Új hozzászólás Aktív témák

• FeniX-

senior tag

Sziasztok, kicsit mellékszál téma, de olyan embert keresnék, akinek van tapasztalata az ügyfelek kezelésével kapcsolatban.

Mivel nem találtam kifejezett webprogramozós thread-et, ide írom le a jelenséget. Egyik ismerősöm KKV és most már nem először fut bele olyan ügyfélbe, aki dacára mindenféle szerződésnek, megegyezésnek, megállapodásnak (és amit akartok) úgy kezd el viselkedni, mintha kizárólagos "házi-programozója" lenne.
    'Fizettem, akkor csináld meg, állj rendelkezésre 0-24ben'.
    A jelenséghez hozzá tartozik:
    - Ad hoc módon ad megbízásokat, de minden esetben telefonon, random időpontokban és nem hajlandó emailt írni, vagy összegzőt. (Végül általában már ő sem tudja, hogy mit akart pontosan)
    - Azt képzeli, hogy bármikor, amikor felhívja a programozót, az eldob csapot-papot és vele /az ő dolgaival kezd el foglalkozni.
    - Közkedvelt megjegyzés a "neked ez 5 perces munka!" típusú megjegyzés. (össze tákol valami félig-fos oldalt, ismeretlen keretrendszerrel, majd utána elvárja, hogy a 'webes' javítsa ki a hibákat [=értsd. ami neki nem tetszik], de még aznap.)
    - Csipp-csupp ügyekkel is a programozót baxxtatja. Pl. "ez a gomb legyen zöld" .. - átállítja - majd: nem, nem mégsem jó, legyen sárga. Majd mikor ezek a vacakolások számlázva vannak, kikéri magának.
    - Egy idő után érzelmi zsarolásba kezd. (Miattad nem tud elindulni az oldal / Ügyfeleket vesztek / Ki fogja nekem megtéríteni a kiesett időt) ..

Az elmúlt jópár évben végig-kísértem az ismerős sztorijait, és 10-ből legalább 5 privát ügyfél ilyen. Legyen szó 50-es 'üzletasszonyról', vagy fiatal fuvarozó-vállalkozóról, vagy éppen végzős diák HR-esről.
    Az elején normálisan indul, látszólag elfogadják a játékszabályokat, aztán menetből kiütközik, hogy ők is ilyen manipulátor típusúak.

Sajnos a KKV-ban utóbb nem igazán lehet minden esetben megválogatni, hogy kiből lesz fizető ügyfél, úgymond 'muszáj' belemenni, máskülönben le lehet adni a szerelést a szertárban és nézni másik munkát.

Szóval, ha van köztetek valaki, akinek van ebben tapasztalata, és pár hasznos tippje, azt megköszönném!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés