Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Na, mit hoz a húsvéti nyuszi?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló DizzyP!
PtP-s CPU-t még nem használtam, de külön PtP-s CP-t igen.
Ahhoz adtak egy CD-t azon voltak olyan program blokkok amikkel lehet kommunikációt megvalósítani (azok nélkül is lehet ha megírja magának az ember).Szóval azoknál a működés lényege az, hogy van egy adási puffer (egy DB blokkban) meg egy vételi puffer.
Amikor adni akarsz valamit, azt beleteszed az adás pufferbe, maly megcsiklandozod az adással foglalkozó blokkot a request bemenetén, erre az elküldi. az adási puffer tartalmát (jelzi is amikor küldi meg azt is amikor készen van.A vétellel foglalkozó blokk folyamatosan figyeli jött-e valami. Ha igen, azt belepakolja a vételi pufferbe és szól hogy adat jött.
HW configban sokmindent be lehet állítani az adatsebességen, bitek számán paritáson kívül is, azt át kell nézni. Pl. az adás végét jelző karaktar (ha van ilyen) időzítések, legyen-e adatfolyam vezérlés, felülírja-e a vételi puffert, stb.)
Sajnos nem tudom a PtP CPU-nál ez a dolog hogy néz ki, de valószínűleg ehhez hasonló lehet.Közben megnéztem (bár nem tudom az öt féle 314C-2DP PtP közül melyik van neked, én találomra a 6BG03-at néztem) nagyon hasonlóak a beállítások.
Nem akartam túllihegni a válaszom, nem ismerem a háttered és ezek szerint a kérdést is félreértettem...
Amikor én ezzel foglalkoztam, a PLC---Eszköz összekapcsolása mellett párhuzamosan az eszköz adás vonalára rákötöttem a PC soros portját is (egy RS422/485-ös átalakítón keresztül). Így azt az adatot amit a PLC kapott, a PC is megkapta és egy terminálprogrammal (ZOC) tudtam nézni mik jönnek. Sokat segített.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Vírusirtó topic
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Tőzsde és gazdaság
- Trollok komolyan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Dell Precision 5550,15.6",FHD+,i9-10885H,32GB DDR4,512 GB SSD,T2000 4GB,WIN11
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó egy pixel 8 pro 128/12
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest