Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViZion

félisten

LOGOUT blog

válasz Balinov #4415 üzenetére

Szerintem engedd el... :D
    Debian LXC, annak nem átadod, csak bind mountolod a meghajtókat vagy részeit, vagy akármi, amit szeretnél.
    debianra webmin. :B jujj, biztonság, miegymás: nem, régen voltak bajok, a netre kiengedve. Belső hálón, az LXC szerkesztgetésére teljesen jó. Nem kell távolról is webmin-en keresztül birizgálni és nincs gáz.

Webmin felületén van fájlkezelő/böngésző, amivel alap linux parancsok gyorsan végrehajthatók, nem kell mappánként ls -lha, mert mindent mutat.
    Samba is beállítható itt, nem bonyesz, ha kicsit kiismered, másrészt qwen3.AI segít, enyémben is javított (nálam van SSD-samba, van HDD-samba és recycle meg ilyesmi...). De ellenőrizni kell, néha kicsit kótyagos.
    Samba server restart is egy kattintás, nem kell pötyögni szinte semmit.

Bind mount előnye, h a host-ról is eléred, akár több helyre is csatolhatod (nekem a mentéseket nem az LXC, hanem a PVE futtatja, erre is dobtam ide anno scriptet, már javítottam rajta, de kezdésnek/ötletnek jó).
    Hátránya, h az userek nem ugyan azok, erre figyelni kell. Ha LXC-ben az user vmit létrehoz, azt ne írd felül a host-on, mert más lesz a tulajdonos és a jogosultságoktól függően ez okozhat bajt. Nem javíthatatlan, de lehet keresgélni, h miért nem írható a mappa... :B

Ha lesz időm, akkor egyszer írok egy bejegyzést erről, mert már én sem vagyok biztos, h mit is csináltam :D

Új hozzászólás Aktív témák