Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz tothjozsi96 #16315 üzenetére

Van magyarra fordított PHP-doksi is:
    http://szabilinux.hu/php/function.preg-quote.html

Az a lényeg, hogy ha a stringed tartalmazhat olyan karaktereket (mint a dollárjel ($), csillag (*), pont (.), stb.), amelyek egy reguláris kifejezésben speciális jelentéssel bíró karakterként értelmezhetők lennének, akkor előtte ezeket egy backslash-sel (\) escape-elni kell (hogy ne rontson el pl. egy egyébként jól megírt reguláris kifejezést, hogy valamilyen substringben vannak "félreértelmezhető" karakterek); pont ezt csinálja ez a függvény.
    Remélem, így nagyjából érthető.

(#16311) :
    Nem tudok ilyen egész konkrét doksit, de Dunát lehet velük rekeszteni, én annak idején össze-vissza gugliztam mindenféle regexpekkel kapcsolatos olvasmányért, és jó sok gyakorlás után ráállt az agyam. Tényleg nem egy kétperces valami, amit csak úgy megért az ember, rá kell állítani magadat, de ez nyilván nem csak úgy megy, ha sokat olvasgatsz (nyilván az se árt), hanem ha ki is próbálgatod egyesével a különböző eseteket. Voltak különböző feladatok, amikhez nagy hasznát tudtam venni a regexpeknek, így jó gyakorlati feladatok voltak.

Nagyon sokat segít egyébként a RegexBuddy (elmagyarázza a reguláris kifejezést, nagyon hasznos!), a RegExr, Regex101, RegexPal, stb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés