Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- potyautas: Stand up és én
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Hali!
Anno amikor a DOS-os Pascalból (TP) átírtam egy progimat D3-ba én is találkoztam ezzel a problémával. Input + output célból volt egy rekordokból álló tipusos fájlom ami TP alatt tökéletes volt, de D3-ban nekem is elcsúszott beolvasáskor. Én magamtól rátaláltam a megoldásra, csak most kapásból nem emlékeztem hogy mi volt az.
De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.Én ezt a kettőt állítottam be a program elején, lehet később is de legkésőbb a fájlkezelés előtt:
{$H-} // default is ShortString
{$A-} // NOT Aligned record fieldsA Project Options/Compiler menüpontban is le lehet szedni a 2 pipát a checkboxból, de így a programból kiadott utasításként hosszabb távon biztosabb a siker ...

A {$H-} sem árt, de főleg a {$A-} a lényeges, mert az alapértelmezett "+" valami automatikus szóhatárra illesztést végez, tehát 4 byte-os határra "tol" adatokat a rekordban (igazából nem tudom hogy mi célból), kikapcsolva meg nem tologat semmit, nekem így megszűnt az elcsúszás. Sajnos a "+" a default. Nekem gyanús hogy ez lesz a megoldás Nálad is, tehát ez(eke)t ki kellene kapcsolni.
Egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Linux Mint
- Villanyszerelés
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Philips Hue Gradient Lightstrip hibás
- Killer 1650x Intel AXN 200NGW
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Philips Hue LightStrip Plus v4 1m extension
- Samsung Galaxy S10 128GB (Hibás, hiányos)
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De egy kis keresgélés után megtaláltam hogy melyik volt az a progi, és mivel szerencsére kommentelni sem felejtettem el (!) így az én megoldásomat most el tudom mondani. Fordítási direktívákkal (!!!) kellett játszani, na nem sokat de célirányosan.