Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás

Hozzászólások

(#1223) Marty76 válasza #95092224 (#1221) üzenetére


Marty76
csendes tag

Szia!

Amikor adatgyűjtésről beszélünk, akkor az a cél termelési magas szinten, hogy a gépek által már elvégzett munkát - mint statisztikai adatot - real-time eljuttassuk egy központi szerverbe.
Igen ez pontosan így van, de sok félképen kivitelezhető. Itt jelen esetben a gépbe beépített PC-n ( http://www.advantech.eu/products/search.aspx?keyword=ppc-103t) minden ciklusban készül egy txt. fájl a kiadott paraméterekkel ( ciklusidő, pogácsaméret, sebesség stc.) Ez a txt. fájl van beforgatva adattá egy VB progival excel-be. Elég kezdetleges,de ezen dolgozunk!

Az egyedi konstrukciód úgy néz ki, hogy a taiwani pajtás fogott egy mini pc-t, gyártott egy külön kis mikrokontrolleres áramkört, a kettőt soros porton összekapcsolta, és ezt az egységet egyetlen dobozba pakolva elnevezte a végeredményt valami akármi PLC-nek. Szólj rám ha ezt rosszul vettem ki soraidból.
Igen ez jól érted, de végeredmény egy PLC az szó legteljesebb értelmében. ( ha úgy vesszük ez az összes plcről elmondható legyen az omron, siemens ).

Te szétbontanád a dobozt, és lecserélnéd a beépített mini pc saját vezérlését egy saját magad által készített központi vezérléssel.
Nem! Én a jelenlegi PC-n futó egyedi megjelenítőt programot cserélném le olyanra , amit mi saját magunk tudunk kialakítani és módosítani. Azt hogy az adatokból msql adatbázist csinálnánk és azt mondjuk PHP-val webes felületre raknák az már csak hab a tortán lenne. De minden megoldás érdekelne amivel "egyszerűen" tudnák adatokat fogadni és küldeni a PLC-vel.
(B)Itt egy kép a jelenlegi HMI programról:(/B)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  PLC programozás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.