Hirdetés
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- norbx: Számítógép.hu
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teuton99
csendes tag
Szia Szirty!
Köszönöm szépen az instrukciókat, sikerült leprogramozni az analóg skálázást

Egy korábbi posztodban (#595) említetted, hogy már foglalkoztál CF kártyára mentéssel. Ebben az esetben szeretnék feltenni egy-két kérdést, hogy megtudjam valósítani a feladatomat.
Tehát a gép méréseket végez és minden mérés végén (egy mérés kb 1 percig tart) ki kell menetem adatokat.
Az adatok a következők:
- A mérés dátuma és időpontja
- integer értékek
- float értékek
- ID (még nem tudjuk, hogy milyen típusú de valószínűleg STRING)
Az elválasztások vesszővel történjenek és a sor végére kerüljön egy enter (carrige return), hogy a következő mérés adatai már új sorba kerüljenek (append).Az Omron doksik bújása közben ráleltem az FWRIT (701) és FREAD (700) utasításokra, tisztában vagyok azzal, hogy hogyan működnek.
Az első kérdésem az lenne, hogy string változót hogyan tudnék menteni? Próbáltam a MOV(021) utasítással, de az nem jó.
A második kérdésem, hogy van-e valamilyen opció, hogy a PC-n tudjam tesztelni a programot a kártya nélkül (gondolok itt olyanra, hogy esetleg virtuális CF káryta pl.)?Előre is köszi.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 26
- iPhone-t használók OFF topikja
- Arc Raiders
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go S (Z2GO) 512GB + tok + microSD kártya
- GAMER PC! Intel i5-14400 / RTX 4070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w Gold! BeszámíTOK
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Benq ZOWIE XL2746K TN 240Hz DyAc 27 Inch monitor garanciával
- 27% - GAMER PC! i5-14600KF / RTX 4070 Ti / Z790 / DDR5 32GB / 1TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Update 01.23. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs