Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz Gaben92 #6619 üzenetére
attól függően mennyire erős a nas-od (vagy másé), ha van valami ami futtatható dockerben akkor ott kell futtatni egy UI nélküli light linuxban és megoldódik az összes ilyen appcenteres vacakolás.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
szabferi
tag
válasz Gaben92 #6641 üzenetére
Add Folders opcióval bebrowseoltam a könyvtárat (ott a panelon látom is az MKV fájlokat), de ezután végig azt irja hogy "There are no items in the library".
Próbáltam "scan library files", "refresh all metadata", "analyze" opciókat, sehol semmi.... a web UIon is üresnek mutatja....
Szerk: Ok megvan, a library advanced opciójában a scanner "Plex movie scanner" volt defaultból, átraktam "Plex Video Files"-re és igy már döfi. Roppant intuitív[ Szerkesztve ]
-
szabferi
tag
válasz Gaben92 #6646 üzenetére
Nekem is csak szerver a Plex, egy LG smartTVn bámulom a filmeket.
Serviionál már megszoktam hogy ugyanolyanra kell nevezni a fájlt mint a film fájl neve, azt már megszoktam
--off---
@Daninet köszi, eltűnök úgyis hamar a ködben, mert ha megoldódik a két dolog amiért vettema NASt (torrent és streaming) akkor én többé soha a közelébe se megyek többé a cuccnak. Borzasztóan utálom már az ITt, hogy mindent konfigolni kell , 1-2 év és remélhetőleg már a fiamra testálhatom ezeket a dolgokat, én már nem élvezem... (most javasolt is hogy mkv cleanerrel kigyalulja az összes beégettett subtitlét afájlokból de az nem ez elegáns megoldás)
Ezt az oldalt amúgy pont nézegettem, de ez a forced vmi másnak tűnt a leírás alapján.[ Szerkesztve ]
-
Szabi2121
tag
válasz Gaben92 #6788 üzenetére
Szia
Igaz, köszönöm, nem HDMI-s!
A tv-k.: Lg C9 és egy SM8200
Gyakorlatilag ez idáig nem volt szükségem semmi programra, ahogy összeállt a rendszer, simánment minden és laptopról is tudtam kábelről vezérelni. A tv-k lefrissültek azóta előfordulnak ilyen kis apróságok.
Viszont most este óta a 2. vinyón (WD red 4 Tb) lévő megosztott mappát nem tudom elérni az egyik laptopról. Jelszót kér, adtam is a gépnek de így sem engedi a belépést. Az 1. es vinyót gond nélkül látja. (WD red 4 Tb). A tulajdonság beállításoknál mind a két vinyó ugyan azt mutatja. Nem tudom mit írhatnék megmondom őszintén. Elnézést ebben nem vagyok nagy guru. Csináljak valami pillanatképeket esetleg?
-
Szabi2121
tag
válasz Gaben92 #6791 üzenetére
Remélem nem leszek idegesítő és hosszú!!
Idéznék egy korábbi hozzászólást, ha nem gond!
Nálam pont ugyan ez van, és ő nem kapott választ mert alternatív megoldással ált elő!
Azért én szeretném nem így megoldani ha lehet.
IOS en betudok lépni telefonnal, a tv-k en megnyílik, de win7-10 en nem tudom azt az egyetlen mappát megnyitni. Valamint pl. az Acer gépet (win10) nem is tudom betenni a megosztott mappák felhasználói közé, ez a gép kábelen csatlakozik.. Nem látja!!! Keresni sem tudom. A sony win7 el megy azon gond nélkül hozzá tudtam adni a mappához. Azonnal látta a hozzáadni kívánt gépet. Így az nem kér már kódot.
Nálam az egyes vinyó DataVol1 a második vinyó DataVol2. Az egyes vinyó gond nélkül mindenhol megnyit mindent. A második vinyónál csinálja ezt az egyik mappánál pont ahová letöltök és tárolnék filmeket. Mind Ftp-n és wifin is. ( megnéztem szerintem minden pipa ugyan az mindkét vinyó esetében) Valamint az indexelés már napok óta nem megy. A webfelületén minden jól jelenik meg, még az ios en is. De az átkozott tv-k en az alap torrent névvel vannak még mindig. most frissült le a fendszer. Nekem ez nagyon nagy kavarás Elnézést!“nem, windowson total commanderrel/sajátgépen keresztül, androidon pedig file explorerrel. Minden más mappát látok, bele tudok lépni, kivéve a downloads mappát, ami az alap letöltési mappa a qnapon. Éppen ezért józan paraszti ésszel csináltam egy másik mappát, átmozgattam a tartalmat oda, és innentől ezt a mappát használom a letöltésekhez. így már látja a laptop és az android is a tartalmat (kodi miatt kell, laptop hptc-ként funkcionál, androidról meg az androidos appok, ebookok miatt kell)”
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
gahor72
aktív tag
válasz Gaben92 #6873 üzenetére
Köszi a választ!
Ue a nasom van.Most ismerkedem a dologgal,de elég nyögve nyelős.
Odáig eljutottam,h a dockerben telepítettem HA-t,de csak core-t lehetett kiválasztani abból meg hiányoznak az addonok.
Most kitöröltem mindent,csak egy üres docker van,de nem ragaszkodom hozzá.
Ha segítenél hogy induljak el megköszönném. -
válasz Gaben92 #6900 üzenetére
Igen nézegettem én is ezeket a többlemezes házakat, de nem jött meg a bizalom. Pedig lehet, hogy tényleg ez lenne a költséghatékony megoldás.
Plusz sokminden nem világos. Ha csak egy lemezzel indítok, és később lesz csak +1 lemez, akkor ráérek akkor kitalálni, hogy raid 0, vagy 1, vagy már eleve az első bekapcsoláskor el kell dönteni. Neked amúgy van ilyen külső házad?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Gaben92 #6910 üzenetére
Igen sajnos. Az a tapasztalatom hogy a qnapnál mintha béta teszter lennék. Folyton van valami ami össze csinálja magát és várni kell hogy kijavítsák. Pont ezért (bár összességében nem volt rossz cucc) ha ez beadja a kulcsot vagy kinőném, már biztosan nem ezt a márkát veszem majd. (és sanszos hogy synology-t se)
-
mrfree75
csendes tag
válasz Gaben92 #6910 üzenetére
Most hogy mondod nekem is volt egy időszak, amikor állandóan "file system not clear" hibák jöttek, nem értettem mitől. Aztán meguntam, leszedtem mindent ami nem létfontosságú (pl. plex :-)). Pár héttel később visszatettem a plex-et, de utána már nem voltak ilyen gondok (vagy ha volt is tudtam mihez kötni). Szóval akkor ez volt a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Gaben92 #6946 üzenetére
most nagyon pörög. Kíváncsi voltam, felraktam a qufirewall-t és egész jó a geoszűrés, most így csak óránként kapok egy levelet, hogy elérte a limitet a blokkolások száma de vannak magyar IP-k is most dögivel.
igazából amíg nem mennek át ddos-ba nem zavar a dolog max kikapcsolom az értesítést és csak sikeres loginokról küldjön leveletMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Gaben92 #6948 üzenetére
gondolom itt az a hátrány, hogy a *.myqnapcloud.com link mögött tuti NAS van. Én link megosztásra meg távoli loginra sokat használom ezt a ddns-t, gondolom ha lecserélném egy másikra találgatás alapján már nem látnák a botok a NAS-t.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
KAMELOT
titán
válasz Gaben92 #6984 üzenetére
USB megoldáson gondolkodtam, de pont a hely végett kéne nekem, meg hogy ne kelljen kábelozgatni. Külső HDD-hez, külső tápegység is kell.
Tehát akkor, ha veszek ilyet és beteszem a HDD-ket, akkor a pc-n simán fogom látni őket? Egyikről a másikra itt tudok másolni?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz Gaben92 #6990 üzenetére
Maguk a HDD-k adottak, tehát kéne venni komplett racket mindegyikhez. Ebben a qnap-ban van aktív hűtés, a rackban nincs.
A gép komplett vízhűtéses lesz, így a HDD-k kikerülnek. Meg főleg azért is kell, hogy ne menjenek állandóan, így ha nincs rá szükség akkor le van kapcsolva! Mindenképpen megéri!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
peti85
senior tag
válasz Gaben92 #7199 üzenetére
Abban nem kételkedem, hogy van olyan memóriamodul, amit annyira nem szeret, de abban is biztos vagyok, hogy a QNAP nem gyárt(at) külön memóriát, simán átcímkézi (vagy csak felcímkézi) valamelyik gyártó, valamelyik moduljait. Akinek van gyári, az könnyen megnézhei pontosan milyen is. De abban sem vagyok biztos, hogy mindig ugyan azt árulják. Mikor kivel kötnek beszállítói szerződést. Ez pl. a hivatalos oldal a memóriabővítésről, több képen, több típusnál is ADATA modulokat szerelnek be.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Attesz
aktív tag
-
Attesz
aktív tag
válasz Gaben92 #7277 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült felrakni egy Transmission-t.
A TS-ARM-X19-et kell használni.
Nagyon köszönöm, hogy segítettetek.
Egy pozitívumról viszont szeretnék írni.
A nagyon lassú dawnloadstationhoz képest a Transmission átlagban 1,5 Mb/s alatt töltött le egy filmet.
Én ezzel maximálisan elégedett vagyok.Üdv
Attesz
-
bogabi
senior tag
válasz Gaben92 #7307 üzenetére
Lehet, igazad van. Nem szoktam nagy fájlokat átgyűrni rajta VPN-en keresztül, most kellett volna. Az autentikációs problémát megoldottam (nem volt felvéve a VPN subnet a folder permission-ben), csak a sebesség maradt. De akkor valszeg a router HW lesz kevés. Sajnálnám csak ezért lecserélni, mert úgy megy, mint a Doxa. De lehet, lassan megérett a cserére. Azért megnézem majd a SoC kihasználtságát, hogy mennyit mutat, ha így töltök le róla.
De ha már: Neked milyen routered van?
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
gabesz839
senior tag
válasz Gaben92 #7322 üzenetére
Köszi a részletes választ. Nem tudtam hogy ez egy globális probléma. Akkor viszont marad a full törlés. Az utóbbi egy, másfél hónapban naponta csinálja. Remélem utána nem zaklat egy ideig..
Mégegyszer köszi.Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy semmi sem biztos. Vagyis nem biztos, hogy semmi se biztos.
-
bogabi
senior tag
válasz Gaben92 #7325 üzenetére
Nekem is csak áramszünet után dobja a filesystem not clean üzit az otthoni NAS, azon kívül soha. TS-251A.
Cégnél bent van még 3 QNAP, azok se dobálják. 2 db. TVS-871U-RP és egy TS-569 Pro
[ Szerkesztve ]
-
shtirley
tag
válasz Gaben92 #7332 üzenetére
Már majdnem írtam, hogy valakinek régen volt problémája a Plex és FSNC közös vetületével, de aztán rájöttem hogy az te voltál.
Ezek szerint mégsem oldódott meg, ahogy azt régebben írtad.
Egyébként nálam is van Plex és nálam sincs semmilyen probléma a fájlrendszerrel. TS-253Be. -
bogabi
senior tag
válasz Gaben92 #7334 üzenetére
Nem tudom, mennyire lenne macera, meg hogy egyáltalán opció-e, de ha pl. egy full gyári visszaállítás után, nulláról indított vassal - amin mondjuk nem nagyon van semmi pár napig/hétig az alap QTS cuccokon kívül - ha nem jelentkezik a hiba, akkor valami 3rd party progi bolondítja meg. Ha így is jelentkezik, akkor meg 99%, hogy HW hiba. Tudom, macera, de sztem ezt máshogy nem fogod kisakkozni. Ha a QNAP support logokból nem lát semmit, és/vagy nem akar ezzel foglalkozni, akkor nincs más hátra, mint ez.
-
bogabi
senior tag
válasz Gaben92 #7336 üzenetére
Esetleg kikapni a bővítő RAM-ot belőle? Egy pár napig mehetne anélkül és megvárni, mi történik. Esetleg a teszt idejére használhatnád BackBlaze B2-es CloudStorage backup-ját. Ennek díja függ a mentendő adatok mennyiségétől, de egy hónapra nem egy nagy érvágás.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Gaben92 #7338 üzenetére
Nekem a minap a qsync adatbázis kergült meg és szinkronizált ütközéssel minden kliensnek egy központi megosztott mappában lévő dolgokat.
Iszonyat gáz már ez a márka. Mindig van valami ami össze f--ssa magát. Teljesen úgy érzem mintha én lennék a béta teszterük. Nekem kellett szanaszét kinlódni magam bios meg fw frissítésekkel, mert anélkül nem tudott magától leállni se restartolni. (és ez se hivatalos volt, hanem egy rendes srác leírta hogy kell és megosztotta a fileokat, mert csak a garis gépekre csinálták ezt meg a szervízben ingyen)Emiatt is én már többet qnap cuccot nem veszek, inkább veszek valami brand szerver vasat használtan garival és feldobok egy esxi-t vagy freenas-t (vagy truenas core már a neve talán)
Az legalább atom stabil. Nagyon lecsúsztak szoftveresen.
Ha brand nast veszek elvárom hogy ha már rá fizettem egy valag zsét a sw körítés miatt, akkor kapjak is valamit az agyf--on kívül! -
Mathiask
senior tag
válasz Gaben92 #7336 üzenetére
"Volt egy hibás firmware még évekkel ezelőtt ami pont ezt okozta amúgy, de azt javították még azelőtt, hogy én megvettem a NAS-t, szóval azt a firmware-t az enyém sose látta. De akinél az okozta a gondot azoknál meg is szűnt az új verzióval."
Én másképp emlékszem. Egy darabig szépen update-elgettem firmware-eket. Aztán elkezdte ezt a random újra indulgatást. Az utolsó jó a 4.3.4.0404. Azután nekem egyik se volt jó, pedig úgy emlékszem mindig reménykedtem, hogy na most a legfrissebb jó lesz. De nem.
Így visszaraktam ezt a 4.3.4.0404-et. És nem update-elek. Azóta egyetlen egyszer se indult újra.
[link] -
iceQ!
addikt
válasz Gaben92 #7345 üzenetére
Azt már megcsinált tegnap. Ma már nem szinkronizált. Valójában nem tudtam vele semmit sem kezdeni, visszaraktam a régieket. Megpróbálom előröl kezdeni. Viszont zavaró hogy tárkezelőben nem tudtam semmit sem csinálni.
Jelenleg még szinkronizálja a Raid-et.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
iceQ!
addikt
válasz Gaben92 #7345 üzenetére
Jelenleg itt jár, tegnap egyébként ezt befejezte délután. Az este végig ment a NAS és szürke volt minden. Kell neki egy restart ha befejezte?
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
matyi1988
csendes tag
válasz Gaben92 #7414 üzenetére
Megcsinaltam a cserét amit javasoltál(ovatosan leszedtem a ragasztót) Úgy tűnik h a foglalattal van a baj. Ha átraktam azt a memóriát amivel teljesen jól működött nem indult el. Betettem a 2gb ramot a nasba ahol eredetileg volt az 1gb simán felismerés és elindult. Szóval biztos, hogy a foglalattal van vmi. Több alkalommal ki be vettem a ramot szóval tuti
Így akkor a nasnak a max memória kapacitása 2gb a 3gb helyett.Köszönöm szépen a hozzaszolásokat!
-
naja
aktív tag
válasz Gaben92 #7433 üzenetére
Értem, köszönöm, akkor ez is lehet a válasz.
Új kérdés: szeretném, ha a Time Machine backup mappám nem nőne adott méret fölé. Hogyan lehetne ezt elérni?
Próbáltam Shared Foldernek Quotat beállítani, de nem lehet. Jelenleg hiányzik ez az opció. Amikor az ablak adatai (Shared Folders/Edit properties) töltődnek, akkor egy pillanatig még látom a kiszürkített lehetőségek között (Quota 1000 MB (legördülő menüben)), de ahogy betöltődik minden, ez eltűnik. Próbáltam már a (user) Quota beállítását, de az sem segített. Továbbá a mappa tulajdonosának is próbáltam egy sima usert beállítani, mert adminnak nem lehet kvótája (állítólag vagy valami ilyesmit olvastam valahol). Milyen egyéb feltételei lehetnek még a dolognak, amit nem veszek észre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest