- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4112 üzenetére
w11 lesz ott a ludas sztem... [link]
Érdekeseket ír, rá kell nézni:
Check SMB Protocol Support
You can enable it in Windows Features (search for "Turn Windows features on or off"Enable Network Discovery and File Sharing:
Go to Control Panel > Network and Sharing Center > Change advanced sharing settings and ensure these options are enabledSMB Signing:If your Samba server doesn't support SMB signing, you might need to disable SMB signing on the Windows 11 machine or adjust the signing requirements on the server. You can disable SMB signing in the Registry Editor (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters\RequireSecuritySignature) or using Windows PowerShell as administrator.
Firewall: Temporarily disable the Windows Firewall to see if it's blocking the connection.
Credential Manager: Add the Samba server's credentials to the Windows Credential Manager.
Restart: Restart both the Windows 11 PC and the Samba server. -
Kurrens
tag
Igen és igen. De különben a Synology-mat se látja a Hálózati helyeknél, pedig annak a megosztása patent. Valamit biztos rosszul csinálok, mert kínszenvedés mindig a Samba-t felrakni. Régebben a Turnkey file servert használtam,azzal nem volt annyi gond.
WSDD-vel is próbálkoztam, régebben ment,most nem. -
Kurrens
tag
A privileged-et az NFS miatt csináltam. Elvileg minden Samba beállítás megvan, tasiadam leírása alapján csináltam. A chmod is megvan. Az nem lehet gond, hogy a user és a könyvtár neve ugyanaz?
Régebben is csak guesttel tudtam összehozni a dolgot, de próbálnám szofisztikáltabban megcsinálni.
-
ViZion
félisten
válasz
Kurrens #4102 üzenetére
Szia! OK, most jelent meg a friss, nem azt akartad volna felrakni inkább?
SMB-hez nem kell privileged LXC, ha nincs más oka, akkor állítsd át.
SMB konfigod, userek megvannak?
Másik gyakori hiba a mappa jogosultságok. Ha pl a /mnt mappán belül vannak a megosztásaid, akkor kell egy:chmod -R 777 /mnt
ezzel mindenkinek mindenféle joga lesz, ezeket majd az SMB beállításaidban tudod korlátozni. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Teljesen átkonfiguráltam a szerveremet. A Proxmox (8.4.11) egy 240GB-s SSD-re került, a Qbittorrent egy 1TB-s HDD-re, és van egy 2TB-s SSD-n egy fileszerver. Minden stabilan működik, csak a megosztásokat nem tudom elérni Win11-ről (régebben ment), bármit próbáltam. Alapból Samba-t tettem fel, az LXC privileged.
Tudtok valami olyan működő leírást mutatni, amellyel a Win11-ről el tudnám érni a file-okat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest