Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Zsebszámológépek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiv61us
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
hatez osszetett dolog
ha tokegyedul vagy, angol nelkul, akkor nem nagyon fogsz megelni de legalabbis az eleje huzos lesz
ha legalabb 2-3-an jonnek valakik, akkor kozosen laknak, akkor mar jol megelsz barmilyen melobol, vagy sporolsz es rakod felre a zsetont
szoval a szallas es a kaja fontos
a kaja miatt a mosogatoknak pl kifejezetten jobb mint egy aruhaztakaritonak
de ha tudsz angolul akkor ennel komolyabb es jobban fizeto helyekre is mehetsz, peldaul pincer, segedpincer akarmi
de a feketemunkanak amerikaban lealdozoban a sorsa, mar evek ota dolgoznak rajta es most asszem 1-2 even belul Obama meg is oldja a dolgot -
gaborbol
őstag
Amikor hazajöttünk, feleségem csomagol ki a nappaliban, egyszer csak előszed valahonnan 4 üveg vanikiás kólát. Ezt cimpeltem át a fél világon??!

Tiv83us
agyon jó irás, örömmel olvastam,kellemes melékeket ébresztett, köszi szépen!
Remélem már csak 2 hónap és ott leszek a rövidebb sorban! : -
Apollyon
Korrektor
MOD: Hopp, rossz helyre kattintottam, ez a #31-re akar válasz lenni
Jah, egyáltalán nem, csak eszembe jutott hogy amikor véletlenül láttam a tévében a híradóban egy részt, arról szólt, hogy az embereknek rossz kedve van és pesszimisták a gazdasági helyzet miatt. Ez ellen meg ugye csak azt teheti MAX amit írtam, nemhogy követnénk a példát amit ti, mert nálatok már € van. Amúgy politikáról nem szoktam beszélni mert nincs értelme, azon kívül hogy (jelenlegi helyzetben) bosszankodunk mást nem lehet tenni. Egyébként nem szoktam tévézni emiatt sem.Ha nálunk is jól élnének az emberek, akkor nem lenne ez a tolakodás, irigység stb. Nem cska én szállnék hátra a taxiba (?), több borravalót adnék a pincérnek, és a rendőrség is tiszteletre méltathatóbb lenne. De mindegy.
Ami viszont tényleg nagyon hiányzik és az USA-ban még van, az a vaníliás coca-kóla

-
Crystalheart
őstag
Nálam biztosan nem vagy szegényebb.

Egyébként meg - másodsorban - politikusnak készülök, gond volna hát, ha én ilyen borúsan látnám a jövőnket. (Elsősorban filmrendezőnek és írónak, mert a megoldást a kultúrában és az emberek jó irányba való befolyásolásában látom. Ez az alapja a jó országimázsnak, így a turisztikának és a szórakoztatóiparunknak is.) Viszont aktuálpolitikát én nem szerettem volna ide közvetlenül belekeverni; az olyan, amilyen.
Nyugaton sok mindenben érthető okokból évtizedekkel előttünk járnak egyelőre, az USA-ban meg pláne, de ne feledjük, hogy elsőként utat törni az erdőben mindig lassabb, mint akár kátyús földúton haladni.
Az általad említett "szomszéd tehene" jelenség is jól származtatható az előző rendszerben a népre erőltetett mentalitásból, biztos vagyok benne, hogy idővel kinövi a társadalom. (Én egyébként falun lakom, itt mindenki segít mindenkinek, ha jóban vannak.)
-
Crystalheart
őstag
"Szerinted változni fog a helyzet? Nem."
Na, ez a pesszimizmus. Ha rajtam múlik, változni fog nagyon is, és egyelőre minden erőmmel ezen vagyok és erre teszem föl az életem.

Amúgy meg kutyapiszok-ügyileg láthatóan javult a kép (parkok, játszóterek, főbb utcák); szerintem újabb nagy kutyákat egyre kevesebben vesznek - már csak kényelmi szempontból is -, de a régieket, akik még a kutya-WChez sincsenek szoktatva, persze nem fogják eldobni. Azt pedig eleve nem lehet elvárni, hogy a kommunizmus primitívségéből éppen csak kiesve minden egycsapásra "nyugati" legyen. Pedig odaát is vannak koszos sikátorok, meg olyan utcák, ahol még átsétálni sem biztonságos, ahogy itthon sem mindenhol ugyanaz a mocsok fogad. Persze, szerintem is több pénzt kellene fordítani a turizmusra és a kapcsolódó területekre idehaza, hiszen az egyik legjövedelmezőbb állami befektetés, de ez még lehet így a jövőben.
(Nemtom, engem sosem irritált, ha megnéztek, hát mi másért aggatom magamra azt a rahedli bőrcuccot?
És én, mint író, néha megnézem a karakteresebb arcokat, és már tervezgetem is, hova tudnám beszőni. Ha valami zavar valakit, az csak az előítéletei miatt lehet.) -
Crystalheart
őstag
Te roppant pesszimista lehetsz, én ebben az írásban nem látok mást, mint figyelemfelhívást néhány szokásbeli különbségre. Én nem bunkóságnak tudom be a másik megbámulását akárhol (fáj valakinek?), ahogy ott meg azt kell elnézni, hogy a "Hogyvagy?" kérdésre törvényszerűen "Jól..." a válasz. Szokások. Persze itthon jócskán van mit reformálni, de fölösleges eleve így hozzáállni a dolgokhoz. De lelked rajta.
(A szemetelés az, ami ebből igazán itthoni aggályos szokás, de még az én emlékezetem szerint is csak javul a helyzet, ha lassan is.)
-
BloodyEddie
őstag
Nekem is távlati tervek közt van, hogy másik országot keressek, és Amerika egyre jobban tetszik. Volt már dolgom ottaniakkal, és az alapján is abszolút tévhit "az amcsik buták" elmélet, ugyanúgy emberek mint mi, talán még jobban is.. teljesen jól működő ország, M.o. sehol sincsen hozzá képest
Az írás

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- PlayStation 5
- Star Trek
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- Elektromos autók - motorok
- Path of Exile (ARPG)
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- További aktív témák...
- Egyedi gépházad van? NINCS! Itt a lehetőség NONAME-1 ATX Gépház! Ingyen MPL-el
- Dell Alienware AW2518HF 240hz 1ms monitor
- M1 MAX macbook pro 16" eladó! (10/32 mag /64GB ram/1TB)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 274 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

agyon jó irás, örömmel olvastam,kellemes melékeket ébresztett, köszi szépen!