Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaqXar19
tag
válasz
KaqXar19
üzenetére
visszaraktam a kartyat, de tovabbra is ott van a pool, de megsem.
root@truenas[~]# zpool import
pool: SSD-8TB
id: 13356854186233550219
state: ONLINE
action: The pool can be imported using its name or numeric identifier.
config:
SSD-8TB ONLINE
gptid/740d77c5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINE
gptid/740c0fe5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINE
root@truenas[~]# zpool import SSD-8TB
cannot import 'SSD-8TB': I/O error
Destroy and re-create the pool from
a backup source.
root@truenas[~]# zpool import -f SSD-8TB
cannot import 'SSD-8TB': I/O error
Destroy and re-create the pool from
a backup source.megcsereltem a sata kabeleket, hatha szamit a sorrend, de ugyanaz, I/O error
-
-
danih
veterán
Na megérkezett az M2 eth kari, beraktam a minipc-be, kicsit gettó még, de majd csinálok a portnak nyomtatott burkot.
Proxmox fel, minden szupi.
Mai egész napos szopás tárgya az OMV, jellyfin és nextcloud összekötése volt (Linux kezdőként mindent a nulláról kellett megértenem, erre ment el sok idő na meg google-ra) - most jó, lan-on minden megy szépen.
Következő az lenne hogy ezeket biztonságos módon kívülről is elérhetővé szeretném tenni. Domainem van, nameserver a clodflare-nél, tunnel-ben gondolkodom... Ha valaki ilyet csinált és van neki jó leírása azt szívesen venném... -
KaqXar19
tag
help.
proxmox alatt truenas core vm, 2 poollal.
aramszunet utan egyik pool (2db Kingston DC600M 3.84TB ssd) elszallt es nem sikerul visszahozni. olvasgattam neten, azt irjak biztos a HBA kartya (SilverStone SST-ECS06). Kiszettem, most anelkul van a 2 ssd bedugva.root@truenas[~]# zpool importpool: SSD-8TBid: 13356854186233550219state: ONLINEaction: The pool can be imported using its name or numeric identifier.config:SSD-8TB ONLINEgptid/740d77c5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINEgptid/740c0fe5-7cf4-11ee-84a2-589cfc10ff8f ONLINEroot@truenas[~]#itt van, can be imported, oke
root@truenas[~]# zpool import SSD-8TBcannot import 'SSD-8TB': I/O errorDestroy and re-create the pool froma backup source.jo, akkor -f
root@truenas[~]# zpool import -f SSD-8TBcannot import 'SSD-8TB': I/O errorDestroy and re-create the pool froma backup source.es itt el is fogyott a tudomany.
dobtam fel gyorsan egy truenas scale vm-et, ott ugyanigy nem hajlando beimportalni.
termeszetesen nincs backup, es tuti van par cucc rajta, ami kellene.
a host egy Micron 7450 PRO 3.8TB-n van, es azert cumi, mert elvileg ez is, meg a 2 ssd a poolban is PLP-s, tehat aramszunet eseten nem kellene adatvesztesnek lennie.
ha valakinek van otlete hogyan lehetne visszavarazsolni a poolt, azt megkoszonnem.
-
rgqjx
aktív tag
Proxmox backup alternatíva. Aki nem ismerné, érdemes a srác többi videójára is ránézni, jópár proxmoxal kapcslatos.
-
BullZeye
veterán
válasz
inspiroyhome
üzenetére
Picit részletesebben, mert hátha jó lesz valakinek a jövőben, pár nap (sok nap) google és sok olvasás után kiderült, hogy
0) 00:00.2 az nem az a VGA ami nekem kell a Ryzen 7840HS és AMD 780M iGPU esetén.
1) 05:00.0 Phoenix1 az ami nekem kell.
2) Home Assistant OS nem tartalmaz AMD drivereket, csak ezt nem reklámozzák sehol, ezért nem ment Frigate GPU HWaccel-je.
3) Sok tweakelés és próbálgatás alatt, valahol eltűnt a driver mappa: (/dev/dri/renderD128) így újra kellett telepíteni proxmoxot. Ez persze pár óra után derült ki, amikor LXCben se volt VGA, pedig kellett volna.
4) LXC-ben (docker és azon belül Frigate), compose file segítségével lehet beállítani az AMD drivert.Frigate compose a következő, amivel működik (nem végleges, storage és Coral TPU még nincs beállítva, de hát tesztelés van egyenlőre)
services:
frigate:
container_name: frigate
# privileged: true
restart: unless-stopped
image: ghcr.io/blakeblackshear/frigate:stable
shm_size: "128mb" # update for your cameras based on calculation above
devices:
# - /dev/bus/usb:/dev/bus/usb
- /dev/dri/renderD128:/dev/dri/renderD128 # for AMD hwaccel
volumes:
- /etc/localtime:/etc/localtime
- /opt/frigate/config:/config
# - /cctv_clips:/media/frigate
- type: tmpfs # Optional: 1GB of memory, reduces SSD/SD Card wear
target: /tmp/cache
tmpfs:
size: 1000000000
ports:
- "5000:5000"
- "1935:1935" # RTMP feeds
environment:
FRIGATE_RTSP_PASSWORD: "password"
NVIDIA_VISIBLE_DEVICES: void
LIBVA_DRIVER_NAME: radeonsiÉs frigate.yaml kezdő konfig fájl, ahol már működik AMD GPU
mqtt:
enabled: false
ffmpeg:
hwaccel_args: preset-vaapi
#detectors:
# coral:
# type: edgetpu
# device: usb
#Global Object Settings
objects:
track:
- person
cameras:
annkec800: # <------ Name the camera
ffmpeg:
output_args:
record: -f segment -segment_time 10 -segment_format mp4 -reset_timestamps
1 -strftime 1 -c:v copy -tag:v hvc1 -bsf:v hevc_mp4toannexb -c:a aac
inputs:
- path: rtsp://user:pass@192.168.0.200:554/H264/ch1/main/av_stream # <----- Update for your camera
roles:
- detect
- record
version: 0.14 -
-
BullZeye
veterán
Amúgy használ bárki is AMD szervert proxmoxhoz? Nálatok minden oké? Csak én szívok vele?
-
BullZeye
veterán
Kevés volt az N6005 teljesítménye, így vettem egy újabb Topton lapot 7850HS Ryzen processzorral.
Azt hittem boldogság van, de hiába írja ki Proxmox a processzort és a VGA-t, hiába engedélyeztem az IOMMU-t, hiába írja ki a parancsra, hogy van valami:

Egyszerűen mikor a test Synology DSM-nek átadnám a PCI eszközt, akkor az előző laphoz képest konkrétan üres az egész lista, rohadt Audionak 3at is felismer, amit persze nem használok, de se a Sata controller, se a GPUra nem ír semmit, sőt a GPUnál még groupban sincs, ki van húzva:

HA hozzáadom a szám alapján, akkor pedig nem indul el a VM, vagy mivel csoport nincs a GPUnál, így hibaüzenettel nem indul: cannot open iommu_group no such file or directory
BIOSban van IOMMU beállítás, ott ENABLEDre van állítva, megszívtam a lappal, vagy egyszerűen AMD mivolta miatt szívtam meg? (első AMD kb 22 éve)szerk.: Itt van a mostani intel N6005 Add PCI Device szekciója, látható, hogy mennyivel több mindent ismer fel Proxmox:

-
Kurrens
tag
-
-
Kurrens
tag
Köszönöm a segítséget. Elnézést, hogy csak most írok, de ezidáig nem volt időm foglalkozni vele. Ahogy javasoltad, csináltam egy másik LXC-t és belemountoltam az egész disket. A fájlok megvannak, látom őket.
Viszont fellépett egy probléma, erre az új LXC-re (privileged) nem tudok semmit feltelepíteni/updatelni, mert állandóan Temporary resolving failure-t ír ki. A DNS-t és nameserver-t a hosttól (pve) örökölte, azon minden flottul megy. Próbáltam állítgatni, de semmi változás nem volt.
A kérdésem az, hogy a bemountolt fájlokat ki tudom valahogy másolni az LXC-ből mondjuk egy külső diskre. Samba-t nem tudok rá telepíteni a fenti probléma miatt. -
-
danih
veterán
Nekem nehéz, kezdő vagyok. Nincs amúgy net install után sem. Meg ezek régi driverek, van újabb... Két utam lehetne:
1. Install wifire, wpasupplicant meg ezek usb-re másolása, nethez csatlakozás, driver mókolás
2. Usb-lan adapter installra, nethez csatlakozás, driver mókolás. De ilyen eszközöm nincsen. -
danih
veterán
Realtek 8168. Elvileg 6.10-es kerneltől fog majd rendesen menni. De addig mókolás szükséges amit átnézve nem fogok bevállalni... Mivel USB-LAN adaptert szerverre ne tegyünk, ezért rendeltem egy m2 2230-as lan adaptert a wifi helyére (úgysem kell ebbe). Legalább lesz majd két portom is (Intel N100-as mini PC).
Tailscale majd akkor lesz ha leküdzhetetlen akadályba ütköznék a zerotier-rel, amit amúgy imádok. De a kettő gyakorlatilag ugyanazt az alapszolgáltatást nyújtja. Én is belső hálóra használom, eddig nagyrészt Moonlight-ra. -
A távoli eléréshez csakis VPN vagy LAN, minden más hálózatot pedig érdemes kizárni tüzfallal.
Nekem eddig két megoldás volt:
- A router beépített wireguard-ja: Ez szép, és teljesen független külsö megoldásoktól, de elöfeltétele egy publikus IP. Mivel nekem csak IPv6 van DSLite IPv4-gyel, ezért ezt fel kellett adnom (Nem minden hálóból ment az IPv6-os címmel az elérés)
- Tailscale: Simán müködik, cserébe kell egy jump-host, amin keresztül a saját routing-jával az IP-range elérhetö. Én erre egy Ubuntu LXC-ben feltettem a tailscale klienst, valamint backup-nak a NAS-on is ott van. Ha valamiért a teljes ProxiMaxi kiesik, akkor csak átváltok a NAS-ra, azon keresztül lehet adminisztrálni a cluster-t (vagy a maradványait) -
-
danih
veterán
Sziasztok!
Neki szeretnék állni egy proxmox-os otthoni szervernek (legalábbis hamarosan, a gépem hálókártyáját az installer nem ismeri fel
). Kezdetben NextCloud és Jellyfin lenne majd rajta és onnan megyek majd "tovább". Tuti lesz majd sok kérdésem szóval majd jövök nyaggatni - amiért előre is elnézést kérek, a keresőt azért tudom használni, angolul is.
Egyelőre elméleti kérdéseken agyalok - ti hogyan oldjátok meg a host távoli menedzsmentjét, biztonságosan? Nem igazán akarok portokat nyitogatni. Arra gondoltam erre létrehozok egy LXC-t vagy esetleg VM-et valami könnyed disztróval amiben van normális böngésző és megoldás távoli elésére, talán VNC. Betenném a zerotier hálómba oszt' annyi. Igaz, a host-ot direktben is lehet zerotier-re rakni, bár lehet hogy nem ajánlatos azt bizergálni inkább...
Vélemény? -
tasiadam
Topikgazda
Most, hogy ansiblet kell tanulnom, jöttem rá, hogy mennyivel egyszerűbb is lehet a homelab vele. Ahelyett, hogy shell scriptet írogatunk/írogatnánk, ide is lehetne összepakolni bámit, akár megosztani. Ansible server meg lehetne akár a saját PC-nk, mint most, win11 WSL-ből piszkálok 3 VM-et, ami a proxmoxon van.
-
-
OMV aranyos, amíg nem raksz rá semmi extrát. Enyém is kinyírta magát, végül engem röhögtek ki, mert elb*tam... lol... Szal. semmi meglepő nincs itt kérem...
Mentést töltsd vissza, hátha megoldja.
B terv lehet a supergrub live bootolás, ha van valami bootolható, akkor az megtalálja és betölti. Utána már csak update-grub, stb., a szokásos dolgok. -
Jakszy
csendes tag
Sziasztok!
Ennél jobban nem hajlandó betölteni az OMV:
Mit tudni érdemes: Proxmoxban futtatam eddig, két nappal ezelőt felraktam az IMMICH nevű alkalmazást amit konténerben futtatam OMV alatt.Egy rossz szinkronizálás beállítás telerakta képekkel a Proxmoxban lévő local-lvm (PVE) meghajtót és a teljes proxmox összeomlást okozott.(A HA és az OMV is megállt) Miután sikerült pár képet videót kitörölnöm továbra se volt hajlandó elindulni az OMV, de a HomeAssitant életre kelt Van lehetőség valahogy kijavítani? -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Így lassan 1 évvel később, de szeretnék visszacsatolni.
Sok mindent próbáltam, végül a Processzor Microcode frissítés segített, és azóta köszöni szépen 100% stabil. -
-
kisskd
tag
Elrontok/kihagyok valamit, vagy túl sokat akarok?
Vas: AMD-s vékonykliens (Igel H850C, AMD RX-216)+ i350-T2 (képek alapján elvileg nem hamisítvány ...)
Terv: Proxmox (alaplapi NIC managmentnek) + OPNsense (i350 passthrough)+ esetleg némi hálózati apróság később (PiHole, Ubi Controller), de a fő cél a menthetőség, snapshotolhatóság az OPNsensenél
Probléma: IOMMU-t sikeresen bekapcsolgattam mindenhol, de az egyetleg PCI-E, az alaplapi NIC, meg még pár apróság egy IOMMU groupban van, és nem lehet külön átadni. Próbáltam a SR-IOV-t is, létrejöttek a VF-ek, de azok is ebben a groupba kerültek, így nem jutottam előrébb.
Kérdés: kihagyok valamilyen opciót/elronthatok valamit, vagy egyszerűen túl sokat várok az alaplaptól, maradjak a bridgelésnél? -
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, jól gondolom, ha már van létrehozva VM a proxmox-on akkor nem tehetem be clusterbe a többi géppel?
-
Logikailag nekem is így adja ki, de köszi a megerősítést!
Most épp Synology NAS-on Docker-ezek, ott is figyelmi kell a hálózatra, meg a tűzfalazásra.
Syno pl. alapból 172.32.X.X privát hálózatra rakja a konténereket és az IP + portokat kell a tűzfalszabályok közé felvenni, ha kell külső elérés. -
-
-
bpmcwap
senior tag
hátha itt relevánsabb lesz a kérdés...
andere system... feltettem konténerbe a 4-es pont alapján
de sajna nem látja. Van valakinek valamilyen ötlete esetleg?
-
AcCEsS
senior tag
Ok, a Docker a ludas, az okozza a Proxmox hálózati problémáját. A Docker service induláskor megváltoztatja a tűzfalban a továbbítási lánc működését, ezért az összes virtuális gépnek/tárolónak meghal a hálózata. A probléma pontosan az, hogy ACCEPT-ről DROP-ra teszi a FORWARD láncot a hülye. Chain FORWARD (policy DROP). Pedig ahogy írtam, direkt alapra állítottam a host tűzfalát és mindent engedélyeztem, de biztos figyelmetlen voltam, valamit eltoltam, és azért nem működött utána sem a VM network. Az iptables -P FORWARD ACCEPT visszaállítja az eredeti állapotot és műxik a VM-ben minden, de a docker service restart vagy reload után ismét DROP lesz a FORWARD ág első bejegyzése. Ok, nem életszerű egy Docker meg egy Proxmox egymás mellett, de ez nekem most csak egy teszt lett volna, kicsit meg akartam ismerni a Prokszmokszot!
De végre megvan a magyarázat a hibára, és tudok továbbhaladni! -
AcCEsS
senior tag
A Debianból csak a host volt pingelhető, de már megoldódott!!! Újrahúztam az alaprendszert, feldobtam a Proxmoxot, majd a debiant VM-et ismét. Belőttem minden az előző telepítéssel megegyező módon, és most működik minden. Az ilyen megoldásokat nem szeretem, mert nem lehet okosulni!
Azért nagyon köszönöm harcostársaim a segítséget!
Most feldobom a Dockert is, majd utána lecsekkolom megy-e még a Proxmoxos Debianban a hálózat.
-
-
-
AcCEsS
senior tag
Egy fórumbeírást találtam, amiben a srác hasonló problémával kűzdött, míg végül downgradelte a PVE kernelét az előző verzióra, és megoldódott a dolog. De ez egy viszonylag régi beírás volt, ha valós hiba volt, már tuti javításra került azóta. Persze téjesen más oka lehet az én esetemben.
-
AcCEsS
senior tag
Itt vannak a képernyőfotók:
HOST (raspberrypi5 10.0.0.15):

GUEST (debian1 10.0.0.230):

A guest-ről csak saját maga és a host pingelhető. A firewall host/guest oldalon is ki van kapcsolva, de ha aktiváltam és a policy-t input/output oldalon is ACCEPT-re állítottam, akkor is ugyanez volt a helyzet. Valszeg vlami komolyabb guest kellene, mert ez a debian-netinst totál alap, és nincs benne semmi hálózati debug lehetőség, nincs arp, arping, mtr, traceroute stb., és így kicsit nagyon vak vagyok! :-)
-
-
AcCEsS
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Jó szórakozást, én 2 hónappal ezelőtt egy gép késése miatt +7 órát ültem a reptéren!
Lehet, hogy újrahúzom az egészet, nem nagy dolog feldobni mégegyszer a rendszert. Valami apró elbaltázott dolog lehet, mert maga a bridge hálózat faék egyszerű, működnie kellene. Köszi a felajánlást, ha az újratelepítés után sem megy, jelentkezem. Jó utat!
-
válasz
Vektor77
üzenetére
bódottá! Ez a 2. legszuperebb képességem: [link] az első szuperképességem: teszőleges helyen, időben és pózban tudok aludni. De amit igazán szeretek magamban, az a szerénység
Komolyan: Angolul vagy Németül kell rákeresni a hibára, tutira szaladt bele más is. -
válasz
Vektor77
üzenetére
Nincsenek ilyen script blokkoló kiegészítők telepítve?
Korábban működött? Host file-t módosítottad PVE-ben?
Guglizva:apt install --reinstall pve-managerapt install --reinstall proxmox-widget-toolkitUtána böngészőben ctrl+F5
Volt még egy cloudflare tuneles eset is, ott valami js-t tömörített, nem jól. De az a lokált nem érinti. -
Vektor77
tag
Sziasztok, lenne egy kisebb gondom.
A proxmoxom megy, benne a VM-ek mennek, de nem tudok a proxmox GUI-ba belépni, vagyis belép, de fekete vagy fehér képernyőt kapok. SSH-n frissítettem de nem javult meg, merre induljak? -
AcCEsS
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Ja, nem! A router egy különálló eszköz a 10.0.0.1 címen. A PI a 10.0.0.15 címen dolgozik, az futtatja a Proxmoxot (is). A PI-on hoztam létre a bridge beállításokat (vmbr0), és van net elérés meg minden. A Proxmoxon húztam fel egy VM-et Debiannal, 10.0.0.230 ip címmel, úgyanúgy /24 maszkkal, mint a host vagy a hálózat egyéb tagjait.
-
AcCEsS
senior tag
Ha a datacenter és a guest beállításaiban a Firewall-t bekapcsolom és az INPUT Policy-t ACCEPT-re állítom, akkor is csak a hostot éri el a guest. Persze a host is tudja pingelni a guestet, illetve bármit a hálózaton és a host a netet is eléri a 10.0.0.1 router átjárón keresztül.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Pont hálózati mizéria miatt akartam beírni, és elolvastam a frissített összefoglalót, de a hálózatom továbbra sem működik. A felállás: A host egy Raspberry PI5 raspbiannal, amin egy bridge lett létrehozva a Proxmox számára. Az ip címe 10.0.0.15, a gateway 10.0.0.1 A guest egy sima Debian ami a 10.0.0.230 címet kapta, de a guest csak saját magát és a host ip címét tudja pingelni, a gw-t nem. Az "ip a" és az "ip r" parancsok a jó felállást mutatják, a Proxmox szerint is ok a vmbr0. Ja, és a guest felől csak akkor érem el a host ip címét, ha a Hardware -> Network Device (net0) részen kiveszem a Firewall négyzeből a pipát. Kell valami routing is ehhez a megoldáshoz? De hát a bridge-nek anélkül is kőne működnie. Hol keressem a problémát?
-
tasiadam
Topikgazda
no, kiegészítettem egy kis alap debug-al a topic leírást, ami csak a hálózatot érinti.
-
G.I.JOE
senior tag
Ez van benne:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.50.166 prox.local prox# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts -
-
-
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
korlátozott hozzáértésemmel most kezdtem el próbálkozni Proxmox-szal és helyi hálóról elérem, de ő nem tud kimenni a netre.
Mi lehet a gond?
-
válasz
tasiadam
üzenetére
+1
közben ment privi is, ott a PVE IP címet írtál, vagy félreolvastam...
Sebaj. Ahogy a Gazdánk (booocs
) is írta, jobb a DHCP. Ha kész a telepítés meg minden, utána a routeren adsz fix IP-t a MAC-hez. Egyrészt a VM-nek tökmindegy, de Neked nem lesz az... Ahogy több kütyüd lesz, egyszerűbb, ha csak a routerben kell módosdítani és egy helyen látszódnak (opnsense-nél leashes vagy a DHCP beállítások alatt is írja, h mik a fix címek).
Új eszköznél nem a kütyüket kell nézegetned, hanem itt találsz egy üres IP-t neki, nem lesz ütközés.
Kivételek vannak, pl okosotthonnál az ESP cuccok szeretik/igénylik a fix IP-t az eszközön is. De ez mellett a routerben is beállítom, h átlátható legyen (DHCP tartományon kívüliek fix IP nélkül nem kerülnek a listába, más progival lehet listázni, de nem kényelmes). -
MasterHUn
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
megoldódott a probléma.

De! hoztam egy másikat.

nem is probléma igazából, csak szeretném megérteni.adott egy proxmox szerver x.x.20.15 ös statikus ip-n.
létrehozok rajta egy VM-et aminek szeretném az x.x.20.16 os fix ip-t adni.Mit és hogyan kellene beállítanom, hogy amikor telepitem az ubuntu szervert akkor a manuális net beállításnál ne sz..pjak vele?

Olvasgattam utána próbálkoztam (2x le is rajtam a hálózati csatlakozást a szerverhez) ezért jöttem ide kérdezni.
-
tasiadam
Topikgazda
Irok majd az osszefoglaloba alap network troubleshooting commandokat, hogy boldoguljon mindenki veluk, kulon linux es windowsra
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Gumi és felni topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA CHIEFTEC 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

). Kezdetben NextCloud és Jellyfin lenne majd rajta és onnan megyek majd "tovább". Tuti lesz majd sok kérdésem szóval majd jövök nyaggatni - amiért előre is elnézést kérek, a keresőt azért tudom használni, angolul is.

De ez fura. Debianból semmit nem érsz el?