Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy

az index.html-ben elkészített űrlapon kitöltünk egy rádiógombos szavazást (melyik szín a kedvenced? lehetőségek: zöld, kék, piros);

ezt a feldolgoz.php úgy értelmezze, hogy amennyiben az érték "a", akkor a háttérszín zöld, ha "b", akkor a háttérszín kék, ha "c", akkor pedig a háttérszín piros?

Tehát:
    van két fájlom,
    egy index.html nevű, ami tartalmazza az űrlapot és az űrlap egyik részeként a szavazást és
    egy feldolgoz.php nevű, amely a "POST" metódus segítségével kinyeri az index.html-ből a változók értékét, s ha a szavazáson megadott három szín közül az egyik ki van választva, akkor a "feldolgoz.php" (visszaigazoló oldal) háttérszíne az adott színre megváltozik.

Le tudná valaki a két oldal kódját külön írni? Vagy nem is muszáj megoldani, csak javítsátok ki a gondolatmenetemet!

Én úgy gondolkoztam, hogy a háttérszín értékét (ami hexadecimális szám - #ffffff, vagy string - 'black') el kellene tárolni egy változóban és egy switch elágazással case 'a', case 'b' és case 'c' esetekben ezt az értéket meg kellene változtatni. Kérdés az, hogy hogyan lehetséges ez? Ha pedig nem jól gondolkoztam, akkor legyetek szívesek megsegíteni ügyesebb ötlettel! :)

Új hozzászólás Aktív témák