Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- potyautas: Vizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
Af9015 és rtl2832u chipsetes már használtam vele, arch linux rendszerrel. Az af9015 alapból támogatott vele, csak a firmware fájlt kell felmásolni rá. Az rtl2832u esetén pedig fordítani kell drivert hozzá. Más chipsetekhez sajnos akkor nem sikerül feltenni a v4l driver frissítést.
A Pi-n tvheadendet futtattam és az streamelte az adást a hálózatra. Egyszerre két tunerrel is próbáltam, úgy is jól ment. Rtl2832u chipsetes tunerből sokféle kapható a boltokban is, ebay-en 20 dolcsi körül vannak. Az it9135 chipsetest lenne jó beüzemelni rajta, mert az is elterjedt és 8 dolcsiért beszerezhető.A streamelés még nem tökéletes, valami bug lehet a tvheadendben, ami a relatíve lassú Pi-n jobban kijön, mint az erősebb pécéken. Más progival nem próbáltam, de dvblast vagy mumudvb progi is elképzelhető, hogy menne rajta.
Ha kiforrottabb lesz az openelec, akkor elképzelhető, hogy az alá menüből telepíthetően is lesz ilyesmi, mert láttam, hogy más rendszereken most is támogat tunereket és tvheadendet.
Ja igen: természetesen aktív usb hub kell a tunerekhez, mert sok energiát fogyasztanak.
A tévé adását pedig úgy néztem vele, hogy egy pc-n futott a tvheadend és az openelec xbmc-je játszótta le a pi-n. Egészen jól ment.
Három problémát láttam vele:
- a zoom nem igazán működik, így nem lehet belenagyítani a letterboxos adásba
- deinterlace nem történik, így gyors mozgáskor fésűs hatást jelentkezik
- hangcsatorna váltáskor megakad az adás, újra ki kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Fülbemászó belépővel készül a ChatGPT a hardverpiacon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Végre hivatalos: májusban jön a Forza Horizon 6
- További aktív témák...
- DELL 7040 SFF Core i5 6500 //8GB DDR4 //250GB SSD - tetején kis nyomódűs
- Asztali PC , R5 5500 , GTX 1660 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / 32GB DDR5 / RX 9070 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 4060 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Netapp DS460C 60 Bay 12G 12gbps Storage Expansion Array- no HDD
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- 210 - Lenovo IdeaPad 5 Pro (16ARH7) - AMD Ryzen 7 6800HS, RTX 3050Ti
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann