- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miracle
senior tag
válasz
VladimirR #368 üzenetére
úgy az int(double), mint a static_cast<int>(double) alsó egész-részt vesz. a kód működik.
én g++-t és borland compilert szoktam használni, mind a kettő így csinálja, és bár nem néztem, de a VS is biztosan.
az előbbi (ha másért nem is) azért kerekít felelé, mert egyszerűen eldobja a mantisszát. utóbbi implementációfüggő, de csak az van garantálva, hogy nem csinál hülyeséget, de az kerekíthet bármely irányba.
Ha negatív számokra is számítanánk, akkor lehet, hogy nem működne a kód, de itt nem ez a helyzet. a makrókkal meg vigyázni kell, mert egy ilyen egyszerű kifejezés, mint a round(++b) is megfingatja.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest