Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zirowe

nagyúr

Sziasztok, több, mint 5 év használat után tegnap sajnos megadta magát a home assistant ssd-je és elszállt minden.

Szeretnék egy friss installt csinálni, ami már megfelel a mostani körülményeknek, mivel a korábbi egy ubuntun futott dockerben supervised módban, ami elvileg rég nem támogatott, de minden tökéletesen működött és minden igényemnek megfelelt.

Néztem a proxmoxot, mint "modern" megoldás, de még sosem használtam.

A gép amin menne egy intel N3150 4gb rammal és egy 120 gigás új ssd-vel, a gépre csatlakoztatva pedig egy sonoff zigbee usb 3.0. adapter, egy usb uart ttl ami egy paradox riasztóhoz csatlakozik, egy 2tb-s 2.5" hdd külső házban és egy esp32 ami csak táp miatt van csatlakoztatva.

A gépen a HA-n kívül futott még samba, minidlna és transmission a külső vinyón lévő adatokkal.

Néztem a proxmox HA telepítési leírásokat és ez szimpatikusnak tűnt, valamint ez a másik leírás, ami a zigbee2mqtt és a moquittot külön konténerbe rakja, hogy HA probléma esetén is működjön.
    Illetve a samba, minidlna és transmissiont pedig magára a proxmox alapra telepíteném és futattnám.

A kérdésem az, hogy ez így kivitelezhető és a gép bírná a különböző konténerek terhelését vagy inkább más telepítési mód javasolt?

Illetve majd szeretném a meghajtót klónozni miután mindent telepítettem, hogy egy esetleges hasonló lehalás után gyorsabban helyre lehessen hozni mindent.

Új hozzászólás Aktív témák