Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
Sziasztok,
Azon gondolkoztam, hogy végre én is veszek Elektromos borotvát, mivel eddig mindig csak az egypengés, cserélhetőt használtam, így nem nagyon tudom merre induljak. Árban mondjuk meglövöm a 30k-t.
Philips borotvákat néztem eddig, azok nagyon tetszenek, azon belül is SW5700 és S5420/06 . Ezekről tudtok nekem mondani pár dolgot? Mennyire ajánlottak, mi a különbség köztük?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #10098 üzenetére
Amikor belinkeltem akkor még ott volt mind a kettő lehetőség, a KOSÁRBA fül is és ez a szürke KIFUTOTT jelzés is. És azért írtam, hogy nem értem mire értik azt hogy kifutott ?
Bocsi érte.
De az is lehet, hogy lesz belőle és majd frissítik az oldalt. Érdemes lenne figyelni... -
Jenne
őstag
Ha valakit érdekel...
Braun 70S combipack leárazva...bár nem igazán értem, hogy miért kifutott terméknek van jelölve...
De ahogy látom most a Braun 92S combipack is le van árazva. -
Fandango
veterán
válasz
Tomeck007 #10094 üzenetére
Én Philipset (SW6700 akciós volt akkor az MM-ben, egy 10es olcsóbb volt mint most) vettem, mert a körkéses jobban tetszett, nem bántam meg.
Philipsre kapsz +1 év garit ha regisztrálod a gyártó oldalán, ez elég jó dolog.szerk
Ahogy nézem minden Philips akciós Emagon, és a keretbe még belefér az S7370 vagy az SW6700 is, ezekből válassz szerintem. Az SW6700 feje a 9-es széria feje, én azért választottam ezt. -
SirKero
őstag
válasz
Tomeck007 #10094 üzenetére
Eléggé kifutó és már nem sok helyen van de ha sietsz még megkaphatod. Nekem ez van eddig elégedett vagyok vele. Braun Series 5-5050cc
-
Tomeck007
csendes tag
Sziasztok!
Elektromos borotva vásárlás előtt állok, mivel elegem lett a cserélhető fejes okozta állandó vérzésből és viszketésből
így szeretném a segítségeteket kérni, hogy a kinézett modellek közül szerintetek melyik a legjobb:
Braunok:
[link] (van hozzá tisztító állomás, ez nem tudom mennyire hasznos)
[link] (ez minőségibbnek tűnik)
Philips:
[link] (ez tetszik a legjobban, és most akciós is a MM-ban)
Vagy egyéb alternatíva max 40e Ft-ért?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Nemrég 12 év használat után meghalt a Rowenta Selectium elnevezésű hajvágóm, amivel szinte mindig csak a borostámat vágtam.
Utódként olyan szakállvágót (vagy hajvágót, kb. mindegy) keresek, amelynek a feje állítható 1 mm-től kb. 4-ig és nem kell hozzá vezetőfésű, hanem magának a gépnek a feje állítható. 10.000 Ft-ig keresek ilyet, ha kicsit több, az nem baj.Előre is köszönöm a válaszokat, ajánlásokat!
-
Fandango
veterán
Vettem Philips borotvatisztító sprayt, a kérdés az, hogy ezzel befújom a fejet kívül belül és ennyi? Hagyni kell megszáradni és kész?
-
törölt tag
válasz
HartgeH3-2.8 #10087 üzenetére
Nyugodtan próbáld meg szárazon is, nem vágja le a fejed.
Így nem leszel a mosdóhoz kötve, hanem bárhol borotválkozhatsz.
-
válasz
Miért jobb amúgy vizesen?
Vagy habbal?
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
És te mivel csapatod? 🙂
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nekem PreShave nélkül is tökéletes az eredmény, végén pedig Nivea After, mikor balzsam, mikor 2in1 ahogy épp van kedvem. Nem vágom mi ez az előkezelés mánia
Szerk: Jaaa hogy ti szárazon csapatjátok? Uram irgalmazz. Még véletlenül se próbálnám meg
Még mindig erősödik az akksi, de szerintem már beállt a szint.
-
törölt tag
válasz
koxkids #10081 üzenetére
Grat hozzá! Pár alkalom biztos kell, amíg belejössz a használatába. Én is vettem nemrég Barbont, eddig hosszú évekig semmilyen szert nem használtam, csak borotválkozás után hideg vizes öbllítést. Malizia Pre Shave még jobb lehet a Barbonnál, csak már állítólag nem forgalmazzák.
-
Pardise
senior tag
válasz
koxkids #10081 üzenetére
Borotválkozás előtt mosd meg az arcod szappanos vízzel, majd szárazra törlés után Barbon preshave, 3-4 perc szárazás, majd mehet a borotva. A végén meg egy jobb aftershave. Én így csináltam, ahogyan itt is tanácsolták és nekem tökéletes. Végezetül elöblíted a borotvát melegvíz alatt, majd leteszed száradni, miután megszáradt összerakod és elteszed a tokjában. 3-4 alkalmanként tisztítóspray.
-
Ma jött meg a Braun 5145s borotvám az iPon-tól. Éppen töltöm, este első bevetés
Elég masszív szerkezet, minőséginek tűnik nagyon.Tudtok tanácsot adni technikára? Életem első villanyborotvája..
Szárazon gondoltam csinálni. -
tozo86
tag
Sziasztok!
Olyan gépet keresek amivel a fejem (hajam) tudnám kopaszra borotválni. Jelenleg klasszik borotvát használok.
Tapasztalatok érdekelnének, ki mit használ erre?
Köszönöm. -
talost89
újonc
Sziasztok!
Szeretném megosztani a véleményemet a 2016 decemberben vásárolt Remington XF8705 Capture Cut Pro rezgőkéses borotvámról.
Az arcszőrzetem közepesen erős. Hagyományos borotváról váltottam.
Kb. 1 hónap kellett mire kitapasztaltam az arc melyik részén, hogyan kell rendesen levágni vele.
Legideálisabb, ha az ember minden második napon használja, a legjobb eredmény elérése érdekében.
Az arcomon teljesen simára borotvál, szinte semmi különbség a pengéshez képest.
A nyak résznél kell többször végigmenni a megfelelő eredményért. A nyaknál néha elhagy 1-1 szálat amit hagyományos borotvával megoldok.
Pengét/szitát még nem kellett cserélnem.A használati útmutatóban le van írva a készülék töltése, amit érdemes betartani a hosszabb akksi élettartam megőrzése érdekében. A 2+1 év garanciaidő sem volt elhanyagolható számomra.
Én annak idején nem nagyon találtam róla véleményt vásárlás előtt.
Remélem segítettem azoknak, akik Remington-ban gondolkodnak.Üdvözlettel: Tamás
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Nemrég 12 év használat után meghalt a Rowenta Selectium elnevezésű hajvágóm, amivel szinte mindig csak a borostámat vágtam.
Utódként plyan szakállvágót (vagy hajvágót, kb. mindegy) keresek, amelynek a feje állítható 1 mm-től kb. 4-5-ig és nem kell hozzá vezetőfésű, hanem magának a gépnek a feje állítható. 10.000 Ft-ig keresek ilyet, ha kicsit több, az nem baj.Előre is köszönöm a válaszokat, ajánlásokat!
-
Victorio
aktív tag
Sziasztok,
A fejem kopaszra vágásához keresek borotvát.
Ha nyírógéppel toltam le azzal kb 1mm borosta marad, viszont simábbat szeretnék.Milyen villanyborotvát javasoltok?
Van erre való spéci típus, vagy az általános, arcra való borotvák is teljesen megfelelnek?Némi netes keresgélés után 2 típust néztem ki:
Wahl Finale
Andis Profoil LithiumVan valakinek ezekkel tapasztalata?
Mindenféle ötlet és javaslat érdekel, akár beszerzési forrással is. -
jackooo84
tag
Sziasztok!
Normális szakálvágót szeretnék vásárolni ami vízálló esetleg még vákumos is bár ez utóbbi nem fontos.A lényeg h egyenletes, szépen dolgozzon.Kinek mi vált be?
-
MediaMarkt-ban hétvégén Braun szépségápolási termékekre akció van.
Ha valakit érdekel nézzen körbe.
Ez lehet nem is olyan rossz ár.
BRAUN 9-9240S - 76.499Ft -
Fandango
veterán
Nekem már meg is jött a tegnap rendelt Philips, igazán gyorsak voltak!
Bár ha lett volna annyi eszem, akkor vele együtt rendelhettem volna tisztítót is, mert az is van a MM-ban!
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
A mai nap megvolt az első borotválkozás a Braun 720s-el. A borostám 4 napot volt, lassan növő, nem sűrű.
A következőképp használtam:
Megmostam az arcom szappannal, megtöröltem, kicsit vártam, hogy teljesen megszáradjon, utána ment rá a Barbon pre shave, majd vártam pár percet és jöhetett a Braun. Finoman átmentem mindenhol többször is, mivel még nincs tapasztalatom, hogyan kell jól használni, majd belejövök. Nyakon is átmentem 2-3-szor. A borotválkozás alatt semmilyen irritáció nem volt, könnyen csúszott a borotva. Az eredmény tökéletes lett, elképesztő, mennyire sima lett az acom mindenhol. Végén Nivea after jött. Eddig majd meghaltam az afterektől annyira csíptek, de most egyáltalán nem csípett, hűsítő érzés volt. Végén melegvíz alatt elöblítettem a borovát valamint a szitát, késeket. Most száradnak. Tisztítósprayt egyelőre nem használtam még.
Egyszóval fantasztikus élmény volt a borotválkozás, bánom, hogy rég nem váltottam elektromos borotvára.
A tisztítósprayt elég 3-4 alkalommal használni? A levehető szitát, késeket befújom vele, megvárom míg megszárad és elteszem a borotvát a következő használatra.
-
Jenne
őstag
Nem akarom szét offolni a topikot ezzel akku témával, de egy dolgot még elmondok.
A vőm az egyik nagy és országos hálózatú független mobiltelefon szervizben,- boltban dolgozik. (nem eladóként)
Beszélgettem vele erről a töltési dologról. Azt mondta, hogy már egy jó ideje mindig megkérdezik a betérő ügyfelet, aki akkucserére hozta be a telefonját, hogy milyen tematikával tölti otthon a telefonját. (Mint tudjuk ugye a mobilokban is LI-Ionos akkuk vannak)
Röviden összegezve, a rengeteg megkérdezettből azok, akik naponta többször is, vagy akár már az 50% körüli töltöttségi szintnél is feltették töltőre a telefonjukat, náluk 2x-3x rövidebb idő alatt eljött az új akkura cserélés ideje, mint azoknál akik az akku lemerüléséhez közel, az előtt nem sokkal tették fel töltésre a telefont. Beszédes számok szerintem.
Részemről én ezt az akkus témát lezárom, mindeni a maga belátása szerint cselekedjen a töltéssel kapcsolatban. Nem szükséges megfogadni a tanácsokat sem.
Saját tapasztalatom a telefonos témával annyi, hogy a feleségemmel azonos, egyforma a telefonunk, egy napon is vettük a kettőt. Ő naponta tölti, még ha nem is beszélt rajta akkor is, én meg csak akkor, amikor már 20-25 % -ot mutat. Nos két év után az asszony telefonjában akkut kellett cserélni mert elgyengült, az enyém meg még kajakra bírja, mintha új lenne az akkuja. Persze lehet, hogy ez fals is lehet, mert a feleségem telefonjába bekerülhetett egy selejtes akku.Mondjuk ennek kicsi az esélye, mert közel csúcs mobilok mindkettő.
-
Jenne
őstag
válasz
Kutykurutty7 #10066 üzenetére
Ha az akkumulátor lemerül, azaz 100%-ra elhasználják a kapacitását és ekkor kerül a töltőre, az egy töltésciklust jelent. De ha mondjuk csak félig merül le az az akkumulátor (50%-ig) , és ekkor kerül rá a töltő és így lesz 100%-osra feltöltve, akkor ez szintén egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, amikor elhasznál egy töltésciklust, csökken az akkumulátor élettartama.
(#10058) twofatcat
Azt nem egészen értem miért akarnád 70-80%-nál már újra töltőre tenni???
Én nem akarom csak példának írtam, ami nem jó betartani.
A Braun a kezelési könyvében például azt írja, hogy a legjobb az, ha minden borotválkozás után a tisztítóállomásba tesszük a gépet, mert így a következő borotválkozáskor mindig tisztán és teljesen feltöltve lesz a borotva. -
Kutykurutty7
aktív tag
Ezt írod a töltési ciklusokról:
"Minden alkalommal amikor a töltőre van feldugva (jelen esetben a példánknál maradva egy borotva), az mindig egy (1) töltési ciklust jelent. Legyen ez a töltőre való feldugás az akku 20%-os töltöttségénél vagy 75%-os töltöttségénél. Mindig egy-egy töltési ciklus!"Amit írsz, az pont az ellenkezője annak, amivel én mindig is találkoztam a töltési ciklus meghatározásánál, ami kb. a következő:
"Egy töltési ciklus akkor fejeződik be, amikor felhasználtál (lemerítettél) az akkumulátorkapacitás 100%-ának megfelelő mennyiséget, de nem feltétlenül egyetlen töltés alkalmával. Előfordulhat például, hogy egyik nap az akkumulátorkapacitás 75%-át használod fel, majd éjszaka teljesen újratöltöd. Ha a következő nap 25%-ot használsz fel, akkor felhasználtad összesen a 100%-ot, és a két nap használata összeadódik egyetlen töltési ciklussá."Azzal egyetértek, hogy valóban le lehet csökkenteni egy akkumulátor élettartamát a rossz töltési gyakorlattal. Ezek az esetek pl. ha valaki mélykisütésbe hagyja merülni az akkut, vagy sokáig rajtamarad az eszköz a töltőn (teljes feltöltődés után is), vagy ilyen rossz gyakorlat az is, ha valaki már 70-80%-os töltöttségnél újra 100%-ra tölti az eszköze akkuját.
-
törölt tag
válasz
koxkids #10062 üzenetére
Az egy árban mozognak dologhoz egy megjegyzés: a fejek árát is nézd, pl. erre a Star Wars Philips 6700-as borotvára SH90-es fej való, ami 18 ezer forint. 5-ös Braunra 52S vagy 52B (silver/black) fej 8 ezer forint. Ez a 10 ezres különbség megfontolandó akkor is ha a körkéses tovább bírja. A legelső kérdés körkésest vagy rezgőkésest akarsz, onnan indulj tovább. Apróságok: A Philips halkabb, viszont külön kell feltenni rá a pajeszvágót. A Braunnál a nyélben van, viszont számomra érthetetlen módon kicsit ívelt.
-
Fandango
veterán
válasz
#86564352 #10058 üzenetére
Köszönöm! Én is hasonló következtetésre jutottam.
Még egy kérdés, ha tudja valaki.
Néztem ezt a Philips SW6700 borotvát. Technikailag majdnem olyan mint a 9-es széria (V-Track precíziós PRO körkések, 8 irányba mozgó, ContourDetect körkések) árba mégis a 7-es széria szintjén mozog. Ez hogy lehet?
Még a számozás szerint is ugye az 5-ös 7-es széria közé kellene essen tudásban, de nem mert elvileg többet tud ezeknél. -
törölt tag
válasz
Fandango #10056 üzenetére
Mindig a magasabb széria. Elsősorban a borotva számít. (vágófej, motor, minőség) Minden más tartozék csak kényelmi megoldás. Az állomás kényelmét a patronokkal meg kell fizetni. Én a magasabb szériát választanám és spray-vel tisztítanám.
Jenne
"ha az akku többnyire a 70-80%-os töltöttségi állapotában van töltésre téve"
Azt nem egészen értem miért akarnád 70-80%-nál már újra töltőre tenni???
Amikor merül a borotva jelez és utolsó csipogástól is még egy borotválkozás belefér, aztán feltöltöd és használod amíg megint nem jelez. Nem tudom miért kell bonyolítani ezt az akku témát.
-
Fandango
veterán
Hosszabb távon melyik érné meg jobban.
Egy Philips 5-ös széria tisztitóállomással, vagy egy 7-es széria állomás nélkül? Van annyi előnye az állomásnak a spray-vel szemben, hogy a kisebb szériás készülék jobban megérje? Ha árban kb. ugyanaz a kategória a kettő.
-
Jenne
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #10046 üzenetére
Szia!
Azt a töltés közbeni erős melegedési hajlamot (Li-Ion akku esetén mert a NiMH akkuknál ez természetes velejárója a töltésnél), azt azért írtam, és hívtam fel a topiktárs figyelmét, hogy ha ilyet tapasztal - mivel teljesen le volt merülve az az akku - akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a borotvában lévő akku már nem tudja felvenni a töltést és erős hő leadással mutatja ki ezt. Ilyenkor sajnos kuka az az akku. De szerencsére, mint megtudtuk nem volt ilyen gondja.
Más:
Mielőtt nagyon osztja itt a töltéssel kapcsolatban az észt néhány topik társunk, egy valamit azért ne felejtsetek el!
Egy rossz töltési gyakorlattal akár harmadára vagy negyedére csökkenhet egy Li-Ion akku éelttartama.
Ezek a Li-Ion akkuk átlagosan és a gyári mérések szerint 1000-1200 töltési ciklust bírnak, utána rohamosan csökken a kapacitásuk.
Mit jelent ez? Minden alkalommal amikor a töltőre van feldugva (jelen esetben a példánknál maradva egy borotva), az mindig egy (1) töltési ciklust jelent. Legyen ez a töltőre való feldugás az akku 20%-os töltöttségénél vagy 75%-os töltöttségénél. Mindig egy-egy töltési ciklus!
Könnyen kiszámítható, hogy ha az akku többnyire a 70-80%-os töltöttségi állapotában van töltésre téve, akkor bár hamarabb feltöltődik, de a 25%-os töltöttségnél töltőre felrakott akkuhoz képest az 1000-1200 töltési ciklust háromszor rövidebb idő alatt éri el. Azaz harmadára csökken ezzel az akku élettartama! -
válasz
mike1334 #10050 üzenetére
Azt hiszem a különbség a kettő között az, hogy a waterflex-hez az 51S fej kell, ami szétszedhető és emiatt nem billegnek a szitái. Az új borotvádba az 52S fej kell, amit nem lehet szétszedni, cserébe tudnak billegni a sziták. Viszont a vágórésze ugyanaz a kettőnek, ezért produkálnak hasonló végeredményt
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Ryzen 7 CPU-k
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest