Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
"A DD-on látható kód ASCII kódokat csinál belőle?"
Igen. (Épp ezért csak ékezetmentes domainek esetén működik, mondjuk úgyis az a gyakoribb.)"Mert arra gondoltam, annál talán jobb, ha generálok egy tömböt a mail-ben használható karakterekkel és azokból rakom össze a címet. Esetleg lehetne, hogy mindig másképp keveri a karaktereket össze a tömbbe. Ez túlbonyolítás?"
A válasz megint csak igen.
Jelen esetben nem sok értelme van korlátozgatni, hogy mik a használható karakterek: pontosan tudod előre, hogy milyen email-címet akarsz legenerálni, azoknak meg - ékezetmentes domaint feltételezve - pontosan tudod az ASCII-kódját. Akkor mi a gond?
ord() - Return ASCII value of character
Neked pontosan ez kell. Már ha úgy akarod, ahogy írtam egy lehetséges megoldást a nagyon sokból, hogy szerveroldalon ilyenformán előállítod az email-cím ASCII-karaktereit, aztán kliensoldalon (JavaScripttel) meg összerakod a rendes email-címet. Ennek a megoldásnak mondjuk annyi hátránya van, hogy a szerver- és kliensoldal megvalósítása email-cím generálása tekintetében függ egymástól, de hát na bumm, ez most belefér.
Mondjuk semmiképp sem a DynamicDrive-on látható ocsmány document.write-os megoldással kéne megcsinálnod, hanem úgy, hogy például adott osztállyal ellátott elemben végrehajtod ezt a konvertálást.De még csomóféleképpen meg lehet oldani, mint az előző hsz.-ben írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Jelen esetben nem sok értelme van korlátozgatni, hogy mik a használható karakterek: pontosan tudod előre, hogy milyen email-címet akarsz legenerálni, azoknak meg - ékezetmentes domaint feltételezve - pontosan tudod az ASCII-kódját. Akkor mi a gond?