Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A led úgy volt, ahogy írod. SD kártyát egyébként telón keresztül elvileg nem tudod megcsinálni, mert nem úgy kezeli a gép, mintha beraknád egy olvasóba. Te esetedben a boot része nem sikerült, csak az adat.
Nekem el kellett mennem egy barátomhoz, mert az én kártyaolvasóm meg semmi SD kártyát nem kezel 2Gb méret felett (SD HC vagy milyen támogatás kellene bele). Haver megcsinálta az ő olvasójával, azzal egyből ment a PI.
Mondjuk nem egy szélvész, a Raspbian image-t nézve nincs flash, java, html5, értelmes médialejátszó sem alap kiépítésben, GUI-n nem tudsz billentyűzet kiosztást állítani, még nyelvet sem tudtam magyarra, már ha egyáltalán lehet valamerre.
Valamint a leállítás gomb nem működik, a shutdown -h now paranccsal lehet csak leállítani vagy újraindítani (-r). Aztán kapásból megszívatott a TV-m is, mert gyárilag be volt kapcsolva a 16:9-es kép nyújtása, így elsőre nem jöttem rá, mit kell csinálni az overscan értékekkel, sehogy sem volt jó.
Továbbá néha leáll menet közben az egerem, ki kell húzni, majd vissza kell dugni, akkor jó.Viszont: HDD csatolás magától megy és gyors a boot.
Aztán Java elvileg már lesz a következő kiadásban, valamint keresik a módját a Youtube-os videók HTML5-ön keresztüli megnézéséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- i7 10700/ RTX 2080Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Asztali PC , i5 12400F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann