Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz pelyib #20093 üzenetére

Kérnék szépen egy sanity check-et a lenti elgondolásra.

Felírom db-be a session_id-kat, adott user name onnét tudja majd, ha már be volt loginolva. Ha be volt loginolva, session_id() és session_start() hívásokkal "átkapcsolok" a régi session-re, és a $_SESSION[]-ben beállítom, hogy session logged out (valami változót majd kitalálok rá). Aztán újabb session_id() és session_start() hívásokkal visszakapcsolok a jelenlegi session-re. Az értelme annyi lenne, hogy egy időben egy user login csak egyszer lehessen aktív. Az újat mindig engedem, a régit automatán kidobom, és bánom is én, ha nem mentette az adatait, vagy olyasmi, elveszik minden. Tanuljanak rendet a nyavajások :)

Ami problémákat még kutatok:

1.
    Session-öket adott scriptben cserélgethetek-e kedvem szerint akárhányszor, vagy azt a technikát illegal-nak minősítik későbbi verziókban? Egyenlőre éppen teszt scriptet írok kipróbálni, de ez a környezet csak php 5-ös. Eddig annyit találtam, hogy a session váltásnál lock-ot kap a web worker, ha a session éppen foglalt. Azon még gondolkodom, hogyan is van a session csere egy futó scriptnél. Aktuális webworker w1 fut egy session id-n s1. Amikor w1 session-t vált s2-re, és azon dolgozik, addig egy w2 beléphet s1-re? Vagy w1 megfogja s1-et és s2-t is?

2.
    Találtam session "kinyíró" scriptet itt [link] de a magam részéről egy ilyesmit:<?php
        session_start();
        session_unset();
        session_destroy();
        session_write_close();
        setcookie(session_name(),'',0,'/');
        session_regenerate_id(true);
    ?>

egyszerűen csak túl durvának találtam. A kiloginolt session tűnik elegánsabbnak, aztán hagyni a cookie, meg session változók meg minden olyasmit time-out-re futni a saját tempójában. Vagy teljesítményben jobban jöhet ki, ha explicite gyilkolok? A cpu-matek mit mondhat erről?

Köszönöm a tippeket mindenkinek.

@instantwater

A streaming nagyon lassú. Nem videó, hanem csak fényképek, amiket base64-en küldök le stringekben - alkalmasint azt is darabokban xhr-en. Jó, tudom, websocket, de nem problémamentes az sem. Szóval igen, custom a stuff. Tudok rajta barkácsolni kedvem szerint, ha valami mókás ötletet kell kivitelezni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés