Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- Jhonny06: Új gépsárkány
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Bencom ™
üzenetére
Az nvu automatikusan pakolja bele neked a tag-eket, azokat annak nem kell beírnod. Ha beleírsz bármi olyasmit, akkor azt direkt idézőjelezi meg nem tudom, hogy pont az és úgy kerüljön ki browser képernyőre is. Az az nvu olyasmi, mint egy Winword, csak éppen Webword. Ha tag-eket saját kézbe akarod venni, akkor notepad-ot használj. Esetleg pingálj pár dolgot nvu-val, és ne webbrowserrel nyisd meg, hanem notepaddal. Akkor látni fogod, mit is csinál. Meg tölts le egyszerűbb weblapokat is HTML formátumban, és nézd meg azokat is notepaddal. Hamar bele lehet jönni.
És nem, nem fog kelleni 2-3 hónap majd a php doksihoz sem. Egy alig 100 oldalas magyar nyelvű szöveg file szerintem nagyon egyszerű és lényegre törő magyarázatokkal. Max 2 nap alatt át lehet rágni, aztán nekiállsz gyakorolni, kicsi logikai érzékkel 1 hét, és már oda neked az oroszlánt is.
Amit az 1. linkemben találsz, nevezetesen az EasyPHP csomag, az egy apache webszerver + mySQL SQL szerver, meg még pár dolog, de azt én sem tudom, és amúgy sem kell semmire

Ha fut az EasyPHP, akkor csináld ezt:
1. Óra mellett "e" betűre jobb klikk, "Administration" menü pontra bal klikk. Bejön az admin felület. Az már a te gépeden futó saját webszervered admin felülete.
2. Azonnal a legelső pont a "LOCAL WEB" egy mappát mutat neked, amit kotorj elő a winchestereden (nálam történetesen a C:\Program Files\EasyPHP5.2.10\www\-re mutat), rakj rá egy parancs ikont (jobb klikk a mappán kívülről, parancs ikon létrehozása), és azt a parancsikont rakd ki az asztalra. Hasznos kis dolog az, majd meglátod. Ha ezzel megvagy, klikk rá, és azonnal egy olyan mappába léptet bele, ami a te saját webszervered root-ja.
3. Rakj bele a root-odba mondjuk egy proba.html file-t (igazából bármit firkanthatsz bele, a tartalma irreleváns, csak legyen valami). Aztán írd be a webböngésződbe: http://127.0.0.1/proba.html. És hoppá az ott már a te oldalad a saját webszerveredről. Lehet benne html tartalom, php program, lévén van fent a gépedem már mySQL is, azonnal PDO-zhatsz, meg ami tetszik.
Hajrá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus RGB gamer pc Z790 i5/i7/i9 13600k 32GB DDR5 6400MHz nvidia RTX 5050 + garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 - Élettartam garancia
- HP E2620 J9626A-48port - Managed switch
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi