Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz bandi0000 #10752 üzenetére

*& problemat itt szepen elmagyarazzak

sz= 2*sz; Siman megduplazza "sz" erteket. Mivel ref-szerint lett atveve, ezert ez kihat a fuggvenyen kivulre is. (ugyanaz, mint a pointer, az is ezert *&)

++i, i++: tudtommal for ciklusban nincs neki jelentosege, elvileg a ++i gyorsabb, bar sztem ezt ma mar a barmelyik compiler megoldja, hogy tokmindegy legyen.

"és erőltetek ezt, hogy függvény deklarációt írjunk előbb, és a fő függvény végén írjuk meg a függvényt, mint ahogy a képen is van, ezt ti is így használjátok?"
    Hat, igazabol header file-t szokas hasznalni, ugyhogy vegulis fogjuk ra, hogy igen? :F
    Normal esetben a main()-be csak az megy, aminek tenyleg muszajkell-fontos, hogy ott legyen, de gondolom az elejen meg elfogadhato, aztan majd bevezetik a header-cpp bontast, es megerted, miert eroltetik a dolgot.

Viszont nekem lenne egy kerdesem:
    Ez mar nem az elso kod, amit megosztasz, szoval...
    Nem akarok megbantani senkit, de hol tanitjak igy a c++-t?
    Eskuszom borzaszto kivancsi vagyok, ha mas nem mar csak azert, hogy mindenkit lebeszeljek meg arrol is, hogy a hely kozelebe menjen. Regen lattam ennyire mocsok gusztustalan, nem legacy kodot. Kb tobb vele a baj, mint ahany sorbol all szegeny. :(

Egy code review-n ilyet latnek, lehet inkabb meghivnam a kollegat egy sorre, es mikozben atelnem ugyan a fajdalmat, megis javasolnek neki valami mas szakmat inkabb. :(

Borzalmas, trehany, tele worst practice-el, es ebbol kene tanulnotok, fejlodnotok, megerteni a "programozos" gondolkodast es megszeretni a szakmat es a nyelvet?!

szerk:
    ui.: Ne erts felre, tanulotol elfogadhato amit itt latok egyszer, max ketszer, de minden esetben kapna egy listat a javitando dolgokrol, es el lenne varva, hogy a kovetkezot mar ugy adja be. Szoval tanulotol elfogadhato, de tanartol?! Peldakent?! Uristen... Sorry, ezt mar az eddigi kidreszeknel is le akartam irni, csak inkabb visszatartottam, de most egyszeruen kitort belolem, nem birtam tovabb. :U

szerk2.:
    Hogy valami jot is mondjak, ha ebbol kepes vagy megtanulni es megerteni a C++-t hasznalhato szinten, akkor hogy is mondjam... Nem sok legyozhetetlen akadallyal fogsz talalkozni eleted soran. :R :DDD

Új hozzászólás Aktív témák