- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
bwin.party #24501 üzenetére
Mit szeretnél vele elvégeztetni?
Ha letöltőgépnek szánod, az megoldható, hogy a Pi-n fut egy kliens ami egy USB-s HDD-re tölti a cuccot, amiről majd a letöltött médiumokat a belső hálózatból eléred. Számolj azzal, hogy a külső HDD-hez kelleni fog egy aktív USB HUB.
Be lehet állítani a Pi-t NAS-nak, de csodát nem szabad várni.
Van Pi-re OpenMediaValult (v2 és v3 is) ez egy Pi-re optimalizált Debian alapú NAS operációs rendszer. A 2.2.5-öt kipróbáltam, a felcsatolt külső HDD egy USB 2.0 házba szerelt 160GB-os NTFS file rendszeres Toshiba vinyó volt. (az OMV nem szereti túlzottan az NTFS-t, de most nem volt sok választása a franc akarta leganyézni róla a cuccaimat) A Pi LAN-on kapcsolódik egy ASUS RT-N12 D1 router-be.Telepítéssel - IMG kiírás - beépülők letöltése, alapszintű beállítással (lemezek, megosztások, elérések, felhasználók, jogosultságok, stb...) kb. 1 óra alatt volt egy mini NAS-om.
Nem vártam sokat, de egész korrekt teljesítményt nyújtott. Egy telefon SMB protokollon kapcsolódva WiFi-n keresztül streamelt Kodi-ba egy HD felbontású MP4-es klippet, az asztali gépem LAN-on kapcsolódva VLC-vel játszott le egy fHD felbontású MP4 kiterjsztésű filmet, közben a Transmission töltött le egy állományt. Így ~10-20% RAM és 1-65% CPU - átlag ~15-20% - kihasználtság mellett ment a RPi2.De mondom, csodát nem kell várni!!! Nagy mennyiségű torrent egy idejű kezelésére kétlem, hogy alkalmas a Pi. Ilyen célra jobb egy NAS, akár kész, akár épített.
Az szerintem megoldható lehet, hogy a Pi+HDD-vel töltesz le, majd egy meglévő NAS-ra amit nem engedsz net-re, a Pi ütemezetten feltölti a leszedett állományokat és a távoli mappa van megadva a seedeléshez. Így a második NAS-nak nem kell(ene) folyamatosan mennie. Bár két szervert üzemeltetni... -
#peter
csendes tag
válasz
[link] Én innen rendeltem.Szerdán adtam le a rendelést,csütörtökön délben már nálam volt.
-
Noxy
veterán
válasz
Fontos, hogy most is vagy 1057 darab torrentet futtatok
4-5 TB-ig tudok nézelődni,Bocsi az OFF-ért, de erre ott van a NAS célhardvernak.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem használható torrentre, de nem ilyen ipari méretekben. -
válasz
A merevlemez esetén még a "csillagos ég" a határ. Az ext4 fájlrendszer 16TB-ig simán kezeli a lemezeket.
A több mint 1000 torrenttel lesznek gondok. Szerintem ehhez kevés a memória, de érdekes próba lenne. Plusz a hálózati kártya és a külső merevlemez ugyanazt az USB kaput használja, vagyis egymástól vesznek el sávszélességet. Nálam 10-20 torrent megy egyszere, de érdekes kísérlet lenne, hogy hol a határ.
A transmission felkinál egy WEB-es felületet, amit jelszóval is levédhetsz. Ezen keresztül távolról is kezelheted, szóval ez nem lenne probléma.
-
Imco
őstag
válasz
Enyém innen van! Nem rég írtam. Korrekt, megbízható / gariba is/, személyesen is átveheted egyeztetés után. Van minden többnyire. Nem virtuális mint sok más, hogy majd egyszer megérkezik és akkor postázzuk.
Ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged