- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
A vásárlás óta használtam párszor a QT4015-öt, továbbra is nagy megelégedéssel. Tegnap kipróbáltam az 1mm-t a 0.5mm helyett, sokkal jobban áll és így is bőven jó 4-5 napig. Egyedül a szám feletti részt problémás ezzel leborotválni, ott ugye jobban meglátszik a precizitás és ez nem az erőssége, szóval ezt érdemes hagyományos borotvával.
-
Zola007
veterán
válasz gagyilovag #8996 üzenetére
minőségit keresek, nem drágát
valami ilyesmire, csak itthonról [link]Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zozor76
tag
Üdv!
Van egy Braun 3050CC borotvám, alig több, mint 1 éves. Na most az utolsó alkalommal nem nagyon működött a tisztító része: a gépet beletéve a tisztítási funció csak 5mp-ig működött, utána nem tiszított, csak a töltés része ment, de az rendesen feltöltötte a gépet.
Ilyet tapasztalt már valaki? Még a végén mehet garanciára... -
Zola007
veterán
válasz gagyilovag #8989 üzenetére
valami minőségibbet keresnék azért, de köszönöm
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
mike1334
veterán
Kár érte, jó lett volna preshaveben..after shavet én nem használok, elektromoshoz sztem felesleges, mivel nem "sebzi fel" az arcot, így kár fertőtleníteni. Inkább vmi borotválkozás utáni krémet szoktam, mert szárad utána az arcom. (Meg már fiatalabb se leszek, nem árt az arcápolás )
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Jenne
őstag
válasz mike1334 #8991 üzenetére
Van igen.
Pénteken az InterSparban láttam pont ilyen Vetyvert, After Shavet is és dezodor sprayt is, de a Rossmannban is kaphatóak. Több illatban is. Maga a gyártás az nem szűnt meg, csak a Pre shave termékük gyártását szüntették meg.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
A napokban jártam az egyik itteni OneEuro-s boltban és ott volt többféle, márkás és ismert After Shave igen baráti árakon.
De! Találtam közöttük egy nagyon olcsó After Shave-t. Divatos francia illatnak volt kiírva alá a tájékoztató és volt belőle három fajta is. Aromatherapic (kék színű), E-Vitamin (sárga színű) és Aloe vera. 290Ft/125ml/flakon/
Mivel éppen elhasználtam az egyik tisztítópatron tartalmát, mert már megszürkült és telítődött, így próbára vettem ebből kettő flakonnal. Tisztítópatront alaposan kimostam, kiszárítottam radiátoron két napig, majd felöntöttem ezzel a divatosnak mondott "franciás" illattal. Egyébként nem is rossz az illata, ismerősnek tűnik valahonnan, hogy mintha már találkoztam volna nagyon hasonló illattal, de egyelőre nem tudom beazonosítani, de nem is lényeg szerintem. Egyébként sokkal tűrhetőbb az illata nekem, mint a Barbon Pre Shave (számomra) tolakodóan erős illata. Kár, hogy nincs ebből Pre Shave is. Azonnal leváltanám a Barbont, és nem azért mert ez az olcsóbb.
Lefutott a Braun tisztítóállomás 50 perces tisztító folyamata, gond nélkül, és szerintem teljesen jó végeredményt hozott. Szerintem nyugodtan használható a drága braun folyadék helyett, csak zöld színe van...
Én After Shave-nek ezt a kettőt használom már évek óta. Két-három napig az egyiket majd két-három napon át a másikat. ezt és ezt
--
Bemásolom a dobozán lévő összetevőket, hátha a képen nem olvasható le, mert eléggé aprók a betűk. [kép]
Aqua, Alcohol Denat, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Parfum, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
2.5 dollár darabja, azért olyan drágának nem mondanám
inkább az, hogy nem nagyon kapni itthon sima drogériában
________jófajta pengés borotvát merre kapok értelmes áron?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz zsoltzsolt #8983 üzenetére
nem írsz hülyeséget
nagyim női szabó volt, ő krétahegyet vagy kis szappanrudacskát használt, de azzal nem volt kedvem szórakozni
fehér ceruzám van, azt próbáltam, de nem fog bőrre, veszek egy ilyet[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Zola007 #8982 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de a szabók (és a bőrdíszművesek is, ez az egyik szakmám) használnak jelölő ceruzát, ami fehér, és épp az a lényeg, hogy ez csak ideiglenes, mert eleve kimosható, meg gyorsan lekopik. Bőrről szintén:
linkNekem volt, bőrön megmarad, de könnyen leszedhető, egyszerűen letörlöd. Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
szakállformázáshoz való ilyen borbély ceruzát hol kapni itthon?
-
zsoltzsolt
addikt
Igen, én is így voltam vele, hogy eleinte fura volt, de nagyon megszoktam. Gondolkodom, hogy veszek a pre shave mellé egy after shave-t is a Barbontól.
Tulajdonképpen a Braun 9290 tisztítóállomásához való tisztítófolyadék illata nagyon nem jön be. Eleinte tetszett ez a citromos illat, de most már inkább wc illatosítóra emlékeztet. Lehet, ha kifogy a tartály ilyen Barbon pre.shave-t teszek bele végülis a Barbonban is van olaj, alkohol, illatanyag.[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
válasz zsoltzsolt #8976 üzenetére
Első használatkor nekem is kicsit fura volt annak ellenére, hogy napapám is Barbon termékeket használ. De hamar megszoktam és most már inkább tetszik mint nem.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Breki
veterán
Szerintem tök jó friss érzés illata van.
Persze egy Old Spice pre shave biztos jobb illatú.
Egyébként meg teljesen felesleges szagolgatni, bőrön teljesen más mint bőrön, különben sincs olyan erőteljes illata, hogy ne lehetne lemosni. Bár szerintem nem érdemes.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
mike1334
veterán
30+ kolléganőknél simán kiváltja az "ó a nagypapának is ilyen illata volt" érzést és a nosztalgia miatt szagolgatnak
-
Chris82
senior tag
Első körben akkor csak megszagolom hogy milyen.
-
Chris82
senior tag
válasz zsoltzsolt #8974 üzenetére
Majd lehet én is kipróbálom
-
zsoltzsolt
addikt
Egyébként szerintem is komfortosabbá teszi pl. a Barbon a borotválkozást, akár Braun 9, akár Remington körkéses.
-
Chris82
senior tag
válasz zsoltzsolt #8967 üzenetére
Nem kell Series 9 szerintem már egy 5-ös is elég bőven
Soha nem használtam ilyen előkészítőt, pedig érzékeny bőröm van.
Braun 5414-hez se kellett -
Chris82
senior tag
Ha vesztek normális elektromos borotvát, akkor nem is kell semmilyen pre shave folyadék.....
-
Breki
veterán
Van még a Gilette-nek és a Williams-nek Pre Shave-ja az utóbbit csak külföldről lehet behozni.
-
Jenne
őstag
válasz Namelesske #8957 üzenetére
A Malizia Pre Shave gyártása megszűnt már lassan két éve. Sajnos.
Én ezt használtam sokáig és nagyon meg voltam vele elégedve, árban is meg illatban is meg hatásában is. A Barbon ehhez képest nem annyira jó, de mivel valamilyen Pre Shave kell nekem a borotválkozáshoz, így ezt a Barbont használom jobb híján.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8958 üzenetére
Azaz..erre gondoltam
Namelesske:
Azt még nem láttam egy boltban sem.[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Van egy negyedik is:Tobacco, ezt a Müller árulja. A Barbon és ez van itthon. Ez mindkettő preshave, elektromos borotválkozáshoz
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8955 üzenetére
Igazából három, de az utolsónak nem jutott eszembe a neve
-
mike1334
veterán
válasz zsoltzsolt #8953 üzenetére
Van Pitralon is.
-
zsoltzsolt
addikt
Igen. És az a baj, hogy Magyarországon elektromos borotválkozáshoz semmi nincs, csak a Barbon.
Van valami statisztika, hogy hány százalék használ elektromos borotvát? Mert egyzserűen enm értem, hogy ennyire nincsenek termékek, mármint kozmetikumok ehhez, és itt nem az after-shave-ekre gondolok, hanem főként a pre-shave-ekre, de nem a borotvahabokra, zselékre, hanem kifejezetten az elektromos borotvához készítettekre. -
Breki
veterán
válasz zsoltzsolt #8951 üzenetére
Tudom van otthon, de azért egy Proraso más kategória. :-)
Mondjuk inkább hagyományos borotválkozáshoz.[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Elektromos borotválkozáshoz, szerintem, ez az egyik legjobb.
Mellesleg nem is nagyon van más Magyarországon- -
Breki
veterán
válasz QUNarmy #8947 üzenetére
Ilyet kéne beszerezni.
Proraso eukaliptusz és mentol pre-shave krém, mondjuk ezt inkább rendes borotválkozáshoz.
[link]A pre-shave krémek alapvető funkciója a keményebb és sűrűbb arcszőrzet borotválkozás előtti puhítása, hogy borotválkozásod minél simább és irritációmentesebb legyen. A Proraso pre-shave krémek különlegessége, hogy enyhébb arcszőrzet esetében nem csak az arcszőrzet puhítására, de közvetlen borotválkozáshoz is használhatod a termékeket. A termék igen krémes állagú és tápláló, így nem szárítja ki arcbőrödet.
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Kemei KM-9001, nézzük mit kapunk 9 dollárért:
Kaptam hozzá szép dobozt, egy kb 60centis töltőkábelt, egy kis kefét, garancia papírt.
Stainless steel foil + long hair trimmer + Silver PD alloy motor + Intelligent anti-clip systemElég könnyű a borotva, sok anyag nem lehet benne. A műanyag szélek 1-2 helyen sorjásak, hát ez szomorú kedves kínai barátaim.
3d shave felírat van rajta, gondoltam azért, mert mozog a feje. Végülis mozog kicsit, amennyit a gyári összeillesztés enged, 1-2mm-et. A fejet befelé nyomva azért elmozdul többet, csak az a baj, hogy kb 10 kilós erőhatásra.
9 dollárba már sajnos nem fér bele egy mikrokapcsolós megoldás, így hát be kell érnünk egy hagyományos "clicky switch"-el.[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Időközben vettem egy Philips StyleShaver-t (QS6141/32). Kevés szó esik a többfunkciós gépekről a topicban, gondoltam írok róla egy keveset.
Pár használat után azt gondolom, teljesen jó, pont arra való, amire szánták: kiválóan lehet vele körszakállat formálni és egyéb formázott bundát kialakítani. A gép jó fogású, kellően súlyos, jól pozicionálható. A szakállvágó részében hasznos a forgatható, kétféle vágószélességű fej, a szűkkel sokkal könnyebb érzékenyebb és kisebb területekről kicsípni a bundát (pl.: száj környéke). Egyenletesen vág, fésű nélkül sem csípte be a bürkém, kellően erős is a motor, bár nekem nincs olyan erős bundám, szóval sokat nem kell neki küzdenie.
A szitás borotva rész teljesen alap, nem forog, billeg a fej semerre, biztosan ennél csak jobb szitás megoldások vannak, de ugye azok önmagukban is többe kerülnek, mint ez a gép. Ahogy írtam, nekem nincs erős szőrzetem, aránylag szabályosan is nőnek, így nekem megfelel, a nyaki részen ugyan többször is át kell küldeni. A fej kellően széles, gyorsan le lehet vele kapni a szakáll melletti területeket. Pengével persze simább eredményt lehet elérni, száliránnyal szemben érezhetően maradnak tüskék, de a női minőségellenőrzésen átment így is és még bőrirritáció sem volt, sajnos penge után pedig az utóbbi időben mindig száraz és/vagy piros lett a pofám.Tartósságát tekintve majd meglátjuk. Könnyen tisztítható, li-ion akku, aminek a töltője kicsit érdekes, de ötletes, helytakarékos (össze lehet csukni használaton kívül). Tölteni gondolom nem kell majd sokat, elég sokat bír papíron egy töltéssel.
Amire én használom: szárazon kétnaponta a szitással lekaszálom a szakáll melletti/alatti területeket, így szerintem nem tűnik elhanyagoltnak, 5/6 naponta megigazítom a körszakállt. Ilyenre ez a gép tökéletes.Asszem a QT4015-öst el is fogom adni.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
gagyilovag
aktív tag
Borotva kés élezése :
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, két borotva közül melyiket lenne érdemes, illetve van valakinek ilyen ? Remington PF7500 (40 euro) ,XR1350 (50), megéri a +10 eurót ? Féláron van nálunk.
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #8935 üzenetére
Lehet,de én nem tartom hibának
Szeretem kipróbálni a dolgokat
Őszintén.Hány Kínai,és Indiai van?Vajon hány használja ezt a típust?
Vajon miért ennyi az ára?
Vajon mennyit keresnek?
Vajon ők is philips,braun,stb használnak?
Csak ábrándozom kicsit.[ Szerkesztve ]
-
Kutykurutty7
aktív tag
válasz gagyilovag #8932 üzenetére
A puding próbája... van benne igazság...
Én meg ismerek egy olyan mondást, hogy:
Az okos ember a saját hibájából tanul, a bölcs pedig a máséból.Ezért lennék kíváncsi egy valaki más alaposabb tapasztalatára, mielőtt én is vennék egy ilyen KEMEI-t. Úgy gondolom, nekem is a háromkéses lenne szimpatikusabb. Az '5D'-set már parasztvakításnak érzem... hasonlóan ahhoz, ami egy időben ment a digitális fényképezők megapixel licitjéhez.
[ Szerkesztve ]
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
Breki
veterán
válasz zsoltzsolt #8933 üzenetére
nem borostás :-)
Ebay/Aliexpress 2. -keresem,találom,vettem, véleményezem
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #8928 üzenetére
A puding próbája az evés
Jól néz ki élőben is.
Én nem félek kipróbálni,meg ennyi összeg nem vág földhöz.
Nekem van más sok kínai cuccom,és még nem halt meg szinte semmi sem,(3 éve)Telefonon keresztül tablet-tig, a médialejátszón át,és nem egyet vettem már telefont sem. -
Jhonny06
veterán
Ha esetleg valakinek kell egy Kemei és nem akar várni a szállításra [link]
-
Breki
veterán
válasz zsoltzsolt #8926 üzenetére
Nem értelmeztem úgy.
De ha egy év tapasztalatot akarsz egy évet várnod kell. :-)
Ha a működésről, arról szerintem egykét hónap múlva kaphatsz infókat. Vagy megnézheted az Ali-n vannak fent magyar értékelések is. Ha pl olyasmi érdekel, hogy fejek meddig bírják, kell-e lehet cserélni akkor az hosszabb folyamat, de láttam már cserefejeket a típushoz.
(#8927) QUNarmy
Szerintem második, első max azért, hogy kipróbáld-e, hogy a tisztítóállomás rendesen működik-e, de én akkor se nyitnám fel még a patront.
[ Szerkesztve ]
-
QUNarmy
csendes tag
Első töltésnél tisztítórendszerrel töltsem vagy közvetlenül a töltő kábellel?
-
zsoltzsolt
addikt
A teszt csak egy teszt.
Engem komolyan érdekel, hogy egy év használat után hogyan fog működni.
Arról meg kevesebbet olvasni.
Nem a márkát akartam leszólni, ha így értelmezted volna.Most nézem a videón a kínai pasit. Ilyen kövér fejre kell is ez az ötkéses brutál vágófej
[ Szerkesztve ]
-
Breki
veterán
válasz zsoltzsolt #8920 üzenetére
Jó akkor gyere vissza egy év múlva ez ügyben.
A neten egyébként egy csomó teszt van róluk.
Pl erről
-
QUNarmy
csendes tag
Most jött meg a Braun series 3 390-cc4 készülékem. Első használat előtt van valami fontos lépés?
Olyanokra gondolok, hogy hosszú ideig töltés, olajozás...stb. vagy lehet egyből használni? -
gagyilovag
aktív tag
válasz gagyilovag #8919 üzenetére
Csak megrendeltem.
Majd beszámolok -
Kutykurutty7
aktív tag
Engem is érdekelne a tapasztalat akár egy ilyen KEMEI, akár egy korábban említett POVOS borotva tartósabb használata (fél év, 1 év) után. Én úgy gondolom, ha fél év napi használatot kibírnak, valóban jó vételnek lehetnek az árat figyelembe véve.
Életem a száguldás! - Szólt a csiga és bedőlt a kanyarban.
-
zsoltzsolt
addikt
Valaki majd írjon, hogy pl egy év használat után hogyan muzsikál ez a Kemei.
-
Breki
veterán
válasz gagyilovag #8891 üzenetére
Linket tudsz adni?
Egyébként, ne hallgass rá, Kemei jó márka, a facebook csoportban is nagyon dicsértek nemrég egy ilyet.
-
Breki
veterán
-
Jhonny06
veterán
Philips QT4015
Engem meggyőzött. Kellemes a fogása és a kis mérete ellenére az anyaghasználatnak köszönhetően masszív, minőségi darab. Gyorsan fel lehet tölteni.
Az irritáció nagyon minimális, bár 1-2X belekapott a bőrömbe, de ez kis óvatossággal elkerülhető. A legkisebb (0.5mm) fokozattal szépen viszi a nagyon szálakat is, a három napos borosta nagyjából megállja a helyét, bár ez nyilván attól függ, hogy kinek mennyire erős a szőrzete. Egyenletesen vág, nem nagyon hagyott ott hosszabb szálakat, bár nem vág le minden egyből, azért át kell menni rajta újra párszor, de még ennek ellenére is gyors. A hangja is nagyon kellemes.
Összehasonlítási alapom nincs, de nem hiszem, hogy egy drágább darab ennél jobban vágna. Itt már inkább az a tény szab korlátot, hogy ez egy szakállvágó, nyilván ez limitálja, hogy milyen mélységben tudja levágni a szőrt. Persze lehet kísérletezni saját pénzen (borotvára nem vonatkozik a 14 napos visszaküldés, sajnos), de én ezzel egy darabig lezártam a keresést, jó ez.
Az eredeti cél az volt, hogy hétköznap ne nagyon kelljen borotválkozni, de belátom, hogy ez max hagyományos borotvával menne. Ezzel mondjuk hétvége után még hét közepén egyszer használod és akkor pont jó. Az még kérdés, hogy ha kisebb a kihagyás 2 borotválkozás között, akkor a rövid szálakat mennyire jól kapja el, de szerintem ezzel se lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz gagyilovag #8905 üzenetére
Ha már így szóba kerültek a kínai borotvák ...Temérdek gagyi van közöttük, de Kínában nem csak hülyék vannak, biztosan tudnak ők használhatót is csinálni, csak ezt ilyen messziről nem tudjuk reálisan megítélni. Ezért is jó, hogy vannak merész próbálgatók, akik kóstolgatják a kínai termékeket. A kínai recept egyszerű, kezdésnek lopkodják a vezető gyártók fejlesztéseit, másolnak .... csiszolgatnak és a rengeteg vacak gyártása közben lassan kitermelődik egy komoly szakember gárda, akik aztán beindítják a saját fejlesztéseket, vállalható minőséget kezdenek csinálni és az olcsó áraik miatt átveszik a piacot.
Amikor európai felsőbbrendűségünk teljes tudatában lesajnálóan fitymálgatjuk a kínai cuccokat, olyankor eszembe jut pl. a Nokia. Majd’ két évtizedig az volt a nagybetűs TELEFON, egészen addig amíg Koreában/Kínában is elkezdtek telefonokat gyártani.... kezdetben röhögtünk a Samsung, Huawei telefonokon kb. mint most a borotvákon. Amikor a "samsug" szót először megláttam egy kazettásmagnó hangszóróján 1982-ben, konkrétan három napig röhögtem ....Ma pedig meg lehet nézni, hol van a Nokia és hol van a Samsung és a kínai mobil gyártás. De említhettem volna a Siemens-et is, akik egykor vezető fejlesztők voltak, ők csinálták az első színes kijelzős mobilt. Volt olyanom, nagyon menő voltam vele (S10).
Oké, a borotvák piaca nem pörög úgy mint a mobiloké, de ha így folytatódik, az istenített nagy borotvamárkák könnyen sokadrangú szereplővé válhatnak a borotvapiacon. -
csucsotke
aktív tag
Pontosan úgy van, hogy a használati utasításban magyarázzák el hogy 1mm fésű nélkül, és 0.4 az merőlegesen tartva értik, hát hogy a philipsnél így van-e az tényleg kérdéses. Viszont most érkezett egy ilyen hajvágó, 0,8 tól 2mm-ig lehet állítani fésű nélkül, és lithium akssija van. Ki is próbáltam, nem vág rövidebbre mint a 4130, azt tudtam csak megállapítani, de talán nem is hoszabbra. Még csak kivettem a dobozból, le van merülve, ha fel lesz töltve, az is lehet hogy meglesz ugyanaz a hossz. Nagyobb a vágófelület 25%-al, az egész gép is kb. annyival nagyobb és legalább annyival nehezebb is, így nem áll úgy kézre, de ügyetlennek sem mondanám, és 14,50$-ér vettem. Majd letesztelem de már nem győzöm szakállal
[ Szerkesztve ]
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #8904 üzenetére
Én az órákat gyűjtöm (jelenleg)
Semmi gond,nem sértettél meg.Nekem sem állt szándékomba téged sértegetni.
Vannak Kínában használható,jó dolgok,elfogadható áron.Szeretek kipróbálni dolgokat,
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #8897 üzenetére
Ja!
És írod,hogy szakmai fórum.
Szerintem,erről szól,ki mit vett,mi a tapasztalata,vélemény cserélés,esetleg saját meglátások megosztása.
És a te nickneved mit takar?
Esetlek,szeretsz bele kutykurutyolni a dolgokbaNa jó,csak poénkodom
[ Szerkesztve ]
-
Tompie
őstag
Ma voltam MediaMarktba, élőben nem volt kitéve a Philips csak dobozban tudtam megnézni a QT4015-t a Remingtonból sem volt kint a 4130-as csak vmi magasabb számozású, valahogy nekem utóbbi masszívabbnak tűnik Meg valóban a Philips fésű megoldása leginkább jobban kitolva (lehet úgy sosem fogom használni) olyan ingatag
Remingtont néztem fésű nélkül, akkor hiába állítom a vágásmagasságot semmit nem ér, az csak a fésűt mozgatja le fel, így fésű nélkül csak egy fix méret vágható, azt hittem vmi olyan megoldása van, hogy fésű nélkül is lehet hosszt állítani mint pl a hajvágó gépeknél akkor mozgatja előre hátra a kést.Mindenképp megvárom Jhonny06 "jelentését"
[ Szerkesztve ]
-
gagyilovag
aktív tag
válasz Kutykurutty7 #8897 üzenetére
Én kezdtem a kemei 5886,jónak mondható,Faternak megtetszett,ekkor felbuzdulva,véletlen elém került,a Spar-ban a philips,és vettem egyet,ami szintén bejött,és még megvan.
A kollégám(egy irodába vagyunk,beszélgettünk,,meg kezdő ebay-s )fellelkesedve vett egyet,amit írtam a kemei-890,nekem nem igazán volt bizalomgerjesztő a pengéje(mondjuk bolytalanítónak jó )
Alig vártam,hogy hecceljem a kollégám,hogy vett egy nagy szart,ami úgy fog cibálni,meg húzni.
Mit ad Isten jó borostás volt,amikor mutogatta a borotvát,de még tölteni kellett.
Már alig vártam,hogy kipróbálja(szerintem jobban,mint ő)
És megtörtént a csoda!
Kipróbálta,és nem tudtam heccelni,mert leseggeltem tőle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sima arc,és nem huzta neki
Csendesebb,mint a philips-em :
Akkor miről beszélünk???És tényleg,gondolkodom,a vételén,lesz benn a cégnél is egy
A nicknevem,nem az érdeklődési köröm,csak anno kellet egy kis szakmai segítség,és a kérdéshez regizni kellett,és pont aznap néztük a fiammal a Gagyilovag c.filmet
És maradtam a prohardveren,pedig nem terveztem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...