- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Helló!
Nos szerintem is elképzelhető, hogy a laptop soros portja nem szabványos +/-12V-os jelszintekkel működik. Én is jártam már így egy IBM laptoppal.
Viszont határozottan állítom, hogy ez nem az Omron PLC problémája, hanem a laptop gyártójának a hibája, amiért költségtakarékos megfontolásból eltért az amúgy végtelenül egyszerő szabványtól, ami a közönsége s RS232 soros portra vonatkozik.
Persze az rajtad nyilván nem segít.
Szabványos porttal rendelkező laptopokkal problémamentesen programozható bármelyik Omron PLC. Én olyan problémákba szoktam belefutni, hogy az újabb laptopokon vagy egyáltalán nincsen már se soros port, se LPT port, vagy ha van is, akkor az nincs szabványos DB9/25 csatlakozóra kivezetve. Ilyen pl. az ASUS Travelmate egyik fajtája is. Úgyhogy vagy venni kell hozzá egy port replikátort (jó drágán) és agy plusz koloncot használni terepen, vagy marad az USB-RS232 átalakító (ami persze DOS alapú programokkal egyáltalán nem használható). Cégnél két ilyne átalakítóval próbálkoztam, az egyik működik, a másik nem
Sajnos az van, hogy a laptopokat utazó, öltönyös managereknek gyártják, akik a repülőn DVD-t néznek vagy quake-el játszanak (különben mi a búbánatos jófrancnak bele csúcstecnológiájú videokártya?).
No mind1, ez már csak mérgelődés
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- ÚJ Gamer Ryzen 5 5600 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 512GB SSD
- 6 hónap garancia - Samsung Galaxy A32 5G 4GB RAM / 128GB
- Apple Macbook Pro 14" - M4 Pro - 24GB/512GB - 68 Ciklus (MX2E3MG/A) Ezüst - MAGYAR - 2+ év garancia
- Latitude 7420 2-in-1 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest