Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
Persze, hogy nem sírom vissza a szocializmust, félre ne érts! Csak néha csodálkozom putrikat látva, hogy régebben mi mindent megengedtek itt ...ma már természetesen nem engedélyeznek új házat akármilyenre vagy akárhogy csinálni. Most már nagyon szigorú kódok vannak. Komolyan ellenőrzik a szigetelést, gerenda méreteket, villanyszerelést, mindent!! (Nem lehet beköltözni a házba inspection nélkül, --és, ha nem felel meg valami az előírásoknak, pl más fajta csavarral lett rögzítve a vezeték, mint az adott állami előírás, akkor teljesen szétszedetik
...) és, hogy az államokkal kapcsolatos hsz-okra is reagáljak picit, államonként más-más az építkezési szabályzat is.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
válasz
Remittenda #180 üzenetére
csak kérdezlek
Szóval Ausztria olyan, mint az USA, ahol államonként más-más törvény van pl a házasságról, jogosítványról, jogosultságokról stb?
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
Ausztria és az USA nem hasonlítható össze. Viszont az EU összehasonlítható az USA-val.
Missuri az USA (!) tagállama, ahogyan Magyarország az EU tagállama. Innen már csak következtetni kell. ...az a 17 éves lány nem mondott olyan nagy hülyeséget, mint, amilyen nagy "ökrözést" kapott érte.Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetne több tudásu(n)k
tiv61us
csak annyit szeretnek mondani, hogy amerika tortenelme tobb mint 500 eves nem ketszaz
Igen, igazad van. ... de a köztudatban mégis a 2száz év az általánosan elfogadott. Mi különben pont egy olyan városban lakunk, amit Amerika legelső településének tartanak (Pensacola)...De egy másik várossal (St Augustine) vita van erről. Mindkét város magáénak vallja az elsőbbséget.Kedves LJ. Attól még szeretheted Magyarországot, hogyha nem is húzod le Amerikát a sárga földig. Én is szeretem Magyarországot és pont ezért nem is nagyon szoktam az ott(ho)ani árnyas oldalakról túl sokat beszélni az ittenieknek. És mivel Amerikát is nagyon szeretem, ezért nem esik jól, ha lehülyézik a "barátaimat".....az általánosítások által.
Valaki említette, hogy Amerika árnyas oldaláról is szeretne hallani.
Mivel itt nem volt szocializmus, így soha nem hozták egyforma szintre a városokat sem (Ugye, ugye, hogy mégiscsak van pozitívuma is a szocializmusnak?
) ...itt nagy különbségek vannak a települések között a gazdagságuk szerint. Sajnos Escambia county, Florida egyik megyéje (ahol mi élünk) az egész USA-ban a 18. helyezett a szegénységi listán.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy pl a mi városunk nagy része is magán viseli az évszázados szegénység pecsétjeit...Itt (délen) ui a lakosság jelentős része fekete, és ez meglátszik a házaikon is. A feketék zöme igénytelenebb környezetettel is megelégszik. A szegénységgel együtt jár a prostitúció és a drog...Ezek az árnyas oldalak....
yetike Köszönöm szépen! Igen erre gondoltam. Hogy tudja az ember megtalálni a hsz-át, ha elfelejtette a topik címét?
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
Senki nem mondta, hogy fenékif tejfel.
Elég nagyképű a stílusod
Az itteni tanulásról már írtam valamelyik topikban anno,..csak sajnos nem tudom, hogyan lehet megtalálni a saját hsz-omat
...ezért megpróbálom röviden leírni mégegyszer.
Tehát az itteni tanítási filozófia valóban más, mint kis hazánkban, ahol a kisiskolásokat egyetemi szinten próbálják oktatni. Itt a gyereket gyerekként kezelik 16-18-21 éves koráig. Vagyis még az idősebbeknek is inkább játékos formában csöpögtetik a tudományt ...
Véleményem szerint a végeredményből lehet megállapítani, hogy melyik tanítási szisztem az eredményesebb. Tapasztalatom szerint az itteni eladók kedvesek, udvariasak, és a helyzetük magasatán állnak. Ugyanezt tudom elmondani a többi szakmunkásról is. Precízek, kedvesek, türelmesek és segítőkészek. Az orvos, fogorvos stb is mind elképesztően rendes.
.. és nem csak a tanultság számít, hanem az is, hogy mit kezd valaki azzal a nagy IQjával
, mert ha nagyképűen lenéz és lekezel másokat, akkor előfordulhat, hogy a butának titulált amerikai mégis emberségesebb a büszke, civilizált (?) magyarnál.
Egyébként lehet, hgy én is egy hülye amerikai lettem, ....de mondd már meg, hogy mi a különbség az ország és az állam között, mert a szótáramban mindkettő egy név, azaz a state alatt fut. Missuri állam pedig state.
Ja, és szerinted Amerikának nincs történelme.
Ha ismernéd, akkor nem mondtál volna ilyen nagy hülyeséget, már megbocsáss. Igaz, hogy csak egy pár(2) száz éve létezik , de az alatt a kb kétszáz év alatt nagy dolgok történtek.
Nem egy hős élt és él, akik példamutató és követendő mintát ad(t)nak , akik miatt méltán büszkék az emberek a hazájukra, zászlójukra és a szívükre teszik a kezüket miközben a Himnuszt éneklik. És a hősök érzelmeket mozgatnak meg. Az amerikaiak ezért érzelmesebb nemzet a többinél, mert sok a hős.
Ha akarsz egy-két hősről hallani, nézd meg ezt. Picit Bibliai is, úgyhogy kösd be magad
Ezt én készítettem pár éve Carman zenéjére..
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
Új hozzászólás Aktív témák
lo A nemrégiben megszüntetett vízum óta egyre gyakrabban találkozom (még ezen az Isten háta mögötti helyen...
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- 3D nyomtatás
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest