Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasBoot
aktív tag
válasz
villamos bá
üzenetére
Köszönöm. Elsőként valóban csak ismerkednék vele. Tisztában vagyok a magyar nyelvű viszonyokkal az Allen-Bradley-n keresztül. Korábban Microwin/Step7-nek olvastam magyar oktatását, ezért kérdeztem.
-
byte-by
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
halo
én nem ismerem a KV Nano-t, de ha ez plc , és nem programozható relé, akkor kell lennie benne shiftelésnek.
de már jelezték a másolást is, mivel kevés az adat, az is jó lehet. -
byte-by
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
halo
bizonyos megoldások nem mindenhol működnek ugyanúgy.
ezért mindenképp jó tudi mi a hardver és a szoftver. -
byte-by
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
halo
a bemásolás után shift-elj jobbra kétszer, ha van shitft.
bemásolás az órának és a percnek: pl. órát a d100-ba(H) , percet a d101-be (M) ,
funkció: word shift _ source word d100 , kezdő azó d101 , end szó d109vagy ha van dupla szó shift akkor azzal.
-
joci9
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
Szia!
Vagy https://en.wikipedia.org/wiki/Circular_buffer
Bár 5 adatnál jó a másolgatás :-)ü
J -
Szirty
őstag
válasz
villamos bá
üzenetére
Szia!
Márpedig szerintem másolgatni kell

Milyen PLC-re kellene a megoldás? -
byte-by
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
halo
sajnos nekem csak omron megoldásom van, de azért leírom, hátha van hasonló lehetőség a siemens-ben, vagy egyéb vezérlő típusban.
mi úgy oldjuk meg, hogy az A090 BCD Array (4 Word) tartalmaz egy date_and_time formulát ami az utolsó
program betöltés dátumát-idejét mutatja.
ezt figyeljük adatgyüjtő hálózaton keresztül és ha megváltozik akkor pontosan tudjuk, hogy valaki belenyúlt.azt sajnos pont akkor nem tudjuk ki volt, de az azért könnyen kideríthető, mivel akárki nem tud a közelébe kerülni.
mellesleg van programverzió kezelő adatbázisunk, így tudjuk kezelni a változásokat. -
spkkill
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
Szia!
Szerintem a legegyszerűbb ha elmented az aktuális programot a saját gépeden és mikor kíváncsi vagy csinálsz egy komparálást. Ha valamelyik változót vissza is írták eredeti értékre akkor is az időbélyeg megváltozik,ami a TIA-ban amint online csatlakozol ki fog bukni. Ha HMI-n akarod kijelezni akkor csinálj egy képet amin csak kijelzed a számodra fontos értékeket egy outuput io field-ben. -
Szirty
őstag
válasz
villamos bá
üzenetére
A kérdésed pontosítást igényel.
A memória tartalma a leggyakrabban PLC ciklusonként is változik (tehát másodpercenként több százszor).
Persze nem a flash, de kikapcsoláskor a RAM-ot szépen beletapossa a flash memóriába.Mi a kérdés mögött rejlő cél?
-
byte-by
tag
válasz
villamos bá
üzenetére
halo
mivel itt nincsenek előre definiált memóriák neked kell létrehoznod.
a project tree-ben a "program blocks" fül alatt a "Add new block" opciónál létrehozol egy új DB-t (Data block)
ha gondolod adsz neki saját nevet. persze használhatsz meglévő global adatblokkot. ha megvan megnyitod és egyszerűen a sorra rákattintva TAG alapon létrehozol egy memóriát. az oszlopokban (data type) ki tudod választani a típusát.
a logikádat követve legyen ez is ineger (INT). ha kell továbbiakat is létrehozhatsz.ezt aztán hasonló módon MOVE utasítással tudsz bele mozgatni pl. konstanst, ha a lépéseket akarod számolni.
de bármi mást is leeht vele csinálni.a képek internetről valók , nem saját és nem egy projekt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte B450 Aorus Elite - Leírást olvasd el -
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996, 100% Akkumulá
- Samsung Galaxy A54 5G /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia /
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" Gorilla Glass TouchScreen 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest