- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
firstman3333
tag
válasz MasterDeeJay #16941 üzenetére
Ezt jó tudni. Elég egyszerűen megy ahhoz képest, hogy mostanában egyre nyomatékosabban próbálják a tudtunkra hozni a lap és a ram gyártók, hogy csak és kizárólag az összeválogatott modulok fognak dualban menni. 775 alatt soha nem válogattam és emlékeim szerint mindig dualban mentek a memóriáim, márkától függetlenül. Valami rémlik, hogy talán a Geil ramokkal voltak gondok, de azokkal meg nekem nem volt dolgom.
-
firstman3333
tag
válasz Patesz2001 #14987 üzenetére
Nálam a giga lapok mindig észhez tértek,ha esetleg ilyen történt. Pontos receptet nem tudok,de a próbálgatás nálam mindig visszahozta őket.
-
firstman3333
tag
-
firstman3333
tag
válasz stickrs #12711 üzenetére
Ha tényleg 4ghz-en akarod használni 24/7-ben,akkor én a helyedben elfelejteném a kis 92-körüli hűtőket. Szerintem válassz a házadhoz mérten lehetőleg minél nagyobb darabot és lehetőleg olyat aminek tényleg megbízható a teljesítménye. 10k körül már van 140-es ventivel is akár. Én először az aprón néznék szét,de ha mindenképp újat akarsz akkor én kb. ebben a kategóriában vadásznék: [link],[link],[link]
-
firstman3333
tag
válasz stickrs #12683 üzenetére
Ezzel nincs semmi probléma. Az energiagazdálkodás célja az,hogy ha nincs terhelve a cpu,akkor szépen lecsökkenti az órajelet illetve a feszültséget is. Ennek köszönhetően alapjáraton léptékekkel kevesebbet fogyaszt a rendszer,illetve mérsékelt az alkatrészek melegedése. Eressz rá a rendszerre valami komolyabb stab. tesztet (linx,ibt,prime95),vagy legalább az aida tesztejét. Ha ezek alatt stabilan 3ghz-en megy a proci akkor semmi gond.
-
-
firstman3333
tag
válasz Pakmara #12653 üzenetére
Szia! Ahhoz hogy erre válaszolni lehessen,először is le kellene írnod hogy mik vannak még a gépben. A mostani processzornak nem igazán okoznak problémát a felsorolt dolgok,talán sokkal fontosabb lenne a megfelelő mennyiségű ram, egy ssd,illetve megfelelő vga.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
Szerintem nem számít érdekes szemléletnek az,hogy a sebesség elé helyezem a stabil és biztonságos működést. Az előző tápom 425 wattos volt,3 felé osztott 12 voltos ággal,az előző hűtőmnél pedig játék alatt 80+ fokra mentek fel a magok. Ja,és persze egy s478/agp konfigba hiába dobsz bele egy ssd-t,nem fog menni a gta v.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
Majd esetleg 10. Használtam már mindet,de sajna a 8 és a 8.1 sem volt olyan stabil hosszú távon mint a 7. Lehet hogy az én hibám,de szerintem hamarabb kezdtek rosszalkodni. A 10 viszonylag bevált,de azt megfogadtam hogy legközelebb csak ssd-re tolom fel. Az ssd viszont mindig tolódik. Hol tápot,hol pedig hűtőt kellett újítanom hogy a számomra megfelelő értékekkel működjön a rendszer. Na de majd...
-
firstman3333
tag
válasz xeon forever #12603 üzenetére
Talán a P35 vagy a P45 még nem őskövületek? De az igaz ,hogy ha már 775,akkor lehetőleg P45.
-
firstman3333
tag
Szia! Kipróbáltam a dolgot. A bios visszaállítva alapra,egyedül a ram-fesz van megemelve 1,9V-ra. Elindul a gép és látszólag normálisan üzemel,bár azt hozzá kell tennem hogy 4-4-4-12 alatt néhány perc alatt kékhalál... Gondolom ez már finombeállítás kérdése.
[kép]
[kép]
[kép]Ez 4x2giga 800-as kingston lp modul.
-
firstman3333
tag
Nekem eddig főgép volt,azonban eljött végre az idő hogy váltsak 1155-re. Az sem egy mai darab,azonban számomra maga a tökély! Féltem hogy lassan kileheli a lelkét valamelyik alkatrész, nem nagyon szerettem volna már többet költeni a 775-re. Az i7+ssd+ddr3 már bőven más világ.
-
firstman3333
tag
Valahol a lelkem mélyén pont ezt szerettem volna hallani! Nagyon sokan dicsérik,állítólag ez a legstabilabb,stb., ennek ellenére nálam sem töltött túlzottan sok időt a gépen. Nekem sajnos még annyira sem jött be mint a 7. Rengeteget dolgozik a háttérben,szerintem elég hamar öregszik is. Talán nemsoká visszatérek hozzá,de csak akkor ha találok megoldást a problémáira. Egyelőre nem foglalkozok ezzel. Szerintem mindegyik Windowson lett volna mit fejleszteni még a kiadás előtt...
-
firstman3333
tag
válasz Pécsi gyerek #11944 üzenetére
A HPET-et egyébként külön be kell kapcsolni az oprendszerben is,van egy külön program a működésének a tesztelésére.(WinTimerTester) Valahol volt erről egy egész cikk,csak nem tudom hogy hol... Vagy mégis? [link]
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #11618 üzenetére
Azért szerintem munka szempontjából egy 775 xeon a közelébe sem érhet egy 4c/8t i7-nek. A játékokon kívül (is) jó pár alkalmazás profitál a ht-ból,illetve az új tecnológiából. El lehet szórakozni ezekkel a xeonokkal,de azért nem kell túlzásokba esni. Nálad már a világon semmi nem indokolja/indokolta hogy 775-ben maradj,szerintem indokolatlanul sokat költöttél erre a platformra.
-
firstman3333
tag
Használ valaki win10-et a xeonos konfigon? Nekem a második próbálkozás után most újra 7 van fent. Ahogy észreveszem a 10 az ssd-only rendszer. Olyan mértékben használta mindenféle háttéralkalmazásokra a hdd-t hogy az egész gép rövid időn belül gusztustalanul lassú lett tőle.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #11023 üzenetére
Elég nehéz értelmezni azt amit csinálsz. Azt mondtad hogy azért tuningolsz hogy gyorsabb legyen a rendszered munka,stb. szempontjából. Jelenleg 2 GB rammal erőlteted a rendszeredet,ráadásul olyan eredményeket kapsz amik pontosan ellentétesek a céljaiddal. Át kellene gondolod ezt az egész dolgot az alapoktól kezdve.
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #11020 üzenetére
Ezeket a teszt programokat illik magukban lefuttatni,lehetőleg addig mellőzni kell az egyéb alkalmazások használatát. Egyértelmű hogy a cpu illetve ram használatuk miatt bekavarhatnak az eredményekbe. Egy ilyen rosszul beállított oc közel sem hozza az elvárt stabilitást és sebesség növekedést.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #10931 üzenetére
Azt gondolom hogy a steppinget jelen esetben mindenképp egyeztetni kell a vásárlás előtt. Ahogy már előttem is írták,alapból ez nem meghatározó tulajdonsága egy processzornak. Mi kifejezetten azért keresünk E0,stb...processzorokat mert azoknak általában jobban húzhatóak.Mint tudjuk,az oc mindig lutri,az eladók nem is szoktak erre garanciát vállalni. Ha nem hangzott el a vásárlás alatt hogy a kép valóban az eladó processzorról készült,akkor valószínűleg nem is hibázott. Azt adta el ami a hirdetésben szerepel,és ott bizony nincs megjelölve a stepping,illetve minden más stimmel.
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #10874 üzenetére
Valamit csúnyán elrontottál a linkeddel kapcsolatban. Ha a géped elhasal az aida teszt alatt az már régen rossz.Az a teszt nagyon nokedli szinten van a LinX,Prime95,IBT mellett. Természetesen egy idő után emelni kell a cpu feszt,van hogy nem is kis mértékben.Az alaplapi feszeket szépen hozzá kell hangolni.Egy szint után vagy megreked egy bizonyos FSB-n,vagy hűthetetlenné válik az egész. Néha elég sokáig tarthat kikísérletezni egy rendszer végét oc-ban,mivel mikor elhasal akkor nem tudod hogy konkrétan minek lett kényelmetlen a helyzet. A nagy mértékű tuning szerintem roppant időigényes szórakozás és többek között normális hűtést is igényel.
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #10870 üzenetére
Nem mintha a mostani megoldásodnak kevés lenne a fogyasztása,de legyen... Azt gondolod hogy a nagyobb szorzó jobb tuningolhatósággal jár? Nem hinném hogy jó úton haladsz. Egyik 775-ös megoldással sem leszel számottevően előrébb a jelenlegi helyzetednél. Ha komoly oc-s processzorra vágysz,akkor olyat kell keresned amit az előző tulaj igazoltan és stabilan úgy használt.
-
firstman3333
tag
Tudom. Ezért választottam magam is E5450 E0 példányt. Elfogadható tdp,illetve ebből viszonylag sok olyan van ami jól tuningolható. Persze meg kell hogy mondjam,én nem nagyon akarom 4GHz-en vagy felette használni,lassan csere lesz 1155-re. A 2600k megvan,már csak az összes többi komponens hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #10860 üzenetére
Na de tessék,van még erősebb: Intel Xeon X5492 Persze előrébb nem leszel vele...
-
firstman3333
tag
-
firstman3333
tag
válasz kalidor55 #10855 üzenetére
Valószínűleg ez is csupán cpu illetve lap kérdése,na meg persze hogy meddig bírják a ramok. Ezeknél is születtek 5+ eredmények,de egy anti tuning példánynak lehet hogy már a 4GHz is sok...
-
firstman3333
tag
válasz jokeph #10799 üzenetére
Szerintem sokkal inkább az a kérdés hogy melyik játék a maximum a processzor számára. A vga meglehetősen érzékeny a beállításokra,és mint tudjuk minden játéknál illetve még a játékon belül is más és más a cpu-vga terhelés. Szerintem szinte lehetetlen általános "biztosankihajcsa" párost meghatározni
-
firstman3333
tag
Itt is tudsz "összehasonlítani",de a nagyon régi és az új procikat már nem nagyon tesztelik ugyanolyan rendszerrel illetve programokkal.Néhány generációnként választva komponenseket esetleg össze tudod hasonlítani a különbséget.Régi-újabb__újabb-még újabb....
-
firstman3333
tag
válasz robogos10 #10202 üzenetére
Volt egy nagyobb méretű Win 10 amivel nekem is meggyűlt a bajom. Az volt a probléma hogy az egyik telepítőfájl 4+Gb méretű volt,ezért csak NTFS-re,illetve exFAT formátumra formázott penre tudtam felrakni. Mint kiderült,egyiket sem ismerte fel a lapom. Keresnem kellett egy kisebb méretű Wint,és Fat32-ről simán felment.
-
firstman3333
tag
Kis költségvetéssel szerintem is az 1155 lehet a legjobb választás. Az 1156,illetve 1366 platformokat szerintem érdemes átlépni,fogyasztásban és teljesítményben sem igazán éri meg ezekre váltani 775-ről. Az 1155 még rejt magában lehetőségeket,persze ez sem lesz örök életű megoldás.
-
firstman3333
tag
Szerintem ezt nem lehet megjósolni. Nekem egy E5450 van a gépemben ami @3,8-on megy napi szinten. Ezt használjuk fő gépnek,napi több órát üzemel. Az alaplap egy ga-ep45 ud3r,ez sem mai darab,előtte egy ep45 ds3l tette a dolgát,és az is megvan a mai napig. Egy 9600gt-t használtam még nemrégen is,az asszem 2007-ben készült. Tuning nélkül,megfelelő hűtés mellet szerintem bőven bírhatnak 10-15 évet,vagy lehet még többet is. Egy idő után természetesen az elektronikai alkatrészek is szépen elfáradnak,ennek az idejét viszont nem lehet megjósolni. Biztos vannak még a mai napig működő s478-as gépek is.
-
firstman3333
tag
válasz zoltanz #10072 üzenetére
A Gigabyte előszeretettel használ Japán kondikat az UD lapjain.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz envagyok #9938 üzenetére
Azért ezt erős túlzásnak érzem. Ha kell a 8 giga akkor arra tökéletes a 4x2 elrendezés. Nem hinném hogy sok értelme lenne egy ddr2 rendszert 8+-ra fejleszteni. Biztos vannak még jó néhányan akik ezzel a technikával szórakoznak (köztük én is),de ez már egy idejétmúlt rendszer.
-
firstman3333
tag
válasz envagyok #9893 üzenetére
Irodába? Egy ilyen lapot szerintem el sem kellene adni,vagy csak nagyon korrekt és alapos leírás után jól látható képekkel. Lehet hogy pillanatnyilag jó,de már ránézésre is erősen megkérdőjelezhető a hosszútávú stabilitása szerintem. Az hogy valaki esetleg a családjában vagy a haveri körében összedob belőle egy gépet ingyen az magánügy,de ebből pénzt csinálni....
-
firstman3333
tag
válasz envagyok #9870 üzenetére
Emlékeim szerint én mindkét P45-ös lapomat 15 alatt vettem.A hátlapok megvoltak és egyiknek sem volt semmi baja. Tényleg elég gáz hogy egy ilyen értékeléssel rendelkező eladó így eldobja a becsületét. Jóformán az értékelés az egyetlen dolog amiben bízhat az ember ha nincs személyes átvételre és próbára lehetőség.
-
firstman3333
tag
Ez elég rosszul hangzik,nekem még 450-es fsb mellett is csupán 3 értéken kellett változtatnom,mégpedig vcore, ram fesz 1,9,illetve asszem cpu reference voltage-en kellett emelnem. Nálam is E5450,illetve 4x2Gb 800-as Kingston low profile 5-5-5-15,természetesen borda nélküliek.Itt már tesztelni nem teszteltem mert rettentően melegedett,de simán bootolt és ment a rendszer. Semelyik érték nem maradt autón,kivéve a ram időzítéseket.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
Tényleg szép eredmények érhetőek el ezekkel a procikkal,nekem is gond nélkül hasít az 5450,de azért erősen gondolkodom egy 2500k cserén.
-
firstman3333
tag
válasz philoxenia #8852 üzenetére
Mivel ezt a beállítást nem 24/7 használatra kerestem,így alapból emeltem a cpu+ram feszeken hogy lehetőleg ne kelljen sokáig kínlódni velük.
-
firstman3333
tag
válasz xeon forever #8776 üzenetére
Én csupán csak az élettartam miatt nem szeretném kínozni őket. Lp ramok,hűtés nélkül. (4x2,cl5)
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
Nekem is ddr2 P45 van a gépemben + E5450 @3400. GA-EP45-UD3R Szerintem itt azért a ddr2 eléggé korlátozza a 24/7 oc-t,ha csak nincsenek a ramokból tuning példányai az embernek.
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz customer114 #5589 üzenetére
Szerintem meg szinkronizálódni fog az fsb-vel mint minden más is oc esetén auto beállításokkal. Ha alapértelmezettre veszi vagy manuálisan belövi 100-ra akkor fog annyin menni tudomásom szerint.
-
firstman3333
tag
válasz xeon forever #5586 üzenetére
PCI Express Freki auto??? Most viccelsz?
-
firstman3333
tag
válasz hjaneka87 #5440 üzenetére
Azért ez az aida stressz teszt nekem még sokszor olyan beállításoknál is elment ahol a rendszer prime95 vagy ibt alatt is igen hamar összesz@rta magát. A magokat maximális órajelen hajtja,de nem teljes kihasználtság mellett. Ezt észreveheted a hőfokoknál is.Nem szabad erre hagyatkozni,esetleg arra jó hogy ellenőrizd hogy megy e minden mag,stb...
-
firstman3333
tag
válasz Sanyamaci73 #5273 üzenetére
Az újraindulások valóban összefügghetnek a nem alapértékeken való üzemeltetéssel,én is giga lapokat használok,és a tuning hatására nekem is volt olyan lapom ami így viselkedett ep45 ds3l például. Érdekes hogy ud3r mellett már nincs ilyen problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
- SONY LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest