ez nem túl tág kör. Ilyen szempontból Németország talán jobb példa, ott függetlenebbek a tagállamok, közelebb áll az amerikai modellhez, bár azért "still Europe"
[I] It must be noted, however, that Austrian federalism is generally considered largely notional, as the states are granted comparatively few actual legislative powers. While it is true that the federal constitution grants all legislative powers to the states initially, they are subsequently taken away to such an extent that only relatively few matters (most importantly building and zoning codes, natural protection, hunting, fishing, farming, youth protection and such remain, as well as the right to levy certain taxes).
Almost all matters of practical importance, including, but not limited to, criminal law, civil law, corporate law, most other aspects of economic law, education, academia, welfare, telecommunications, and the health care system, are to be regulated by federal laws. There is also no stand-alone judiciary of the Länder, the federal constitution defining jurisdiction as an exclusively federal matter.
This is largely due to historic reasons, as central power during the time of the empire was largely concentrated in Vienna. This historical development is in stark contrast to developments in Germany. [/I] Bár nem a megbízhatóbb link, de gyorsan csak ezt találtam
[ Szerkesztve ]
"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ
-
Eastman
addikt
Szerintem a használható tudást kell(ene) mérlegre tenni. Mennyire nevel az életre az iskola?
Pl egy nagy hadvezér élete, hódításai, taktikái, problémamegoldása politikai döntései vagy egy ország történelme áttekintve - átkonvertálva - nyújthat válaszokat az egyéni, társadalmi kérdésekre. Alapos elemzés és áttekintés után. Belekóstolgatva nem.
Te, tanulsz az ország történelméből?
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #182 üzenetére
hyper-off
egyik finn ismerösöm mar többször mondta, hogy a magyar közoktatasban sokkal többet tanitanak a Kalevala-rol, mint a finnben. erre mondtam hogy de hat nekunk epp csak megemlitettek a K.-t (szakközepben es/vagy altalanos iskolaban), mire a valasz az volt hogy mar ez is több... (tudom, ez se nem USA, se nem törtenelem, szoval nem tul jo pelda meg offtopicban sem, sorry)
/hyper-off
persze, gondolom nagyvonalakban tanulnak ezt-azt
-
dabadab
titán
"Ausztria és az USA nem hasonlítható össze."
Aztan miert nem? Mindeketto szovetsegi allam, kulon tagallami meg szovetsegi kormanyzassal.
"Viszont az EU összehasonlítható az USA-val."
Azert eleg docogos osszehasonlitas lesz az, tekintve, hogy az EU nem orszag, az USA meg az.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
FPéter
aktív tag
Mivel itt nem volt szocializmus, így soha nem hozták egyforma szintre a városokat sem (Ugye, ugye, hogy mégiscsak van pozitívuma is a szocializmusnak? ) ...itt nagy különbségek vannak a települések között a gazdagságuk szerint.
Hogy építettek egy rakás panelházat, meg egy csomó ABC-t panelből és vasbetonból? Manapság minél több maradt egy városban a szocializmusban épült infrastruktúrából, annál szegényebb helynek számít, nem alaptalanul. Hiszen silány minőségű mind, felújításra általában nem érdemesek. Hasonlítsd össze Sopront vagy Győrt Szolnokkal vagy Ózddal és ráérzel.
Arról nem is beszélve, hogy a szocializmusban telepített gyárak, bányák, stb. most többnyire ott rohadnak bezárva, mert nem tudtak semmi versenyképeset előállítani az új rendszerben. Szóval vannak különbségek bőven. -
talmida
Közösségépítő
válasz
Remittenda #180 üzenetére
csak kérdezlek
Szóval Ausztria olyan, mint az USA, ahol államonként más-más törvény van pl a házasságról, jogosítványról, jogosultságokról stb?
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
domi007
őstag
Király, úgyis jövőre tanulóévre megpályázom a kimenetelt, köszönöm az írást!
DOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
Remittenda
aktív tag
Ausztria és az USA nem hasonlítható össze. Viszont az EU összehasonlítható az USA-val.
Missuri az USA (!) tagállama, ahogyan Magyarország az EU tagállama. Innen már csak következtetni kell. ...az a 17 éves lány nem mondott olyan nagy hülyeséget, mint, amilyen nagy "ökrözést" kapott érte.Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetne több tudásu(n)k
Már elnézést, de:
Az USA és az EU nem vethető össze úgy, ahogy írtad. Csak egy példa: Missuri állam nem hiszem, hogy dönthetne úgy, hogy akkor ő holnaptól önálló ország lesz. Míg egy EU tagállam - bár ez sem valószínű és rohad bonyolult egy eljárást eredményezne - dönthet úgy kiválik az EU-ból.
Az EU egy integrációs szervezet vagyis nemzetközi jogon alapuló nemzetközi szervezet, egy államszövetség.
Vagyis szövetségi állam =/= államszövetség azaz föderáció =/= konföderáció.
És Ausztria is szövetségi köztársaság.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #178 üzenetére
nem sok olyan hely van ahol annyi törtenelmet tanitanak (nem sok nemzet fordul ennyire a multjaba?) mint Magyarorszagon
-
Crystalheart
őstag
Nos, azért Görög- és Olaszországot csak el tudják helyezni azon a térképen.
Itt nem Magyarországról van szó, meg a földrajzról, hanem inkább a történelemről, szerintem. Mi is megtanuljuk egy csomó régi USA-elnök nevét, tanulunk a szabadságharcukról meg polgárháborújukról. És én mint az ottani oktatásról sokat nem tudó, merem feltételezni, hogy ők is tanulnak az ókori Egyiptomról, Görögországról, tudják, mi volt az a Római Birodalom, meg a hunok melyik irányból jöttek stb. Ezeket már csak a nagyjátékfilmek miatt is sejthetik.
-
tiv61us
őstag
ehhez meg csatlakoznom kell mielott lepek melozni mert akartam mondani
eszmeletlen kulonbsegek vannak allamok kozott de akar varosok kozott is, es orszagreszek kozott, minden tekintetben
rent, fizetes, rezsi, kultura, tisztasag, kozbiztonsag stb. stb. stb
mindnek van elonye es hatranya, meg hat van aki itt is ott marad ahol szuletik itt se mindenki mobil, itt is vannak rednekekk
persze sokkal konyebben koltoznek
na csao tumoro"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tiv61us
őstag
a tanulmanyi az sokkal onnyebb az teny, mert akkor te fizetsz, hacsak nem szerzel osztondijat
hat amegelhetes az egy osszetett dolog
modndjuk egy mosogato csinal 8-9 dollart
ha feheren dolgozik, akkor csak 40 orat hetente\
az mondjuk 350 hetente
ha magabn es es rentel apartamannt hat eppen ha kijon
de ha mondjuk van 3 masik es kivesznek egy 3 szobas apartmant es osszedobjak a rezsit, akkor mar 300 dollarbol megussza havonta es marad kb 1000 dollarja avonta
ahol mosogatni lehet ott enni is, szoval ennek jelentos reszet felre is tudja tenni
aztan steep by steep
de a mosogatas nem a legjobb, oda erdemes menni ahol tobb az orabr vagy van tip
mondjuk bussernek elmehetsz szinte angol nelkul is, es ott joval jobb a money
szoval egyedul nehez
minimum a csajoddal kell jonni vagy haverokkal
a starthoz
utana lehet lepni az onallosodas fele, ha van ra igenymagyaran ha egeyedul jossz egyedul berelsz es cak mosogatsz akkor meg tudsz siman elni de felre tenni nem sokat,ha a csajoddal, az o fizuja mar siman megmarad
nade meg egyszer
ma mar csak a hivatalos munkavallalasinak van ertelme, mert nagyon kemenyitettek
amugy tanulovisa mellett is lehet x orat melozni"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
talmida
Közösségépítő
Ausztria és az USA nem hasonlítható össze. Viszont az EU összehasonlítható az USA-val.
Missuri az USA (!) tagállama, ahogyan Magyarország az EU tagállama. Innen már csak következtetni kell. ...az a 17 éves lány nem mondott olyan nagy hülyeséget, mint, amilyen nagy "ökrözést" kapott érte.Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetne több tudásu(n)k
tiv61us
csak annyit szeretnek mondani, hogy amerika tortenelme tobb mint 500 eves nem ketszaz
Igen, igazad van. ... de a köztudatban mégis a 2száz év az általánosan elfogadott. Mi különben pont egy olyan városban lakunk, amit Amerika legelső településének tartanak (Pensacola)...De egy másik várossal (St Augustine) vita van erről. Mindkét város magáénak vallja az elsőbbséget.Kedves LJ. Attól még szeretheted Magyarországot, hogyha nem is húzod le Amerikát a sárga földig. Én is szeretem Magyarországot és pont ezért nem is nagyon szoktam az ott(ho)ani árnyas oldalakról túl sokat beszélni az ittenieknek. És mivel Amerikát is nagyon szeretem, ezért nem esik jól, ha lehülyézik a "barátaimat".....az általánosítások által.
Valaki említette, hogy Amerika árnyas oldaláról is szeretne hallani.
Mivel itt nem volt szocializmus, így soha nem hozták egyforma szintre a városokat sem (Ugye, ugye, hogy mégiscsak van pozitívuma is a szocializmusnak?
) ...itt nagy különbségek vannak a települések között a gazdagságuk szerint. Sajnos Escambia county, Florida egyik megyéje (ahol mi élünk) az egész USA-ban a 18. helyezett a szegénységi listán.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy pl a mi városunk nagy része is magán viseli az évszázados szegénység pecsétjeit...Itt (délen) ui a lakosság jelentős része fekete, és ez meglátszik a házaikon is. A feketék zöme igénytelenebb környezetettel is megelégszik. A szegénységgel együtt jár a prostitúció és a drog...Ezek az árnyas oldalak....
yetike Köszönöm szépen! Igen erre gondoltam. Hogy tudja az ember megtalálni a hsz-át, ha elfelejtette a topik címét?
IN GOD WE TRUST!
-
joey04
titán
EU-s orszagbol hivatalos munkavallalasi vagy tanulmanyi vizum kell
egyaltalan nem lehetetlen beszerezni
fel anetre es szetnezni
minden le van irva az USA kovetseg honlapjan
Hát az ott lévő kritériumok alapján a munkavállalási igencsak "lehetetlen" kategória. a tanulmányi esetleg...egyébként kint kb mekkora összegből él meg kényelmesen (nem luxus) az ember? és mennyit keres pl egy teszem azt mosogató?
-
student
őstag
visszatérva arra hogy nem tudja minden jenki hogy hol van, vagy van olyan hogy budapest,
na most ha tőlem megkérdeznék hogy hol van dél dakota melyik államokkal határos és mi a fővárosa fingom sincs.
igaz, nem is érdekel.
most akkor hülye vagyok? -
tiv61us
őstag
szerintem, bar az uj viza szabalyozast nem ismerem, on line is be lehet jelentkezni ahol tuti van olyan kerdes mikor akarsz beutazni az USA-ba, azt gondolom tudjatok, es akkor onnantol mehettek , vagyis johettek at Canadabol
ugy tudom mar Canada is visamentes lett amugy
nem annyira ragodnak mar ezen, csak ha tulleped a hataridot amig maradsz, mert akkor torvenyt sertessz"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tiv61us
őstag
mondjuk en nem tudom milyen egy atlag magyar vagy egy atlag amerikai, de ugy gondolom ki mire gondol
na ebben a formaban egy atlag amerikai tisztaban van vele hogy letezik europa is
sokan meg magyarorszagot is tudjak, sokan persze nem, ez sok ev tapasztalat
azt hogy egy ilyen uli buli tv jatekon valamellik picsa masfele keresi a terkepen hat so, ezen jot rohognek oszt jovan
ismerem a videoanyagot is bizonyitando mindenki hulye
ezek ugy keszulnek hogy megkerdeznek 200 embert valamirol aztan megvagjak es a 10 leghulyebbet bent hagyjak
es akkor lehet tapsolni hogy minden amerikai hulye
de ezzel azoknak akik tapsolnak semmivel sem lesz jobb, tovabb flusztralodnak, hogy a hulye fekete picsa asse tudja hol van ausztralia oszt megis a kerdes utan beszallt egy Ford expeditionba es elhajtott"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tiv61us
őstag
ennek a FAL-hoz nem sok koze van csak erintolegesen
ha rendszervaltas elott jottel ki teht valami 89/90, szoval ez elott akkor mpolitikai menekultnek szamitottal, mivel nalunk hivatalosan kommunizmus volt
minden indok nelkul minden papirt megkaptal
az mas kerdes, hogy nehez volt kijutni elotte, amikor ziman zold kartyat kaptal, most mehet mindenki ahova akar, de nem kap zold kartyat
jelen pillanatban is vannak orszagok, akik ha bejutnak kulonosebb elbiralas nelkul megkapjak
pl. cuba
az megint mas kerdes, hogy probaljak oket elcsipni meg a tengeren es haza kuldeni de ha nem sikeul es amerikai foldre tette a labat onnantol menekult es zold kartyat kap
de van tobb afrikai es azsiai orszag is
EU-s orszagbol hivatalos munkavallalasi vagy tanulmanyi vizum kell
egyaltalan nem lehetetlen beszerezni
fel anetre es szetnezni
minden le van irva az USA kovetseg honlapjan
magyarul
sot asszem neten is el lehet inditani
aki meg csak turistaskodnia akar annak szerintem nem sokkal dragabb mint egy akarmilyen spanyol vagy tunezia
az utazasi koltseg megnyomja az teny, viszont itt minden olcsobb
es az meg mindig muxik itt is, ha egy kocsmaban ki van irva Help Wanted, ht nagy valoszinuseggel mosogatot keresnek es be lehet ugrani"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Ariadne
őstag
Ha előbb Kanadába megy az ember, és onnan "ruccan át" Ámerikába, majd vissza Kanadába, akkor is itthon kell még lezavarni a papírmunkát, ugye?
Tervezünk menni valamikor, talán jövőre rokonokhoz Kanadába (Londonból van fapados), és Torontóból gondoltuk már csak egy ugrás lenne megnézni a Rams-et St. Louisban.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Remittenda
aktív tag
Egyébként lehet, hgy én is egy hülye amerikai lettem, ....de mondd már meg, hogy mi a különbség az ország és az állam között, mert a szótáramban mindkettő egy név, azaz a state alatt fut. Missuri állam pedig state.
ország = country pl. származási ország: country of origin
állam = state pl. tagállam: member state
-
Crystalheart
őstag
válasz
philoxenia #159 üzenetére
Az én véleményem pedig, hogy a mi hibánk, ha Magyarországot nem tudják hova tenni. Béna az országimázs-kampányunk, ennyi - pedig micsoda turisztikai forrástól esünk így el! Tudtátok, hogy még így, ilyen semmilyen reklám mellett is majdnem évi ezermilliárd Ft a turisztikából befolyt becsült bevétel? Mi volna, ha tízszer ennyit és sokkal jobban reklámoznánk?
-
törölt tag
válasz
philoxenia #159 üzenetére
az igazsagos az lenne, ha elfogadnank, hogy van akinek fontos hogy tudjon ilyeneket, masnak meg nem, es vannak orszagok ahol ezek a dolgok fontosabbak, mig mashol kevesbe.
btw, hany nyelven beszelnek Kinaban?"a földrajz nem elsődleges fokmérője valószínűleg az iskolázottságnak"
amen!
-
tiv83us
veterán
válasz
philoxenia #156 üzenetére
En majdnem 10 evig bagoztam, aztan 2 eve teljesen leszoktam, azota hanyingerem van, ha valaki csak a kozelbe is dohanyzik es nyelem a fustot.
Es ez nem volt maskeppen, mikor en dohanyoztam, akkor sem tudtam elviselni a "passziv dohanyzast", igy amikor csak tehettem /ha nem voltam pl. matt reszeg es tudtam jarni/, akkor mindig kivonultam az utcara/erkelyre/peronra.
Egyebkent nem reg vezettek be ebben az allamban is a dohanyzas tilalmat zart tereken belul, tehat mar egyik kocsmaban sincs dohanyzo reszleg. En ennek nagyon orulok, viszont volt is nagy felhaborodas, hiszen a pultosok nagyon nagy biznisztol estek el emiatt, sokan inkabb oda mentek, ahol terasz van es kinnt lehet szivni, nem pedig odabent a barpultnal ittak meg a jopofat.
Az mar mas kerdes es erdekesseg, hogy gyalog 15 perc es ott vagyok Indiana allamban, /kocsival 3 perc, csak az Ohio-t kell atszelni/ es ott pedig total elfogadott a dohanyzo szekcio. Viszont ok meg sort nem adnak sehol vasarnap, itt pedig mar delutan 1-tol adnak.
Ki erti ezt?Always Outnumbered, Never Outgunned
-
Crystalheart
őstag
Van kellemes út is, játssz valami MMORPG-t amerikai szerveren, TeamSpeakkel vagy hasonlóval!
Míg anyám nem tiltotta meg a PC-s játékokat itthon, a Guild Wars közben rengeteget csiszolódott az (amerikai) angolom, többet tanultam belőle, mint a tanáromtól...
Egyébként ezerszázalék, hogy én is sokat tartrózkodom majd az USA-ban, pár év múlva, mert a filmszakma elég nemzetközi, a központja pedig Hollywood. Én meg terveim szerint filmrendező leszek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#53246592 #157 üzenetére
Hány nyelven beszélnek az USA államaiban összesen, ebből a szempontból mi különbözteti meg Iowa-t például Idaho-tól, vagy Nevada-tól? Azért nem mindegy, a két földrész. Sőt Kína tartományait ki ismeri akár itt, akár ott? vagy Kanada államait. Ausztrália részeit? Területre hasonlóak az USA-hoz....
Az igazságos az lenne, ha mondjuk Ázsia országai és fővárosai lenne, mindkét helyen a kérdés, bár a földrajz nem elsődleges fokmérője valószínűleg az iskolázottságnak.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
brownus
veterán
válasz
philoxenia #156 üzenetére
sőt, ha már részeg vagyok rá is gyújtok
régen dohányoztam, asszem én soha nem is fogok tudni leszokni. de úgy vagyok vele, hogy az pár szál havonta, az nem mennyiség. ha már ott a pipa ugye
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
azt én is várom, hogy itt se (bp/m.o.) lehessen dohányozni SEHOL SE, legyen elkülönítve éttermekben, diszkókban egy füstrészleg oszt csókolom. az utcán se lehessen...
a legjobban azt szeretem, mikor reggelente sétálok be a munkahelyemre, és a még reggeli friss budapesti levegőből szívnék nagyokat, erre beelőznek cigivel a pofájukban és az egészet én kapom vissza. és nem szólhatok oda, mert legális... ilyenkor megállok, várok, hátra nézek, nincs-e még egy dohányos megettem, ha nincs megindulok, ha van útirányt változtatok.
de a legjobb akkor is az mikor a parasztja szív egy nagy slukkot, belép a villamosba és az egészet belefújja az ott állók arcába, jól tud esni.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
jorden06 #151 üzenetére
Nem erős, hanem igazságtalan, hiszen minden földrajzi hely angolul van felírva, ami hard fokozaton nálam borzasztóan nehézzé teszi, mivel nem tudom annyi idő alatt még csak megsaccolni sem, mi az amit keresnem kell. Ráadásul a térkép igen kicsi, nehéz az egérrel odabökni pontosan. De játéknak jó...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
jorden06
senior tag
-
jorden06
senior tag
válasz
gaborbol #128 üzenetére
Sztem kicsit erős a játék...
Hiába tanulok 5 éve földrajzot, honnan tudnám, hogy hol van Tijiuana? Itthon is találsz hülye embereket (sőt, jó sokat), de azt be tudja határolni, hogy Franciaország az Európa vagy Ászia. A probléma az, hogy ott sokan még elhelyezni se tudják, nem hogy tudjanak is róla vmit
-
Jhonny06
veterán
Jó írás, az ájdentifikésönt egyébként elírtad.
-
nolika
senior tag
Amerikai etikett, jóÓó
-
Dale
aktív tag
Én csak nyaralni megyek egyelőre. Ha mérnök vagy az nem rossz, rá kell gyúrni az angolra és kész, chop chop!
Nézz sok filmet és sorozatot angolul meg menj el valami nyelviskolába, vagy akár a mormonokhoz beszélgetni akármiről. Nem kell hogy hibátlan legyen az angolod, ez nem az ostoba Rigó utca, csak legyen megfelelő. Mérnökként Micky D-be nem mennék... Amerika nem szalad el, tölts egy évet az angolod javításával aztán egy vakációnak álcázott felderítő úton keress fel cégeket ahol elhelyezkedhetnél.
https://enginedesigns.net
-
Pörp
senior tag
Te is az USA-ba akarsz menni azt írtad.
Ott pl szebbek a nők, mint Angliában
Sajna szakmám az nincsen, amit nagyon sajnálok, mérnök vagyok, ilyen pozícióban viszont csak úgy tudok állást vállalni, ha az angolom hibátlan, attól meg még messze vagyok.
De USA-ban csinálnék én sokmindent, pl McDonalds is ha jól fizetnek, vagy tereprendezés, szóval kezdetnek ilyen szintű is tökéletes lenne szerintem. Te mit fogsz kinn csinálni?
Lenne egy másik lehetőségem az pedig Kazahsztán
Oda viszont nem vágyok... Haverom van ott, már megvan neki havi 3500 dollár, persze reggeltől napestig meló.
[ Szerkesztve ]
-
Dale
aktív tag
Szép hely az biztos, de ne a filmekből indulj ki, az nagy hiba. Keress amerikai ismerősöket chaten hogy kicsit csiszold az angolod és megtudj valamit a való életükről, ki fog derülni hogy mindenhol egyaránt szar, pláne mostanában. Anglia nincs amúgy annyira telítve, talán London igen, de ha értesz valamihez (van szakmád amiben jó vagy, ilyesmi) akkor simán lehet esélyed, főleg ha az valami kétkezi munka. Villanyszerelőként pl arany életed lenne. Mit csinálnál (szívesen) az USA-ban?
-
tiv83us
veterán
Anyam amerikai, /hamarosan apam is allampolgar lesz/ igy nem volt nehez meg kiskorukent. Most mar az lenne, hisz 25 elmultam.
Ha jol tevedek, akkor "O1 Visa"-nak hivjak, ami neked kell. Kulonleges kepessegu embereknek adjak, sportoloknak, orvosoknak foleg.
A legnagyobb eselyed a Visa Lottery, amellyel ha jol tudom kapsz U.S. Resident kartyat is.
Esetleg felvetelizz egy itteni fosuliba es kervenyezz tanulo vizumot, ahhoz jar egy SSN, bar jo esellyel azzal nem fogsz tudni egy ideig melozni. Tobbet nem tudok, abszolut nem vagyok tisztaban a bevandorlasos dologgal, foleg az utobbi idoben, szerintem nezz szet a nagykovetseg oldalan, ott van a hivatalos info.Always Outnumbered, Never Outgunned
-
Kasza08
őstag
válasz
#53246592 #124 üzenetére
Héjj, héjj, héjj!
Az egy dolog, hogy az átlag magyar ember nem tudja az államok elhelyezkedését! Egy osztrák sem tudja hol van baranya, pedig itt van a szomszédban. De egy amerikai nem azt nem tudja, hogy hol van magyarország, európát sem tudja!
De ott van az a videó is pl. amikor megkérdezik, hogy hol van Irán, és azért mutat Auszráliára, mert arra van ráírva. Hát azért kérem, egy magyar ember egy vaktérképen megtudná mutatni, ha Iránt nem is, de legalább Ausztráliát felismernéVagy nem esne kétségbe megmutatni az Egyesült államokat, és hogy ő hol lakik...
-
Pörp
senior tag
Hát pedig a kormány ellehetetleníti az életemet
vagyis
Na igen sehogy se tudom bebizonyítani...
Akkor tehát az a legjobb ha úgy vagyok kinn, hogy van mindenféle papírom és engedélyem. Mi alapján döntik el a nagykövetségen itthon hogy ki mehet ki élni/dolgozni és ki nem? Te mikor, hogy jutottál ki? Gondolom neked akkor megvan minden szükséges papírod, és nem zaklatnak a bevándolrális hivataltól sem.
Dale: Angliát nagyon telítettnek érzem. USA-ba meg talán jobban lehet melót kapni, jobb fizetésekkel még gyengusz angollal is, mint a britteknél. De lehet hogy tévedek. Minden esetre én ha megyek ebből az országból, azt az USA-ba tenném. Valamiért jobban vonz mint bármely más európai land. Talán sok hollywood-i filmet láttam
[ Szerkesztve ]
-
Dale
aktív tag
Annyira azért nem jó ott. Esetleg próbaképpen munkavállalás Angliában? Vagy pedig menj ki turistaként, nézz körül hogy a választott állam/város mennyire jön be neked, és ha értesz valamihez akkor keress ott egy céget ami felvenne. Az ő nyilatkozatukkal könnyebb X időre munkavállalói vízumot szerezni.
Ha illegálisan vagy ott akkor nem kaphatsz SSN-t, ami nélkül igazából semmit sem tudsz kezdeni, és ha lebuksz azzal hogy túl sokat voltál ott vízum nélkül egyhuzamban akkor még ki is toloncolnak, legközelebb meg nem engednek be.
-
tiv83us
veterán
Kinnt felejtheted magadat, csak "kinnt felejtetteknek" nem adnak pl. jogositvanyt, e nelkul pedig termeszetesen nem tudsz:
- hol lakni /apartman berleshez elengedhetetlen/
- autot vezetni /illetve tudsz, de ha elcsip a rendor, akkor menned kell a birosagra. Ott pedig eselyes, hogy rakerdeznek, hogy miert is nincs neked jogsid. Ott meg bukta. Ha meg nem mesz el, akkor a Sheriff Department-nek leszolnak es kiadnal ellened egy jo kis warrant-ot /korozest/ es az ugye mar nevebol fakadoan sem rozsas dolog
- bankszamlat nyitni /eleg gaz lakasban tartani keszpenzt, foleg mikor mar osszegyult par ezer dolcsi/
- autot kolcsonozni
- repulore ulni /megkockaztathato siman utlevellel is, de ha egy jobban unatkozo TSA ellenor belekukkant a tartozkodasi idodet megado datumra, akkor mar mesz is a detention-be, majd haza./
- stb.Nem jar mar reg a magyaroknak menedekjog, meg A Fal elott volt ra eselyed, de akkor is kellett asszem egy bizonyitek ra, hogy a kormany "ellehetetleniti" /szep szoval/ az eleted.
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
Tehát ha kinnfelejtem magamat, akkor már jobb ha nem találnak rám, mert visznek is a reptérre hogy húzás haza? Bevándolási hivatal
Gondolom túristaként melót sem lehet vállalnom. Ha meg ezzel a céllal megyek a nagykövetségre, úgysem kapom meg... Azt fogják mondani, hogy jó nekem itthon, ne akarjak USA-ba menni élni.
Politikai menekült leszek , úgy hátha
[ Szerkesztve ]
-
Crystalheart
őstag
-
tiv61us
őstag
csak a borravalorol
itt az is adokoteles, sot jelentos reszet eleve a fizeteseddel kapod meg, mert a tobbseg kartyaval fizet tehat 2 hetente tulkeppen a szalloda, etterem altal kapod meg, tehat jelentkezik mint normal jovedelem
a kp. borravalobol vegulis annyit vallassz be amennyit akarsz, de itt nem annyira divat a sumak, meg ahogy irtad minel kevesebb az adod kesobb annal kevesebb a nyugdij stb.
szoval jol meggondoljak
na nem mondom, foleg a fiatalok nem vallanak be miden dollar jattot itt sem, hat itt sem ontoztek szet a szenteltvizet
de mint mondtam a jatt nagy szazaleka kartyas fizetes es kovetheto es adoztathato/ ez az eloreules ez magyar mania epp most lattam egy fotot, mert piszkaljak a kocsijaval, ahol a penzugyminiszterunk az anyosulesen feszit
hehe
na szova; taxiba, rendorkocsiba, szolgalati kocsiba, limoba, tehat ahol van sofor, hatul a helyed"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
Dale
aktív tag
Egyszerű turistaként nem kell vízum, csak az ESTA-n kell regisztrálnod magad és megadni pár opcionális infót az utazásodról (mikor mész, meddig maradsz, hol fogsz lakni), így nem kell a bevándorlásiak papírját kitölteni a gépen. Ezzel 90 napig lehetsz az Egyesült Államokban, de gyakorlatilag ha 90 naponta hazajössz egy hétvégére, már jó vagy.
Ha viszont hivatalosan szeretnél ott tanulni, dolgozni, akkor továbbra is az itthoni amerikai nagykövetségen kell a megfelelő vízumért folyamodnod, aminek az elbírálása talán mostmár veszélytelenebb.
Sajnos még ha regisztráltad is magad az ESTA-n, megérkezéskor az ottaniak döntik el hogy beléphetsz-e, szóval szélsőséges esetben akár vissza is fordíthatnak. De nem hiszem hogy emiatt legtöbbünknek aggódnia kellene, én sem teszem. Májusban megyek.
-
tiv61us
őstag
hat bizony nem, de csak gondolj bele, mikor idekeveredtek olyan 500 eve mi volt itt?
gyonyoruseges termeszet es dzsungel es folyok es erdok es hegyek
nincs haszonnovenyzet szibte mar amit termelnek
szoval meg utat vagni sem egyszeru
hat ilyenkor az ember nem katedralist epit hanem fatemplomot
de ettol meg az a tortenelmunk
az ember alkotta latnivalorol meg annyit
500 ev alatt kiepult a vilag legfejletteb infrastrukturaja a semmibol
hala az europaiaknak
mrt amerikat 90 szazalekban az europaiak TI, Mi csinaltuk meg"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
rarri
senior tag
Tivus, nagyon szórakoztató, humoros, és olvasmányos ez az írásod is.
Felnevettem néhányszor itt magamban a gép előtt.
Ha arra járok, meg fogom fogadni a tanácsaidat.
Vendégek vagyunk a Földön .S ha vendégségbe jöttünk, legyen ajándék az életünk.:-) / Gil /
-
tiv61us
őstag
válasz
#53246592 #120 üzenetére
nagyon nagyon ritkan van altalanos ellenorzes, az is csak inkabb az O gyakorlatuk, marmint a rendoroke, aztan beleeshetsz olyan szorasba, hogy valaki rosszalkodott/bankolt rabolt stb./ es akkor ha a kocsid hasonlo megallitanak
engem az eltelt 10 evben egyszer allitotttak meg csaj ugy, de egy parkoloba ki volt telepitve egy egyseg ejszaka es mindenkit, de az is azert volt, hogy begyakoroljak, hogy mennyen ha elesben kell utat lezarni"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
joey04
titán
Amint leszáll a gépünk, a kapukat kinyitják, értelemszerűen a csürhe megindul. Mert azért ez a szellem mégis mindenhol megvan, tévhit, hogy csak magyar szokás. Mindenki le akar egyszerre jutni a gépről, elsőként megérkezni a határátkelőpontra, majd a csomagok felé.
Ez valóban így van sok helyen és nem tudom megérteni, hogy miért.Ennyi hülye embert...Soha, ismétlem soha meg se próbálj a taxis mellé, az anyósülésre ülni. Az ott a taxis személyes kis irodája
No ezek szerint végre van valami, amit hitelesen mutatnak be az amerikai filmek... csodálkoztam is, hogy mindig hátra szállnak a filmekben.Érdemes tudni, hogy a pincérek $2-2.50-es órabérben dolgoznak, ami teljesen totál elmegy az adóra
Ez érdekes infó... Egyébként ott hogy működik a dolog, ha ennyi a keresetük akkor később nyugdíjat ez alapján a fizu alapján számolják?Kora reggel van, ülsz a teraszkán, arra sétál egy idegen, szokás szerint oda fogja bökni, hogy "How ya doin' " vagy " How's it goin'?" Erre egyszerű a válasz: "fine".
Ez ahogy észreveszem nálunk is így van, itt sem szeretem.Ne szemetelj, és ne dohányozz az utcán!
Nagyon helyes!#3: én is... csak vissza nem
#107: nekem egy dolog hiányozna, a családom. az ország(szégyen vagy nem) egy kicsit sem. semmi nem hiányozna belőle az ég világon...
Egyébként én azt vallom, hogy feketén nem éri meg kimenni, legalábbis mostanában ahogy olvasom keményebben ráfeküdtek erre a kérdésre és ha buksz soha az életben nem mehetsz vissza... maximum turistaként kimenni egy nagyobb pénzmaggal, és egy hónap alatt találni valakit aki tud segíteni hivatalos engedélyeket kérni/kapni. Már ha ez lehetséges valahogy...
-
Davey7
senior tag
Californiába az-az egyetem ahonnan készült az a Nobel-díjas kimutatás emlékeim szerint a Berkeley. Innen került ki a legtöbb...
Középsuli tényleg laza,de a felsőoktatás az lényegesen jobb... Több a lehetőség,nem csoda,hogy nekem is az egyik előadóm (Logika) Indianapolis-ban volt kint,meg egy volt edzőtársam most is kint kutat egyetemen...
Ott azt tanítják meg ami szükséges a jó munkához.Én is pattani akarok itthonról,de még befejezem az egyetemet,mert azért valamihez kell érteni.
Aki kint él az mivel foglalkozik? Mert én még nem tudom,hova kellene letelepedni,de az informatikai ipar miatt Amerika esélyes... (Mérnök informatikusnak tanulok,már van egy OKJ-s papírom,csinálom most a Cisco-t,szóval hálózatokkal szeretnék foglalkozni...)
Mennyire van esély az USA-ban szakmán belül elhelyezkedni? Mert EU-ban német nyelvterületre nem megyek semmiképp,így leszűkül a kör.... -
Pörp
senior tag
Tehát most akkor nem kell vízum ahoz, hogy Amerikába utazzak? Ha kimegyek, meddig tartózkodhatok az országban? Ha le is akarok egy időre telepedni, és ott dolgozni, ahoz hivatalosan és nem hivatalosan mi kell?
-
törölt tag
szörnyu, hogyan lehet olyan helyen elni ahol nincsenek 400 eves katedralisok meg hasonlok? vagy olyan helyen ahol nincsenek akkora törtenelmi hagyomanyok mint Magyarorszagon, ha vannak is, az emberek nem sokat tudnak ezekröl. arrol mar nem is beszelve hogy nem tudjak hol van Magyarorszag (kivancsi lennek az ilyeneket kommentelök közul hanyan tudnak vakterkepen bejelölni Iowa vagy Utah allamokat
).
(nem igazan neked szol amit irtam)
-
dabadab
titán
"csak annyit szeretnek mondani, hogy amerika tortenelme tobb mint 500 eves nem ketszaz"
Oke, de nem nagyon fogsz az USA-ban mondjuk barokk katedralisokat (pedig azok csak negyszaz evesek
) meg hasonlokat latni, ember alkotta latnivalobol nem nagyon van egy-ket szaz evesnel regebbi, a kedves hozzaszolo minden bizonnyal erre gondolt.
DRM is theft
-
tiv61us
őstag
-
tiv61us
őstag
hat a speed limit az allamonkent valtozik
altalaban 65-75 kozott van, asszem texas ban 80
mar merfold
de kulon lehet ejszakai speedlimit, kulon a truckoknak stb
termeszetesen itt is hagynak ra, egy 70-es autopalyan 75-ert rad se neznek, ha nem nagyon unatkozik a rendor, meg a 80 is elmegy
afolott mar nem
durvan 10 szazalek elmegy
varosban 35-45
itt is elmegy a 10 szazalek plusz, kiveve a kiemelt ovezeteket, pl iskola kornyeke, na ha ott 15 mile, akkor 16-nal is megalltanak, de 17-nel tuti[ Szerkesztve ]
-
tiv61us
őstag
csak annyit szeretnek mondani, hogy amerika tortenelme tobb mint 500 eves nem ketszaz
meg annyit, de ha dolgozol akar 200 dollarral is nekivaghatsz
meg most is
nehezebb mint regen, mert nehezebb feketen melot talalni, feheren meg nem eleg 200 dollar, de bizony sokan jonnek, jamaicabol mexikobok, de akar europabpl is parszaz dollarral es meg akar angoltudas nelkul is felretesznek/nem megkeresnek/ evi 10 ezret
de tenyleg kar elmenni ez az utalom amerikat, oktatas hulyek kiotoi egyezmen, annyiszor volt mar
utikalauz
ki mit talalt erdelsnek ki, mire kivancsi
szerintem"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
RexpecT
addikt
90-110 km/h pályán?Nekem elég kevésnek tűnik
.
-
ProEvoFan
nagyúr
érdekes írás, élmény volt olvasni
egy-két konkrét történetet szívesen olvasnék, hajráa rendőrautó felszerelése azért nem semmi...
azt már máshol is hallottam, h ha nem úgy cselekszel ahogy azt a rendőrök elvárják/utasítják akkor keményen elbánnak veled
nem úgy mint itt, a rendőröknek semmi tekintélyük nincs... -
törölt tag
annyit jegyeznék meg a témával kapcsolatban, hogy az én amerikai tapasztalataim nagyban eltérnek a cikkben lefestett képtől, de a részletekbe most nem mennék bele, rohannom kell melózni.
nekem amúgy észak-amerikában élnek rokonaim, és az bizony egy egészen "különleges" hely, főleg a kis falvak.ja, még annyit, hogy a cikkben szereplő "Amint leszáll a gépünk, a kapukat kinyitják, értelemszerűen a csürhe megindul." mondatot egy kicsit bántónak éreztem, de lehet csak én vagyok túl érzékeny...
-
kevin.1
csendes tag
Ki akar Amerikába menni ?
Én nem.
A 200$-al kimegyek szerencsét próbálni mesének már vége, szerintem.. -
talmida
Közösségépítő
Senki nem mondta, hogy fenékif tejfel.
Elég nagyképű a stílusod
Az itteni tanulásról már írtam valamelyik topikban anno,..csak sajnos nem tudom, hogyan lehet megtalálni a saját hsz-omat
...ezért megpróbálom röviden leírni mégegyszer.
Tehát az itteni tanítási filozófia valóban más, mint kis hazánkban, ahol a kisiskolásokat egyetemi szinten próbálják oktatni. Itt a gyereket gyerekként kezelik 16-18-21 éves koráig. Vagyis még az idősebbeknek is inkább játékos formában csöpögtetik a tudományt ...
Véleményem szerint a végeredményből lehet megállapítani, hogy melyik tanítási szisztem az eredményesebb. Tapasztalatom szerint az itteni eladók kedvesek, udvariasak, és a helyzetük magasatán állnak. Ugyanezt tudom elmondani a többi szakmunkásról is. Precízek, kedvesek, türelmesek és segítőkészek. Az orvos, fogorvos stb is mind elképesztően rendes.
.. és nem csak a tanultság számít, hanem az is, hogy mit kezd valaki azzal a nagy IQjával
, mert ha nagyképűen lenéz és lekezel másokat, akkor előfordulhat, hogy a butának titulált amerikai mégis emberségesebb a büszke, civilizált (?) magyarnál.
Egyébként lehet, hgy én is egy hülye amerikai lettem, ....de mondd már meg, hogy mi a különbség az ország és az állam között, mert a szótáramban mindkettő egy név, azaz a state alatt fut. Missuri állam pedig state.
Ja, és szerinted Amerikának nincs történelme.
Ha ismernéd, akkor nem mondtál volna ilyen nagy hülyeséget, már megbocsáss. Igaz, hogy csak egy pár(2) száz éve létezik , de az alatt a kb kétszáz év alatt nagy dolgok történtek.
Nem egy hős élt és él, akik példamutató és követendő mintát ad(t)nak , akik miatt méltán büszkék az emberek a hazájukra, zászlójukra és a szívükre teszik a kezüket miközben a Himnuszt éneklik. És a hősök érzelmeket mozgatnak meg. Az amerikaiak ezért érzelmesebb nemzet a többinél, mert sok a hős.
Ha akarsz egy-két hősről hallani, nézd meg ezt. Picit Bibliai is, úgyhogy kösd be magad
Ezt én készítettem pár éve Carman zenéjére..
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
Kelemen Annát ne felejsd ki
!!!!!!!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
tiv83us
veterán
Egyebkent ha mar felhoztad a kozepsuli temat, hadd beszeljek errol is egy kicsit, mert erdekes rendszer ez az USA-ban, meg ha nem is mentseg az emberek foldrajzi tudomanyak hianyara.
Nem tudom miota vagy itt, hany eves vagy /gondolom nem ide jartal kozepsuliba, vagy nem vagy U.S. Resident, ha ennyire vagysz mar haza./
Szoval egy amerikai kozepsulit nem ugy kell elkepzelni, mint a magyar kozepiskolakat. Itt nincs kulon szakmunkas/szakkozep/gimnaziumi kepzes. Itt csak van egy kozepsuli, ahol megtanitanak alap dolgokra, rendesen hasznalni a nyelvet, matek oktatas kozepszinten, egy kozepszeru angol irodalom /nagyreszt angol, nem amerikai/, egy nagyon alap foldrajz, ami igencsak hagy sok kivetni valot maga utan, mint te is tapasztalod.
Aki barmilyen szakmaban el szeretne helyezkedni /itt most nem tetoszigetelorol, vagy ejszakai takaritoi melorol beszelek/, annak bizony a minimum a College, aki pedig gyartani akarja a nagy lovet, annak egyetem. Itt pedig azert igen nagyok az elvarasok minden teren, lehet ez orvosi, ugyvedi, epiteszmernok, vendeglatoi /hospitality/...stb.
Ezt pedig az emberek nem ritkan 35-40 evesen kezdik el, addig pedig "tengodnek" olyan melohelyen, ami nem igenyel igazi szaktudast, peldaul pincerkedes, arufeltolto, biztonsagi or...stb.
Ez a csoport azert mar igen muvelt, nem hiaba jarunk peldaul a rakkutatasban az elsok kozott. De emlithetnem akar a Magyarorszagon elegge lenezett rendori munkat. Itt ez bizony negy ev fosuli, plusz ket ev rendor akademia, igen kemeny fizikai, pszichologia es egyeb felkeszulessel. Magyarorszagon egy rendor elvegez egy rendor szakkozepet es mar bele is ul a jarorkocsiba, megy az utjara. Ha tiszt akarsz lenni, akkor fosuli. Itt egy jarornek a minimum a fosuli es a rendor akademia. De ez csak egy kiemelt pelda, mert felhoztad ezt is, hogy az bevandorlasiak a hataron nagypofajuak es 5%-at az embernek hazazavarjak.
Nem tudom milyen korokben mozogsz, de ahol en dolgozom, pl. egy olyan srac a kollegam, aki 9 nyelvet beszel, 25 eves es a tengereszgyalogsagba keszul. Es most mit csinal? Csomagokat rakod, soforkodik. Mert a jo felsooktatast ki kell fizetni. Egy masik volt kollegam most 36 eves, 3 evig azert pucolta a vendegek cipojet, hogy penzt gyujtson Law School-ba menjen, azota Criminal Attorney is 10k dollart visz haza egy honapban. 3 even keresztul nemcsak hogy otthon, hanem ket fuvar kozott is a tankonyveket bujta a munkahelyen.
Persze itt is van portas, aki meg jo esellyel azt sem tudja, hogy Braziliaban nem spanyolt beszelnek, hanem portugalt.
Ahogy fentebb emlitette joapam, ha holnap elutaznek Pestre es megkerdeznek egy BKV jegyellenort, vagy egy rendor jarort, hogy mondja mar meg, hogy California-t milyen allamok hataroljak, akkor joesellyel fingja nem lenne.
Mint ahogy ha itt megkerdezel egy buszsofort, valoszinuleg ugy fog kibamulni a fejebol, mint az alban szamar, ha megkerdezed, hogy Nemetorszagot milyen orszagok veszik korul.Persze, hogy hulyek mindenhol vannak. Nekunk itt vannak a Paris Hiltonjaink, nektek meg ott van Kiszel Tunde meg Anettka. Ne feledd, hogy harminszor annyi a lakossag szama, mint Magyarorszagon, igy harmincszor tobb az eselyed, hogy hulyevel talalkozz.
[ Szerkesztve ]
-
LJ.
tag
Hmmm, kinek mi, én senkinek egy szóval se mondtam hogy aki itt szeretne élni az ne tegye. Én is itt vagyok most egy darabig, nekem az itteni emberekből ez jött le.
Ha Ti jól érzitek magatokat akkor jó nektek, saját döntésetek, én ebbe semmilyen szinten nem akarok beleszólni. Én csak a magam tapasztalatait írtam le.
Nemtudom, az hogy ha 10 embertől megkérdeztem hogy hol van európa, abból 5 tudta, a maradéknak meg gőze se volt. Abból az 5 emberből aki tudta hol van, abból 2ő tudta, vagy egyáltalán akárhogyis hallott már hogyat hogy Hungary. Nemtom, én eszerint mondtam azt a ~60-70%ot.
Tény hogy ez az ország sokkal fejlettebb, sokkal előrébb van fényévekkel mint Mo. De nekem mégis hiányzik az otthoni levegő, az emberek, Budapest, kaják, etc... Akárhogyis van most otthon a politikai helyzet, akárhogyis el van értéktelenedve a Ft, akármennyire nem tudják az emberek hol van Magyarország, én ettől függetlenül szeretem a hazám, és vissza akarok menni. Nekem ez az egyéni döntésem. Mert valahogy csak az ittlétemkor jöttem rá hogy bármennyire is romhalmaz Mo, én ott akarok lenni még. -
tiv61us
őstag
ja, amugy meg tenyleg elkanyarodunk a tematol
itt nem amerikazni kene
ez egy kis utikalauz annak aki jonne, annak aki volt, akinek kerdese van, erdekessegek, az eletrol a szokasokrol, a megszivlelendo tanacsokrol, a latvanyossagokrol a hetkoznapi viselkedesi normakrol, a tomegkozlekedesrol, a taxirol
haggyuk mar hogy minden amerikai hulye, es Kiotoi egyezmeny, stb, kerites kolbasz
eljenek az arabok
az legyen masik topik"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
tiv61us
őstag
azt tapasztalom, nem eloszor, ha elmondjuk mit latunk jonak es jobbnak, amit at lehetne venni, akkor sokan azzal jonnek, hogy kolbaszbol van a kerites, meg fenekig tejfol stb..
pedig aki itt el az aztan tudja hogy dehogyis, sot.......
csak a lapok erthetobbenn vannak leosztvaakkor tovabb
nagypofaju ember mindenhol van , otthon is, en itt ezt nem annyira tapasztalom, talan az afroamerikaiknal kicsit elszaladt a lo, mar a genek miatt is...az EU-bol is barkit visszafordithatnak barmikor, meg 150 kilo se kell hozza, sot meg EU-n belul is kuldtek haza lanyokat peldaul az olasz hatarrol, minden orszagnak joga es kotelessege megnezni kit enged be es kit nem, es igen, a szorasba abszolute artatlanok is belekerulnek, ha elfogadom a statisztikadat akkor a visszakuldott 5 szazalekbol 1 szazalek lehet tok artatlan
ez nem rossz arany
szabad ember letedre sokkal konyebb belephetsz mint sok-sok mas orszagba, hagy ne soroljam
az oktatas regi tema, mas a rendszer. a kozepiskola vegeig nem akarnak zseniket nevelni az teny, utana aztan a joknak,okosaknak a vilag legjobb egyetemei jonnek, most par hete volt egy kvizkerdes valamelyik tv-ben es abbol tudtam meg, hogy csak valahol Californiaban van egy egeyetem ami valami 34 Nobel dijast adott, es ez csak egy egyetem, igen aki nem tul kepzett nem megy el gagyi egyetemekre hanem elkezd dolgozni es penzt keresni es tuti a kozepiskolai szint ma meg alatta van a magyarnak, az egyetemi meg joval felettea felhozott peldaid a butasagrol....
na most lemehetnek mateszalkara es megkerdeznem hol van chile, maximum azt fogjak mondani, a banyaban, mar a muveltebbeka nepbutitas is orok fegyver en nem tudom engem senki se butit a tv musorunk szinte ugyanaz mint otthon csak itt van meg egy CNN is, a magyar HIR TV, de mintahogy telapo mondta ne menjunk at politikaba
70 szazalak amerikait lehulyezni nem kis batorsag, ha ezt forditva tennenk.... huhu,,,,
otthon meg a sokszoros benzinar mellett is aki megteheti bazi nagy kocsit vesz es megy vele napi 30 kilometert, itt masok a tavolsagok, mas a tomegkozlekeds stb.
tuti lehetne torvenyt hozni hogy holnaptol 1.6-os folott nem gyartunk autot, csak az mar nem amerika lenne, meg van boven europaban is nagy dog, csak ott dragabb a benzin, mert itt nagyobb a piac ezert olcsobb szinte mindenaz iskolaval abszolut nincs igazad, remekul mukodik a hasznaltkonyvcsere program, sokkal jobban mint otthon
a szalvetamat meg sose szamoltam meg, de az internet feltalalasaval /vagy ki/ sokkal tobb fa lett megmentve, mit ahanyat a meki elpazarol, arrol nem beszelve sok kecsappal szeretem a nagykrumplit hat ahhoz 2 nekem nem elega kornyezetszennyezest nagyon is ismerik pl. itt nincs kutyaszar, bar az nem szennyezes csak gusztustalan, es nagyon ritkan latok kidobott szemetet csikket a kocsibol, mert nagyon megszamoljak az arat, akar meg ulhetsz is erte
illegalis szemetlerakas meg elkepzelhetetlen, hogy csak ugy ledontsd valahova a valamitennek az orszagnak van tortenelme, nem is keves, ha nem is olyan lepteku mint europanak, dehat ha az europiak nem hamarabb fedeztek fel, az indianok meg elvoltak, es buszkek ra es nem megosztottak az unnepeken
kicsit delebbre azert volt egy asztek birodalomha mas nem egy farm is latnivalo az orszag kozepen, es rengeteg termeszeti kincs van az egesz orszagban barmerre megy
sivatag, sziklak, folyok. erdok, tavak, oceanok, alaszka florida arizona texas California a nagy varosok, sok, sok erdekesseges eszembe sem jutott lehurrogni, a velemenyem az aki teheti nezzen szet, aki maradni akar es teheti maradjon , aki nem akar ne maradjon
ps, az tuti esznel kell lenni mert vannak olyan helyek ahova en se mennek be, van ahol meg sokkal nyugodtabban setalgatok ejjel mint annak idejen otthon
nagy orszag nagyon nagy sok fele nepesseg, sok problema sok erdekesseg, akit mefog annak tetszeni fog akit nem nem
en pl, sose tudnek svedorszagban elni mert hideg van de tudnek alaszkaban mert hideg van
es nem tudnek japanban vagy kinaban, vagy akar bulgariaban de ettol sokan ott erzik jol magukat, es en elfogadom az O eletformajukat, ha nem akarjak ram eroltetni
mi itt szeretunk elni
es persze otthon is
atmenetelig, vakacion[ Szerkesztve ]
-
LJ.
tag
Hát aki azt gondolja hogy ez az Amerika olyan fenékig tejfel, az erősen téved... Néhány tapasztaltot leírok, kezdeném a negatívakkal:
Először is kezdeném azzal hogy baromi nagy a pofájuk. Ez már a beléptetésnél is átjön, ha nem tetszik a képed a kedves 130 kilós határellenőrnek, szemrebbenés nélkül ad egy szép nagy piros DENIED pecsétet és adios amigos. Persze ez az esetek 95%ban nem így van, de nem tudom hogy én szabad ember létemre mért ne léphetnék be az "Ígéret földjére"...
Oktatási színvonal egyenlő a nullával, középiskolában semmit nem tanítanak nekik, meg se buktathatja a tanár a diákot, akármilyen segghülye... Már elnézést a kifejezésért... Igaz ez csak a középsuliig tart, ha már bekerültek az egyetemre, jobb eséllyel kénytelenek lesznek tanulni. Ebből következik hogy semmit nem tudnak a világról, buták mint egy tehén. Nem tudják mi az hogy kontinens, nem tudják mi az hogy Európa (azt hiszik hogy ez is egy ország), azt hiszik hogy mindenhol angolul beszélnek és dollárral fizetnek. Viszont a legszörnyűbb amivel találkoztam hogy egy 17 éves lány azt hitte hogy ő Missouri országban lakik, és maga az állam egy ország... Ráadás képpen mondta hogy mért ilyen drága itt a benzin (?!) amikor olajat lehet csinálni...Hihetetlen népbutítás folyik, persze tisztelet a kivételnek, nem úgy kell elképzelni azért hogy mindenki ennyire sötét, kb csak a 60-70% a népnek...
Ami engem nagyon zavar Amerikában, a pocsékolás. Egyrészt szükségtelenül sok benzint használnak a bazi nagy autóikhoz, amik ráadásul teljesen feleslegesek... Persze ez is csak az olcsó árak mellett lehetséges. Például itt minden második autó egy truck (pickup) vagy egy nagy SUV, ezeknek a fogyasztása átlagban 100 km alatt 15 liter körül alakul... A másik a papír pazarlás. Egyrészt a gyors éttermekben egy elvitelhez vagy 10 szalvétát adnak, amikor egy embernek max 2db-ra lenne szüksége. Ugyanígy az iskolákban se tanítják meg a gyerekeknek hogy ha egy papírra ráírtak egy sort azt ne tépje ki hanem használja a másik oldalát is, mert evvel megöl egy fát... De nem tudják a következményeket se, környezet szennyezést mint fogalmat nem ismerik...
Azért van pozitívum is!
Az emberek tényleg viszonylag barátságosak, akár elkezdhetsz beszélgetni vkivel az utcán is aki szembejön. A tisztaság is kiemelkedő, mint a nyugat-európai országokban, pl Belgium, Hollandia... Dohányozni kevés embert látni, pont amiatt mert tisztelik egymást és nem akarja a dohányos az antibagós arcába fújni a füstöt mint pl Budapesten a 7-es busz megállójában...
Ha valaki el akar jönni az USA-ba akár körülnézni -(de ne az ország középső államaiba, én ezeket csak "Fly over states"-eknek nevetem... )- akár lakni, mindenképpen csak a pari államokba menjen, ott is csak a nagyvárosokba. Azon kívül nincs semmi látnivaló, mivel nem az országnak nincs történelme. Persze kivételt képeznek a természeti szépségek, pl Grand Canyon, Hawaii, nemzeti parkok stb...
Az árak tényleg kisebbek mint bárhol máshol Mo-n, mint ahogy a szerző is leírta. Ami még egy nagynagy pozitívum, az az internetes vásárlás. Mindenhova pár napon belül odaér a termék amit megrendeltünk, legyen az egy utolsó kis 1000 fős falu... Kár hogy ilyen még nincs Magyarországon...
Aztán meg nem kell lehurrogni emiatt a hozzászólás miatt, én csak a véleményemet írtam le, saját tapasztalat alapján...
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
Remek írás, tetszett.
-
Kolcsi
csendes tag
Tetszik az írás, jó kis összefoglaló, még nekem is volt benne új, pedig egyszer már sikerült eltöltenem kinn egy hónapot.
- Az ID és pia dologhoz még annyit tennék hozzá, hogy nemcsak éttermekben, hanem bármilyen helyen elkérhetik, és el is szokták kérni, ahol alkoholt árusítanak. Pl. akkor is, ha boltban veszel alkoholt, vagy ha egy kocsmába mész be. (akkor mondjuk sokszor már a bejáratnál ellenőrzik)
- Amúgy összességében elmondható az amerikaiakról, hogy nagyon segítőkészek, az utcán is szinte bárkit megkérdezhetsz, útba fog igazítani.
- Arra már nem emlékszem, hogy mindennél, de a műszaki cikkeknél az árak úgy vannak kiírva, hogy nem tartalmazzák az adót. Ez államonként változik, de átlagban 8-10% körül van.
- Fontos, hogy bármilyen helyre, múzeum, üzlet stb. mész, nyugodtan merj kérdezni, nem fognak hülyének nézni, készségesen és mosolyogva válaszolnak neked.
- A dolgok árnyoldaláról mondjuk annyit, hogy ha nagyobb várost látogatsz meg, pl. New York, Chicago, akkor azért nem árt tisztázni a helyet ismerő emberrel, hogy hol vannak azok a részek, ahová azért még nappal sem érdemes betévedni, főleg fehér embernek. Sokszor előfordulhat, hogy csupán egy utca a határvonal, szóval jól nézd meg, hogy hol fordulsz be. -
tiv61us
őstag
válasz
shadeofme #90 üzenetére
erre csak az a valasz, hogy meg mindig a vilag legott emberet befogado orszaga
emmyifele ember sehol nincs
emelley van vagy 30 millio mexiki illegalis is
hat probalnak rendet tenni
Te se orulnel ha minden nap bemenne othonra parszaz ukran. szlovak, afgan akarki aztan elfelejtene hazamenni"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
Új hozzászólás Aktív témák
lo A nemrégiben megszüntetett vízum óta egyre gyakrabban találkozom (még ezen az Isten háta mögötti helyen...
- Lenovo Thinkpad T420 (i5 2nd, 8 GB, 120 SSD+ 320 HDD)
- Latitude 7420 2-in-1 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Xiaomi 12 Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Használt LAPTOP BAZÁR - HP - DELL - LENOVO (2 ÉV GARANCIA + SZÁMLA) Folyamatosan bővülő lista
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest