- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
pelyib #20093 üzenetére
Kérnék szépen egy sanity check-et a lenti elgondolásra.
Felírom db-be a session_id-kat, adott user name onnét tudja majd, ha már be volt loginolva. Ha be volt loginolva, session_id() és session_start() hívásokkal "átkapcsolok" a régi session-re, és a $_SESSION[]-ben beállítom, hogy session logged out (valami változót majd kitalálok rá). Aztán újabb session_id() és session_start() hívásokkal visszakapcsolok a jelenlegi session-re. Az értelme annyi lenne, hogy egy időben egy user login csak egyszer lehessen aktív. Az újat mindig engedem, a régit automatán kidobom, és bánom is én, ha nem mentette az adatait, vagy olyasmi, elveszik minden. Tanuljanak rendet a nyavajások
Ami problémákat még kutatok:
1.
Session-öket adott scriptben cserélgethetek-e kedvem szerint akárhányszor, vagy azt a technikát illegal-nak minősítik későbbi verziókban? Egyenlőre éppen teszt scriptet írok kipróbálni, de ez a környezet csak php 5-ös. Eddig annyit találtam, hogy a session váltásnál lock-ot kap a web worker, ha a session éppen foglalt. Azon még gondolkodom, hogyan is van a session csere egy futó scriptnél. Aktuális webworker w1 fut egy session id-n s1. Amikor w1 session-t vált s2-re, és azon dolgozik, addig egy w2 beléphet s1-re? Vagy w1 megfogja s1-et és s2-t is?2.
Találtam session "kinyíró" scriptet itt [link] de a magam részéről egy ilyesmit:<?php
session_start();
session_unset();
session_destroy();
session_write_close();
setcookie(session_name(),'',0,'/');
session_regenerate_id(true);
?>
egyszerűen csak túl durvának találtam. A kiloginolt session tűnik elegánsabbnak, aztán hagyni a cookie, meg session változók meg minden olyasmit time-out-re futni a saját tempójában. Vagy teljesítményben jobban jöhet ki, ha explicite gyilkolok? A cpu-matek mit mondhat erről?Köszönöm a tippeket mindenkinek.
@instantwater
A streaming nagyon lassú. Nem videó, hanem csak fényképek, amiket base64-en küldök le stringekben - alkalmasint azt is darabokban xhr-en. Jó, tudom, websocket, de nem problémamentes az sem. Szóval igen, custom a stuff. Tudok rajta barkácsolni kedvem szerint, ha valami mókás ötletet kell kivitelezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest