Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zoltanz #3014 üzenetére
Üzleti vagy workstation notikra értem. Ami akkor 200-500e ft kategória az ma is lehet ütni vágni tized áron. (Jobb műanyag vagy fémházasakat.) Míg egy mai alap inspiront vagy 100as lenovót nem mernék lebaxni az asztalra erővel. Nem beszélve az összeszerelés minősége meg eleve tartósabb anyagokról, ja meg a tonnányi extra (fényérzékelő, rengeteg port, jó az usb3at leszámítva.) A 8510p- van Hdmi, vga is nem csak egyféle. Aztán a dokkoló val meg még több portod lehet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz zoltanz #4878 üzenetére
Mikrokódoztatni kellett, addig is ment de nem volt SSE4. Win7 inkább ami rá való. E5205 - Alacsony órajel nagy L2 azt nem is tudom mi használja igazán ki. Melegedni biztos nem melegszik.
Pécsi gyerek
Egyetértek, inkább olcsó E7xxx-t bele.F.B.I.
Xeonnal csak akkor ha barkácsolni akarsz vagy vállalod hogy nem megy rendesen.[ Szerkesztve ]
-
-
-
korn
aktív tag
válasz zoltanz #4966 üzenetére
http://www.modlabs.net/uploads/files/setfsb_2_3_163_129.zip
shareware, setfsb-t nem tud, csak kiolvasni
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zoltanz #6967 üzenetére
L5430al nem lehetetlen..8x450 P35el a legtöbb esetben hozható, ha partner a CPU/RAM.
Nálam a dual L5430 lenne érdekes, de nem tudok komolyabb VGAt begyömöszölni az 1U rackbe Egy single slot 1050TI mondjuk még lehet, hogy beesik, csak legyen végre elérhető. Persze nem ehhez lesz, csak kipróbálnám. A jelenlegi FX1800 Quadro mondjuk meglepő, GTA5 HDban simán játszható vele -
CJ4567
nagyúr
válasz zoltanz #7308 üzenetére
PCSX2 1.5.0-s verziója már tud kezelni AVX2-t a grafika résznél, VT-x és VT-d-t nem hiszem hogy kezel bármelyik emulátor. Teszteltem G4560-at PCSX2-vel, GT4 és Ratchet & Clank 3 (ez 1.5.0-ban megy csak) elég szépen ment, jóval jobban mint a Xeonnal. (Játszhatatlanból tökéletesbe fordult át az emuláció.)
No Sana No Life
-
-
Laraxior
titán
válasz zoltanz #9660 üzenetére
Nekem 1366-os lapban van két NVMe SSD PCI-E átalakítóval, és mégse lehet bootolni róluk.
Illetve neten találtam hozzá megoldást, de elég bonyolult.
Sima M2 - PCI-E adapter."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Pécsi gyerek
addikt
-
envagyok
veterán
válasz zoltanz #9703 üzenetére
Megoldottam az elflashelt nforce 680I SLI-t.
Van az az Abit K8N lapom, amivel manapság szórakoztam, néztem ugyanúgy néz ki a flash chip.
Kiszedtem mindkét lapból a chipet, a k8n-ét visszaraktam épp annyira hogy kijöjjön könnyen, bebootoltam dos-ba pendrive-ról, kicseréltem a 2 flash chipet, majd a másik lap biosát beflasheltem.
Utána kikapcs, majd mindkét chip ment a megszokott helyére. És voilá, mindkét lap működik. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz zoltanz #9705 üzenetére
Én ezért is szeretem a gigabytot.Csak olyan lapom van,ha ismerősnek raktam/rakok össze gépet mindig azt veszek.G31-P35-B250 nővéremnek van egy am2 + az is gigabyte,nekem is volt egy am2-es pupos kondival is használtam vagy 1,5 évig.Engem megvettek most is régen is.Ez a @bios alkalmazásuk is hiba nélkűl működött mindeggyik lapjukkal stb.Szóval giga fan vagyok,mint látszik az aláírásomban is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Laraxior
titán
válasz zoltanz #9737 üzenetére
Nem sok borda van a CPU körül.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz zoltanz #9751 üzenetére
nForce lapokon volt aktiv hutes, (780i, 790i) megse ert semmit, annyira melegedett.
Tuningnal sajnos mar a P35 koraban is az volt az elso szabaly, hogy levegőt a vrmnek, ha stabil feszeket akarsz. Pl a P35-DS4 es a Q6600.... Legendás páros. Legalabbis az E-On szerint.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz zoltanz #9751 üzenetére
Szép és ritka darab. És a kevés kivételek egyike.
S478-as lapoknál nem volt túl elterjedt a WRM hűtése.
Itt egy másik kivételes lap, szintén aktivan hűtőtt WRM-el: ABIT IC7-MAX3 OTES
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz zoltanz #9759 üzenetére
A déli ?
Még az északi hullana, azt megérteném.
Már csak azért is, mert olyan jól vitte a 400-as Kingmax ramokat (piros nyákos) 466-on, hogy aztaaaa.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
lamiki
senior tag
válasz zoltanz #9818 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy nem tud boot-olni róla, hanem, hogy túl régi és butuska a beépített bios frissítő programja, és a biost nem is keresi máshol, csak a floppy meghajtón, persze ez gyártó függő, mert van ahol lehet kiválasztani forrást is, és ott választhatsz hol keresse a biost floppy, CD, HDD stb. Tudom, azt is hogy pl Rufus-sal bootolhatóvá tett pendrájvról meg tudnám csinálni parancssorból is, csak mire utána olvasok, hogy milyen programmal, és kapcsolókkal kell megcsinálni a bios frissítést, addig már floppyról is régen megcsináltam.
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
-
nagyúr
válasz zoltanz #9929 üzenetére
Nézz rá Aida-val és HWINFO-val is.
A G41-es chipset hivatalosan 333MHZ-es FSB-t tud, ettől feljebb nem nagyon lehet vele menni (max jelentéktelen pár MHZ-et, tudomásom szerint).
Húzni is csak azért tudtad azt a XEON-t, mert az 266 MHZ-es FSB-s CPU.
-
nagyúr
válasz zoltanz #9961 üzenetére
Ugyanez a XEON van neked is ?
Pedig, a kép szerint ez alapon megy, semmi tuning.
Ráadásul, tuning esetén szépen hiznak felfelé, az órajellel együtt.
Én játékban érzem a különbséget a 2,66 GHZ és a 3,61 GHZ között (S775 X3330 Quad-Core XEON).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zoltanz #9965 üzenetére
Nem hiszem, hogy a plusz 2 mag teszi. Inkább a mag tipusa (wolfdale, yorkfield, harpertown) meghatározó.
Tettem fel pár képet, Xeon E3120-al a (#9952) jokeph hsz-be.
Hasonlitsd vele össze a tiéd, van benne alapórajeles is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Lightyear - befektetési app
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Politika
- További aktív témák...
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest