Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6901) peet137 válasza chris-v (#6895) üzenetére


peet137
tag

Ez mondjuk jogos, de amikor én legelőször ezt elkövettem, akkor még nem volt menő az ali :D Szombathelyen pl 2 ilyen bolt is van, ha nincs nekik készleten, akkor megrendelik, másnap megvan, ha a nagykerjükben van épp olyan, ami nekem kell. Ha nincs, akkor max egy kis postaköltség megy rá és akkor 3-4 nap, nem 1 :) Legutóbb szíjkerekekkel csináltam ezt, sikerült olyan elcseszett fogszámot kitalálnom, amit csak rendelni tudtak. Kellett a CS-hez a driftgépbe. Meg nyilván a szíj is emiatt megváltozott, azt is rendelni kellett. Ja, meg a szabadonfutóba előre a csapágy is rendelős volt, azt is én kreáltam.

[ Szerkesztve ]

(#6902) AVarice válasza chris-v (#6900) üzenetére


AVarice
tag

Szétszedtem a vezérlő részét, de okosabb nem lettem. Berakom ide a képet, ha esetleg ez mond másnak bármit. Ha nem segít, akkor rendelek egyet abból amit linkeltél. Köszi az eddigi segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#6903) slippy válasza AVarice (#6902) üzenetére


slippy
tag

Amit chris-v linkelt jó lesz. Az összes ilyen kisautó ugyanazt a távot használja 2,4GHz-en, azért is kell összetanítani őket.
De ha bizonytalan vagy, akkor az ott linkelt lapon van vezérlő is, azzal tuti jó lesz.
Győr környékén szívesen kölcsönadok próbára egy távot.

d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h

(#6904) slippy válasza chris-v (#6900) üzenetére


slippy
tag

Én most a 2db sorba kötött 6V 7Ah akksi helyett raktam 1db 12V 18Ah akksit. Ezzel a hatótávja nőtt jelentősen, így az ereje sem fogy el olyan gyorsan.
A sebesség növelésére következő lépés a 24V-os akksi lesz, de ahhoz még kicsi a gyerek, hogy lefüstölje aszfalton a műanyag kereket :D
Azt olvastam fórumokon, hogy a motorok túl vannak méretezve, így használd addig a gyári motorokat nagyobb akksival, míg legrosszabb esetben el nem füstölnek. Néztem, 3-4e Ft egy 24V-os motor.
Extrának még egy 30A biztosítékot javasoltak. [link]

d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h

(#6905) chris-v válasza slippy (#6904) üzenetére


chris-v
senior tag

12V rendszerre simán rá lehet kötni a 24v-ot?
Nálam jelen pillanatban 2 db 12v aksi van az autóba párhuzamosan. De az lehet kötni sorba és akkor 24v lesz. Csak nem gondoltam volna hogy bírná. És nem csak a motor, hanem az elektronika. Kis rádió, vezérlő, stb...

Amúgy én innen néztem a 24v vezérlő szettet és ahhoz gondoltam még 4 db motort.

[ Szerkesztve ]

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6906) slippy válasza chris-v (#6905) üzenetére


slippy
tag

Ez alapján igen [link]
Viszont, ha komplett szettet veszel, akkor igazából csak azon a szetten fog múlni.
Amúgy a kormányzás miatt nem 5db motor fog kelleni?

d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h

(#6907) chris-v válasza slippy (#6906) üzenetére


chris-v
senior tag

Ja de, van még a kormány motor is :DDD

Érdekes amúgy. Egyszerűen hihetetlen, hogy simán át lehet kötni 24v-ra és nem ég le semmi. Ok a motor nem fogja bírni, de minden más oké? Világítás, rádió, stb-stb.
Lesz egy kis időm, lehet kipróbálom, lehúzok mindent és megnézem mekkora feszültséget ad ki a lámpának és a többinek ha 24v-ra kötöm.

[ Szerkesztve ]

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6908) joocek


joocek
aktív tag

Tudtok olyan fórumot ami jobban pörög rc ügyben. kezdőként sok a kérdés.... :R :R :R

XBOX Live Gamertag: joocekszbatta

(#6909) Gubu0101 válasza joocek (#6908) üzenetére


Gubu0101
veterán

Max facebook-on keresel olyan csoportot,van jopar.Itt asszem csak ez az egy van.En facen szoktam olvasgatni,ha esetleg valamiben elakadnek.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6910) chris-v válasza tvamos (#6891) üzenetére


chris-v
senior tag

Megérkeztek a kis csapágyak ali-ról. :)
Teljesen jó minőségűek. Nem érzem és nem látom gagyinak.

Be is építettem, viszont még mindig van egy kis kotyogása a kerekeknek. Gondolom lesz, hisz ez a jubatus nem az a kategória, hogy ne legyen :)

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6911) peet137 válasza chris-v (#6910) üzenetére


peet137
tag

De hogyan "kotyog"? A csapágy rendesen illeszkedik kívül-belül és a kormányösszekötők, meg a lengőkarok illesztéséből adódóan laza a futómű, vagy a "féltengely" is elforog a csapágyban?

(#6912) chris-v válasza peet137 (#6911) üzenetére


chris-v
senior tag

Csapágy jó. A csapágyházban talán van egy kis kopás és az miatt van egy kis mozgás (lehet veszek fémet előre), de inkább az a baj, hogy a kis féltengelyen a lyuk, ahogy benne van a tüske, és rámegy a hatszög, marad hézag, nem húzza oda a kerék teljesen.
Ha ez így érthető.
Tehát nem a futóműnek van egy lazasága, csak a keréknek.
De csinálok holnap egy kis videót és megmutatom.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6913) chris-v válasza peet137 (#6911) üzenetére


chris-v
senior tag

Itt van videón a kerék.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6914) peet137 válasza chris-v (#6913) üzenetére


peet137
tag

Ja, így már világos. Műanyag hatszögeket használsz? A csapágy és a stift közé szoktak tenni hézagoló alátétet és akkor nem tud oldalra mozogni. Nekem az alu hatszögekhez adtak is ilyen kütyüket. Talán 0,2 mm-es, asszem.
Amúgy a videón látszik is, hogy a házban is van már kopás, mert a féltengelyt is mozgatja. Én azért óvaintenélek a fém háztól, nekem csak rossza tapasztalataim vannak velük. Igaz, nagyon régen használtam utoljára, de szinte mindig eltörtek, jóval ridegebb, mint a műanyag, nem nagyon szeretik a "dinamikus terhelést".

[ Szerkesztve ]

(#6915) chris-v válasza peet137 (#6914) üzenetére


chris-v
senior tag

Ilyen hézagoló alátét, na az nincs. :)
Igen, a csapágyházban is van kopás, gondolom az előző csúszósapágy nem mindig csúszott rendesen és kikoptatta azt is. Összerakáskor nem tűnt fel, de a videó után leszedtem a kereket és csak a tengely mozgatásakor látszik, hogy a csapágy mozog a házban kicsit. Sőt már a tengelyen is lehet van egy kis kopás.
De ami nagyon hiányzik az a hatszög alá valami alátét.

Igen, a műanyag alkatrészek jobbak sokszor, mert rugalmasak, nem törnek egyből. Bár ennél a csapágyháznál nem tudom mennyire számítana.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6916) peet137 válasza chris-v (#6915) üzenetére


peet137
tag

Az alátét sokat segít, én is sokat szívtam ezzel anno. Vagy laza volt a kerék, vagy annyira meghúztam a kerékanyát, hogy szorult a kerék, mert a hatszögnél lévő műanyag váll, ami eltartja a csapágytól, beletömörödött a csapágyba és annak a hatszögnek vége is volt. Vagy simán csak eltört, ha már régi volt. :) Én mondjuk csak onroad verdán használtam alu csapágyházakat, de még ott is elég volt néhány koccanás kerékkel és már törtek is le a fülek. A műanyagok nekem tartósabbak. Sztem amúgy offroad verdánál annyira nem gáz, ha van egy kis játék a futóműben, engem speciel csak azért idegesítene, mert azért álltam neki, hogy megszüntessem, erre tessék... :D Otthon meg is nézem a buggym, meg a monster mennyire "stabil" futóműben.
Én a tapadós verdát szerelgettem addig, hogy gyakorlatilag nincs a futóműben sehol "lazaság". De oda kell is, mert elég komoly elektronika van benne és nagy sebességnél már szitált az orra.

(#6917) chris-v válasza peet137 (#6916) üzenetére


chris-v
senior tag

Hát igen, igazából nincs nagy jelentőségé, hogy van egy kis kotyogása a keréknek, mert egyébként játék közben nem tűnik fel, úgy is megy terepen, meg mindenhol. Inkább csak engem zavar, illetve lehet egy kicsit nagyon rátettem most magam a dologra, én nem bírom elengedni :DDD
Kis tengelyekből kellene venni 4 db-ot, mert mindegyikben van egy kis hajlás már, de nem találok olyan méretet ami jó lenne jó áron.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6918) peet137 válasza chris-v (#6917) üzenetére


peet137
tag

Ismerős érzés, én is ezt szoktam csinálni. Simán sokkal jobb lett a megoldás, mint előtte, de nem tökéletes és piszkálja az agyam... :D :D
Off-roadban még új vagyok, nem sok a tapasztalat, de a jabatus-hoz nincs CVD? Sokkal stabilabb megoldás, mint a kutyacsont. Plusz egyben a kerékbe menő tengely lógását is javítottad. Nekem a drift verdában volt megváltás, bár ott a kormánykitérés miatt kellett anno, mert annyira meghekkeltem, hogy fullra kitekerve egyszerűen kifordult a féltengely a helyéről. :)

(#6919) chris-v válasza peet137 (#6918) üzenetére


chris-v
senior tag

Nem tudom van-e hozzá CVD. Az a baj, hogy konkrétan alig találok alkatrészt. Ha még is sikerül, akkor meg más gyártó autójához írja eredetileg. Gyártó oldalán a képek alapján kerestem és úgy sikerült találnom pár dolgot. Kicsit olyan mintha úgy lenne össze légózva mindenféle elérhető alkatrészekből. Az biztos, hogy a Caster Racing S16B autó ugyan ez. Ott tűnt fel, hogy a kerék stabilabban van mint nálam.
Az is nehezíti némileg a keresést, hogy a Bonzai oldalán 1/14-es méretnek írja, ezzel szemben a Caster oldalán, illetve az alkatrészek leírásában 1/16-os van írva. És úgy általában az 1/16-os alkatrészek a jók.

Fura egy verda ez :))

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6920) peet137 válasza chris-v (#6919) üzenetére


peet137
tag

Hát igen, ezzel én is mindig szembesülök, mikor verdákat nézegetek, végül leragadtam az 1:10-nél... :) Ott nem lehet melléfutni.
Nekem a himoto buggym olyan, hogy egy csomó alkatrésze közös az egyik monsterrel (valami német cucc, most így hirtelen nem jut eszembe a típusa), úgyhogy ezért végül azt is megtartottam, pedig elvileg ahelyett jött volna, de végül megbeszéltem a családdal, hogy majd hajtja a fiam 1-2 év múlva, ha addig nem használom el donornak :DD

(#6921) chris-v válasza peet137 (#6920) üzenetére


chris-v
senior tag

Magoldottam a kotyogást. :)
Kapott egy kis B-7000 ragasztót vékonyan a csapágy köré és a tengelyekre. Rugalmas oldható gumi szerű kötés a vége, szóval teljesen jó.
Mentem vele egy próba kört, sikerült is megint elhajlítanom az egyik tengelyt. :O
Volt még egy viszonylag egyenes, arra kicseréltem, de ez volt az utolsó, szóval most vadászhatok valamit. Egyszer sikerült vennem olyant ami jó, de annyiba került 1db mint más típushoz a 4 db. És ha minden menetnél elhajlítok min. egyet, akkor nem nagyon éri meg bekapcsolni az autót :DDD

A következő verda biztos valami wltoys lesz, azokhoz van minden alkatrész jó áron.

[ Szerkesztve ]

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6922) peet137 válasza chris-v (#6921) üzenetére


peet137
tag

A ragasztó jó ötlet volt. ;)
Biztos velem van a baj, de nem vágom, hogy tud elhajolni a tengely... Mondom, Off roadban kezdő vagyok, de te most a "féltengelyről" beszélsz? Annak nem lenne szabad elhajolni, ha megfelelő a hossza. Nekem anno a tamiya-t a nyomaték megcsavarta (tényleg volt benne egy spirál középen, nagyon durván nézett ki... :D) Elvileg a max berugózásnál sem feszülhetne a tengely. De ezt meg is fogom most du nézni az én buggymon.

[ Szerkesztve ]

(#6923) chris-v válasza peet137 (#6922) üzenetére


chris-v
senior tag

Ez a kis tengely amiről szó van.
Mondjuk most nem olyan vészes az ára.
Lényegében 1000 Ft/db-ra jön ki.

Simán egy kicsit nagyobbat ugrat, vagy kicsit (lehet nem is annyira kicsit :DDD ) véletlen oda verem és azonnal elhajlik.
Konkrétan már azt csináltam, hogy megedzettem őket. De hiába.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6924) peet137 válasza chris-v (#6923) üzenetére


peet137
tag

Ja, így már értem, akkor nem a feltengelyről van szó.. Ebből olyat érdemes venni, ami krómozott. Nyilván,csak felületi, de az is jóval tartósabb. A tiedhez nem lehet olyat?

(#6925) chris-v válasza peet137 (#6924) üzenetére


chris-v
senior tag

Nem láttam/találtam még

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6926) tvamos válasza chris-v (#6923) üzenetére


tvamos
nagyúr

"Konkrétan már azt csináltam, hogy megedzettem őket." Hogy?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6927) chris-v válasza tvamos (#6926) üzenetére


chris-v
senior tag

Gázlámpával vörösre izzítottam, majd olajban lehűtöttem.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6928) peet137 válasza chris-v (#6927) üzenetére


peet137
tag

És nem deformálódott el? Mert gondolom, azért ez nem edzésre kitalált acélból van... :)

(#6929) chris-v válasza peet137 (#6928) üzenetére


chris-v
senior tag

Volt egy plusz ami már meghajlott, azon próbáltam ki először. Nem véltozott semmi, szóval megcsináltam után egy jóval, és az sem deformálódott el, szóval megcsináltam a többivel is.
Fontos, hogy olajban legyen a hűtés, mint a késeknél, vízzel lehet deformálódott volna.
Amúgy nem is hosszú, vagy nagy az egész, szóval már csak ezért sem volt valószínű a deformitás.
De összességében sokat nem ért. Mondjuk alapból nagyon lágy fémből van, annál erősebb lett, de még bőven hajlítható.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6930) tvamos válasza chris-v (#6929) üzenetére


tvamos
nagyúr

Oke, de hogy probaltad ki, hogy mibol van? Szenacel ez? Mert ha sikerul jol beedzeni, akkor tornie kene, es nem hajlani. Hmmm.... Amugy milyen szinure melegitetted?

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6931) chris-v válasza tvamos (#6930) üzenetére


chris-v
senior tag

Sajnos az összetételt nem tudom. Valószínűleg nem szénacél.
Vörös izzásig lett hevítve.
Tudom, van több módszer, több fajta acél össze tételre, de mivel nem tudom mi az összetétel, ezért egész egyszerűen csak egy olaj merítést kapott hevítés után.
Az sem feltétlen igaz, hogy edzés után törik a fém. Ha úgy törik edzés után mint az üveg, az a rossz edzés eredménye.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6932) gabe_ válasza chris-v (#6931) üzenetére


gabe_
őstag

Nem mindent lehet ám edzeni, ha nincs benne megfelelő mennyiségű szén és/vagy ötvözők, akkor a vas nem edzhető.

Sovány szakácsban sose bízz!

(#6933) peet137 válasza gabe_ (#6932) üzenetére


peet137
tag

Így van, ne legyenek illúzióid, ezek nem C60-ból (hú, de öreg vagyok, én még ilyen néven ismerem a tanulmányaimból :) most már teljesen mások a jelölések) vannak, hanem ahogy régen hívták: "biliacélból". Attól is lehet rideg utána valóban, ha az alapanyagod volt rossz, nem csak a technológiától. Plusz gondolom, nem többlépcsős hevítést - megeresztést - hevítést - gyors hűtést csinált a kolléga :D

(#6934) peet137


peet137
tag

Én amúgy anno a tamiya gépeimhez csak ilyen cuccokat rendeltem:

Nem csak a CVD-ket, hanem a sima kutyacsontokat is. Ezek igen jó cuccok. Ezek elég tartósak voltak, bár mondom, én akkoriban driftben és On-Road-ban utaztam, bár azok is kaptak ütéseket bőven, főleg a tanuló fázisban :D

(#6935) chris-v válasza peet137 (#6933) üzenetére


chris-v
senior tag

Tisztában vagyok a dolgokkal, nem is akartam túllihegni ezt az edzést, hisz én is tudom, hogy nem olyan anyagból van. Lehetett volna bonyolítani. Lehetett volna sós, lúgos, hideg vízzel is, megereszteni sárgára vagy kékre, feltételezve, hogy szar minőségű fém.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6936) peet137 válasza chris-v (#6935) üzenetére


peet137
tag

Nem kötekedésnek írtam, remélem, nem úgy értelmezted. ;)
Egy próbát nyilván megért, én is szeretek kísérletezgetni a saját kereteimen belül. Jobban csípem, ha valamit én oldok meg és nem készen veszem a boltban.

(#6937) chris-v válasza peet137 (#6936) üzenetére


chris-v
senior tag

Ja nem gondoltam kötekedésnek. Csak gondoltam leírom, hogy nem azért csináltam így mert tök hülye vagyok :D

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6938) peet137 válasza chris-v (#6937) üzenetére


peet137
tag

:D :D

(#6939) peet137


peet137
tag

Megérkezett a 11 fogas pinion a buggyhoz, remélem, hamarosan lesz időm összerakni. Kíváncsi vagyok nagyon.
Egy villámkérdés: használtok ti kenőanyagot a fogaskerekekhez? Van értelme? Gondolom, az első komolyabb gázfröccsnél kicsapja a ház falára és onnantól nem sokat csinál... :)

(#6940) peet137 válasza peet137 (#6939) üzenetére


peet137
tag

Amúgy egy ZMOTO Z3 gépről van szó, 3300-as BL-lel, 48T spur - 11T pinion 0,8-as modul. Ez kb azonos a gyári 0,6-os modul áttételével.

(#6941) tvamos


tvamos
nagyúr

Kaptam ma egy ilyet:

Jön belőle egy kis kerregő hang, meg a rugós tagok kissé megereszkedtek. Hmm… nem tudom, hogy gyári, vagy valami fejlesztett alkatrészeket vegyek.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6942) peet137 válasza tvamos (#6941) üzenetére


peet137
tag

Ez milyen gép? Tudsz esetleg feltenni képet kasztni nélkül?
Amúgy pofásnak tűnik, milyen méretarány?

(#6943) chris-v


chris-v
senior tag

Na úgy néz ki szereztem egy leharcolt wltoys 144001 :))
15 ezer magyar forint lett a vége, kicsit ráköltök, hogy rendbe tegyem, és akkor némileg az új ár alatt leszek :)

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6944) JoinR válasza peet137 (#6942) üzenetére


JoinR
senior tag

Axial SCX24

(#6945) tvamos válasza peet137 (#6942) üzenetére


tvamos
nagyúr

Valoban, egy Axial SCX24. Itt egy kep:

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6946) tvamos válasza tvamos (#6945) üzenetére


tvamos
nagyúr

Megneztem egy csomo videot. Szetkaptam. A hajtasban akad valami, de en nem latok olyan problemakat, mint amirol itt a videos beszel. Az viszont tuti, hogy ha meghuzom az attetel haz csavarjait, akkor akad. Probaltam fektisztitoval, meg fogkefevel megtisztitani, kicsit nagyobb jatekot adtam a meghajto fogaskereknek, a vegen kinomban egy kis feher zsirt is adtam neki. De akkor is akad. Most a hulye hangot nem adja, mert szerintem a zsir valahogy csillapitja, de igy is akad. Nincs otletem mar. :(

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6947) chris-v


chris-v
senior tag

Szerintetek érdemes 144001-hez ilyen fém szettet venni, vagy maradjak a műanyagnál?

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6948) gabe_ válasza chris-v (#6947) üzenetére


gabe_
őstag

Nekem 124019 van, mindenki óva intett a fém cuccoktól, de nekem tetszenek. A csavarokra kell jobban figyelni, a fémben könnyebben kilazulhatnak.
Én minden komolyabb csapatás után úgyis mindig átnézem a gépet, ami esetleg kilazult, újrahúzom.
Esetleg ami kritikusabb csavar, arra teszek egy kis menetrögzítőt.

Sovány szakácsban sose bízz!

(#6949) chris-v válasza gabe_ (#6948) üzenetére


chris-v
senior tag

Úgy gondoltam mindre tennék menetrögzítőt. Volt egy ilyen sejtésem, hogy kilazulna. Van is itthon jó kis loctite. :)
Amúgy nem sokkal olcsóbb a műanyag, azért gondoltam inkább a fémet. És azért jött a kérdés, mert amiket látok módosítva, azokon majdnem mindegyiken a műanyag alkatrészek vannak.
Igazából a lengőkarok vannak oda, meg a kutyacsontok. Ezeket kellene leginkább újítani.

"Roads? Where we're going we don't need roads!"

(#6950) gabe_ válasza chris-v (#6949) üzenetére


gabe_
őstag

Igen , érdemes a menetrögzítőt használni :)
Én most elhagytam az egyik kerékanyát, csapatás előtt nem húztam meg eléggé :)
valamint megállt az ESC kis hűtőventillátora...
Videó

Sovány szakácsban sose bízz!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.