Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #3380 üzenetére
Na, ismerős ezzel a progivel fel tudta éleszteni...ha pár órával előbb segítesz ki... pont elküldtem neki mire írtad
De nagyon szépen köszönöm az infótAmúgy én gépem sztem már driver ügyileg szét lett trancsírozva így sztem rakok fel egy virtual wint...xp t vagy w7 et tegyek fel sztetek? lehet hülyén hangzik xp, de ott nincs az hogy okoskodik és felrak olyan drávert amivel megszivat
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #3389 üzenetére
Van egy félholt laptopom, arra úgyis megy majd xp, főleg hogy usb s dvr miatököm leginkább azon megy majd csak ahogy olvastam
(#3390) Teréz Atya
Az a durva hgy minden a témába vágó dirver volt fent minden kombóban És sehogy nem ment a flash...persze már tudom, hogy azzal a nyomorult programmal kellett vna először megerőszakolni, amit kriszbon kolléga is linkelt...anélkül semmivel nem volt hajlandó flashelődni
Nade akkor mivan, ha jön most egy másik fajta fc is amihez meg az stm cucc kell majd...win van olyan inteligens hogy külön kezeli őket vagy állandóan drivert kell majd cserélnem? mert úgy vettem észre ez az stm32 meg cp2104 chip nem barátok legalábbis driver ügyileg tuti nem[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
tupacamaru
veterán
válasz kriszbon #3532 üzenetére
Az I2C portra több eszköz is köthető, de csak akkor fog működni a barométer modul, ha a repvezérlőn nincs már egy. Milyen modulod van egyébként? A táp és az adat vezetékeket jól kötötted be, és a polaritás is jó? Semmit nem kell beállítani, ha mindent jól csináltál, és a modul is jó, akkor működnie kell. Az portnak automatikusan fel kell ismerni a rá kötött eszközöket.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3534 üzenetére
1.8V to 3.6V Supply Voltage - lehet megsutotted.
Mindenesetre a 3.3V-os kimenetre kosd ra.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3540 üzenetére
baro_hardware 0 = Default, use whatever mag hardware is defined for your board type ; 1 = None, 2 = BMP085, 3 = MS5611, 4 = BMP280 0 4 0 Master UINT8
Mobilrol ez telik.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
tupacamaru
veterán
válasz kriszbon #3544 üzenetére
Akkor nem jó valami. Nekem például a led parancs nincs benne az iNAV-ban, és szerintem ezért nem tudok LED-et konfigolni. Próbáltam már régebbi és újabb verziót is, de azzal sem megy. CLI-ben save parancscsal menteni kell az exit előtt.
Ezt az U-Center-es GPS configot vágja valaki? A GPS hogy tartja meg a beállításokat? Mert hiába állítom be, ha pár napig nem használom, akkor elfelejt mindent, és a következő összekötésnél alapról indul.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3549 üzenetére
No, a GPS, ha jol tudom autoconfigos iNAV es CF alatt. Magyaran, ha megfelelo sebessegre van allitva, akkor a vezerlonek maganak kene beloni a gps-nek az elvart beallitasokat. Ha bug van, plz jelezzetek a cf fejlesztojenek az RCG forumon h miafa van. Nema gyereknek az anyja sem erti, stb, stb...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3551 üzenetére
A gps-nel, ha van 3d lock, akkor par meteres biztonsaggal a magassagot is tudja a masina, ill. tarthatja.
Szoval rth eseten haza tud jonni, csak landolas lesz maceras a pontatlan magassag miatt, de onnan meg mar lehozod manualisan.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3580 üzenetére
Basszus tele a hócipőm ezzel a fosctaligával, átfirkáltam a Config.h alatt pár dolgot.
Majd MW OSD GUI jött, ismét összedugdoztam a madzagokat, meg is jelenít GPS dolgokat, de elfelejtettem visszaállítani NTSC-re, így felülre került akkujelzés+idő amiből alig látni valamit, meg ahogy észreveszem mintha kicsi lenne a kijelzőm a megjelenítéshez.
Most húzhatom megint szét hogy átállítsam, meg valamit kezdenem kellene azzal hogy minden ráférjen a kijelzőre.Egyébként a GPS Settings fül alatt mi az a 1- Map mode vagy még 0- Map mode lehet?
Ja meg túl vékonyak a számok alig látom őket, töltsek fel másik Fontkészletet?[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3583 üzenetére
Nekem is levag valamit a monitor, OSD-n ott van a GPS. Jobb oldalt font valaszd ki pl. az "F-15" HUD elrendezest. Az jol osszezsufolja. Nekem sajnos nem menti, de nembaj, van meg 3 OSD-m jatszani.
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3585 üzenetére
Most összeállítottam vastagabb Fontkészlettel, és összébb zsúfoltam, megint jöhet az összedugdosás hogy mit alkottam.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3598 üzenetére
Szerintem bezavar a GPS-nek valami. Nekem pl. a BT telemtriat el kellett pakolni hatulra, pedig 2-3 centire volt a GPS-tol, de teljesen lenullazta a muhuoldakat.
Amugy nem hiszem h lenne UART 1 es 2 kozott konfliktus. En a BT-t tolom 1-en, OSD 2-on, GPS 3-on es semmi baj nelkul megy. Ha jo messze van minden a GPS-tol, persze. Kezdek rajonni h miert teszik ki a GPS-t egy kulon kupolaba.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3608 üzenetére
Szerintem itt a hiba. Semmilyen GPS-t nem kell kapcsolni. Az az FCB dolga. Az OSD csak sima serial portrol kapja az adatokat.
-
fape
senior tag
válasz kriszbon #3611 üzenetére
Másra az a belső memóriájára vonatkozik. Azaz a beállításokra, fontokrak stb. Minden amit el kell menteni és újra előhozni áram "kimaradás" esetén. Ha bent hagyod a config.h-ban, akkor minden indulásnál töri a belső memóriát és configolhatod elölről állandóan.
Ha törölni akarod, akkor van erre egy külön "progi" a file/examples/eeprom/eeprom_clear alatt.
Rakd fel, kapcsold be (töröl mindent) majd rakd rá a osd-t külön (az eemprom_clear nélkül a config.h-ban)[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
duc
aktív tag
válasz kriszbon #3608 üzenetére
Várjál, én emlékeim szerint azt írtam, hogy az osd-t átkötöttem az UART2-re mert mint kiderült a boardon jelölt GPS csatlakozási pont ide van kötve. De nem használok GPS-t szóval az UART2-t tudom másra használni. Az osd összeveszik az usb kommunikációval, mert mindkettő UART1-re van kötve a panelen nálam ezért kellett neki külön port.
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3611 üzenetére
Sajnos nálam az a verzió egyáltalán nem akar menni amit zsolesz ír az oldalon.
Megpróbáltam hogy nincs kivéve a jelölés az UBLOX GPS elől, azt állítottam csak amit zsolesz írt és feltöltöttem rá.
Raktam fel fontkészletet is, és az ég világon semmit nem jelenít meg ami a GPS-el kapcsolatos.
Csak valami akkujelzés van, Trhottle jelzés de nem ír értéket rá, meg időt jelez és kész.
Azt hiszem itt feladom, mert egyszerűen ez nem akar összejönni nekem, valamit nem jól csinálok.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3619 üzenetére
Rákötöttem egy másik GPS modult ugyan úgy nem mutat semmit(vagy is csak amit írtam), de most UART3 portra kötöttem próbának, jelenleg úgy sem használom a távvezérlőt.
Akkor gondolom Config.h alatt még is ki kell venni a jelölést az UBLOX GPS sor elől hogy aktív legyen.
Viszont előtte ugye úgy sem működött.
Kész végem van mint a botnak, már majd szétmegy a fejem a sok agyalástól meg bogarászástól a neten.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3620 üzenetére
Sajnos ezek továbbra sem kommunikálnak egymással, a GPS tudja/látja hogy hol van, de az OSD bacik kijelezni nekem.
A képen nem látszik, de bal felső sarokban villogó sat ikon=0 és ennyi, az időt feszt ampert kirakja még azt csókolom.
Azt nem tudom mi a fenét kezdjek vele, ez gondolom lehet FC gond, de akár CF is, mert ugye nekem nem is megy akármelyik Firmware verzióval.
Gondolkodom az iNAV-on, csak azt meg fel kellene rakni valahogy, és még az sem biztos hogy megoldja a gondot.
Máshova meg nem tudom kötni ezt a nyomorult GPS-t a PWM miatt, a Softserial-ra meg a led vezérlés van kötve, mert valahol ott lenne ha minden igaz(7-8).
A receivert (i6B) sem tudom felcserélni ami az Oze32 vezérlőhöz van, mert az meg nem támogatja a PWM-et.Én menten hasbarúgom magam, amiért belekaptam ilyesmibe.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3621 üzenetére
Ha forgatod a gepet akkor mozog az iranytu kijelzese vagy a muhorizont? Ha igen, akkor van kommunikacio az osd es fcb kozt, "csak" a gps-el valami nem megy.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #3627 üzenetére
Szerintem a Tesco-ban is arulnak kalapacsot.
De komolyra forditva a szot, kifogytam az otletekbol.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3629 üzenetére
Sziasztok ismét!
Egyébként jól elbeszélgetek itt magammal is, mindig tájékoztatom magam a fejleményekről.
Na szóval ismét túl vagyok egy "átmulatott" éjszakán, és ott tartok hogy sehol.
Este gondoltam egyet, és mondom magamnak, próbáljuk meg összehozni a MinimOSD-t az Oze32 vezérlővel(rossz jel már a többesszám).
Persze ez a tragacs még félig sincs készen, így elég bonyodalmas volt összeállítani vezetékeket megfelelő csatlakozókkal, na persze a színek sem stimmeltek(ott címkéztem), forrasztgattam, kamera sem volt meg VTX sem, de mint látható a képen átvezettem a másikról.Na szóval, ugye azon van alapból beépített OSD, de én letiltottam, kikapcsoltam CF alatt.
De bárhogyan is kötöztem a Minimet akkor sem adott más képet csak állót, meg hogy NO GPS+idő+akkufesz.
Elkezdtem kutakodni, hogy mit is tudhat a beépített OSD rajta, és [kiderült] hogy nagyon is sok mindent.
Azt hittem csak ilyen akkufeszt, Ampert, időt jelenít csak meg, ami nekem édes kevés a Runner után.
Annyit tud kb. megjeleníteni, mint a külön álló MinimOSD.Az egész éjszaka tartó bohóckodásom eredménye az lett, hogy most a kicsi gépen az OSD működik, mutatja is a GPS adatokat, megy a Magnetométer, tehát ahogy forgatom a gépet úgy mutatja az adatokat.
Mindent fel kellett tölteni rá, és konfigolni is, még jó hogy ennél megy ez az USB portról.
Barométert sajnos nem próbáltam még vele, mert már nagyon le kellett feküdnöm aludni, annyira fáradt voltam a sok olvasgatástól, kínlódástól.Ilyen adatokat raktam a kijelzőre, amiket rendesen mutat is:
Ezen meg az összekötözgetésem van hogy működjön minden a próbához, ami végül is nem sikerült, de azért lett eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3630 üzenetére
Sziasztok!
Másik topikban írtam az új CF configurátor megjelenéséről.
Éééés... igeeen.. végre nagy nehézségek árán [megszületett] az OSD kijelzésem, lehet ismét összepakolni a tragacsot, hogy végre ki tudjam majd próbálni.Persze szerintem lesz itt még gond bőven a későbbiekben is.
De azért most nagyon örülök ennek a sikernek is, ráadásul közben a kicsi gépé is rendbe lett téve.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #3633 üzenetére
Jaj én bunkó, a segítségeket meg elfelejtettem megköszönni mindenkinek, amit most utólag pótolok.
-
foka
aktív tag
válasz kriszbon #3673 üzenetére
Hét épp ez az, a menü működik, az adatok átmennek, meg is akarja jeleníteni őket, a számszerű értékek mind rendben vannak, a piktogramok a rosszak, mindenféle értelmezhetetlen jel (fél +, kapcsos és görbe zárójelek, pöttyök, pontok, és ebihal alakú pacák) jelennek meg az értékek előtt, valamint a műhorizont se egyenes vonalakból (vízszintes, függőleges és ferde) van kirakva, hanem ákombákomok egymás melletti sorozatából. Mint egy ideggyogyósoknak készült sorminta.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Fóka
-
fape
senior tag
válasz kriszbon #3687 üzenetére
Ha betápra rakod akkor oda inkább 1000uF low esr-t rakjál. Nekem is az van a littlebee mellé, kell is
Az egyes ESC-kre jó lehet a 470uF, de én inkább 330-t raknék (de az kb már mindegy).
Recursion Labs - Little Bee ESC Extreme Motor Noise Generation and Filtration Testing for FPVNem ezeket a drónokat keresik!
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #3680 üzenetére
Na, már kosárban vt a gép, 32 lett volna postával, de mégsem veszem meg. Erre sem megy fel 5 ös prop, ilyen motor volt falcon 180 on is, amit nem hajtottam meg, tapogatásra elég gagyinak tűnt...bár még így sem hangzik rosszul az ára, osd meg minden, de nehéz is eléggé...340g 4es prophoz szörnyen hangzik
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
kimista
aktív tag
válasz kriszbon #3715 üzenetére
ha rám hallgatsz (de úgy sem fogsz, ebbe a hibába mindenki belegfut, én is), nem erőlteted a self level módokat. a runneren is válts acrora, ha sokáig repülsz angleban, berögzül és nehéz lesz váltani acrora (de igen, fogsz váltani, mert szükségszerű).
a táv értékenységére pedig a rate-expo értékekkel tudsz reagálni.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kimista
aktív tag
válasz kriszbon #3718 üzenetére
ugyanúgy, mint másikkal. throttlet felnyomod
ha parázol, akkor rocket start (max gáz aztán fél másodperc mulva viszsa le, lebegésre
acroban mindig driftelni fog, tehát a stickekkel folyamatosan játszanod kell, nincs olyan h nem nyulsz hozzá és megáll egyenesen.
igazából csak ismétlem magam, sok ember azt hiszi, hogy a táv stickjei egy kapcsoló, két állással, középállás meg max állás. más fokozatot nem ismernek.Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Peaceliker
addikt
válasz kriszbon #3745 üzenetére
nekem 1-2 repülés után, egyik asztalon összedugáskor füstölt el egyik esc... csak úgy, semmi zárlat, semmi indok
más:
BG n megint van akció ha valaki olyasmi késztetést érez, hogy ilyen RTF, ARF "vackokat" vásároljon össze mint én. Én berendeltem egy E180 Tilt rotort."Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Fimi drónok
● Drón topik
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest