- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- Gurulunk, WAZE?!
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
nevemfel #20931 üzenetére
az viszont a fizetős mysql enterprise csomagban van
Ez az infó nem került a szemem elé, így akkor nem is forszírozom. Köszönöm.
Amúgy azt a doksit már végignéztem, már kezdtem is összerakni a parancsot, amikor észrevettem, hogy nem dump a vége, hanem backup.(Öregszem, plusz már a betűk is összemosódnak ilyenkor.)
Neked is köszönöm, mobal.
Akkor marad így, backup, tömörítés, feltöltés, régiek törlése (egy idő után).--------------------
Még esetleg abban adjatok tanácsot, kérlek, hogy mire készítsem fel a szkriptet. Mikor mondhatom azt, hogy "baj van" az adatbázissal, és a "hibás" adatbázisról ne csináljon backup-ot.
if ($return_code == 0){}
Ha sikeresen lefutott, akkor jön a tömörítés, és ha az is sikeres, akkor a feltöltés.
Nem tudom, állhat-e elő olyan helyzet, hogy 0-ás return code-dal tér vissza az exec() annak ellenére, hogy baj van az adatbázissal.Eredetileg arra gondoltam, hogy mivel nagyon max 3-6 óránkénti (vagy ritkábbi) backupolásra állítanám be, ezért ha még kézzel valamiért pár rekordot törölnöm is kellene, nyugodtan beállíthatok egy olyan feltételt, hogy egy új backup fájl csak akkor valid, ha nagyobb, mint az előző. (5 percenként futnak cron jobok, amik tartalmat húznak be kb. 30 forrásból, így esélytelen, hogy abban a 3-6-akármennyi órás periódusban ne legyen új rekord.)
Ha pedig valamiért mégsem kerülne be egy új rekord sem, akkor sem bántja az előző backupot, hiszen csak akkor valid az új backup, ha nagyobb, mint az előző - tehát egyenlőnél invalid.Jó ez a gondolatmenet?
Mire készítsem még fel, mi "romolhat el"? Nyilván ha a szolgáltatónál valami kiesik, akkor a cron jobok, így a backup sem fog futni. Vagy ha az adatbázissal van baj, akkor a mysqldump az exec-ben nem 0-ás return code-dal tér vissza. Másra a saját tapasztalataimből (ami ebben a témában a nullához konvergál alulról) nem tudok gondolni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Milyen házat vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged