Hirdetés
- Metallica M72 World Tour 2026 június 11 - 13. Budapest
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Leonbergi: Kérdés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
successful
csendes tag
Na, mégsem jön senki dumálni, ehh . . . .
Na akkor egy kis negatívum is a szeretett powerballunkról . . .
tegnap észrevettem, h süketülök, ez természetes? :-D szerintem nem! Tünet; fáj a fülem belül, vagyis nem fáj, hanem mint amikor az embernek víz megy a fülébe, és tompábban hall. Azon agyaltam, hogy mivel nagy sebességen pörget az ember, nem lehet-e káros a cucc a fülben lévő egyensúlyozó szervre?
Az egyensúly érzékelése a félkörös ívjáratok belsejében levő receptorsejtekkel történik. A három félkörös ívjárat (ampullák, belsejében folyadék - endolimfa) végében levő érzékelősejtek a fej gyorsuló illetve lassuló mozgást érzékelik. A receptorok felett kocsonyás állományú rétegbe ágyazva mészkristályok fekszenek, melyek ingerlik a receptorsejteket. A zsákocskák és tömlőcskék a fej statikus helyzetének érzékelésére alkalmasak (szintén kocsonyás burokban). A kiváltott ingerület rövid hossz után hozzákapcsolódik a hallóideghez, majd az agyi központba kerül. A belső fülön kívül még az izmok és inak nyújtásérzékelő receptorai is szállítanak információkat a test helyzetéről.
Persze mindez csak feltevés, de eddig ilyen problémám még nem volt . . .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest