Hirdetés
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A nagy BOR topic
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Hali!
Anno amikor a DOS-os Pascalból (TP) átírtam egy progimat D3-ba én is találkoztam ezzel a problémával. Input + output célból volt egy rekordokból álló tipusos fájlom ami TP alatt tökéletes volt, de D3-ban nekem is elcsúszott beolvasáskor. Én magamtól rátaláltam a megoldásra, csak most kapásból nem emlékeztem hogy mi volt az.
De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.
Én ezt a kettőt állítottam be a program elején, lehet később is de legkésőbb a fájlkezelés előtt:
{$H-} // default is ShortString
{$A-} // NOT Aligned record fieldsA Project Options/Compiler menüpontban is le lehet szedni a 2 pipát a checkboxból, de így a programból kiadott utasításként hosszabb távon biztosabb a siker ...
A {$H-} sem árt, de főleg a {$A-} a lényeges, mert az alapértelmezett "+" valami automatikus szóhatárra illesztést végez, tehát 4 byte-os határra "tol" adatokat a rekordban (igazából nem tudom hogy mi célból), kikapcsolva meg nem tologat semmit, nekem így megszűnt az elcsúszás. Sajnos a "+" a default. Nekem gyanús hogy ez lesz a megoldás Nálad is, tehát ez(eke)t ki kellene kapcsolni.
Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- skoda12: Webshopos átverések
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Újszerű vékony és könnyű ÉRINTŐS Lenovo X1 Carbon (Core I5 16Gb DDR4 512Gb SSD Windows11)
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- ASUS ROG Strix G15 Gamer Laptop újszerű állapotban, dobozával.
- Asus TUF Gaming FX505GT 15" notebook makulátlan eladó
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC2 Új + 2év Care Refresh 2017.06.20-ig gyári garancia
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G1 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest