Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6301) JoinR válasza peet137 (#6300) üzenetére


JoinR
senior tag

Pedig mielőtt írtam, direkt rákerestem a leírásban szereplő Tamiya festékre, és itt azt írják a címben, hogy akril. Aztán jobban utánaolvasva valszeg tényleg nem akril.

[ Szerkesztve ]

(#6302) peet137 válasza JoinR (#6301) üzenetére


peet137
tag

Na, ez egy érdekes info, ami a második linken van... A rohadtak, azt sehol sem írták, hogy a "PS" festék a tuti erre, én TS-19-cel festettem 2x is PC bódét, mert abból találtam pont olyan színt, amilyet kerestem. Ezek alapján azt modell/makett cuccokhoz javasolják, a PS a nekem való család. Ki fogom próbálni, köszi a segítséget!

(#6303) tvamos válasza madmike (#6289) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szerintem akkor érdemes fémet venni, ha mondjuk kárpiton driftelsz, és azzal megy a villogás, hogy szép, festett, vagy eloxált alu a felfüggesztés. Amúgy nem hiszem, hogy lenne értelme. Nekem a Traxxas Rally-n jobban tört az alu, mint a gyári műanyag.
Driftre viszont mostanában tervezek autót venni, az tuti alu lesz, + 100 LED.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6304) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

Ha van kedvetek nezztek ki, nyitas kb 10 oratol, a nyilt nap INGYENES!
Megkozelites: https://goo.gl/maps/nsmSzNnWQvV6EdE16

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#6305) HummeRC válasza Necronom (#6304) üzenetére


HummeRC
senior tag

Október 10? Addig hatszor elfelejtem. :B :K

(#6306) Necronom válasza HummeRC (#6305) üzenetére


Necronom
senior tag

Jo, hogy irtal, koszi! :)
A datum helyesen szeptember 10.

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#6307) peet137 válasza Necronom (#6306) üzenetére


peet137
tag

Ezt h kell elképzelni, mi itt a menetrend? Szabályokkal lehet versenyezni? Motorlimit, stb... Ill csak tapadó van? Vagy be lehet szállni szabadon bármivel? Egy 9t-s tapadós verdám lenne, az lehet, vagy erős ide? NAGYON hosszú áttétele van, nem villámgyors, hanem sokáig megy :) Meg van egy drift gép is, azzal is lehet ilyenkor tolni, vannak ahhoz is partnerek? Azt még tanulom, de a pálya vonala nem tűnik rossznak arra sem...

(#6308) Necronom válasza peet137 (#6307) üzenetére


Necronom
senior tag

Ez nyilt nap, igy ez nem versenynap, nincsenek szabalyok, igazbol barmit ki lehet hozni, barmivel ki lehet probalni a palyat...
A meretarany az egyetlen ami kicsit szamit(hat) ilyenkor, de mivel tobb kicsi gyermekes apuka is ki szokott nezni 1/14-es pici autokkal igy oket sem korlatozzuk, de ugyanigy az 1/8-at sem....mivel magunk is megyunk SCT autoval, az meg tukepp fizikailag akkora....

Ill csak tapadó van? - ezt en nem ertem mire gondolsz

Lehet jonni driftelgetni is persze...
A menetrend meg annyi, hogy nyitunk kb 10 orakor, maradunk ameddig barki is jatszani szeretne ill. sotetedesig
Minden mas kialakul napkozben

Amit erdemes hozni magaddal:
- asztal, szek esetleg allo pavilon v sator
- 230V-os hosszabbito, eloszoto (ha akarsz akksit tolteni)
- ebed rendeles a helyszinen igeny szerint
(*alapbol most nem lesz fozes, nem szamituk nagyon sok latogatora !!!)

Egyebkent ebben a videoban elhangzik nehany kategoria es szabalyzata a versenyeikbol: https://youtu.be/QWfTDUImhZY

(csak mellesleg irom, hogy mi nagyon nem hasznalunk 9T-s motorokat :DDD )

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#6309) peet137 válasza Necronom (#6308) üzenetére


peet137
tag

Ez jól hangzik, nálam csak 1:10 van mindhárom kategóriában. Néztem a honlapotokat, azért kérdeztem a motorlimitet, 21, 5 volt, ahogy láttam versenyen. A tapadó alatt az on-roadot értettem, de ezt meg is válaszoltad a következő sorban ;)
A 9T-ről annyit, h egy 5200as 35C lipoval kb 40-50 percet megy, a hosszú jatékidő fontosabb, mint a sebesség. Nem mellesleg néhány alkatrész anno "áldozatul esett" a sebesség teszteknek :)
Még egyáltalán nem biztos, hogy odaérünk, remélem, sikerül.

[ Szerkesztve ]

(#6310) JoolsNOS válasza peet137 (#6309) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Én úgy tudtam, minél kisebb a t-szám annál gyorsabb a verda. Pl crawlerekbe raknak 35-55T motorokat. Azok lassúak, de nyomatékosak. "Gyors" verdába meg kb 21 T motor.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#6311) JoinR válasza JoolsNOS (#6310) üzenetére


JoinR
senior tag

Lehet, hogy alapból 5-7T motor volt benne :DDD

(#6312) HummeRC válasza JoolsNOS (#6310) üzenetére


HummeRC
senior tag

Jól tudtad.
Minél jobban közelít a nullához a T-szám (tekercselési menetszám, de szokták jelölni úgy is, hogy "hány körös" a motor), annál nagyobb a fordulatszám és annál kisebb a nyomaték. Ezt szokták megbolondítani azzal, hogy több vezetékszálat tekernek körbe egyszerre, hogy a kialakuló mágneses teret és ezzel a nyomatékot növeljék. Hagyományos kefés motoroknál ezért látni ilyen jelöléseket néha, hogy pl: 19*2 (19 menetszám, 2 szál vezetékkel), vagy 16*4, stb.
Brushless motoroknál ez csak egy körülbelüli viszonyszámot jelöl, hogy kb milyen kefés motornak felel meg a teljesítménye. Sokkal többet mond a brushless motorról a felvett teljesítménye és a Kv értéke, ami a ráadott feszültség Voltonkénti fordulatszámát jelöli, üresjáratban.

Tipikus példa:
Ezrun 9T brushless motor 4300Kv értékkel 7,4V névleges akkufeszültséggel = 31'820 rpm
Traxxas Velineon 10T brushless 3500Kv értékkel 7,4V névleges akkufeszültséggel = 25'900rpm (persze ez csalóka mert képes magasabb feszülséggel is menni, max rpm 50'000 !! és igen komoly nyomatéka van)
Tamiya 11T Super modified hagyományos kefés motor (11*2) 7,2V névleges feszültséggel = 38'000rpm
Vagy amit mostanában adnak alap motornak Tamiyáék:
Tamiya RS-540 Torque Tuned 25T motor 7,2V névleges feszültséggel = 16'000rpm

Persze ezek mind üresjáratban, tényleges terhelés nélkül. A valódi sebesség nagyban függ az akkuk állapotától, a modell tömegétől / légellenállásától, az áttétel mértékétől és mennyiségétől, a csapágyazottságtól, a kerekek tapadásától, de még a szabályzók tudásától is. Ezek ugye mind számolhatóak (ha nagyon akarjuk), de a valóságban többnyire csak megtippeljük az értékeket, a másik alkatrészekkel tapasztaltakhoz képest. :)

[ Szerkesztve ]

(#6313) peet137 válasza JoolsNOS (#6310) üzenetére


peet137
tag

Így is van, de én csak kíváncsiságból vettem anno a verdába a szettet, mert ugyanannyiba lett volna a 3000kv, mint a 4370kv (ez van most). Kipróbáltam, jó móka vele a száguldás, de nagyon észnél kell lenni, pár felnim, lengőkarom, kutyacsontom bánta a szabadtéri tesztelgetést. Ezért visszavettem az áttételt kisebb pinion-nal (asszem 18-as). A tempó így is frankó, de azóta nem sérült/törött semmi rajta, plusz a szíjat/szíjkereket sem eszi annyira, a gumikról nem is beszélve. Ill így oda merem adni a gyereknek is kicsit játszani, mert ha lelassítom 20-25%-ra, kényelmesen tudja terelgetni a 7 éves lányom is.

(#6314) peet137 válasza HummeRC (#6312) üzenetére


peet137
tag

Ezt igen jól összefoglaltad. :R

(#6315) motoflug


motoflug
őstag

Sziasztok!

A forrasztós topic nem annyira pörög, így ide dobom be, hátha tud valaki segíteni.
Vettem egy forrasztót rengeteg pozitív visszajelzéssel aliról, csatlakozók forrasztására. Sajnos a T-s (deans) csatlakozóra egyszerűen nem akart rátapadni a forrasztóón. Megtakarítottam a tűt, próbálkoztam többféle hőfokkal, sehogy semmi. Mi lehet a gond? Gagyi a forrasztóón? Ilyen alap felhasználásra lenne, szóval emiatt nem ruháznék be nagy forrasztóállomásra, csak RC csatlakozókra használnám. :R

(#6316) JoinR válasza motoflug (#6315) üzenetére


JoinR
senior tag

Ahhoz, hogy rátapadjon az ón, magának a csatlakozónak is át kell melegednie (de még nem annyira, hogy leolvadjon róla a műanyag). Amikor XT60-at forrasztok, felveszem maxra és minél nagyobb felülettel gyorsan átmelegítem az egészet, utána fog rajta szétterülni az ón rendesen.

(#6317) HummeRC válasza motoflug (#6315) üzenetére


HummeRC
senior tag

Ha semmi más nem használ és egyébként elég hőt viszel át, akkor én meg szoktam reszelni tűreszelővel kicsit a forrasztandó felületet a csatlakozón. Láttam már olyan kis kínai csatlakozót, amit nem tudom mivel felületkezeltek, de alapból az istennek nem akart megtapadni rajta az ón.

[ Szerkesztve ]

(#6318) motoflug válasza HummeRC (#6317) üzenetére


motoflug
őstag

& JoinR :R

A hővel olyannyira nem volt gond, hogy a deans csati műanyagját elolvasztotta a forrasztandó kis fém csati, ennek ellenére nem tapadt meg. Milyen forrasztóónt ajánlotok, ha tényeg csak RC cuccokra kellene? Csatlakozók, kábelek, másra nem használnám.

(#6319) JoinR válasza motoflug (#6318) üzenetére


JoinR
senior tag

Én csak az RC-k miatt forrasztok, de bármilyen megteszi. Sn60 van most épp, de nézhetsz ólommentest is. Kis csiszolópapír és/vagy forrasztópaszta segíthet még, nem gondolnám, hogy a T-dean csatlakozót felületkezelik, hiszen mindenki forrasztani akar rá.
Illetve a forraszanyag ne mindenhonnan összeszedett szennyezett maradék legyen, mert ha a pákán van régóta, az már nem nagyon tapad meg később. Néha én is szívok, hogy 1-1 anyagra nem akar ráfolyni, inkább megkerüli, és ott se a hővel van a gond, sokszor csak a frissen olvasztott ón kell neki.

[ Szerkesztve ]

(#6320) motoflug válasza JoinR (#6319) üzenetére


motoflug
őstag

Szuper, köszi!

Meg is rendelem akkor a cuccokat. Még annyit offolnék, hogy honnan érdemes ilyet rendelni itthon? Eddig ez a világ kimaradt, így nem mélyültem el, csak megrendeltem aliról a pákaszettet és kész. Talán másnak is segíthet a jövőben. :R

(#6321) peet137 válasza motoflug (#6320) üzenetére


peet137
tag

Milyen pákát rendeltél, ha szabad tudni? Én mondjuk nem deans csatit használok, hanem 4 mm-es banán dugókat, de nekem is kezdi feladni a pákám (sima, egyszerű, 30W-os) hegye és mivel annyiba lenne hozzá egy hegy, mint a páka volt, ezért csere lesz. Bár agyalok nagyon egy állomáson, most pl 5-6 rugóért volt kicsi Fahrenheit...

(#6322) motoflug válasza peet137 (#6321) üzenetére


motoflug
őstag

Ezt a szettet.
Most a Hestore-t néztem további cuccok rendeléséhez.

[ Szerkesztve ]

(#6323) peet137 válasza motoflug (#6322) üzenetére


peet137
tag

Nem is tűnik rossznak. Elvileg a 60W-nak elégnek kellene lennie (én a 30W-ossal is simán forrasztottam banándugót). Gondolom, az analóg, LCD mentes pakkot rendelted :)

(#6324) peet137


peet137
tag

Van valakinek tapasztalata olcsó bl szettekkel monster gépekhez? 3000kv körüli cuccot néztem 18k körül. 60A ESC + 3000 kv motor + kártya. Állítólag vízálló :)

(#6325) tvamos válasza peet137 (#6324) üzenetére


tvamos
nagyúr

En vettem vagy 3 olcso, aliexpresses ESC-et, eleg szarok tudnak lenni. Elindulaskor rangat, nem lehet a minimum fordulatot eleg alacsonyra allitani, volt egy, ami nagyon hamar leegett, szerintem nem tetszett neki a motor. Zsakbamacskak ezek. Ha amugy altalaban szerencses vagy, es magas a fajdalomkuszobod, akkor vegyed csak. Es szerintem akkor is csak szenzorosat.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6326) peet137 válasza tvamos (#6325) üzenetére


peet137
tag

Én igazából Surpass Hobby-t néztem, ez volt relative olcsón... Nem vagyok biztos benne, hogy megéri ennél többet áldozni rá, mert a monsterembe lenne, csak a rendes autómból tesztre átrakott 4370KV-s motor sok lett neki, nagyon melegszik a motor és az esc is, nem annyira frankó az áttétel hozzá. Sokkal kisebb pinion-t meg már nem lehet tenni bele. Ezért gondoltam a 3000KV-t. A kefés szettel nekem nagyon gyengus, bár a gyerek így is csípi :D Plusz a kefésen nincs lipo cutoff, ezért a nyomorult csipogót kell használnom hozzá, amit nem nagyon szeretek, meg néha be is csipog játék közben, pedig van még kraft az akksiban.
A driftgépemben szenzoros szett van, az tényleg sokkal jobb, de igazából elvagyok a szenzor nélkülivel is a sima on-road autón, ott nem kell annyira finoman kezelni a gázt.

(#6327) JoinR válasza peet137 (#6326) üzenetére


JoinR
senior tag

Ha nem crawler, engem se nagyon zavarna a kis rángatás. Nekem volt 1-2 szett Surpass (meg hát amennyi néven azt márkázzák :D), nem volt velük gond igazából, ennyiért ez van.

(#6328) peet137 válasza JoinR (#6327) üzenetére


peet137
tag

És ez tényleg vízálló? Nem tervezek vele patakban gázolni, de azért egy kisebb tócsa ne állítsa már meg a mókát. :D Anno HPI Sprint 2 géppel jártam így, bár utána működött, amikor kiszáradt...

(#6329) tvamos válasza peet137 (#6326) üzenetére


tvamos
nagyúr

De most van a kocsidban brushed, nem? Minek akarod kicserelni? Marmint, hogy mit varsz a BLDC-tol?

(#6327) JoinR
Oke, csak nem biztos, hogy megeri lecserelni a kefes motort ra. Ha csak egy alvaza van az embernek, lehet, hogy meger kicsit tobb penzt, egy ilyen, az tagadhatatlan.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6330) motoflug válasza peet137 (#6326) üzenetére


motoflug
őstag

Ezekkel az árfolyamokkal már azok sem olcsók sajnos.
Amúgy nekem volt már több ilyen, az egyiket megáztattuk hóban, vízben, sárban, homok- és kavicstengerben, és 3 év után már kicsit hangos volt a ventije, de ment ugyanúgy. :D
Ha olyat veszel, amihez van programkártya, akkor be tudod állítani, hogy indulásnál ne 100%-ot adjon le, olyankor annyira nem rángathat talán.

(#6331) peet137 válasza tvamos (#6329) üzenetére


peet137
tag

Egy kicsivel több erőt, meg főleg játékidőt. Nekem ez a kefés szett kevés, csak jóáron sikerült beszerezni a gépet, sosem volt még ilyenem, gondoltam, miért ne... Jó móka amúgy.

(#6332) peet137 válasza motoflug (#6330) üzenetére


peet137
tag

Itthon is kapni 18 + posta körül és az legalább hamar itt van.
Nah, ez jó hír, nekem az elég ha részlegesen vízálló.
Mindenképp olyat néztem, amihez kártya van. Amiket használok, azokon elég sokmindent lehet állítani programozó gombbal, évekkel ezelőtt beállítottam tutira, azóta talán 2x állítottam valamit. De mire megvolt a tökéletes beállítás, elég sok időbe telt.

(#6333) tvamos válasza peet137 (#6331) üzenetére


tvamos
nagyúr

De azt tudjad, hogy ha nagyobb az ero, akkor azeret jobban fogynak az alkatreszek! A nagyobb vegsebesseget jobban birjak az alkatreszeket, de a nagyobb nyomatekkal vigyazni kell! Foleg, hogy a BLDC ha rangat indulaskor, akkor mindent szetraz a kocsiban. Hullanak ki a hajtasbol a csavarok is, amik addig jol voltak, be kell ragasztani. Akkor meg a szar kinai csavarokat nehez lesz kiszedni. Megvannak ennek a "szepsegei".

Na ja, mint elottem irjak, csak olyat vegyel, amihez van program kartya, az kelleni fog!

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6334) peet137 válasza tvamos (#6333) üzenetére


peet137
tag

Ezzel tisztában vagyok, hogy jobban kell "vigyázni" az erősebb géppel, sokféle autóm volt már, igaz eddig csak on-road, de így meg uncsi. :)
Mindenképp keresnem kell egy új piniont, ami kisebb, mert a próba az erős BL-el eléggé elrendezte. Hiába alu, 0,6-os modullal olyan sok nyomatékot nem tudott átvinni ;)

[ Szerkesztve ]

(#6335) Skillet válasza JoinR (#6291) üzenetére


Skillet
addikt

Valóban N20
KATT
Csak iszonyat halványan van rajta, bizonyos szögből látszik csak. Szóval igen, N20, de pont ilyet nem találtam.
Elvileg sacc 3mm magas kellene legyen a tengely a motortól. 5mm körüliek vannak. Barkácsolás nem tudom mennyire lenne szerencsés. Megnézem majd azt a plusz két mm-t, hátha nem is lenne útban :)

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#6336) Skillet válasza JoinR (#6278) üzenetére


Skillet
addikt

Összeraktam az LG H40, 21700, 4000mAh-ás pakkot.
KATT
KATT
Mivel jobb ötletem nem volt, így szigetelőszalaggal tekertem be. Nagyon koppra fér a helyére (12428).
És most jön a nagyon barkács. Gondolom ez sokaknak nem fog tetszeni :DDD Ponthegesztő hiányában 800-as papírral megcsiszoltam az akkuk érintkezőit, majd kaptak egy nagyon pici forrasztó krémet. Mini ventilátor alatt forrasztottam (hogy a művelet végén azonnal kapjanak hűtést az akkuk), pár másodperc alatt sikerült, nem volt semmi gond. 20-on éve forrasztottam AA akkukat, emlékeztem, hogy nem egy sétagalopp, de ez most nagyon flottul ment.
Hogyan szokás a pakkokat lezsugorozni, van rá valami spéci cucc?
Illetve akku lefogatásra valami ajánlott tépőzáras megoldás? Alis rendelés előnyben... Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#6337) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Üdv!
Nézegetm már egy ideje a Crawler járgányokat,de még nem tudtam dönteni.
Egyenlőre az árakkal vagyok meglőve,hogy mennyitől érdemes már venni.
Láttam 60k körül is,de az gondolom nagyon az alja lenne.
Első kiszemeltem most az Absima Sherpa CR 3.4 1:10-es modell ~185k
Semmi verseny nincs tervben,otthon esetleg építek egy kis pályát a magam örömére,néha tiszapart stb :D :R
Esetleg Budapesten rc model bolt,ahova szoktatok járni?

[ Szerkesztve ]

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6338) csaabz válasza Gubu0101 (#6337) üzenetére


csaabz
őstag

Ha Absima, akkor Khamba, az az újabb, fejlettebb modell.

https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

(#6339) motoflug válasza Gubu0101 (#6337) üzenetére


motoflug
őstag

Szia!
Szerintem Traxxas TRX-4, Element Enduro/Trailwalker/bármi. Ezek bírják a strapát, és akár sziklára is fel lehet vinni a jövőben, ha úgy alakul.

Az alacsonyabb kategóriákban az RGT/FTX játszhat, azokhoz is szokott lenni cucc bőven.

A Sherpa jó cucc, csak egy tank és nehézebb, annyiért meg már jobban bejáratott típust vennék.

Ha írsz egy keretet, és hogy játszik-e kinti rendelés, akkor le tudjuk szűkíteni a kört.

(#6340) Gubu0101 válasza motoflug (#6339) üzenetére


Gubu0101
veterán

Max 180-ig nezelodtem kb ennyi lenne a keret.Nem gond a kulfold sem,nemeteknel dolgozok,igy akar lehet ebay vagy ali is.Nezegettem most Tamiyakat is,az mar erdekesebb osszerakas szempontjabol.Kozbe kaptam ajanlatot is :D
Van egy Tamiya big foot szerum,fejbol most meg nem mondom melyik tipus vagy szamu,az kicsit beteg,mert kitort a bal elso kerek :D Mondjuk ahoz csak ugy hozza jutottam ingyen :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6341) csaabz válasza Gubu0101 (#6340) üzenetére


csaabz
őstag

Azt még kalkuláld bele, hogy ha 180ezer a keret, abba bele kell férnie egy kis tuningnak is. A gyári változatokra ráfér a fejlesztés. :K

https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

(#6342) motoflug válasza Gubu0101 (#6340) üzenetére


motoflug
őstag

Akkor használtan néznék egy TRX4-et. :)

Milyen ajánlat érkezett?

(#6343) Gubu0101 válasza csaabz (#6341) üzenetére


Gubu0101
veterán

1 hetig vagyok otthon aztan irany vissza,sok idom nem lesz jatszogatni,igy a fejlesztgetes is tolodik.Igen,gondolom erosebb szervo stb amit nem art cserelni.Mondjuk 0 tapasztalatom van,igy meg olvasgatok,videokat nezek mar regota,gyujtogetem szep lassan az infokat :D Egyenlore nezek valami olcsobb hasznaltat,lehet nem kellene egybol draga gepbe fektetni nem tudom,hogy mennyire is fog fekudni ez a hobbi,meg idom majd mennyi lesz ra.:D Annyi mazlim van,hogy van 3d nyomtatom,azzal tudok par alkatreszt potolni meg esetleg mas alkatreszt gyartani(bar meg abban is kezdo vagyok) :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6344) tvamos válasza Gubu0101 (#6343) üzenetére


tvamos
nagyúr

Szerintem probalj meg tenni egy kicsit hozza, es probalj meg egy uj Traxxast venni. Csak kiveszed a dobozbol, es jo. Annyi van, hogy nagyok a kocsik, ha egy 1:10-es traxxast egy masik 1:10-es kocsi melle teszel.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#6345) Gubu0101 válasza tvamos (#6344) üzenetére


Gubu0101
veterán

1:10 alatt nem is nezelodtem.HPI venture lenne amit kineztem nem reg,pont arra kaptam ajanlatot,persze hasznalt.Most ez a befuto.Mar irtam,hogy ujat elengedem,egyelore,hogy miert is.Ha bejon a jatek,hobbi akkor majd egy ujat veszek ez meg megy unoka ocsemnek :D
Nezegetem itt a varosban is ahol vagyok az ebay kleinanzeigen milyen autok vannak de vagy semmit nem ero vagy 1000€ annyit meg nem addnek ki,foleg hasznaltert.

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6346) csaabz válasza Gubu0101 (#6345) üzenetére


csaabz
őstag

A HPI venture egy nem túl jól sikerült koncepció, nem is terjedt el igazán. Ráadásul több éves már.

https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

(#6347) looser


looser
addikt

Sziasztok!

Elnézést kérek az offért, amit kérdezek, az nem rc, csak modell. A Deagostino céget megbízhatónak tartjátok? A DeLorean-re szeretnék előfizetni.

Üdv :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6348) Gubu0101 válasza looser (#6347) üzenetére


Gubu0101
veterán

Erre en is kivancsi vagyok.3. Lapszamtol mar majdnem 4000/lap kerdes,hogy mennyilap kell ahoz,hogy komplett legyen.Lehet belekerul vagy 60-70ezerbe🤔

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#6349) looser válasza Gubu0101 (#6348) üzenetére


looser
addikt

Standard 3000, a Premium 3500, és ezek alapján szerintem a 30-ba is belekóstol, szóval esélyes a 6 számjegyű összeg a végére, bár itt egy 1:8-as modellről van szó:

"A prémium előfizetői ajándékok a következő előfizetői csomagokban érkeznek:
– AZ OUTATIME RENDSZÁMTÁBLA MÁSOLATA – a 15. előfizetői csomagban
– VITRIN – alkatrészek a 18., a 22., a 26. és az utolsó előfizetői csomagban.
"

Azért kíváncsi lennék, valaki benne van-e éppen egy rendelésben :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6350) HummeRC válasza looser (#6347) üzenetére


HummeRC
senior tag

és #6348: "Lehet belekerul vagy 60-70ezerbe" :DDD :N :))

Megbízható cég, de eszméletlen drága lesz. A modellek minősége általában jó, de megkérik az árát.
A Delorean tervezetten 158 lapszámból áll :K

Tehát évekig fogod gyűjteni, mert egyben nem rendelhető. Ha előfizetsz is ugyanannyi idő alatt kapod majd meg a számokat.

Első szám 190Ft
Második szám 1490 Ft
Harmadik és további számok 3990Ft.
Standard előfizetéssel 2990Ft számonként
Prémium előfizetéssel 3490Ft számonként.

Tehát előfizu nélküli esetben: 1*190 + 1*1490 + 156*3990 = 624'120Ft lesz a vége. :Y

Lap alján írják apróbetűvel a GYIK-ben. Szeretik keverni a leírásban a "lapszám és az előfizetői csomag" kifejezéseket, ami csak annyit takar, hogy nem számonként postázzák, hanem 4 hetente összevárva a csomagokat, de az árak lapszámonként vannak megadva, nem csomagonként. Ezt nézik be sokan.

Gyárilag nincs RC-zve és alapból nem is lehet, mert nem úgy alakították ki. Jelentős átalakítással biztosan megoldható lenne, de erre a célra én tuti nem egy 600+ezres modellt faragnék szét.

Amíg ki nem számoltam én is meg akartam építeni, de ennyiért esélytelen.
MHVlog Tomi építi a youtube csatornáján, több számot összevárva.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.