- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matekból én is jócskán kivettem a részem, de a büdös életben nem használtam ki informatikában ezt. Viszont programoztam már 1700 (plusz sallang) táblás rendszereket, ipari rendszereket, de csináltam több projektet is egyedül, amelyek között van olyan, ami azóta is, több éve érintetlenül üzemel. Villanymérnöki területen inkább kell a matek, de akkor is elvesztettem a matektudásom legnagyobb részét az évek alatt.
Fel nem foghatom, mi értelme matekkal mérni a tudást. Matek tesztekben pont penge lehet valaki, aki most szabadult az egyetemről, de még nem látott méretesebb adatbázist vagy programot. Simán leverne egy 3x éves valakit, akinek 1x év használható tapasztalata van. Engem is, vagy téged is. Jó, nem Fibonaccival, mert azért az pont nem bonyolult. De az egyetem után levertem volna szinte bárkit a tesztjeiden, azt is, aki jóval tapasztaltabb nálam. Néhány hétig-hónapig, aztán engem vernek le. Mit tudsz meg ebből?
Fibonacci talán még játékfejlesztőnek sem kell, ráadásul elég alap matek, így aztán a matektudásról sem ad visszajelzést.
Egy példa az egyik jelentkezésemről: egy programot kellett beküldeni, de otthonról, hogy ne legyél feszült (mivel nem ugyanaz az interjús stressz, ill. az, hogy szűk a határidő egy ismerős környezetben), aztán azt úgyis kiveséztük egy óra alatt a fejlesztési vezetővel és egy HR-essel. Előbbi a tudásodat, utóbbi a reakcióidat figyeli.
Egy másik példa volt: egy adott tömb sorba rendezése papíron, leírva a ciklusonkénti állapotot. Sokat elmond arról, mit tudsz a programozásról, és nem kell matek hozzá. És ez elég nagy cégnél volt.Ha Te interjúztatsz, akkor az a feladatod, hogy 1-2 óra alatt megismerj egy embert szakmailag. Akkor még nem voltál színvonalas interjún. Nem bántani akarlak. Egy profi HR-es egy szakmabeli karöltve 1/2-1 óra alatt kiismer. Ez olyan, mint mérnöki államvizsgára lopott diplomamunkával bemenni. Az öreg szakik előtt azonnal lebuksz. 15 perc elég ahhoz, hogy megmondják: 1. Te írtad-e, 2. mennyire vagy jártas a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Jövedelem
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztalos klub
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- Mafia: The Old Country teszt
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2932
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest