Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok! Példaprogramot keresek, ami segít eligazodni a socket programozás világában.
    Jó lenne, ha Python3-ban íródott volna, de jöhet C, PHP, Ruby, esetleg Java is.
    Ami fontos, hogy valódi, működő, használható, de viszonylag kicsi legyen a kód.
    A valódi alatt azt értem, hogy köszönöm, az echo client/server kódokkal teli a net, nekem valami olyanra lenne szükségem, ami segít eligazodni abban, hogy saját "protokollt" hogyan lehet megvalósítani, ráadásul több szálon.

Amit szeretnék belőle megérteni, mert az eddigi tutorialok alapján nem igazán sikerült:
    1. Párhuzamosan több kérést hogyan szokás, elsősorban unix/linux rendszeren feldolgozni? A fork()-os példákkal az a gondom, hogy egyrészt a fork() elég sok megkötést hoz magával, másrészt nem látom igazán előnyét az olyan multiprocess/multithread-es alkalmazásokkal szemben, ahol önálló, nem forkolt processzt/szálat indítok, viszont hátrányt látok néhányat. Például a nyitva felejtett filedescriptor-ok párhuzamos használata, ami elég csúnya hibákhoz vezet.

2. A socketen folyó kommunikációra is jó lenne használható példát látni, lehetőleg ugyanott és ezért lenne előny a Python forrás. Ugyanis a send/receive python-ban byte-okat küld, nem stringet (eltérő típus, nem úgy, mint C-ben). Emiatt kell valami, ami képes biztonságosan visszakonvertálni a bájtokat az eredeti formájukra. Eddig csak egy pickle nevű modult találtam e célra, aminek már a leírása is tartalmazza, hogy csak biztonságos forrásból származó byte sorozat deszerializálására alkalmas. Ha nem megbízható a forrás, például internetes klienstől jön valami, akkor felejtsük el. De nem adtak javaslatot, hogy akkor mit kellene helyette.

Szóval ilyesmire kellene valami élesben működő opensource szoftver forrása, ami szerintetek elfogadható szintet képvisel.

Új hozzászólás Aktív témák