- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Én konkrétan egy ilyet vettem. Pi Zero-ból építettem egy FM Transmittert (autóban tervezem használni, lényegében készen van). Elsőre a PiFmRds-t próbáltam, ahol ugye a modulációt is maga a PI végzi, de egyrészt az mp3 lejátszással együtt (mpd-vel) folyamatosan magas terhelést jelentett a Pi-nek, illetve a minőség sem volt az igazi. Ezután akadtam az fmberry-re, ami ugye a modulációhoz egy Sony-Ericsson MMR-70 transmitter-t használ I2C-n vezérelve. Viszont ennek nyilván analóg bemenetre van szüksége. Elsőre egy olcsó USB-s hangkártyát próbáltam, de annak a hangminőségét inkább hagyjuk... Aztán vettem ezt az USB-s DAC-ot. Ez minőségbeli ugrást hozott, úgyhogy maradtam is ennél.
A Pi Zero-ra (is) Arch linux-ot tettem, a DAC-ot azonnal felismerte, csak az alsa-t (és mpd-t) kellett config-olnom és kész is volt. A vezérlést mobilról intézem, a Pi Zero egy Access Point-ként funkcionál (illetve tud egyszerre AP és kliens is lenni, így akár NAT-ol is), így tudok hozzá csatlakozni és vezérelni. Természetesen, mivel így 2 USB-s eszközt kell rákötni (az USB-s DAC és a Wifi stick), ezért vettem egy micro USB-s USB HUB-ot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Battlefield 6
- Jelszókezelők
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest