- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkr
őstag
valaki nem tudja a postán maradó ajánlottat hány napig lehet átvenni?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #11147 üzenetére
Felhívtam a 1819-et. Ti ne hívjátok!
Az ügyintéző akit kapcsoltak nagyon mérges volt, mert a posta mindenkit oda irányít át. Azt mondta én vagyok ma már a 20-adik aki efelől érdeklődik... Semmit nem tudnak ott mondani az egyéni ügyekről, azon a számon csak valami általános tájékoztatást tudnak adni. Adott egy számot valami (hadarva mondta) vámügyirepülőtérinemzetitolvajiirodához ahol esetleg próbálkozhatok...Átnéztem az alis rendeléseim és ötletem sincs ez melyik lehet mert egyikhez sem tartozik ez a tracking number, könnyen meglehet, hogy az eladó más TN-t adott meg, de nem 1 számjeggyel rontotta el mert még erre vonatkozóan is megnéztem a számokat.
Ez a legrosszabb, hogy be sem tudom azonosítani ez melyik csomagom a 3 érkezés alatt állóból... Vagy akár olyan amire már refundot kaptam.Esélyes, hogy hagyom a francba és nem veszem át, dugják oda ahová akarják. Ami fontos volt az megjött. Ami nem jött meg eddig azt meg nem fogom átvenni ha 27% ÁFÁt nem képesek kiszámolni és helyette 46%-os ÁFÁ-t számolnak fel...
-
agroman
aktív tag
en mar rajottem miert tobb mindenkinek az AFA...
ebben mar benne van a takolmanyos koltseg is -
Dyingsoul
veterán
válasz
kammler #11146 üzenetére
Na csak sikerült elérni egy kedves ügyintézőt, igaz pörgött, mint a búgócsiga de még hétfő van, tudtam tartani vele a lépést.
Elregéltem neki amit a fenti képen mutattam, azt mondta, hogy nyomkövetési szám alapján sem látja azokat az összegeket amiket megosztottam vele, tehát ott a postán már nem látszik az amit a postai emailben kiküldenek (ezt én furcsállom de ez van, jól diktáltam be pedig mert megtalálta a küldeményt).
Amiket mondtam összegeket az alapján ő sem értette miért ennyi ÁFA-t számítottak. Azt mondta, hogy az áru értékére a shipping díjat is ráteszik és úgy számolják az ÁFA-t. De hát mondtam neki, hogy itt egy 2049-es összeg ami előttem van ezen az oldalon, ha a szállítási díjat is beleveszik, akkor itt ebben már annak is benne kell lennie, nem? Hát azt mondta szerinte is, de ő sem érti miért ennyi.
Azt tanácsolta, hogy a 1819-en hívjam a NAV-ot és ott érdeklődjek efelől. Úgyhogy most hívom őket.
-
kutga
félisten
válasz
Mr.Pentele #11138 üzenetére
Gondolom az zavart meg, hogy feladónak visszakézbesítve.
Pontosan ezt nem értem.
-
Mr.Pentele
csendes tag
Szia!
Ez a bejegyzés azt jelenti, hogy a MediaMarkt sikeresen átvette a visszaküldött csomagot. Gondolom az zavart meg, hogy feladónak visszakézbesítve. Ez a sor mindig olyan küldeménynél jelenik meg, amit inverz csomagként küld vissza az ember. Vagyis tapasztalataim szerint igen. Innentől kezdve szerintem intézik az elállást, úgy ahogyan kérted vagy megbeszélted velük. Nem számít hogy automatában adtad fel, vagy postán, a lényeg a sikeres visszaérkezés.
-
ablack
senior tag
Sziasztok!
A posta weboldalán az online címirat kitöltő (csomaghoz) megszűnt, vagy csak éppen nem működik?
[link] -
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Mediamarktnak küldtünk vissza internetes rendelést 14 napon belül, a nyomkövetésben mégis ezt látom.
Sikeresen kézbesítve
MeghatalmazottFeladónak visszakézbesítve
MeghatalmazottElképzelhető hogy valami okból mégsem vették át? Mpl-lel adtam fel automatából ha ez számít miután jeleztem írásban az elállást.
-
parkr
őstag
vaterafutárnál MPL házhoz 1790 Ft lesz július 1-től
van már viszont GLS is, amit Simplepay-el lehet kifizetni
-
sopruk
senior tag
válasz
Predator2 #11133 üzenetére
Szia!
Ha postán fel tudja adni és előtte kinyomtatni a feladóvevényt, akkor Vaterafutár (1775,-)
Még olcsóbb, ha PostaPonton (1570,-) tudod átvenni, vagy ha van közeledben csomagautomata (1085,-)
Ugyan itt PickPackPontos feladás/átvétel 1500FtPMP Expressen keresztül DPD háztól-házig 2515,-
A Fürgefutárnál látok még egy Csomagküldö.hu pontról-pontba szolgáltatót 1220 Ft-értJéé! Most láttam meg, hogy a Vaterafutárnál is van már GLS
És olcsóbb mint a Fürgefutárnál, illetve a PMP-nél... -
nonsen5e
veterán
Kapott mostanában valaki ilyet e-mailben, vagy csak engem találtak meg valahogy?
Hivatalos posta.hu email, ellenőriztem a fejléceket is, és a tracking num is valós.Küldemény adatai
Feladó: L***** L*****
Küldeményazonosító: P**********28
Feladás dátuma: 2021.06.21.
Árufizetési összeg: 10 000 FtA manust sem ismerem, csomagot sem vártam senkitől, olyan faluból küldte aminek a 300 kilóméteres közelében sem jrátam soha, és ez a 10.000 Forintos összeg is túl kerek.
Ez az árufizetési összeg gondolom utánvét akar lenni?
Ha igen, lehúzás I guess, hogy hátha van olyan balfék aki kifizeti a random csomagot. -
Predator2
addikt
Helló
Az alábbi méretekkel és súllyal melyik futárcéget választanátok? Vásárolni szeretnék, és az eladóval keressük a legolcsóbb szállítási módot.
Weight: 4670g
Item Dim.: 58.1 x 37.4 x 15.9 cm
THX -
Hintalow
senior tag
Ez érdekes, nekem eddig minden szállítmányon rajta voltak ezek az adataim, gördülékeny is volt minden vámkezelésem.
Mondjuk a rendeléseim többnyire 30-100 ezer Ft közötti csomagok Amerikából, Japánból meg hasonló helyekről, ezeknél lehet más a folyamat, mint az ilyen kínai kis vackoknál. -
dchard
veterán
válasz
azbest #11127 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy vajon szeretném-e ha mindenki látná a névhez, címhez a telefonszámomat meg az email címemet is. Hol van itt a GDPR?
Ha legalább annyi eszük lenne, hogy mondjuk a tracking szám alapján el tudnám indítani a folyamatot, vagy legalább tudnék megadni azon keresztül mail címet, elérhetőséget... Elképesztő last minute szabályalkotás és kőkorszaki megoldások, mindezt lassan és drágán. De hát ebben az országban mire számítunk... Ha egyszer majd látni fogok újra a pipától, leírom hogy megy ugyanez Hollandiában (ha már EU-s szabályozásra hivatkoznak)...
-
azbest
félisten
válasz
dchard #11126 üzenetére
nameg ugye erre alapból valsz csak az utcanévhez lehet próbálni behekkelni. Van amelyik cég ráteszi a telefonszámot, bár az alinál áltlaban le van vágva az országkód előle.
Persze ha a webshop az új módi miatt más adatok rányomtatását is megköveteli a partnerektől, akkor elvileg akár alapból rá is kerülhet (az ioss szám is kell rá, ha van, amit ők adnak).
-
dchard
veterán
A Posta tájékoztató videója:
https://youtu.be/qFNnZCxrGdoBaromi jó, hogy ezt most találják ki, hogy írjam rá a telefonszámomat meg a mail címemet, és akkor olcsóbb a vámkezelés...
-
kr:sz
tag
Érdekes kis nyomon követés. [link] Oláh Ottó adott fel egy csomagot az USA-ból és Székesfehérvárra címezte. Tett a csomagba egy apple airtag-et is, így nagyon jól végig tudta monitorozni, hogy merre jár a kézbesítendő küldemény. Érdemes végigolvasni
-
azbest
félisten
Persze. Az adó mindig rájön. A posta saját tarifájáról van most leginkább szó.
Ha automatikusan kezelhető, akkor igen, annyi a posta saját sarca, ha online be is fizeted nekik.Ha nincs elérhetőség a borítékon, akkor a kézbesítő már 800 forintos számlával állít be + az adó persze.
weblap [link]
pdf tarifák: [link]
új terméklap részletesebb leírással és más leheteséges extra díjakkal: 109es oldaltól [link]A vámügynöki szolgáltatáson kívül is csomó szolgáltatás drágul jövő hónaptól.
A magyar posta a one stop shop helyett a two stop shopot vezette be. Nem elég, ha előre ki van fizetve minden közteher, akkor is megállítják a küldeményt, hogy beszedjenek saját részre még plusz díjat.
-
azbest
félisten
Mondok én cifrábbat is:
Ha valaki tényleg magánszemélytől kap 45 euro alatti értékű küldeményt, amire nem kell se áfát, se vámot fizetni, azokra ezentúl 4000 forintos megbízási díjat vetnek ki a terméklap 112-es oldala szerint. Tehát a tényleg adómentes küldeményre, amire eddig nem kellett semmit sem fizetni, arra bekérik a 4000 forintot, mivel manuális ügyintézést igényel.
Másik cifra dolog, hogy ha valaki reklamálni akar a 150 euro alatti küldeményének hibás vámkezelése miatt, akkor 6600 forintot kérnek el azért, hogy feldolgozzák a rendes vámkezelős nyilatkozatot.
Vagy, ha valakit értesítenek a küldeményről és adatot kérnek be, de nem válaszol rá, akkor vissza a feladónak. Viszont, ha lemond a küldeményről, akkor azt megsemmisítésre küldik és annak van 5000-es tarifája.
Ha ők egy küldeményről úgy gondolják, hogy vámkezelni tudják automatikusan 150 euro alatt, de nincs telefonszám, email cím kitapétázva a borítékra, akkor egyszer csak jön a kézbesítő a számlával.
-
parkr
őstag
"Értéktől független, 399 forintos egységes díjat állapított meg a posta arra az esetre, amikor az áru értéke nem haladja meg a 150 eurót, és a vevő a megrendeléskor a webshopnak az áfával megemelt árat fizeti ki online. Az áfa kifizetése azonban hiába történik meg előre a vásárláskor, a vámkezelés akkor is kötelező."
-
dchard
veterán
válasz
dchard #11104 üzenetére
Hogy válaszoljak a saját kérdésemre: igen, Feucht-ból hétfőn kora reggel, 7 óra körül indul a Posta szállítmánya, hetente egyszer. A hétfő hajnal 01:30-kor beérkezett csomagomat szerencsére még elhozták (Európa+), amit kedden késő délután scanneltek le Magyarországon. Hátha segít valakinek.
-
gaben22
senior tag
Nekem eddig sose bontották ki a csomagjaim. USA-ból rengeteg cuccom jött/jön, 1 kivételével eddig mindig kiszedték, de bontva nem volt még sose.
Amúgy Posta (-> DHL eCommerce) ügyesen nem küldi el, mennyit írtak rá a csomagra, FedEx meg mindig megküldi a küldő által feltüntetett összeget. Nem ügyeskedés miatt mondom (nagyon nem ajánlom senkinek, egyszerűen így könnyebb kitalálni, most épp melyik csomagot vámkezelik, mert pl. Amazonnál a küldő néha elfelejti beregisztrálni a tracking kódot... azt de utálom...).
Én úgy tudom amúgy, hogy ilyenkor NAV-os ragasztószalaggal ragasztják vissza, innen tudod, hogy ők bontották (ill. készül videófelvétel is a nyitásról). Bár ezt ugye csak hallomásból tudom, nekem még nem nyitogattak.
-
Spet
addikt
válasz
Golyobis #11105 üzenetére
Nem megtehetik, hanem konkrétan meg is teszik a vámkezelés során, hogy kinyitják a csomagodat. Engem hívtak már fel az ügyfélszolgálatról, küldtek is fényképet, ami mint látható igazi műalkotás:
Igen ez az eredeti képméret, ebben a minőségben
Ezt akkor teszik, amikor nem tudják megállapítani, hogy tényleg mi van a csomagban (röntgen/olvashatatlan a címkén a szöveg), kétségbe vonják a csomagra írt összeget, és/vagy olyan országból származik a termék ahonnan egyéb dolgokat is szeretnek becsomagolni (első sorban Dél-Amerika)
-
agroman
aktív tag
válasz
MaxxDamage #11110 üzenetére
https://www.dpd.com/hu/hu/segitseg/export-vamkezeles/brexit/
"2020. december 22-étől fel kell függesztenünk a csomagküldő szolgáltatást magánszemélyek részére. Magyarországon élő magánszemély csomagjait nem tudjuk elszállítani sem az Egyesült Királyságban élő magánszemély, sem ottani telephellyel rendelkező cégek számára."
-
Ciccuka
veterán
válasz
MaxxDamage #11110 üzenetére
kb. 2-3 éve még lehetett oda
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
MaxxDamage #11106 üzenetére
-
válasz
gaben22 #11107 üzenetére
Laptop heatsink (hűtés , alu/réz) ami ki lenne küldve, karton dobozban, bubis fóliázott lenne a termék. UPS-t néztem (Futár) ami a legolcsóbb volna és azzal 12k+ volna... /most nézem, a Posta még drágább és UPS pár napos a kézbesítés ideje/
Tömegét nem tudom mennyi, de 1-2kg max. (a 2kg-al lehet sokat mondtam)Mérete olyan (h.)40x(sz.)30x(m.)15 dobozba simán bele is férne.
-
gaben22
senior tag
válasz
MaxxDamage #11106 üzenetére
Attól függ kivel akarod küldeni és mekkora a csomag
. Én eddig csak Magyar Postával küldtem UK-ba csomagokat nemzetközi levélküldeményként (nemzetközi levélküldemény megengedett maximális mérete nagyobb a belföldinél). Nyomkövetéssel 3500 körül mozgott.
Egész jó a Magyar Posta kalkulátora.
-
UK-ba lehet csomagot feladni és ha igen, akkor milyen költsége van? (feltétele csak az, ami biztosan oda is ér a címzetthez)
/RMA-ra küldenék ki egy alkatrészt, ha FedEx leszállítja nekem az újat/ -
Golyobis
tag
válasz
Fancy-boy #11103 üzenetére
Gondolom tényleg megtehetik, de akkor lenne róla valami dokumentáció, + gondolom akkor úgy zárták volna le, hogy a saját bilétájukat rakják az élekre, hogy ha utánuk más már ne tudja úgy kinyitni azt, hogy az ne látszódjon.
Ilyen formában ahogy most van, lehet hogy a vám kinyitotta, de ez jelenti azt is (ami engem elsősorban érdekel), hogy más ne nyithatta volna ki?
Másrészről DHL telefonos kollégája azt mondta, hogy nincs a rendszerükben a vámon történő felnyitásra vonatkozó bejegyzés/dokumentum.
Bár igazából bármi lehetséges.
-
dchard
veterán
Tudja esetleg valaki, hogy Feucht-ból még mindig heti egyszer hozza a Posta a cuccokat? Ha jól emlékszem hétfőn reggel szokták elhozni, de nem vagyok benne biztos. Az rémlik, hogy már több esetben is látszott, hogy Feucht-ból minden héten egyszer, és ugyanakkor hozzák el a motyót. EU-n belüli csomag egyébként.
-
Golyobis
tag
Heló,
külföldről rendeltem egy drága cuccot, a DHL végzi a kiszállítást. Volt vámkezelés is meg minden, ki is hozták a házamhoz, de ott észrevettem, hogy a csomagot mintha már felbontották volna előttem, majd hanyagul visszazárták. Simán lehet hogy valaki kivett belőle valamit. ( A doboz nyitható részeit egy kis vonalkóddal ellátott matrica kötötte össze, és az ketté volt vágva + trehányul volt leragasztva.)
Az átvételt megtagadtam, és jegyzőkönyv felvételét kértem, de a futár nem volt erre hajlandó.
Nem sokkal ez után jött a telefonomra az sms, hogy engem mint átvevőt a megadott címen nem találtak, hibás a cím, ezért pontosítsak (ami nyilvánvalóan nem igaz, hiszen a futár megtalált és beszéltem vele).
Telefonon és emailben is, megreklamáltam a dolgot, de csak annyi választ kaptam, hogy majd továbbítják az illetékeseknek, akik kivizsgálják az ügyet, emellett a biztonság kedvéért újra egyeztettem velük a szállítási adatokat.
Ez pénteken volt, azóta kaptam is egy email-t hogy a panasz miatt majd keresni fognak, de a trackingben még mindig úgy szerepel, hogy az adatok pontosítására várnak a kiszállításhoz.A feladó azt mondta hogy már többször is előfordult velük, hogy a DHL visszaküldte hozzájuk a csomagot arra hivatkozva, hogy nem lehetett a címzettel felvenni a kapcsolatot, és félek, hogy az én esetemben is erre megy ki a játék.
Én arra gondoltam, hogy visszavonom a reklamációt, és kérek egy új kiszállítást, így lehet hogy a csomag fele hiányozni fog, de legalább megkapom.
Van valami más is amit tehetek?
-
gaben22
senior tag
Helosztok, posta témában kérnék véleményt. UK Amazonról (nem fulfilled by Amazon) egy magasan értékelt bolttól jött egy könyvem, ami sérült. Írtam nekik, azt kérték küldjem vissza. Küldtek egy bilétát (lényegében szó szerint egy béna scannelt papír, még kézzel írott dolgok is voltak rajta halványan...), ami szerint ez "PRE-PAID POSTAGE" meg Royal Mail Small Packet... és "AMAZON UK" + egy cím szerepel rajta (elvileg a bolt címe). Azt kérték csak simán dobjam be egy Posta levelesszekrénybe, hogy ne kérjenek szállításért pénzt.
Nem igazán akartam ezt így elhinni, így ma bementem postára, azt mondta faszi nála csak pénzért tudom feladni, de "szerinte", ha bedobom levelesszekrénybe, akkor azt elviszik.
Mi a véleményetek? Amazont felhívhatom, de mivel nem "fullfilled by Amazon" így sokra nem számítok, esetleg azt mondják majd biztos visszaadják a pénzt, de... Sokat nem akarok ezzel szarakodni, úgyhogy lehet végül tényleg csak bedobom egy ládába aztán ennyi szóval csak véleményre/tapasztalatra vagyok kíváncsi.
Amúgy UK Amazonról könyvrendelésekkel rengeteg a gondom mostanság (nem fulfilled by Amazon rendelések amúgy), legalább fele meg se jön, mert EU kilépés óta nem trackinggel küldik abban reménykedve, hogy így nem kell vámolni (ők mondták).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Intel Core i7-13700K Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest