Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
GeriSzán
üzenetére
Elszántság és pénztárca függő, de jó ötlet lehet az Óbudai egyetem levelezős Ipari robotintegrátor szakmérnök/szakember (előképzettségtől függő) képzése, továbbá egyes robotgyártóknak is van saját tréningje, több nelyven, több országban, több formában és szinten. A KUKA tréningekkel szemezgetek, azt a pár ezer eurót valahogy ki kellene húzni egy "szponzorból"

A szakmérnöki képzést csinálom közben, érdekes. Bár levelezős révén kissé nehezebb komoly szakmai tudást átadni, de csatornákat nyit meg, és azért ad betekintést bőven így is.
Robotika terén is elképesztő különbségek vannak gyártó és gyártó között a robot programozása terén. Például egy KUKA és egy Fanuc még csak nyomokban sem hasonlít egymásra, az UR-nek van némi hasonlósága mindkettőhöz, de még az is nagyon más. Hegesztőrobotokat nyomkodtam korábban én is, ahhoz meg igazából hegesztő tudás kell erősen, mert a robot mozgását körbeprogramozni elég egyszerű, de hogy úgy csináld meg, hogy a hegesztés jó is legyen, beolvadás, vastagság, szimmetria, stb, na ahhoz már kell tudni a hegesztéshez is hozzászólni.
iszont alapvetően mindkettőhöz (plc és robot) fontos az angol.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby rádiós topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Parfüm topik
- Gyermekkorunk menő dumái
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest