Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
Nem vágom ezt a csillió ARM változatot, de lehet, hogy
deluge-ui-web_1.3.15-2_aarch64-3.10.ipk
deluge_1.3.15-2_aarch64-3.10.ipkaria2_1.33.0-1_aarch64-3.10.ipk
ezek jók rá (Entware).
Bár nem tudom van-e jelentősége, hogy saját szervert saját kliensről a saját hálózaton hogyan érem el.
Gondolom nem annyira, de én kívülről is rá szoktam csattanni, oda nem tennék sima http-t.[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
-
naja
aktív tag
Reset után (menüből) a probléma megoldódott. A lemezellenőrzést valóban nem kezdte el, hanem csak széthullott az egész felület.
Most már látszódik minden. Fent a menüsorban a background tasksnál is mutatja, hogy hol tart az ellenőrzés.Remélem nem lesz jellemző, hogy ennyire lefagyós/akadós/széthullós lesz a NAS, mert akkor nem leszünk jóban. Azt hiszem a firmware frissítéseket mostantól hanyagolom. A Windows szerverem is azután megy hibátlanul, miután letiltottam a frissítéseket. Azóta érdekes módon évek óta nincs semmi baja.
-
naja
aktív tag
Leírnám a tapasztalatom, mert választ nem kaptam.
Új NAS-ba behelyezve a régiből átemelt merevlemezt az "új" rendszer nem ismeri fel egyből, és inicialzálni akarja ezt. Ezt nem szabad hagyni neki, hanem a firmware-t kell először update-elni (mivel a dobozből frissen kiszedett NAS-nak biztosan régebbi firmware-je van, mint a naprakészen tartottnak). Az ezután következő restart után már felismeri a korábbi rendszert, és gyakorlatilag nagyon jó eséllyel minden olyan lesz mint volt. -
naja
aktív tag
Végül is annyiban segített a HBS, hogy van egy link (this tutorial a képen), ami erre az oldalra mutat: Using Time Machine to Back Up Macs to a QNAP NAS via SMB 3 .
Ez alapján már le lehet gyártani a spec user+quota combót, amivel el tudom érni amit szerettem volna. Szerencsére így nincs szükség a HBS-re, ami amúgy is csak egy nagy és bugos GUI. Így mehet vissza oda, ahova való: uninstall.Köszi a tippet, anélkül nem ment volna!
-
Alex91
félisten
-
naja
aktív tag
Közben rájöttem, hogy nem prefix-nek hívják, hanem sub subdomainnek. Valaki használt már reverse proxyt a gyárin kívül? Nginx stb. A gyári nem tudja azt amire szükségem lenne.
Pár konténeres megoldással próbálkoztam, de egyiket sem sikerült tökéletesre faragni. A qnapclub.eu-ról letölthető NGinx-el sem tudtam mit kezdeni (hardcore configolás kellett volna, olyat meg nem szeretnék, elég volt a konténerekkel játszani).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért