- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon R6 II vs 5D II színösszehasonlítás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Apple iPad 11” (A16, 2025) 6/128GB
- joghurt: Skype adatvesztés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
A drón topikban kértem egy kis útbaigazítást, de egyenlőre nem kaptam választ ezért ide is beteszem a kérdésem hátha valaki tud válaszolni. Köszönöm.
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Omnibus F4 PRO (V2), az miért lehet hogy hiába állítom a beeper_frequency-t mindig 0 marad?
A 'beeper_od' paraméter az mire való (sehol nem találtam leírást erről, a kódba meg nem néztem bele)?
köszi -
Peaceliker
addikt
válasz
krisztianAMG #6991 üzenetére
motor tekercsben nem értek bele csavarok?
-
fape
senior tag
válasz
krisztianAMG #6991 üzenetére
Labor tápon nem volt Amper korlát beállítva?
-
krisztianAMG
senior tag
Y6 configban épátettünk be T-motor motorokat, és hozzá T-motor F45A ESC-ket. Labortápról minden oké volt, majd mikor rá akartuk szúrni az akkut, zárlatba ment. Szétszedtem, és a legrövidebb karon mindkét ESC halottnak tűnik. (Az egyiken a + és - közt gyakorlatiulag 0 Ohmot mérek, a másikon 30 körül.) Az ESC-k a kar végén kettesével vannak párhuzamba kötve, és a +/- vezetékek mennek egy közös csillagpontba. Nem a motorok vezetékét hosszabbítottuk meg, hanem a táp vezetékeket, amik így kb. 55cm hosszúak, kivétel a hátsó kar, ami ennek nagyjából a fele. Létezik, hogy ilyen hosszon már indukálódik akkora feszültség, ami átütheti a FET-eket?
-
ggggg5
csendes tag
A forrasztás megvan és jónak tűnik. OSD működik, de nem talál műholdat.
A GPS BN-180 típusú. A bemenetét nem kötöttem be, a kimenete ad feszt, 1,8V és 3,3V váltakozik. Kiírja hogy RSSI 100% ez változik a fesz függvényében.
FC nékül használom.a config.h-ban ezekre állítottam:
MINIMOSD
NMEA
ROTORCRAFT
STAGE2FILTER
OSD_SWITCH_RC
BAUDRATE 115200RSSI settings - t így hagytam:
//#define FASTPWMRSSIMi lehet a baj? Lehet hogy rossz a GPS?
-
ggggg5
csendes tag
válasz
Peaceliker #6984 üzenetére
De az. s-sn97cu3 Rézcsőre való. Sokat szenvedtem vele
Másik ónnal sikerült.
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #6984 üzenetére
60 vagy 63 rémlik a feliraton. De már azt se tudom hol van. Szerencsére.
-
ggggg5
csendes tag
A minimOSD lapkára nem akar tapadni a forrasztóón. Vettem forrasztó krémet. Az sem segített.
Mit csináljak? -
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Video ügyben kérek tanácsot. Adott egy Matek F405 CTR FC és egy Matek Video transmitter 5.8G VTX-HV W.
Az itt látható módon vannak bekötve.Remekül működik minden. Illetve mégsem.10 másodpercenként eltűnik a kép a szemüvegen, úgy 2 másodpercre . Kiderült, hogy amint összekötöm az FC TX3-at a VTX TX portjával, akkor jön be ez a hiba.
Valami ötletetek??? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Plasticbomb #6977 üzenetére
Nagyon úgy tűnik.
A darabszámból tippeltem, hogy jó lesz. Az tíz amperes ESC, és háromszor van több MOSFET a 30A ESC ben. Asztalon jó volt. Remélem majd levegőben is ezt hozza. De az majd valamikor máskor derül ki. egyszerre indul mind a négy motor BF-ben. És kipörgetve is jónak látszott.
A belevésett jelek azonosak. -
Plasticbomb
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #6976 üzenetére
Egyezo mosfetek vannak a ket cuccban?
GRAT!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Plasticbomb #6975 üzenetére
Közben megjavítottam az ESC-t
A kis eachine Lizard95 ESC -ből kiszedtem a két hibás MOSFET helyére a benne lévőkből kettőt.
Számításaim helytállóak voltak. Így lesz tartalék ESC -
Plasticbomb
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #6974 üzenetére
10€/motor az olcsó...
Az új gépedbe is 4in1 esct vettél? Én híve vagyok a régi 1 motor= 1 esc felállásnak, ha beüt a baj, kevesebb gond kicserélni egy esct, mint mind a 4et egy 4in1 verzió esetén. Nem emlékszem tisztán már, de azt hiszem painless360 volt hasonló véleményen, hogy jó meg helytakarékos egy 4in1 esc, de mi van, ha az egyik kimeneten gond van? Gyak cserélni kell mind a négyet egy helyett.
(Az más tészta, hogy nekem gyak mind a négy esc kuka, ott én voltam balfasz, elsőre nyugodtan vehettem volna emax bulleteket vagy wraith32 50a méretben...)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Plasticbomb #6973 üzenetére
Ami a gondom, hogy nem is olcsó az ESC bele, és variálni sem nagyon lehet, mert szeretem, hogy le tudom zárni az oldalát a gépnek, így akármilyen ESC nem megy ám bele! Ez meg 11500. A Holybro, amit az új gépbe vettem 16ezer. Szóval van közöttük 4500Ft?! Szerintem nagyon nem olcsó (sajnos) így ez után sem óhajtok tartalékot venni belőle
Ezért így inkább veszek karra szerelhető ESC-t, és eldurrant részleget így korrigálom.
Aztán meg, ha lesz türelmem megnézem mit csinál, ha lecserélem más ESC MOSFET -re. Lehetséges az is megoldja a problémát. Főként, hogy ezt a gépet arra fogom tartani, hogy netán az újjal történik valami elő tudjak húzni egy másik működő gépet. Vagy csinálok trikoptertAbba még jó ez az ESC
-
Plasticbomb
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #6972 üzenetére
Nem mintha tul sok tanacsot adtam volna...
De, gyakorlatilag ez az alap, foleg, ha olcso cuccokbol epitesz, mindenbol kettot... (Szal vegso soron igy is, ugy is elkoltod azt a penzt.
)
Egyebkent ne aggodj, nekem is hasonko gondom volt a naggyal, illetve van is. Sokaig nem ertettem, miert dobja el magat a gep, aztan leesett, igaz nekem 4 darab esc volt normal, de olcsobat vettem.. De az olcsobbnak valahogy szarabb a forrasztasa (ezt akkor nem tudtam), szal amikor a gepet kicsit is meg akartam roptetni (s olyankor ugye egybol nyelgazt neki...) minden elso alkalom utan egybol csinalta. Mindegy, hany esct csereltem alatta. Tudni kell, hogy a gep, amit epitettem, nem kis konnyu gep, nem racingre epitettem. 3 agu 5 incs propok, emax rs2205 motorok (?2700 KV?) 2200 mah 4s 90c akksi, szal probaltam anno ugy epiteni, hogy lehetoleg minden alkatresz passzoljon. Igy valasztottam ESCt is, de ott egy kicsit olcsobbat neztem. Jonak tunt. Par ilyen alkalom utan rajottem (ez kb egy 3 honapos idotartam), hogy azert nem megy a gep, mert elenged a forrasztas az escn s igy eldobalja a condikat, de ezt csak akkor latod, ha leszeded a tubeot rola... ugyanis akkor helybol ki is esik az osszes kondi. Mas kerdes, hogy ez ebben az esetben pont azert jott elo, mert mindent probaltam azonos teljesitmeny szinten osszerakni, s ezek a motorok ebben a felallasban tudnak am enni. 37-42 A kozott volt a csucs. Az ESCken elvileg 35 A allando 45 pillanatnyi terhelhetosege van, de a gep a 33At mindig fel tudta venni, kb alapjarat...XD
Szal ez volt, legutoljara valamikor marciusban volt a kezemben, aztan koltoztem, stb,mar keresztet vetettem ra, mire msot egy hete visszakerult hozzam. Szal visszatert, hogy kijavitsam. Kar, hogy nem a nyaron tert vissza, ahova koltoztem rengeteg jo spot volna repkedni, (Hollandiaban a RANDSTAD regioban egyedulallo hely ez..
) de jelenleg nem repkepes a dog, at kell neznem, kell venem uj, jominosegu escket, sofwaret frissiteni, utana olvasni, mit tud mar, mit nem, stb.
Sajnos a BabyHawkom is ugyanezt az utat jarta, most kerult vissza hozzam, az is, szerencsere annak nem voltak ilyen bajai, de szerintem szet kell majd szednem, atnezni az alkatreszeket, mi milyen allapotban van. Kb 3 het mulva lesz is ra idom...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Plasticbomb #6971 üzenetére
Azt már tegnap előtt megtettem, csak gondoltam elég lett volna egy ilyen megoldással is próbálkozzak, mert így olcsóbb, és nem termelek annyi elektronikai szemetet
Igen, jó, ha van tartalék! Kis gépeimhez mindenből van bőven, de a nagyhoz azért kicsit macerásabb mindenből betartalékolni. Eddig azért nem tettem meg, mert képlékeny volt eddig számomra a nagy gép létjogosultsága. Majd egy évig elő sem vettem, mert féltem és féltettem az embereket. Most találtam alkalmas helyet, és azért is vettem elő. Azonban azzal is tisztában voltam, hogy, ha megtetszik a nagy gép nem biztos, hogy ez a setup szolgálja ki ilyen vágyaim. Mondjuk motorokból már az elején betartalékoltam, így az új gépben a Holybro elektronika mellé szerintem azt fogom belerakni (Eachine X220s 2206 2300kv) Nekem nincs gondom a motorokkal, pedig kaptam eleget, mivel ezzel a géppel kezdtem bele. És volt zuhanásom (több is) és elijesztett. Aztán kiderült sok azért volt, mert valami jelzavaró tákolmány sugároz azon a helyen. Mások is rendre bajba kerültek ott.
Szóval már berendeltem egy másik ilyen 4in1 ESC-t ebbe a majd másodlagos gépbe.
Nagyon szépen köszönöm, hogy elláttál tanácsokkal! Én már ennek is nagyon tudok örülni! -
Plasticbomb
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #6970 üzenetére
Mi lenne, ha vennél még egy ilyet, egyrészt kellene legyen tartalék, másrészt ilyenkor tudsz tesztelni vele.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #6969 üzenetére
Arra gondoltam a hibás ESC-t leválasztom, vagyis kiteszek karra egy szintén 30A ESC-t.
Ami benne van az egy DSHOT600 4in1 BLHeli_S 2-5S ESC.
Mire figyeljek ESC választásakor? Gondolom Elég, ha BLHeli_S 30A 22-5S. De van valami lényegesebb paraméter? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Plasticbomb #6968 üzenetére
Valójában elektronika nem sérülhetett, mert zárt (Eachine X220s) és egy kar meghajlott, de nem szakadt az sem. 4in1 ESC,tehát levágni nem kell semmit. Átnéztem alaposan, és leszakadt alkatrésze nincs az ESC-nek.
Felpörgéskor (kb 50% ig engedi) kézzel megfogom, és elég könnyen leáll az a motor, majd újraindul az ESC, -
Plasticbomb
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #6967 üzenetére
Csereld az ESC-t. Vagy, ha gondolod, ellenorizd le, hogy a capacitorok a helyukon vannak-e meg, pl csak vagd le a tubeot rola, s ha potyog valami, akkor tudni fogod, hogy az kuka (vagy, ha eleg ugyes vagy, s ertesz hozza, vissza forraszthatod oket, de akkor is kerdeses marad, hogy meg mi serult meg abban az utkozesben).
-
AMDaZERG_1
senior tag
Múltkor volt egy ütközésem, kart is kellett cseréljek. Ma elmentem reptetni, de nem indult az egyes motor. Remegett (nem félelemtől
) és nem pörgött fel. BF alól adagolva a fordulatot elindul, de aztán kicsit magasabb fordulatnál leáll és újra indul az ESC (4in1).
FW cserélhető is rajta. Mi lehet a gond? Lecseréltem már az FC-ESC közötti vezetéket is. Másik (új) motort is ráraktam. Semmi változás.
És melegszik a motor -
Rasta5505
újonc
Nagyon sokan a felhúzó ellenálást okolják, megpróbálok azokkal variálni.
-
fape
senior tag
válasz
Rasta5505 #6963 üzenetére
Biztos, hogy inav? Nem találtam arról semmit, hogy lenne resource remap, sőt csak arról h nem is lesz.
A mag_hardware=IST8310 és i2c_speed=100KHZ kombót már próbáltad?
diff-el kérd el mi változott, majd nyomj egy default-ot, uart3-ra az iránytű és először a mag_hardware, próba aztán i2c_speed és próba.Drónhoz vagy repcsihez akarod használni? (repcsihez nem kötelező iránytű)
-
Rasta5505
újonc
Resource Remapping megy
És a set mag_hardware = auto - ra kapok i2c hibát (215), de nem állít be semmit. Sajnos nincs rajta iránytű... elcsesztem rendeléskor.
Jó ideje küzdök ezzel. Lassan feladom. -
fape
senior tag
válasz
Rasta5505 #6961 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy nem kell a resource remap (sőt ha jól tudom inav-ban nincs is)
Az inav doksi se segít. (legalább tudjuk h a ledről tudnak már)A boardon nincs iránytű ugye? Esetleg set mag_hardware = auto és a resouce remap törlése/gyári állapota megérhet egy próbál.
-
Rasta5505
újonc
Próbáltam szemmel látható külömbségeket keresni a panelon az eredetihez képest, nem találtam. Kérdés melyik az eredeti.... Volt egy (másolat) CF F3 vezérlőm ott abból látszik hogy a i2c sebesseg 200khz nél nagyobb volt akkor lefagyott.
CLI ben ezekkel konfigoltam a lábakat. Elvileg át is írta.
resource SERIAL_TX 3 NONE
resource SERIAL_RX 3 NONE
resource I2C_SCL 2 B10
resource I2C_SDA 2 B11
Ha tényleg a B10-B11 az a bizonyos láb...
Ami érdekes INAV ban (2.0) Hogy a ledszalagot sem kezeli, még Cleanfligh-ban tökéletesen működik de a Mag ott sem látható. -
fape
senior tag
válasz
Rasta5505 #6959 üzenetére
Omnibus (f4)ból elég sok klón volt és szerencsére ahány copy annyi fajta lett :S
Tx3/rx3 helyére raktad? A lábakat configoltad mit jelent? Ha jól rémlik nincs resource remap inavban. -
Rasta5505
újonc
Üdv az uraknak!
Egy kis segítség kellene egy Omnibus F7 V2 laphoz.
Egy IST 8310 iránytűt szeretnék I2C-n rá erőltetni de sehogy nem akar össze jönni.
Lábakat konfigoltam b10 scl b11 sda. Felhúzni is próbáltam, sok dolgon túl vagyok de semmi.
Valakinek van ebben tapasztalata? -
vestaxxx1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #6955 üzenetére
Megoldódott a probléma!
A chrome-os bf.-el volt a baj. Telepítettel már működik.
Köszi a segítséget!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
vestaxxx1 #6954 üzenetére
Akkor boot gomb nem nyomkod, driver fixer elfelejt, az a bootloaderhez kell h flasheld:
STM32 Virtual COM Port Driver-t ebben kikeresed, regisztrálsz és letöltöd.Ha kezdő vagy, akkor ezt is átolvashatod. Cleanflight / Betaflight / iNAV ebben egykutya.
Ha majd jobban fog menni és pl. GPS-t akarsz csatlakoztatni auto rescue-hoz, csak akkor rakjál fel újabb BF-et, mert az alap NAGYON jó, PID, dynamic filter, minden fasza. Mivel DSHOT van fent, így kalibrálni se kell az ESC-eket.
-
vestaxxx1
csendes tag
válasz
Teréz Atya #6953 üzenetére
Arra keresek megoldást, hogy tudnám csatlakoztatni a bf.-hez. ("no configuration received within 10 seconds communication failed") Mit csinálhatnék máshogy, hogy sikerüljön?
Most megpróbáltam egy másik laptopon:
Itt simán lefutott a driver fixer. Viszont bf. még így sem megy. Az eszközkezelőbe a porton így utólag beállítottam a bit/másodpercet 115200-ra sajnos ez sem segített.Bármilyen ötletenek, tanácsnak örülnék.
-
vestaxxx1
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szüksége, sehogy nem tudom csatlakoztatni a bf-hez a droneom. ( Hozzá teszem, hogy nagyon kezdő vagyok ez lenne az első drone-om emax hawk 5. Teljesen új a készülék.)0.A zadig programmal sikeresen telepítettem a WinUSB (v6.1.7600.16385).
1.Próbáltam az ImpulseRC_Driver_Fixer-t is. De kb félúton mindig errort írt ki.
2.Próbáltam volna a Flash loader Demonstrator Gui-t. (L:/dl/upc/2018-08/17/634384_mstoaxvxvzkfx3rd_flash.png) Mindig ezt írja ki (/L) hogy ellenőrizzem a boot mode konfigurációt. és a flash protection statust. Reseteljem az eszkőzt és próbáljam újra.
3.Próbálkoztam e- videó mentén is. Több drivert letöltöttem, telepítettem.
( CP210x_Windows_Drivers_with_Serial_Enumeration.zip ; stsw-mcu005. ; STM32-VirtualCOM-Dvr-64bit.exe )
Az eszközkezelőben az stm32 bootloder illesztőprogrm fájlt szeretném megváltoztatni a CP210x USB to UART Bridge VCP Drivers- re de sehol nem találom azt az illesztőprogramot. Illetve amit találok itt az 4 db stm32 bootloader file. Amiket mind próbáltam és nem működnek. :/ -
Plasticbomb
addikt
válasz
maxika2004 #6949 üzenetére
A wifi modulnak kell egy antenna. Akar csak a pcb-n egy "vezetek vonal" antenna, de kell neki.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
maxika2004 #6949 üzenetére
-
maxika2004
őstag
válasz
Plasticbomb #6948 üzenetére
oszt melyik lehet a wifi modul... van ott sok apro kütyü... annyira nem értünk hozzá.... ha lefényképezem, tudnál segiteni?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
maxika2004 #6947 üzenetére
A testver topik relevansabbb, de: Szedd szet, es nyomozd ki, hogy van a wifi modul beepitve a gepbe, majd keress ra, hogy talalsz-e olyan wifi modult pl banggoodon, amivel kb csereszabatos. Gondolok meretre, kommunikacios protokoll a vezerlo fele, stb parameterekre.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Ja vitás ügyben kérnék segitséget:
Egy ilyen drónunk van:JJRC-H53W-Shadow-WiFi-FPV
[link]a gond az hogy mivel csak telefonról lehet irányitani, wifin keresztül,
és egyik napról a másikra, a telefon nem találja a drón wifi jelét...
több telcsivel is próbáltuk, de gondolom a drón ezen része halhatott meg,
kérdésem hogy lehet ezzel valamit kezdeni szerintetek, vagy kuka ? -
atus72
őstag
Jövőhéten majd veszek smd diódát, amúgy megy a dolog, a pc is látja de csak nyilván akkor ha az akku rá van dugva, valószínűleg az usb -> vdo ág megszakadt, összeteszem a kezem hogy nagyobb baja nem lett és
tudom folytatni az ismerkedést és a konfigurálást, amivel egész jól haladok, telemetria is megy a gps is megy, még rgb led-et kell kipróbálnom. Baromira élvezem a dolgot bár még egy percet nem repültem -
atus72
őstag
válasz
Teréz Atya #6941 üzenetére
Na megoldodott a dolog, a diódákat egyelőre hagytam, ha akkuról megy akkor a pc látja és tudom kezelni.
Majd beszerzek diódát és kicserélem, ahogy írod oda kell figyelni mert ezekszerint pár dolog fordítva van a rajzon, köszi.
A probléma a portkiosztás volt, át kell néznem az egészet mert totál faszság van a resource listában.
Mindenesetre most ezzel a konfiggal megy a telemetria:tlm_inverted = OFF
tlm_halfduplex = ONresource SERIAL_TX 11 A08
így a j6 csatlakozón ahova eredetileg a PWM6 volt rádugva az X8R SmartPortját szépen megy a telemetria.
-
Sz4bolcs
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi 4k drone-nál hogy működik a return to home funkció? Azon a magasságon hajtja végre a visszatérést, amin megkapja az utasítást?
Illetve nagyon kevés a találat erre a drónra a topicban, ez minek tudható be?
Kezdő drónnak szeretnék majd venni egy ilyet, annyi pénzért, amit szánok rá, nem találok rá alternatívát. -
fape
senior tag
Én már annak is örülök, ha leírás van h melyik pad micsoda. Kapcsolási rajzot még nem találtam, de elég sokat kutattam már az OMNIBUS F4 Pro V2 után. Az lesz majd megy majd repcsiben. De pont a sbus/smartport mizéria miatt FPORT lesz majd.
Ha életre kell akkor ezek próbáld még meg:set tlm_halfduplex = on
set tlm_inverted = off -
fape
senior tag
Próbáld meg tlm_inverted = OFF-fal. Bárgyú az elnevezés. Mert itt az inverted = ON azt jelenti, hogy a sima smartport protokollhoz képest, legyen invertálva a jel. (ami mellesleg magában már inverterva van)
Szal az on állásban arra számít a FC, hogy az eleve invertált jel még egyszer "invertálva" jön (jó kis dupla tagadás) azaz, hogy a végső jel nem lesz invertálva. -
atus72
őstag
Omnibus F4 V2 PRO, Beta 3.2.0 van rajta
Frsky X8R vevő
Taranis QX7Smartporton szeretnék telemetriát de nem igazán sikerül.
Ezt találtam ki:
- PWM 5-t leveszem (C08) mert ez elvileg pin-re ki van hozva
- helyére SERIAL 11-t (softserial 1) teszek
- telemetriat invertálom# resource
resource BEEPER 1 B04
resource MOTOR 1 B00
resource MOTOR 2 B01
resource MOTOR 3 A03
resource MOTOR 4 A02
resource MOTOR 6 A08
resource PPM 1 B08
resource PWM 1 B08
resource PWM 2 B09
resource PWM 3 C06
resource PWM 4 C07
resource PWM 6 C09
resource LED_STRIP 1 B06
resource SERIAL_TX 1 A09
resource SERIAL_TX 3 B10
resource SERIAL_TX 6 C06
resource SERIAL_TX 11 C08
resource SERIAL_RX 1 A10
resource SERIAL_RX 3 B11
resource SERIAL_RX 6 C07
resource INVERTER 3 C09
resource INVERTER 6 C08
resource LED 1 B05
resource SPI_SCK 1 A05
resource SPI_SCK 2 B13
resource SPI_SCK 3 C10
resource SPI_MISO 1 A06
resource SPI_MISO 2 B14
resource SPI_MISO 3 C11
resource SPI_MOSI 1 A07
resource SPI_MOSI 2 B15
resource SPI_MOSI 3 C12
resource ESCSERIAL 1 B08
resource ADC_BATT 1 C02
resource ADC_RSSI 1 A00
resource ADC_CURR 1 C01
resource BARO_CS 1 B03# set tlm_inverted
tlm_inverted = ON
Allowed values: OFF, ONMi lehet a gond, miért nem megy? A távirányítón azonkívül hogy sensor discoveryt nyomok kell még valamit állítani?
köszi -
darealkilla
aktív tag
válasz
Peaceliker #6933 üzenetére
Mediumhigh a másikon, majd ha nem esik, akkor megyek így egyet vele.
-
Peaceliker
addikt
válasz
darealkilla #6932 üzenetére
Másikon mi? Nézd össze
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Teréz Atya #6931 üzenetére
Medium volt, átraktam mediumhigh-ra. De nem hiszem, hogy ez fogott vissza 30 ampert.
Demag Low
Startup power 0,50
Temperature protection 140c
Low RPM power protection On
Brake on stop OnDSHOT 600-on megy.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
darealkilla #6930 üzenetére
Akkor timingot még nézz. JC-nek volt ez a PID tuningolós szériája, ahol mindenről beszélt csak a PID tuningról nem. No, abban volt a timing az egyik értéknél, hogy lehet spórolós meg agresszív. Vagy az már a blheli_32-nél volt? Nemtom, régen láttam.
Blheli_32-nél volt. -
darealkilla
aktív tag
válasz
Teréz Atya #6929 üzenetére
Szerintem tud, de határozottan érezhetően nem ment úgy a gép a 2207 2700kv mocikkal mint a másik konfig ugyan ezzel a mocikkal.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
darealkilla #6928 üzenetére
Az ESC tud 90A fölött mérni? Gondolom az ESC-en van a sönt.
Ha van hővédelem, akkor simán visszaveheti magát az ESC, sőt van alsó fesz limit is. Minkettő alapban ki van kapsolva BLHELI-ben. De lehet, hogyha bekapcsol a hőlimit, én lehet h már nem bactatnám magasabb árammal.
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Peaceliker #6927 üzenetére
nincs áramlimit, sima BLHELI_S van rajta (16.7), timing-ot este megnézem, de szerintem a default mid-high-on van
-
Peaceliker
addikt
válasz
darealkilla #6926 üzenetére
32bit es? Nincs current limiter bekapcsolva?
Amúgy hallottam már olyat hogy x szabival jól ment a gép másokkal meg nem.
Esetleg timing ilyesmi beállítás nem más? -
darealkilla
aktív tag
Képzeljétek el, van egy racerstar F4S all-in-one cuccom, eddig jónak is tűnt. BH 2205 2700kv mocikkal használtam, 300g-os gépen, ment megyegetett, de nem tűnt olyan jónak, 90A fölé sose ment az áram, én ezt betudtam a könnyű gépnek, meg a motorok gyengeségének.
Aztán ráraktam egy másik gépről a BH 2207 2700kv mocikat, amik ott 5040x3 propikkal 120A körül esznek, de megy is rendesen. Hát itt nem igazán ment, az áramfelvétel is megállt 90A körül.
Laborban kalibrált multiméterrel kalibrálok minden current sensor-t, szóval nem az a baj, hogy rosszul mérek.
Túlmelegszik és leszabályozza magát? (ha van benne szenzor...) -
Peaceliker
addikt
válasz
darealkilla #6924 üzenetére
Akkor lehet bele nyúltál egy szarul sikerült batch be
-
darealkilla
aktív tag
válasz
Peaceliker #6923 üzenetére
Repülés után 14,75-14,85V -ot mérek (laborban kalibrált multiméterrel) az akkukon, szerintem még az 1400mAh-t se veszem ki belőlük, a töltő kicsit kevesebbet mond a töltéskor (1350 körül), de én inkább az FC-nek hiszek, azt hozzá tudtam igazítani a pontos műszerhez, míg a töltőn csak a fesz mérést lehet kalibrálni, az áram méréshez nem lehet nyúlni.
Van tavalyi tattu, ami még most is 10 mOhm alatti cellékkal van, az idei 12-ből is ezen a 4-en kívül a többi akku 7-9 mOhm-os cellékal tartja magát, a döglöttek meg 25-50 mOhm között járnak (puffadnak). -
Peaceliker
addikt
válasz
darealkilla #6922 üzenetére
Minél nagyobb a C annál kisebb az élettartam, legalábbis úgy halottam. Próbáld meg hogy kevesebbet veszel ki belőlük (ez amúgy nem kímélős üzem, hogy ennyi megy vissza) meg töltsd kevesebb árammal. Te jó sokat repulsz, hamar kiderül hogy ezek az akku kímélő ősi technikák tényleg működnek e
-
darealkilla
aktív tag
Valakinek tapasztalata Tattu 75C kontra 95C (R-Line) közötti különbségről?
Az idén vásárolt 1550mAh 4S 75C tattu-kból már 4 akkuban meghalt 1-1 cella (majd összeszerelek belőlük 2 jó akkut), pedig 1400mAh-nál leszállok velük, nincs túlmerítés, max 2C a töltés, olyan 50 ciklus ment beléjük idén (szinte minden nap repülök). 85-100A között vannak a max áramfelvételeim (kalibrált szenzor), 300-320g + akku gépekkel, 2205 2300kv és 2306 2450kv mocikkal, 5040x3 és 5042x3 propikkal.
Persze nyomom nekik, 2,5 - 3,5 perc egy akku.
Ez így van rendjén? Vegyek 95C-t? Azok válogatottabb cellák? -
Tibusz00
tag
válasz
Teréz Atya #6919 üzenetére
Teljes a siker!
Túrva a netet találtam ezt a leírást.
És tényleg!!!
Elsőre kapcsolódott, flashelt, műxik!
Mondjuk még kérdéses hogy ha beépítem armolni is fog-e. Mert az volt az alap hiba. De az már egy másik történet.Még egyszer köszi mindenkinek a sok tanácsot!
-
fape
senior tag
válasz
darealkilla #6918 üzenetére
Mindkettőt lehet vezérelni. Ami megy osb-n annak mennie kell lua-ból is. Igazából az fc-nek teljesen mindegy osd-ről/stickekről kapja az utasítást, vagy msp-m keresztül pl lua vagy configuratorból kapja. A lényeg az fc és a vtx között van.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Tibusz00 #6916 üzenetére
Legrosszabb esetben megnézed az STM32F303 dokuját, hogy melyik pinekre kéne rakni az ST-linkert. Aztán biztos lesz a lapon pár nem használt tesztpad, kiméred a procilábakról, melyik hova megy és utána felforrasztod az ST-linker vezetékeit.
Azért gondolom h vannak tesztpadok, mert amit én láttam TV gyártásnál, ott először az MCU-t felforrsztották a PCB-re, utána kapta meg a mikrokódot az alaplap padjein keresztül, végül pedig erre ment a végleges firmware, már USB-n. -
darealkilla
aktív tag
Taranis-ról LUA script-tel csak az IRC Tramp protokollos VTX-eket lehet vezérelni, vagy a smart audio VTX-eket is? Utána néztem, de nem tiszta sehol, csak az van, hogy OSD-n megy a smart audio-s cucc, de én a távon akarom nyomkodni azt is.
-
kriszbon
őstag
válasz
Tibusz00 #6913 üzenetére
Másik USB kábel, másik porton próbálkozva esetleg(volt már ilyen gondom is).
Ha meg látja a portot a BF miért nem próbálod meg Flash-elni?
Esetleg ne a legnagyobb a baudraten hanem a legkisebben, és ne a legújabbat, hanem valami régebbit.
Utóbbi időben mindig azon csinálom, lassú de legalább megcsinálja ezeknél a hamisítványoknál.
Persze néha csak a többszöri rádugás, vagy próba után, és sokszor kell várni kis időt mielőtt csinálsz valamit is, vagy újra próbálkozol.
Hogy ezek a dolgok miért vannak arról fogalmam sincs, de sokszor megszívatnak ezek a vackok.(#6910) Tibusz00:
Boot pin rövidre zárás után sem?
Van hogy hogy többször is próbálkoznom kellett, hol így hol úgy, és egyszer csak jó lett, de még a programot is újra kellett indítanom minden alkalommal, mert amúgy az istenért sem akarta.Ja igen, lehet configurátorból sem ártana másikakkal is próbálkozni.
-
Tibusz00
tag
válasz
Teréz Atya #6912 üzenetére
Nem VCP-s
Olvasom a blogod. Sok hasznosat találtam rajta. Nagyon várom a mostani Flysky cikked következő részét.
-
Tibusz00
tag
válasz
Peaceliker #6911 üzenetére
Elindítom a ImpulseRC-t de az FC keresésen nem jut tovább.
Én csinálok valamit rosszul???
Máshogy próbálkoztam: Feldugtam egy FTDI adapterrel. A változás annyi, hogy az FC-n a kék led világít, az eszközkezelőben COM19en hiba nélkül látja. A Betaflight is lát COM19-et de nem tud csatlakozni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Tibusz00 #6910 üzenetére
VCP-s vagy nem VCP-s az FC? Ha VCP-s, fent van a DFU driver, le is van cserélve? DFU-ról itt írtam.
-
kriszbon
őstag
válasz
Tibusz00 #6907 üzenetére
Szia!
Sajnos én túlzottan nem értek hozzá, de mikor az enyémek nem akartak menni mert csak újraindulgattak, akkor [ezzel] tudtam lelket verni beléjük.
Előtte letöltöttem a megfelelő Firmware verziót, hogy be tudjam tallózni neki.
Lehet a Boot gomb is kell hozzá, de volt hogy nem kellett, és néha többszöri kísérletre sikerült csak. -
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Egy [HGLRC F3 V4] felélesztéséhez szeretnék tanácsot kérni. Ha egyáltalán lehetséges.... A történet úgy kezdődött, hogy az addig jól működő kopter egyszer csak nem armolt be. PC-re feldugva CLI-ben a statusban nem látszott semmi ami tiltaná az armot. Pár le-fel csatlakozás után már nem tudott a Betaflight kapcsolódni hozzá. Csak egy COM portra dugott eszköz látszott az eszközkezelőben.
Viszont a telefonomon az EZ Gui tudott csatlakozni az FC-hez. Gondoltam újra flashelem a Drone Flash progival. Felismerte a program az FC-t, kiválasztottam a megfelelő legfrissebb firmwaret. És itt követtem el a hibát. Mivel az ingyenes Drone Flash a két legutóbbi verziót nem engedi flashelni ezt szóvá is tette.Én kiválasztottam egy régebbit, de nem vettem észre , hogy az FC típusa is a lista legelső elemére ugrott vissza. Így rossz firmwaret flasheltem fel. Azóta nézegettem videokat, hogyan lehetne életre kelteni. Az ST Linker tűnik megoldásnak. De az FC-n nem találok olyan pontokat amire fel lehetne forrasztani az ST Linkerhez szükséges vezetékeket. Ebbe tudtok nekem segíteni? Hová kellene forrasztani a vezetékeket? -
varadigabor
senior tag
válasz
Teréz Atya #6904 üzenetére
Hawkeye firefly micro van rá szigszalagozva HD kamerànak
amúgy angleben vagy horizonban szoktam vele felszàllni utána át rakom manuàlba ha élnem felejtem
kriszbon: én quaddal nem merem ,enyémeken nincs RTH
annyira meg kavart , mert ahogy emelkedtem nem láttam csak az eget és át került a gép az út túl oldalára... Azt se tudtam honnan indultam... Pedig a kis nyíl mutatta hogy merre menjek..de valahogy nem hittem neki.. kicsit be is paràztam
RTH hozta haza.
-
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #6903 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
varadigabor #6903 üzenetére
Milyen kamerát használsz? Stabban tolod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
- Hegesztés topic
- Synology NAS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- általános iskolai rendszergazda
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMSI H110M i5 6600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RX 470 4GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest